Docstoc

216_634373368760781250

Document Sample
216_634373368760781250 Powered By Docstoc
					                                                                                           Page 1 of
31

                                                                    www.britishuniversity.edu.vn

           Đại học Anh quốc VN bắt đầu tuyển sinh khóa tháng 6/2011 chuyên ngành:
             Tài chính ngân hàng, Quản trị kinh doanh quốc tế, Quản trị Marketing.
                         Cơ hội chuyển tiếp sang Anh học năm cuối.
               Hãy gọi 04. 39747596 để tìm hiểu thêm chi tiết về yêu cầu nhập học

     TRƯỜNG THPT                          ĐỀ THI THỬ ĐẠI HỌC NĂM 2011
PHAN ĐÌNH PHÙNG HÀ NỘI
                                                   Môn : TIẾNG ANH; Khối: D
          _________
                                       Thời gian làm bài: 90 phút. Không kể thời gian phát đề


Họ và tên thí sinh: ………………………………………….                                                    Mã đề thi: 216
Số báo danh: ………………………………………………..

ĐỀ THI GỒM 80 CÂU; TỪ QUESTION 1 ĐẾN QUESTION 80
Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer that best
completes each unfinished sentence, substitutes the underlined part, or has a close meaning to
the original one
Question 1: ……….. be needed, the water basin would need to be dammed.
    A. Hydroelectric power should                   B. When hydroelectric power
    C. Hydroelectric power                          D. Should hydroelectric power
Question 2: The replacement of shops such as the groceries’ and chemist’s by cafes………….. the
housewives with insufficient facilities for shopping.
    A. leave                B. have left               C. has left             D. to have left
Question 3: Deborah is going to take extra lessons to………. what she missed while she was away.
    A. catch up on          B. cut down on             C. put up with          D. take up with
Question 4: Jane: Thank you for a lovely evening.
              Barbara: ………………………………
    A. You are welcome        B. Have a good day       C. Thanks                  D. Cheer!
Question 5: I have English classes …………day - on Mondays, Wednesdays and Fridays.
    A. all other              B. each other            C. every other             D. this and the other
Question 6: She was ………………she could not say anything.
    A. so surprised at the news that                B. such surprised at the news that
    C. so surprised of the news that                D. so that surprised for the news
Question 7: There is a huge amount of ………associated with children’s TV shows nowadays.
    A. produce                B. manufacturing         C. merchandising           D. sales
Question 8: British and Australian people share the same language, but in other respects they are as
different as ………..
    A. cats and dogs          B. chalk and cheese       C. salt and pepper         D. here and there
Question 9: It’s essential that every student …………the exam before attending the course.
    A. pass                   B. passes                C. would pass              D. passed
Question 10: I decided to go to the library as soon as I…………….
    A. finish what I did                            B. would finish what I did
                         We wish you all success in your future!
                              British University Vietnam


                           British degree. World class future
Page 2 of 31
    C. finished what I did                           D. finished what I was doing
Question 11: ………………..in the street yesterday was very friendly.
    A. The mounted police, who I saw                 B. The mounted police I saw whom
    C. Who is the mounted police I saw               D. The mounted police whom I saw
Question 12: A washing machine of this type will certainly………….normal domestic use.
   A. stand up for            B. come up with            C. get on to             D. take down with
Question 13: “Please speak up a bit more, Jason. You’re hardly loud enough to be heard from the
back”, the teacher said.
   A. visible                 B. audible                 C. edible                D. eligible
Question 14: Ancient Egyptians mummified their dead through the use of chemicals, ………….
ancient Peruvians did through natural processes.
   A. because                 B. whereas                 C. even though           D. whether or not
Question 15: It is very difficult to…………the exact meaning of an idiom in a foreign language.
   A. convert                 B. convey                  C. exchange              D. transfer
Question 16: Issues from price, place, promotion, and product are………….of marketing strategies
planning, despite growing calls to expand the range of issues in today’s more complex world.
    A. these that are among the most conventional concerns
    B. among the most conventional concerns
    C. they are among the most conventional concerns
    D. those are among the most conventional concerns
Question 17: Please cut my hair …………….the style in this magazine.
   A. the same length as      B. the same length like C. the same long like       D. the same long as
Question 18: Carbon dioxide may be absorbed by trees or water bodies, or it may stay in the
atmosphere when………., while it is only in the atmosphere that chlorofluorocarbons find their
home.
    A. by releasing emissions from cars              B. released from car emissions
    C. cars that release emissions                   D. emissions are released by cars
Question 19: Half of the children were away from school last week because of……..of influenza.
   A. a break- out            B. a breakthrough          C. an outburst           D. an outbreak
Question 20: A: This grammar test is the hardest one we’ve ever had this semester!
               B: …………………but I think it’s quite easy.
    A. I couldn’t agree more.                        B. I understand what you’re saying.
    C. You’re right.                                 D. I don’t see in that way.
Question 21: So little………….about mathematics that the lecture was completely beyond me.
   A. I have known            B. I knew                  C. do I know             D. did I know
Question 22: It’s a formal occasion so we’ll have to…….to the nines- no jeans and pullovers this
time!
   A. hitch up                B. put on                  C. wear in               D. get dressed up
Question 23: …………so aggressive, we’d get on much better.
   A. She was not             B. Had she not             C. Weren’t she           D. If she weren’t
Question 24: On the second thought, I believe I will go with you to the theater.
    A. Upon reflection                               B. After discussing with my wife
    C. For this time only                            D. For the second time
Question 25: A: …………………………………….
              B: Oh, thank you. I just got it yesterday.
    A. When have you got this beautiful dress?                    B. How a beautiful dress you’re wearing!
    C. You’ve just bought this beautiful dress, haven’t you? D. That’s a beautiful dress you have on!
Question 26: I studied English for four years in high school. …………… had trouble talking with
people when I was traveling in the US.
   A. Therefore, I            B. Otherwise, I            C. Although I            D. However, I
Question 27: ………….in the atmosphere is the temperature falling below freezing.
    A. Frost is produced                             B. Frost produces
    C. What produces frost                           D. What is frost produced
Page 3 of 31

Question 28: All………….is a continuous supply of the basic necessities of life.
   A. what is needed        B. for our needs           C. the thing needed   D. that is needed
Question 29: He said that the plane had already left and that I…………………an hour earlier.
   A. Must have arrived                            B. had to arrive
   C. should have arrived                          D. was supposed to arrive
Question 30: There seems to be a large ………. between the number of people employed in service
industries, and those employed in the primary sectors.
   A. discriminate          B. discretion              C. discrepancy        D. distinguish

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the
correct word or phrase for each of the blanks from 31- 40

