Documents
Resources
Learning Center
Upload
Plans & pricing Sign in
Sign Out

MBROJTJA NGA DIELLI

VIEWS: 17 PAGES: 1

te dhena nga mjekesia, aforizma mjekesor, akupunktura, alkooli dhe pasojat, antraksi, antraks, beta bllokuesit, dhimbja e gjoksit, mjekesi dhe shkence, zbulime nga shkenca, ndodhur, Forumi Shqiptar, Foto nga Shqiperia, dhe t� tjera, Lajme nga Kosova, qe 2, dhe te tjera, dhe vetem, Bum bum, Koha Jone, Toni ka, Dhe vet�m, say Thank You, car insurance, china radio international, car insurance quotes, Bota Sot, dhe t� tjera, Measles Vaccine, Diphtheria toxoid, Gazeta Express, Body Mass Index, Sanofi Pasteur, Hepatitis B, ouvir musicas, Meu Amor, Batida Diferente, R�dio UOL, gazeta shqiptare, dhe t� tjera, Ouvir m�sica, Radio Kosova, 15 minutes, lajme shqip, Bota Sot, Koha Jone, Cloud Analysis, Tribune News Service, the Chief, private universities, Arcade Games, Dating Site, United Kingdom, nat hiken, gerald hiken, Profile Views, United States, TED Conferences, Info Tech, Tech Group, top fest, Marie Trintignant, Suzanne MacAleese, Little Red Riding Hood, Promenons-nous dans les bois, Free Music, yeni bir, Samuel Le Bihan, Maud Buquet, music videos, horror film, Jean-Pierre Kalfon, young actors, Deep in the Woods, Alexia Stresi, vitamina C, social bookmark, Foto nga Shqiperia, Jan 24, Filma Shqip, 1 2 3 4, social bookmarking, Lajme nga Shqiperia, Gazeta Express, Lajme Shqip, Technical problems, Pharmaceutical packages, Best search, Solutions Inc, bulletin board, Gazeta Albania, View Full Version, Photo Search, web Photo, akte jan�, dhe vet�m, ka ndodhur, ka 2,

More Info
									Dielli emeton një spektër të gjërë të rrezeve.Në veqnti të dëmshme janë rrezet
ultraviolete,të cilat mund të jenë edhe kancerogjene.Natyrisht se ka edhe anë
pozitive të rrezeve të diellit.Anë pozitive e rrezeve të diellit në lëkurë është se
provitamina D,që ndodhet në lëkurë,nën ndikimin e rrezeve të diellit shëndrrohet në
vitaminë D,e cila është e patjetërsueshme për rritje dhe mungesa e së cilës shkakton
rahitisin.(sëm.e eshtrave)Megjithkëtë duhet të jemi të kujdesshëm gjatë
rrezitjes.Posaqërisht të rrezikuar nga rrezet e diellit janë femijët,sepse ata kanë
lëkurë më të hollë dhe me më pakë pigmente.Edhe në ujë jemi të rrezikuar,ngase
është interesante se rrezet e diellit reflektohen nga sipërfaqja e ujit,borës,xhamit
dhe me këto e zmadhojnë efektin e vet.
  rreziku prej orës 11-17 = Veprimi tejet i dëmshëm i rrezeve të diellit është prej
orës 11-17,mirpo pasi që shpesh është e pamundur ti shmangemi të gjithë asaj në
këtë kohë,preferohet që për cdo ditë të përdoren krema për mbrojtje të plotë.
  -Pasi që verës ajri është i nxehtë,ajo së bashku me rrezet e diellit e merr ujin
rrezervë nga lëkura.Prandaj lëkura gjithmon është e etshme për lëngje,ngase
dehidrohet,tkurret dhe shkakton ndjenjë të pakëndëshme madje edhe dhembje a
djegie.Keni parasysh këtë edhe konsumoni mjaft lëngje duke filluat që nga
mëngjesi.Madje edhe alergjia në diell mund t'ju ndodh! Ajo leht njifet prej
puqërrave të kuqe nëpër trup,në veqanti në qafë,e sidomos tek fëmijët.Ndjenja që
krijohet gjatë alergjisë është;ndjegia e pakëndëshme në lëkurë,rreth
qafës,duarve,kofshave apo pjesëve të eksponuara në diell.Kësaj mund ti shmangeni
edhe nëse vazhdoni të qëndroni në diell duke konsumuar ushqim të
shëndetshëm,shumë pemë dhe perime që përmbajnë mjaftë vitamine,dhe kohë pas
kohe është mirë të merrni edhe kalcium me ujë.

								
To top