Docstoc

Pilula që e shëron stresin (DOC)

Document Sample
Pilula që e shëron stresin (DOC) Powered By Docstoc
					Shkencëtarët së shpejti do të jenë në gjendje të krijojnë pilulën e cila e shëron
stresin, posa të zbulojnë se cilat reaksione kimike në tru dozën e shëndetshme e
shndërrojnë në dozë të frikës dhe të ankthit. Stresi është njëri nga arsyet e shumë
problemeve shëndetësore të njeriut të sotëm

Shkencëtarët së shpejti do të jenë në gjendje të krijojnë pilulën e cila e shëron stresin,
posa të zbulojnë se cilat reaksione kimike në tru dozën e shëndetshme e shndërrojnë në
dozë të frikës dhe të ankthit. Stresi është njëri nga arsyet e shumë problemeve
shëndetësore të njeriut të sotëm. Hulumtimi, i cili qëllim të vetëm ka zbulimin e ilaçit
kundër stresit, është duke u kryer në universitetin në Lester, ka një qëllim primar, që
stresi të kontrollohet si dhe të gjitha pasojat e tij. Ata dëshirojnë që ilaçi të jetë më
ndryshe se andidepersivët, të cilët pacientëve u jepen vetëm atëherë kur shëndeti i tyre të
jetë shkatërruar. Për momentin hulumtimet e tyre shkencëtarët janë duke i kryer në minj,
që shenjat e para tregojnë të jenë në rrugë të mirë dhe së shpejti do të mund të kalojnë në
fazën e ardhshme. Ata do të provojnë të gjejnë mënyrën e duhur për të parandaluar
shfaqjen e depresionit dhe ankthit, që janë shkaktarët kryesorë të stresit.Muzika - shkaktar i depresionit?

Të rinjtë që shumicën e kohës e kalojnë duke dëgjuar muzikë në MP3 janë më të
rrezikuar nga depresioni. Studimi i botuar i hulumtuesve të Fakultetit të Mjekësisë nga
universiteti në Pitsburg ka treguar se të rinjtë që shumicën e kohës së tyre e kalojnë duke
dëgjuar muzikë janë më të rrezikuar nga depresioni, e nëse ndërpresin edhe leximin,
atëherë rreziku do të jetë edhe më i lartë për deri në 80%. “Nga ky kënd nuk mund të
sjellim vendimin e duhur. A dëgjojnë muzikë sepse janë nën depresion, apo vetëm se
kërkojnë një përgjigje? A janë nën depresion, sepse dëgjojnë muzikë të zëshme?

Ndoshta janë në pyetje të dyja arsyet’’, thotë njëri nga ekspertët, Brajën Primak. Në vend
se të dëgjojnë një ‘dozë’ të madhe të muzikës, studimi tregon se të rinjtë që lexojnë më
shumë, 50% më pak janë të rrezikuar se do të lëshohen në vrimën e zezë të depresionit.

Në këtë hulumtim kishin marrë pjesë rreth 126 të rinj, nga 7 deri në moshën 17 vjeçe dhe
kishte zgjatur rreth dy muaj, dhe 46 prej tyre ishte diagnostikuar se vuanin nga
depresioni.

				
DOCUMENT INFO
Description: Mjekesi dhe shkence, shkenca mjekesore, Lajme nga Kosova, Lajme nga Shqiperia, Down Syndrome, Health & Fitness, Alternative Medicine, t� jetosh, browser should render some flash content, Humor Shqip, society forums, Sami Frasheri, Zona Industriale, Gazeta Zeri i Popullit, Popular topics, RTV 21, Gazeta Zeri i Popullit, current health, pro activ, Kosova Sot, Proactiv Solution, show biz, Kosova Sot, radio Radio, health articles, Gazeta Albania, Myoma uteri, Tag cloud, Skin Care, Moda Milano, dhe vet�m, medicina shqiptare, religjion, feje, medicina kosovare, ligjerata nga shendetesia, shendetesia ne kosove, si te punoni nje punim shkencor