               COULD COMPUTER GAMES BE GOOD FOR YOU AFTER ALL
In Britain, the average young person now spends more money on games each year than on going to
the cinema or renting videos. But is this……..31……a bad thing? For years, newspaper reports
have been ………32….. that children who spend too much time playing computer games become
unsociable, bad- tempered, even violent as a……..33…… But new research,……34…… out in
both Europe and the USA, suggests that the opposite may be true.
Indeed, playing some of the more complicated games may help people of all ages to improve
certain skills. Researchers claim that this is because the games………35……the brain work harder
in certain ways, like……..36……sounds and movements quickly and identifying what they are.
The fact that people play the games repeatedly……..37…….. that they get a lot of practice in these
skills which are therefore likely to become highly developed.
Social skills may benefit, too. Researchers in Chicago think that fans of first- person shooter
games……38…… “Counterstrike” are better than non-players when it comes to building trust and
co-operation, and that this……..39……them to make good friendships and become strong members
of their communities. So rather than……..40…….up computer games, perhaps young people need
to spend more time on them?
Question 31. A. necessarily         B. certainly        C. fully     D. nearly
Question 32. A. speaking            B. informing        C. telling   D. saying
Question 33. A. product             B. result           C. reason    D. conclusion
Question 34. A. worked              B. thought          C. turned    D. carried
Question 35. A. make                B. force            C. push      D. keep
Question 36. A. realizing           B. noticing         C. imagining D. solving
Question 37. A. means               B. asks             C. brings    D. causes
Question 38. A. in order to         B. such as          C. due to    D. as well as
Question 39. A. supports            B. helps            C. shows     D. serves
Question 40. A. giving              B. ending           C. taking    D. stopping

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the
correct answer to each of the questions from 41 to 50

A number of factors related to the voice reveal the personality of the speaker.
The first is the broad area of communication, which includes imparting information by use of
language, communicating with a group or an individual and specialized communication through
performance. A person conveys thoughts and ideas through choice of words, by a tone of voice that
is pleasant or unpleasant, gentle or harsh, by the rhythm that is inherent within the language itself,
and by speech rhythms that are flowing and regular or uneven and hesitant, and finally, by the pitch
and melody of the utterance. When speaking before a group, a person's tone may indicate
uncertainty or fright, confidence or calm. At interpersonal levels, the tone may reflect ideas and
feelings over and above the words chosen, or may belie them. Here the participant’s tone can
consciously or unconsciously reflect intuitive sympathy or antipathy, lack of concern or interest,
Page 4 of 31
fatigue, anxiety, enthusiasm or excitement, all of which are .usually discernible by the acute listener.
Public performance is a manner of communication that is highly specialized with its own
techniques for obtaining effects by voice and /or gesture. The motivation derived from the text, and
in the case of singing, the music, in combination with the performer's skills, personality, and ability
to create empathy will determine the success of artistic, political, or pedagogic communication.
Second, the voice gives psychological clues to a person's self-image, perception of others, and
emotional health. Self-image can be indicated by a tone of voice that is confident, pretentious, shy,
aggressive, outgoing, or exuberant, to name only a few personality traits. Also the sound may give a
clue to the facade or mask of that person, for example, a shy person hiding behind an overconfident
front. How a speaker perceives the listener's receptiveness, interest, or sympathy in any given
conversation can drastically alter the tone of presentation, by encouraging or discouraging the
speaker. Emotional health is evidenced in the voice by free and melodic sounds of the happy, by
constricted and harsh sound of the angry, and by dull and lethargic qualities of the depressed.

Question 41. What does the passage mainly discuss?
A. The function of the voice in performance                 B. Communication styles
C. The connection between voice and personality             D. The production of speech
Question 42. What does the author mean by staring that, "At interpersonal levels, tone may reflect
ideas and feelings over and above the words chosen" in lines 8- 9?
A. Feelings are expressed with different words than ideas are.
B. The tone of voice can carry information beyond the meaning of words.
C. A high tone of voice reflects an emotional communication.
D. Feelings are more difficult to express than ideas.
Question 43. The word "Here" in line 9 refers to……………
A. interpersonal interactions        B. the tone      C. ideas and feelings   D. words chosen
Question 44. The word "derived" in line 13 is closest in meaning to………
A. discussed              B. prepared              C. registered            D. obtained
Question 45. Why does the author mention "artistic, political, or pedagogic communication" in line
14-15?
A. As examples of public performance
B. As examples of basic styles of communication
C. To contrast them to singing
D. To introduce the idea of self-image
Question 46. According to the passage, an exuberant tone of voice may be an indication of a
person's………
A. general physical health     B. personality         C. ability to communicate D. vocal quality
Question 47. According to the passage, an overconfident front may hide…………
A. hostility              B. shyness               C. friendliness          D. strength
Question 48. The word "drastically" in line 21 is closest in meaning to……………
A. frequently             B. exactly               C. severely              D. easily
Question 49. The word "evidenced" in line 22 is closest in meaning to……………
A. questioned             B. repeated              C. indicated             D. exaggerated
Question 50. According to the passage, what does a constricted and harsh voice indicate?
A. Lethargy               B. Depression            C. Boredom               D. Anger

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part is
pronounced differently from that of the rest ones
 Question 51:      A. merchant             B. sergeant            C. commercial           D. term
 Question 52:      A. colonel              B. journal             C. touring              D. adjourn
 Question 53:      A. obstacle             B. obscure             C. obsession            D. oblivious
 Question 54:      A. amuses               B. purses              C. blouses              D. pleases
 Question 55:      A. Valentine            B. imagine             C. discipline           D. determine
Page 5 of 31

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the
correct answer to each of the questions from 56 - 64

          Butterflies are among the most extensively studied insects—an estimated 90 percent of the
world's species have scientific names. As a consequence, they are perhaps the best group of insects
for examining patterns of terrestrial biotic diversity and distribution. Butterflies also have a
favorable image with the general public. Hence, they are an excellent group for communicating
information on science and conservation issues such as diversity.
          Perhaps the aspect of butterfly diversity that has received the most attention over the past
century is the striking difference in species richness between tropical and temperate regions.
           For example, in 1875 one biologist pointed out the diversity of butterflies in the Amazon
when he mentioned that about 700 species were found within an hour's walk, whereas the total
number found on the British islands did not exceed 66, and the whole of Europe supported only
321. This early comparison of tropical and temperate butterfly richness has been well confirmed.
          A general theory of diversity would have to predict not only this difference between
temperate and tropical zones, but also patterns within each region, and how these patterns vary
among different animal and plant groups. However, for butterflies, variation of species richness
within temperate or tropical regions, rather man between them, is poorly understood. Indeed,
comparisons of numbers of species among the Amazon basin, tropical Asia, and Africa are still
mostly "personal communication" citations, even for vertebrates, In other words, unlike comparison
between temperate and tropical areas, these patterns are still in the documentation phase.
          In documenting geographical variation in butterfly diversity, some arbitrary, practical
decisions are made. Diversity, number of species, and species richness are used synonymously;
little is known about the evenness of butterfly distribution. The New World butterflies make up the
preponderance of examples because they are the most familiar species. It is hoped that by focusing
on them, the errors generated by imperfect and incomplete taxonomy will be minimized.

