Docstoc

DHIMBJA E GJOKSIT

Document Sample
DHIMBJA E GJOKSIT Powered By Docstoc
					DHIMBJA E GJOKSIT
çdo person me moshe 40 vjec e lart (tek njerezit me ngjyre kjo moshe afrohet deri
20 vjec),qe ankon me dhimbje gjokesi duhet te kerokje ndihmen mjekesore sepse :
Keto dhimbje mund te jeni me origjine:
-nga semundje te zemres qe perbejne dhe nje urgjence mjekesore te
padiskutueshme
-neurologjike (nervore)
-dhimbje te muskulatures (mialgji),
-per shkak te semundjeve te mushkerive
 Dhimbjet e gjokesit,te shkaktuara nga semundje te zemres kane keto
karakteristika:
--shtypese
--shpuese
--gerryese
--shtrenguese
Ata gjithashtu shoqerohen me (shenja dytesore):
- ndjenjen e frikes
- djerse trupore
- zbehje
Kohezgjatja e dhimbjes mund te jete 2-10 min,por mund te jete edhe me e
zgjatur,me nderprerje ose jo.
C'duhet bere ?   Pushim absolut,duke nderprere cdo lloj aktiviteti,qofte fizik apo
mendor.

      TENSIONI I LARTE I GJAKUT -------------H.T.A
 Ç'eshte ?
tensioni i larte u gjakut eshte ne shumicen e rasteve nje semundje e trashegueshme
dhe nje pjese e popullesise vuan nga H.T.A.
 Shenjat kryesore:
ne asnje menyre mos te nenvleresni keto shenja
-dhimbje prapa koke
-zhurme ne vesh
-marrje mendesh
-te vjella ose ndjenjen e te vjellit
Ç'duhet bere ? Menjeher do te kerkoni ndihmen urgjente mjekesore.
Si ta parandalojme?
===mjekimi i rregullt dhe mos nderprerja e ilaqeve
===kontrolli i vazhdueshem i tensionit
===largimi ose shmangia nga situatat apo nga gjendjet stresive.

				
DOCUMENT INFO
Description: te dhena nga mjekesia, aforizma mjekesor, akupunktura, alkooli dhe pasojat, antraksi, antraks, beta bllokuesit, dhimbja e gjoksit, mjekesi dhe shkence, zbulime nga shkenca, ndodhur, Forumi Shqiptar, Foto nga Shqiperia, dhe t� tjera, Lajme nga Kosova, qe 2, dhe te tjera, dhe vetem, Bum bum, Koha Jone, Toni ka, Dhe vet�m, say Thank You, car insurance, china radio international, car insurance quotes, Bota Sot, dhe t� tjera, Measles Vaccine, Diphtheria toxoid, Gazeta Express, Body Mass Index, Sanofi Pasteur, Hepatitis B, ouvir musicas, Meu Amor, Batida Diferente, R�dio UOL, gazeta shqiptare, dhe t� tjera, Ouvir m�sica, Radio Kosova, 15 minutes, lajme shqip, Bota Sot, Koha Jone, Cloud Analysis, Tribune News Service, the Chief, private universities, Arcade Games, Dating Site, United Kingdom, nat hiken, gerald hiken, Profile Views, United States, TED Conferences, Info Tech, Tech Group, top fest, Marie Trintignant, Suzanne MacAleese, Little Red Riding Hood, Promenons-nous dans les bois, Free Music, yeni bir, Samuel Le Bihan, Maud Buquet, music videos, horror film, Jean-Pierre Kalfon, young actors, Deep in the Woods, Alexia Stresi, vitamina C, social bookmark, Foto nga Shqiperia, Jan 24, Filma Shqip, 1 2 3 4, social bookmarking, Lajme nga Shqiperia, Gazeta Express, Lajme Shqip, Technical problems, Pharmaceutical packages, Best search, Solutions Inc, bulletin board, Gazeta Albania, View Full Version, Photo Search, web Photo, akte jan�, dhe vet�m, ka ndodhur, ka 2,