Docstoc

SEMUNDJET E ORGANEVE SEKSUALE

Document Sample
SEMUNDJET E ORGANEVE SEKSUALE Powered By Docstoc
					Jane semundje ngjitese qe barten gjate merdhenieve seksuale.
   KOLPITIS-(infektimi i vagines)-ne ifektimin e vagines nuk marrine pjese vetem
mikroorganizmat patogjen te femres por ndikon edhe dobesimi i rezistences se
pergjitheshme.Profilaksa apo parandalimi e ketij pezmatimi qendron ne zbatimin e
higjienes personale te organeve seksuale.

   SIFILISI-edhe kjo semundje bartet me mardhenie seksuale,por kjo semundje
eshte edhe trasheguese.Gjate sherimit te pamjaftueshem kjo semundje mun te
shkakton komplikacione kardiovaskulare,nervore dhe eshterore.

   GONOREA-eshte njera nga semundjet me te perhapura te organeve
seksuale.Bartet nga personi ne person me kontakt seksual.Terapia me peniciline ka
dhene rezulatate te mira por per nje periudhe te shkurter kohore.

  SIDA (aids)-semundja e shekullit.....per kete semundje mund te lexoni me larte.

				
DOCUMENT INFO
Description: te dhena nga mjekesia, aforizma mjekesor, akupunktura, alkooli dhe pasojat, antraksi, antraks, beta bllokuesit, dhimbja e gjoksit, mjekesi dhe shkence, zbulime nga shkenca, ndodhur, Forumi Shqiptar, Foto nga Shqiperia, dhe t� tjera, Lajme nga Kosova, qe 2, dhe te tjera, dhe vetem, Bum bum, Koha Jone, Toni ka, Dhe vet�m, say Thank You, car insurance, china radio international, car insurance quotes, Bota Sot, dhe t� tjera, Measles Vaccine, Diphtheria toxoid, Gazeta Express, Body Mass Index, Sanofi Pasteur, Hepatitis B, ouvir musicas, Meu Amor, Batida Diferente, R�dio UOL, gazeta shqiptare, dhe t� tjera, Ouvir m�sica, Radio Kosova, 15 minutes, lajme shqip, Bota Sot, Koha Jone, Cloud Analysis, Tribune News Service, the Chief, private universities, Arcade Games, Dating Site, United Kingdom, nat hiken, gerald hiken, Profile Views, United States, TED Conferences, Info Tech, Tech Group, top fest, Marie Trintignant, Suzanne MacAleese, Little Red Riding Hood, Promenons-nous dans les bois, Free Music, yeni bir, Samuel Le Bihan, Maud Buquet, music videos, horror film, Jean-Pierre Kalfon, young actors, Deep in the Woods, Alexia Stresi, vitamina C, social bookmark, Foto nga Shqiperia, Jan 24, Filma Shqip, 1 2 3 4, social bookmarking, Lajme nga Shqiperia, Gazeta Express, Lajme Shqip, Technical problems, Pharmaceutical packages, Best search, Solutions Inc, bulletin board, Gazeta Albania, View Full Version, Photo Search, web Photo, akte jan�, dhe vet�m, ka ndodhur, ka 2,