Question 56: The word "consequence" in line 2 is closest in meaning to…………….
A. result                  B. explanation             C. analysis               D. requirement
Question 57: The word "striking" in line 7 is closest in meaning to………………
A. physical                B. confusing               C. noticeable             D. successful
Question 58: Butterflies are a good example for communicating information about
    conservation issues because they………
A. are simple in structure                            B. have been given scientific names
C. are viewed positively by people                    D. are found mainly in temperate climates
Question 59: The word “exceed” in line 10 is closest in meaning to……………….
A. locate                  B. allow                   C. go beyond              D. come close to
Question 60: Which of the following is NOT well understood by biologists?
A. European butterfly habitats
B. Differences in species richness between temperate and tropical regions
C. Differences in species richness within a temperate or a tropical region
D. Comparisons of behavior patterns of butterflies and certain animal groups
Question 61: All of the followings are mentioned as being important parts of a general theory of
    diversity EXCEPT…………….
A. differences between temperate and tropical zones
B. patterns of distribution of species in each region
C. migration among temperate and tropical zones
D. variation of patterns of distribution of species among different animals and plants
Question 62: Which aspect of butterflies does the passage mainly discuss?
A. Their physical characteristics                     B. Their adaptation to different habitats
C. Their names                                        D. Their variety
Page 6 of 31

Question 63: The author mentions tropical Asia in lines 16-17 as an example of a location
where……
A. butterfly behavior varies with climate
B. a general theory of butterfly diversity has not yet been firmly established
C. butterflies are affected by human populations
D. documenting plant species is more difficult than documenting butterfly species
Question 64: The word "generated" in line 24 is closest in meaning to……….
A. requested                B. caused                C. assisted               D. estimated

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to show the underlined part that needs
correction

Question 65: All of the mammals, dolphins are undoubtedly among the friendly to human
                 A                                        B        C        D
Question 66: Many of the important products obtained from trees, one of the most important is
                    A                                 B                      C
wood pulp, which is used in paper-making.
                                     D
Question 67: All nations may have to make fundamental changes in their economic, political, and
                                        A                        B
     the technological institutions if they are to preserve environment.
                  C                                  D
Question 68: Chicago's Sears Tower, now the tallest building in the world, rises 1,522 feet from the
                                          A                                  B          C
ground to the top of it antenna.
                    D
Question 69: It was suggested that Pedro studies the material more thoroughly before attempting
                                               A                  B                        C
to pass the exam.
   D
Question 70: In just three months H.G. Wells wrote the famous classic The Time Machine for what
                  A                                 B                                           C
he won a Newberry Caldecot award.
        D
Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in
meaning to each of the following questions

Question 71: If it hadn’t been for his carelessness, we would have finished the work.
  A. He was careless because he hadn’t finished the work.
  B. If her were careful, we would finish the work.
  C. If he had been more careful, we would have completed the work.
  D. Because he wasn’t careless, we didn’t finish the work.
Question 72: The hostess made every effort to see that her guests got the food and drinks they
  wanted.
  A. The hostess was reluctant to offer her guests food and drinks.
  B. The hostess tried hard to please her guests.
  C. The guests refused the food and drinks prepared by the hostess.
  D. Neither the guests nor the hostess had food or drinks.
Question 73: The meeting was put off because of pressure of time.
  A. The meeting started earlier because people wanted to leave early.
  B. The meeting was planned to start late because of time pressure.
  C. The meeting lasted much longer than usual.
Page 7 of 31
   D. There was not enough time to hold the meeting.
Question 74: Twice as many men as women are insurance agents.
   A. More men than women have insurance.
   B. Male insurance agents outnumber female agents.
   C. Women are twice as likely as men to have sold insurance.
   D. Insurance is twice as difficult to sell to women as to men.
Question 75: Most people get fewer colds in the summer than in the winter.
   A. A person is more likely to get a cold in the winter than in the summer.
   B. More people have summer colds than winter colds.
   C. People get colder in the summer than in the winter.
   D. The winter is much colder than the summer.
Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that expresses the best
meaning formed by the given words
Question 76:. No/ doubt/ Alison/ promote
   A. It’s no doubt Alison will be promoting.
   B. There’s no doubt that Alison will be promoted.
   C. There’s no doubt Alison will promote.
   D. It’s no doubt that Alison is promoted.
Question 77: your organization/ possible/ conference/ place
   A. Your organization made it possible to take place this conference.
   B. Your organization made possible for this conference to take place.
   C. Your organization made it possible this conference to take place.
   D. Your organization made it possible for this conference to take place.
Question 78: when/ you/ make/ mind/ university/ attend?
   A. When are you going to make up your mind about which university to attend?
   B. When will you make up your mind which university to attend?
   C. When are you going to make your mind about which university to attend?
   D. When are you making up your mind about university to attend?
Question 79: I/ not see/ point/ rule/ we/ not/ cycle/ school
   A. I can’t see the point of this rule which we don’t cycle to school.
   B. I can’t see the point of this rule which says we can’t cycle to school.
   C. I don’t see the point of this rule which we are not allowed to cycle to school.
   D. I can’t see the point of rule which says we can’t cycle to school.
Question 80: despite / short day/ we/ complain/ much/ do
   A. Despite such a short day, we tend to complain about having too much to do.
   B. Despite such a short day, we tend to complain having too much to do.
   C. Despite a short day, we tend to complain about too much to do.
   D. Despite such short day, we tend to complain about having too much do.

                                            THE END
Code 234                                                                                 Page 8 of 31


     TRƯỜNG THPT                         ĐỀ THI THỬ ĐẠI HỌC NĂM 2011
PHAN ĐÌNH PHÙNG HÀ NỘI
                                                  Môn : TIẾNG ANH; Khối: D
           _________
                                      Thời gian làm bài: 90 phút. Không kể thời gian phát đề


Họ và tên thí sinh: ………………………………………….                                                  Mã đề thi: 234
Số báo danh: ………………………………………………..

ĐỀ THI GỒM 80 CÂU; TỪ QUESTION 1 ĐẾN QUESTION 80

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part is
pronounced differently from that of the rest ones
 Question 1:    A. merchant           B. sergeant            C. commercial          D. term
 Question 2:    A. colonel            B. journal             C. touring             D. adjourn
 Question 3:    A. obstacle           B. obscure             C. obsession           D. oblivious
 Question 4:    A. amuses             B. purses              C. blouses             D. pleases
 Question 5:    A. Valentine          B. imagine             C. discipline          D. determine

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer that best completes
each unfinished sentence, substitutes the underlined part, or has a close meaning to the original one
Question 6: It is very difficult to…………the exact meaning of an idiom in a foreign language.
   A. convert                 B. convey                C. exchange                D. transfer
Question 7: Deborah is going to take extra lessons to………….what she missed while she was away.
   A. catch up on             B. cut down on           C. put up with             D. take up with
Question 8: I have English classes …………day - on Mondays, Wednesdays and Fridays.
   A. all other               B. each other            C. every other             D. this and the other
Question 9: She was ………………she could not say anything.
   B. so surprised at the news that                 B. such surprised at the news that
   C. so surprised of the news that                 D. so that surprised for the news
Question 10: On the second thought, I believe I will go with you to the theater.
   A. Upon reflection                               B. After discussing with my wife
   C. For this time only                            D. For the second time
Question 11: ………..be needed, the water basin would need to be dammed.
   A. Hydroelectric power should                    B. When hydroelectric power
   C. Hydroelectric power                           D. Should hydroelectric power
Question 12: There is a huge amount of ………associated with children’s TV shows nowadays.
   A. produce                 B. manufacturing         C. merchandising           D. sales
Question 13: It’s essential that every student …………the exam before attending the course.
   A. pass                    B. passes                C. would pass              D. passed
Question 14: All………….is a continuous supply of the basic necessities of life.
   A. what is needed          B. for our needs         C. the thing needed        D. that is needed
Question 15: I decided to go to the library as soon as I…………….
   B. finish what I did                             B. would finish what I did
   C. finished what I did                           D. finished what I was doing
Question 16: ………………..in the street yesterday was very friendly.
   B. The mounted police, who I saw                 B. The mounted police I saw whom
   C. Who is the mounted police I saw               D. The mounted police whom I saw
Question 17: “Please speak up a bit more, Jason. You’re hardly loud enough to be heard from the
back”, the teacher said.
Code 234                                                                                     Page 9 of 31
   A. visible                B. audible               C. edible                     D. eligible
Question 18: The replacement of shops such as the groceries’ and chemist’s by cafes…………..the
housewives with insufficient facilities for shopping.
   A. leave                  B. have left             C. has left                   D. to have left
Question 19: Ancient Egyptians mummified their dead through the use of chemicals, ………….
ancient Peruvians did through natural processes.
   A. because                B. whereas               C. even though                D. whether or not
Question 20: Issues from price, place, promotion, and product are………….of marketing strategies
planning, despite growing calls to expand the range of issues in today’s more complex world.
    E. these that are among the most conventional concerns
    F. among the most conventional concerns
    G. they are among the most conventional concerns
    H. those are among the most conventional concerns
Question 21: It’s a formal occasion so we’ll have to…..............to the nines- no jeans and pullovers this
time!
   A. hitch up               B. put on                C. wear in                    D. get dressed up
Question 22: Please cut my hair …………….the style in this magazine.
   A. the same length as     B. the same length like C. the same long like          D. the same long as
Question 23: Half of the children were away from school last week because of…………..of influenza.
   A. a break- out           B. a breakthrough        C. an outburst                D. an outbreak
Question 24: Jane: Thank you for a lovely evening.
               Barbara: ………………………………
    A. You are welcome       B. Have a good day          C. Thanks                D. Cheer!
Question 25: So little………….about mathematics that the lecture was completely beyond me.
    A. I have known          B. I knew                   C. do I know             D. did I know
Question 26: …………so aggressive, we’d get on much better.
    A. She was not           B. Had she not              C. Weren’t she           D. If she weren’t
Question 27: A: …………………………………….
               B: Oh, thank you. I just got it yesterday.
    B. When have you got this beautiful dress?
    C. You’ve just bought this beautiful dress, haven’t you?
    D. How a beautiful dress you’re wearing!
    E. That’s a beautiful dress you have on!
Question 28: A washing machine of this type will certainly………….normal domestic use.
    A. stand up for          B. come up with             C. get on to             D. take down with
Question 29: I studied English for four years in high school. ……………had trouble talking with
people when I was traveling in the US.
    A. Therefore, I          B. Otherwise, I             C. Although I            D. However, I
Question 30: Carbon dioxide may be absorbed by trees or water bodies, or it may stay in the
atmosphere when……... , while it is only in the atmosphere that chlorofluorocarbons find their home.
    B. by releasing emissions from cars               B. released from car emissions
    C. cars that release emissions                    D. emissions are released by cars
Question 31: ………….in the atmosphere is the temperature falling below freezing.
    B. Frost is produced                              B. Frost produces
    C. What produces frost                            D. What is frost produced
Question 32: He said that the plane had already left and that I…………………an hour earlier.
    B. must have arrived                              B. had to arrive
    C. should have arrived                            D. was supposed to arrive
Question 33: There seems to be a large ………. between the number of people employed in service
industries, and those employed in the primary sectors.
    A. discriminate          B. discretion               C. discrepancy           D. distinguish
Question 34: British and Australian people share the same language, but in other respects they are as
different as ………..
Code 234                                                                                Page 10 of
31
   A. cats and dogs        B. salt and pepper        C. chalk and cheese      D. here and there
Question 35: A: This grammar test is the hardest one we’ve ever had this semester!
              B: …………………but I think it’s quite easy.
   B. I couldn’t agree more.                      B. I understand what you’re saying.
   C. You’re right.                               D. I don’t see in that way.

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the
correct answer to each of the questions from 36 to 45

A number of factors related to the voice reveal the personality of the speaker.
The first is the broad area of communication, which includes imparting information by use of
language, communicating with a group or an individual and specialized communication through
performance. A person conveys thoughts and ideas through choice of words, by a tone of voice that is
pleasant or unpleasant, gentle or harsh, by the rhythm that is inherent within the language itself, and by
speech rhythms that are flowing and regular or uneven and hesitant, and finally, by the pitch and
melody of the utterance. When speaking before a group, a person's tone may indicate uncertainty or
fright, confidence or calm. At interpersonal levels, the tone may reflect ideas and feelings over and
above the words chosen, or may belie them. Here the participant’s tone can consciously or
unconsciously reflect intuitive sympathy or antipathy, lack of concern or interest, fatigue, anxiety,
enthusiasm or excitement, all of which are .usually discernible by the acute listener. Public
performance is a manner of communication that is highly specialized with its own techniques for
obtaining effects by voice and /or gesture. The motivation derived from the text, and in the case of
singing, the music, in combination with the performer's skills, personality, and ability to create
empathy will determine the success of artistic, political, or pedagogic communication.
Second, the voice gives psychological clues to a person's self-image, perception of others, and
emotional health. Self-image can be indicated by a tone of voice that is confident, pretentious, shy,
aggressive, outgoing, or exuberant, to name only a few personality traits. Also the sound may give a
clue to the facade or mask of that person, for example, a shy person hiding behind an overconfident
front. How a speaker perceives the listener's receptiveness, interest, or sympathy in any given
conversation can drastically alter the tone of presentation, by encouraging or discouraging the
speaker. Emotional health is evidenced in the voice by free and melodic sounds of the happy, by
constricted and harsh sound of the angry, and by dull and lethargic qualities of the depressed.

Question 36. What does the passage mainly discuss?
A. The function of the voice in performance                 B. Communication styles
C. The connection between voice and personality             D. The production of speech
Question 37. What does the author mean by staring that, "At interpersonal levels, tone may reflect
ideas and feelings over and above the words chosen" in lines 8- 9?
A. Feelings are expressed with different words than ideas are.
B. The tone of voice can carry information beyond the meaning of words.
C. A high tone of voice reflects an emotional communication.
D. Feelings are more difficult to express than ideas.
Question 38. The word "Here" in line 9 refers to……………
A. interpersonal interactions        B. the tone      C. ideas and feelings   D. words chosen
Question 39. The word "derived" in line 13 is closest in meaning to………
A. discussed              B. prepared              C. registered            D. obtained
Question 40. Why does the author mention "artistic, political, or pedagogic communication" in line
14-15?
A. As examples of public performance
B. As examples of basic styles of communication
C. To contrast them to singing
D. To introduce the idea of self-image
Question 41. According to the passage, an exuberant tone of voice may be an indication of a
Code 234                                                                                 Page 11 of
31
person's………
A. general physical health    B. personality       C. ability to communicate D. vocal quality
Question 42. According to the passage, an overconfident front may hide…………
A. hostility             B. shyness              C. friendliness         D. strength
Question 43. The word "drastically" in line 21 is closest in meaning to……………
A. frequently            B. exactly              C. severely             D. easily
Question 44. The word "evidenced" in line 22 is closest in meaning to……………
A. questioned            B. repeated             C. indicated            D. exaggerated
Question 45. According to the passage, what does a constricted and harsh voice indicate?
A. Lethargy              B. Depression           C. Boredom              D. Anger

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the
correct word or phrase for each of the blanks from 46 - 55
                 COULD COMPUTER GAMES BE GOOD FOR YOU AFTER ALL
In Britain, the average young person now spends more money on games each year than on going to the
cinema or renting videos. But is this……..46……a bad thing? For years, newspaper reports have been
………47…..that children who spend too much time playing computer games become unsociable,
bad- tempered, even violent as a……..48…… But new research, ………49……out in both Europe and
the USA, suggests that the opposite may be true.
Indeed, playing some of the more complicated games may help people of all ages to improve certain
skills. Researchers claim that this is because the games………50……the brain work harder in certain
ways, like……..51……sounds and movements quickly and identifying what they are. The fact that
people play the games repeatedly……..52……..that they get a lot of practice in these skills which are
therefore likely to become highly developed.
Social skills may benefit, too. Researchers in Chicago think that fans of first- person shooter
games……53…… “Counterstrike” are better than non-players when it comes to building trust and co-
operation, and that this……..54……them to make good friendships and become strong members of
their communities. So rather than……..55…….up computer games, perhaps young people need to
spend more time on them?
Question 46. A. necessarily          B. certainly     C. fully       D. nearly
Question 47. A. speaking             B. informing     C. telling     D. saying
Question 48. A. product              B. result        C. reason      D. conclusion
Question 49. A. worked               B. thought       C. turned      D. carried
Question 50. A. make                 B. force         C. push        D. keep
Question 51. A. realizing            B. noticing      C. imagining   D. solving
Question 52. A. means                B. asks          C. brings      D. causes
Question 53. A. in order to          B. such as       C. due to      D. as well as
Question 54. A. supports             B. helps         C. shows       D. serves
Question 55. A. giving               B. ending        C. taking      D. stopping



Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction

Question 56: It was suggested that Pedro studies the material more thoroughly before attempting
                                               A                B                        C
to pass the exam.
   D
Question 57: All nations may have to make fundamental changes in their economic, political, and
                                       A                       B
the technological institutions if they are to preserve environment.
              C                                 D
Question 58: All of the mammals, dolphins are undoubtedly among the friendly to human
Code 234                                                                                 Page 12 of
31
                 A                                   B          C           D
Question 59: Chicago's Sears Tower, now the tallest building in the world, rises 1,522 feet from the
                                      A                                      B          C
ground to the top of it antenna.
                     D
Question 60: In just three months H.G. Wells wrote the famous classic The Time Machine for what
                  A                           B                                                 C
he won a Newberry Caldecot award.
       D
Question 61: Many of the important products obtained from trees, one of the most important is wood
                    A                           B                            C
pulp, which is used in paper-making.
                              D

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the
correct answer to each of the questions from 62- 70
         Butterflies are among the most extensively studied insects—an estimated 90 percent of the
world's species have scientific names. As a consequence, they are perhaps the best group of insects for
examining patterns of terrestrial biotic diversity and distribution. Butterflies also have a favorable
image with the general public. Hence, they are an excellent group for communicating information on
science and conservation issues such as diversity.
         Perhaps the aspect of butterfly diversity that has received the most attention over the past
century is the striking difference in species richness between tropical and temperate regions.
          For example, in 1875 one biologist pointed out the diversity of butterflies in the Amazon
when he mentioned that about 700 species were found within an hour's walk, whereas the total number
found on the British islands did not exceed 66, and the whole of Europe supported only 321. This early
comparison of tropical and temperate butterfly richness has been well confirmed.
         A general theory of diversity would have to predict not only this difference between temperate
and tropical zones, but also patterns within each region, and how these patterns vary among different
animal and plant groups. However, for butterflies, variation of species richness within temperate or
tropical regions, rather man between them, is poorly understood. Indeed, comparisons of numbers of
species among the Amazon basin, tropical Asia, and Africa are still mostly "personal communication"
citations, even for vertebrates, In other words, unlike comparison between temperate and tropical
areas, these patterns are still in the documentation phase.
         In documenting geographical variation in butterfly diversity, some arbitrary, practical
decisions are made. Diversity, number of species, and species richness are used synonymously; little is
known about the evenness of butterfly distribution. The New World butterflies make up the
preponderance of examples because they are the most familiar species. It is hoped that by focusing on
them, the errors generated by imperfect and incomplete taxonomy will be minimized.
Question 62: Which aspect of butterflies does the passage mainly discuss?
A. Their physical characteristics                     B. Their adaptation to different habitats
C. Their names                                        D. Their variety
Question 63: The word "consequence" in line 2 is closest in meaning to…………….
A. result                   B. explanation            C. analysis                D. requirement
Question 64: Butterflies are a good example for communicating information about conservation
    issues because they………
A. are simple in structure                            B. have been given scientific names
C. are viewed positively by people                    D. are found mainly in temperate climates
Question 65: The word "striking" in line 7 is closest in meaning to………………
A. physical                 B. confusing              C. noticeable              D. successful
Question 66: The word “exceed” in line 10 is closest in meaning to……………….
A. locate                   B. allow                  C. go beyond               D. come close to
Question 67: All of the followings are mentioned as being important parts of a general theory of
Code 234                                                                                   Page 13 of
31
    diversity EXCEPT…………….
A. differences between temperate and tropical zones
B. patterns of distribution of species in each region
C. migration among temperate and tropical zones
D. variation of patterns of distribution of species among different animals and plants
Question 68: The author mentions tropical Asia in lines 16-17 as an example of a location where……
A. butterfly behavior varies with climate
B. a general theory of butterfly diversity has not yet been firmly established
C. butterflies are affected by human populations
D. documenting plant species is more difficult than documenting butterfly species
Question 69: Which of the following is NOT well understood by biologists?
A. European butterfly habitats
B. Differences in species richness between temperate and tropical regions
C. Differences in species richness within a temperate or a tropical region
D. Comparisons of behavior patterns of butterflies and certain animal groups
Question 70: The word "generated" in line 24 is closest in meaning to……….
A. requested                B. caused                 C. assisted              D. estimated

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning
to each of the following questions

Question 71: The hostess made every effort to see that her guests got the food and drinks they wanted.
  E. The hostess was reluctant to offer her guests food and drinks.
  F. The hostess tried hard to please her guests.
  G. The guests refused the food and drinks prepared by the hostess.
  H. Neither the guests nor the hostess had food or drinks.
Question 72: Most people get fewer colds in the summer than in the winter.
  E. A person is more likely to get a cold in the winter than in the summer.
  F. More people have summer colds than winter colds.
  G. People get colder in the summer than in the winter.
  H. The winter is much colder than the summer.
Question 73: The meeting was put off because of pressure of time.
  E. The meeting started earlier because people wanted to leave early.
  F. The meeting was planned to start late because of time pressure.
  G. The meeting lasted much longer than usual.
  H. There was not enough time to hold the meeting.
Question 74: Twice as many men as women are insurance agents.
  E. More men than women have insurance.
  F. Male insurance agents outnumber female agents.
  G. Women are twice as likely as men to have sold insurance.
  H. Insurance is twice as difficult to sell to women as to men.

Question 75: If it hadn’t been for his carelessness, we would have finished the work.
  E. He was careless because he hadn’t finished the work.
  F. If her were careful, we would finish the work.
  G. If he had been more careful, we would have completed the work.
  H. Because he wasn’t careless, we didn’t finish the work.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that expresses the best
meaning formed by the given words

Question 76:. No/ doubt/ Alison/ promote
   E. It’s no doubt Alison will be promoting.
Code 234                                                                                Page 14 of
31
   F. There’s no doubt that Alison will be promoted.
   G. There’s no doubt Alison will promote.
   H. It’s no doubt that Alison is promoted.
Question 77: when/ you/ make/ mind/ university/ attend?
   E. When are you going to make up your mind about which university to attend?
   F. When will you make up your mind which university to attend?
   G. When are you going to make your mind about which university to attend?
   H. When are you making up your mind about university to attend?
Question 78: despite / short day/ we/ complain/ much/ do
   E. Despite such a short day, we tend to complain about having too much to do.
   F. Despite such a short day, we tend to complain having too much to do.
   G. Despite a short day, we tend to complain about too much to do.
   H. Despite such short day, we tend to complain about having too much do.
Question 79: your organization/ possible/ conference/ place
   E. Your organization made it possible to take place this conference.
   F. Your organization made possible for this conference to take place.
   G. Your organization made it possible this conference to take place.
   H. Your organization made it possible for this conference to take place.
Question 80: I/ not see/ point/ rule/ we/ not/ cycle/ school
   E. I can’t see the point of this rule which we don’t cycle to school.
   F. I can’t see the point of this rule which says we can’t cycle to school.
   G. I don’t see the point of this rule which we are not allowed to cycle to school.
   H. I can’t see the point of rule which says we can’t cycle to school.

                                              THE END
Code 252                                                                                  Page 15 of
31
      TRƯỜNG THPT                          ĐỀ THI THỬ ĐẠI HỌC NĂM 2011
 PHAN ĐÌNH PHÙNG HÀ NỘI
                                                    Môn : TIẾNG ANH; Khối: D
           __________
                                        Thời gian làm bài: 90 phút. Không kể thời gian phát đề


Họ và tên thí sinh: ………………………………………….                                                  Mã đề thi: 252
Số báo danh: ………………………………………………..

ĐỀ THI GỒM 80 CÂU; TỪ QUESTION 1 ĐẾN QUESTION 80

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction

Question 1: It was suggested that Pedro studies the material more thoroughly before attempting
                                               A                B                          C
to pass the exam.
   D
Question 2: Many of the important products obtained from trees, one of the most important is wood
                   A                                B                       C
pulp, which is used in paper-making.
                              D
Question 3: Chicago's Sears Tower, now the tallest building in the world, rises 1,522 feet from the
                                         A                                  B          C
ground to the top of it antenna.
                     D
Question 4: All of the mammals, dolphins are undoubtedly among the friendly to human
               A                                       B        C         D
Question 5: In just three months H.G. Wells wrote the famous classic The Time Machine for what he
                A                                 B                                            C
won a Newberry Caldecot award.
     D
Question 6: All nations may have to make fundamental changes in their economic, political, and
                                      A                        B
the technological institutions if they are to preserve environment.
              C                                 D

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the
correct answer to each of the questions from 7 - 15

        Butterflies are among the most extensively studied insects—an estimated 90 percent of the
world's species have scientific names. As a consequence, they are perhaps the best group of insects for
examining patterns of terrestrial biotic diversity and distribution. Butterflies also have a favorable
image with the general public. Hence, they are an excellent group for communicating information on
science and conservation issues such as diversity.
        Perhaps the aspect of butterfly diversity that has received the most attention over the past
century is the striking difference in species richness between tropical and temperate regions.
         For example, in 1875 one biologist pointed out the diversity of butterflies in the Amazon
when he mentioned that about 700 species were found within an hour's walk, whereas the total number
found on the British islands did not exceed 66, and the whole of Europe supported only 321. This early
comparison of tropical and temperate butterfly richness has been well confirmed.
        A general theory of diversity would have to predict not only this difference between temperate
and tropical zones, but also patterns within each region, and how these patterns vary among different
animal and plant groups. However, for butterflies, variation of species richness within temperate or
Code 252                                                                                       Page 16 of
31
tropical regions, rather man between them, is poorly understood. Indeed, comparisons of numbers of
species among the Amazon basin, tropical Asia, and Africa are still mostly "personal communication"
citations, even for vertebrates, In other words, unlike comparison between temperate and tropical
areas, these patterns are still in the documentation phase.
         In documenting geographical variation in butterfly diversity, some arbitrary, practical
decisions are made. Diversity, number of species, and species richness are used synonymously; little is
known about the evenness of butterfly distribution. The New World butterflies make up the
preponderance of examples because they are the most familiar species. It is hoped that by focusing on
them, the errors generated by imperfect and incomplete taxonomy will be minimized.
Question 7: The word "consequence" in line 2 is closest in meaning to…………….
A. result                   B. explanation            C. analysis                D. requirement
Question 8: All of the followings are mentioned as being important parts of a general theory of
    diversity EXCEPT…………….
A. differences between temperate and tropical zones
B. patterns of distribution of species in each region
C. migration among temperate and tropical zones
D. variation of patterns of distribution of species among different animals and plants
Question 9: The word "striking" in line 7 is closest in meaning to………………
A. physical                 B. confusing              C. noticeable              D. successful
Question 10: Butterflies are a good example for communicating information about conservation
    issues because they………
A. are simple in structure                            B. have been given scientific names
C. are viewed positively by people                    D. are found mainly in temperate climates
Question 11: The word “exceed” in line 10 is closest in meaning to……………….
A. locate                   B. allow                  C. go beyond               D. come close to
Question 12: The author mentions tropical Asia in lines 16-17 as an example of a location where……
A. butterfly behavior varies with climate
B. a general theory of butterfly diversity has not yet been firmly established
C. butterflies are affected by human populations
D. documenting plant species is more difficult than documenting butterfly species
Question 13: Which of the following is NOT well understood by biologists?
A. European butterfly habitats
B. Differences in species richness between temperate and tropical regions
C. Differences in species richness within a temperate or a tropical region
D. Comparisons of behavior patterns of butterflies and certain animal groups
Question 14: The word "generated" in line 24 is closest in meaning to……….
A. requested                B. caused                 C. assisted                D. estimated
Question 15: Which aspect of butterflies does the passage mainly discuss?
A. Their physical characteristics                     B. Their adaptation to different habitats
C. Their names                                        D. Their variety

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part is
pronounced differently from that of the rest ones
 Question 16:     A. merchant             B. sergeant            C. commercial           D. term
 Question 17:     A. colonel              B. journal             C. touring              D. adjourn
 Question 18:     A. obstacle             B. obscure             C. obsession            D. oblivious
 Question 19:     A. amuses               B. purses              C. blouses              D. pleases
 Question 20:     A. Valentine            B. imagine             C. discipline           D. determine

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer that best completes
each unfinished sentence, substitutes the underlined part, or has a close meaning to the original one
Code 252                                                                                       Page 17 of
31
Question 21: It is very difficult to…………the exact meaning of an idiom in a foreign language.
   A. convert                 B. convey                 C. exchange                D. transfer
Question 22: I decided to go to the library as soon as I…………….
   C. finish what I did                              B. would finish what I did
   C. finished what I did                            D. finished what I was doing
Question 23: I have English classes …………day - on Mondays, Wednesdays and Fridays.
   A. all other               B. each other             C. every other             D. this and the other
Question 24: She was ………………she could not say anything.
   C. so surprised at the news that                  B. such surprised at the news that
   C. so surprised of the news that                  D. so that surprised for the news
Question 25: ………..be needed, the water basin would need to be dammed.
   A. Hydroelectric power should                     B. When hydroelectric power
   C. Hydroelectric power                            D. Should hydroelectric power
Question 26: There is a huge amount of ………associated with children’s TV shows nowadays.
   A. produce                 B. manufacturing          C. merchandising           D. sales
Question 27: Deborah is going to take extra lessons to………….what she missed while she was away.
   A. catch up on             B. cut down on            C. put up with             D. take up with
Question 28: It’s essential that every student …………the exam before attending the course.
   A. pass                    B. passes                 C. would pass              D. passed
Question 29: All………….is a continuous supply of the basic necessities of life.
   A. what is needed          B. for our needs          C. the thing needed        D. that is needed
Question 30: ………………..in the street yesterday was very friendly.
   C. The mounted police, who I saw                  B. The mounted police I saw whom
   C. Who is the mounted police I saw                D. The mounted police whom I saw
Question 31: “ Please speak up a bit more, Jason. You’re hardly loud enough to be heard from the
back”, the teacher said.
   A. visible                 B. audible                C. edible                  D. eligible
Question 32: The replacement of shops such as the groceries’ and chemist’s by cafes…………..the
housewives with insufficient facilities for shopping.
   A. leave                   B. have left              C. has left                D. to have left
Question 33: Ancient Egyptians mummified their dead through the use of chemicals,
………….ancient Peruvians did through natural processes.
   A. because                 B. whereas                C. even though             D. whether or not
Question 34: On the second thought, I believe I will go with you to the theater.
   A. Upon reflection                                B. After discussing with my wife
   C. For this time only                             D. For the second time
Question 35: It’s a formal occasion so we’ll have to…….to the nines- no jeans and pullovers this
time!
   A. hitch up                B. put on                 C. wear in                 D. get dressed up
Question 36: Please cut my hair …………….the style in this magazine.
   A. the same length as      B. the same length like C. the same long like        D. the same long as
Question 37: Jane: Thank you for a lovely evening.
              Barbara: ………………………………
   A. You are welcome       B. Have a good day        C. Thanks                 D. Cheer!
Question 38: So little………….about mathematics that the lecture was completely beyond me.
   A. I have known          B. I knew                 C. do I know              D. did I know
Question 39: …………so aggressive, we’d get on much better.
   A. She was not           B. Had she not            C. Weren’t she            D. If she weren’t
Question 40: Issues from price, place, promotion, and product are………….of marketing strategies
planning, despite growing calls to expand the range of issues in today’s more complex world.
    I. these that are among the most conventional concerns
    J. among the most conventional concerns
Code 252                                                                                     Page 18 of
31
    K. they are among the most conventional concerns
    L. those are among the most conventional concerns
Question 41: A: …………………………………….
               B: Oh, thank you. I just got it yesterday.
    F. When have you got this beautiful dress?
    G. You’ve just bought this beautiful dress, haven’t you?
    H. How a beautiful dress you’re wearing!
    I. That’s a beautiful dress you have on!
Question 42: Half of the children were away from school last week because of…………..of influenza.
    A. a break- out          B. a breakthrough           C. an outburst           D. an outbreak
Question 43: A washing machine of this type will certainly………….normal domestic use.
    A. stand up for          B. come up with             C. get on to             D. take down with
Question 44: A: This grammar test is the hardest one we’ve ever had this semester!
               B: …………………, but I think it’s quite easy.
    C. I couldn’t agree more                          B. I understand what you’re saying
    C. You’re right                                   D. I don’t see in that way
Question 45: I studied English for four years in high school. ……………had trouble talking with
people when I was traveling in the US.
    A. Therefore, I          B. Otherwise, I             C. Although I            D. However, I
Question 46: ………….in the atmosphere is the temperature falling below freezing.
    C. Frost is produced                              B. Frost produces
    C. What produces frost                            D. What is frost produced
Question 47: He said that the plane had already left and that I…………………an hour earlier.
    C. must have arrived                              B. had to arrive
    C. should have arrived                            D. was supposed to arrive
Question 48: There seems to be a large ………. between the number of people employed in service
industries, and those employed in the primary sectors.
    A. discriminate          B. discretion               C. discrepancy           D. distinguish
Question 49: Carbon dioxide may be absorbed by trees or water bodies, or it may stay in the
atmosphere when…………. , while it is only in the atmosphere that chlorofluorocarbons find their
home.
    C. by releasing emissions from cars               B. released from car emissions
    C. cars that release emissions                    D. emissions are released by cars
Question 50: British and Australian people share the same language, but in other respects they are as
different as ………..
    A. cats and dogs         B. chalk and cheese         C. salt and pepper       D. here and there

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the
correct word or phrase for each of the blanks from 51- 60
                 COULD COMPUTER GAMES BE GOOD FOR YOU AFTER ALL
In Britain, the average young person now spends more money on games each year than on going to the
cinema or renting videos. But is this……..51……a bad thing? For years, newspaper reports have been
………52…..that children who spend too much time playing computer games become unsociable,
bad- tempered, even violent as a……..53…… But new research, ………54……out in both Europe and
the USA, suggests that the opposite may be true.
Indeed, playing some of the more complicated games may help people of all ages to improve certain
skills. Researchers claim that this is because the games………55……the brain work harder in certain
ways, like……..56……sounds and movements quickly and identifying what they are. The fact that
people play the games repeatedly……..57……..that they get a lot of practice in these skills which are
therefore likely to become highly developed.
Social skills may benefit, too. Researchers in Chicago think that fans of first- person shooter
games……58…… “Counterstrike” are better than non-players when it comes to building trust and co-
operation, and that this……..59……them to make good friendships and become strong members of
Code 252                                                                                     Page 19 of
31
their communities. So rather than……..60…….up          computer games, perhaps young people need to
spend more time on them?
Question 51. A. necessarily     B. certainly          C. fully           D. nearly
Question 52. A. speaking        B. informing          C. telling         D. saying
Question 53. A. product         B. result             C. reason          D. conclusion
Question 54. A. worked          B. thought            C. turned          D. carried
Question 55. A. make            B. force              C. push            D. keep
Question 56. A. realizing       B. noticing           C. imagining       D. solving
Question 57. A. means           B. asks               C. brings          D. causes
Question 58. A. in order to     B. such as            C. due to          D. as well as
Question 59. A. supports        B. helps              C. shows           D. serves
Question 60. A. giving          B. ending             C. taking          D. stopping

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the
correct answer to each of the questions from 61 to 70
A number of factors related to the voice reveal the personality of the speaker.
The first is the broad area of communication, which includes imparting information by use of
language, communicating with a group or an individual and specialized communication through
performance. A person conveys thoughts and ideas through choice of words, by a tone of voice that is
pleasant or unpleasant, gentle or harsh, by the rhythm that is inherent within the language itself, and by
speech rhythms that are flowing and regular or uneven and hesitant, and finally, by the pitch and
melody of the utterance. When speaking before a group, a person's tone may indicate uncertainty or
fright, confidence or calm. At interpersonal levels, the tone may reflect ideas and feelings over and
above the words chosen, or may belie them. Here the participant’s tone can consciously or
unconsciously reflect intuitive sympathy or antipathy, lack of concern or interest, fatigue, anxiety,
enthusiasm or excitement, all of which are .usually discernible by the acute listener. Public
performance is a manner of communication that is highly specialized with its own techniques for
obtaining effects by voice and /or gesture. The motivation derived from the text, and in the case of
singing, the music, in combination with the performer's skills, personality, and ability to create
empathy will determine the success of artistic, political, or pedagogic communication.
Second, the voice gives psychological clues to a person's self-image, perception of others, and
emotional health. Self-image can be indicated by a tone of voice that is confident, pretentious, shy,
aggressive, outgoing, or exuberant, to name only a few personality traits. Also the sound may give a
clue to the facade or mask of that person, for example, a shy person hiding behind an overconfident
front. How a speaker perceives the listener's receptiveness, interest, or sympathy in any given
conversation can drastically alter the tone of presentation, by encouraging or discouraging the
speaker. Emotional health is evidenced in the voice by free and melodic sounds of the happy, by
constricted and harsh sound of the angry, and by dull and lethargic qualities of the depressed.
Question 61. What does the passage mainly discuss?
A. The function of the voice in performance                 B. Communication styles
C. The connection between voice and personality             D. The production of speech
Question 62. What does the author mean by staring that, "At interpersonal levels, tone may reflect
ideas and feelings over and above the words chosen" in lines 8- 9?
A. Feelings are expressed with different words than ideas are.
B. The tone of voice can carry information beyond the meaning of words.
C. A high tone of voice reflects an emotional communication.
D. Feelings are more difficult to express than ideas.
Question 63. The word "Here" in line 9 refers to……………
A. interpersonal interactions        B. the tone      C. ideas and feelings    D. words chosen
Question 64. The word "derived" in line 13 is closest in meaning to………
A. discussed              B. prepared              C. registered             D. obtained
Question 65. Why does the author mention "artistic, political, or pedagogic communication" in line
14-15?
Code 252                                                                                 Page 20 of
31
A. As examples of public performance
B. As examples of basic styles of communication
C. To contrast them to singing
D. To introduce the idea of self-image
Question 66. According to the passage, an exuberant tone of voice may be an indication of a
person's………
A. general physical health     B. personality      C. ability to communicate D. vocal quality
Question 67. According to the passage, an overconfident front may hide…………
A. hostility             B. shyness              C. friendliness         D. strength
Question 68. The word "drastically" in line 21 is closest in meaning to……………
A. frequently            B. exactly              C. severely             D. easily
Question 69. The word "evidenced" in line 22 is closest in meaning to……………
A. questioned            B. repeated             C. indicated            D. exaggerated
Question 70. According to the passage, what does a constricted and harsh voice indicate?
A. Lethargy              B. Depression           C. Boredom              D. Anger

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that expresses the best
meaning formed by the given words

Question 71:. No/ doubt/ Alison/ promote
   I. It’s no doubt Alison will be promoting.
   J. There’s no doubt that Alison will be promoted.
   K. There’s no doubt Alison will promote.
   L. It’s no doubt that Alison is promoted.
Question 72: when/ you/ make/ mind/ university/ attend?
  I. When are you going to make up your mind about which university to attend?
  J. When will you make up your mind which university to attend?
  K. When are you going to make your mind about which university to attend?
  L. When are you making up your mind about university to attend?
Question 73: despite / short day/ we/ complain/ much/ do
  I. Despite such a short day, we tend to complain about having too much to do.
  J. Despite such a short day, we tend to complain having too much to do.
  K. Despite a short day, we tend to complain about too much to do.
  L. Despite such short day, we tend to complain about having too much do.
Question 74: your organization/ possible/ conference/ place
  I. Your organization made it possible to take place this conference.
  J. Your organization made possible for this conference to take place.
  K. Your organization made it possible this conference to take place.
  L. Your organization made it possible for this conference to take place.


Question 75: I/ not see/ point/ rule/ we/ not/ cycle/ school
  I. I can’t see the point of this rule which we don’t cycle to school.
  J. I can’t see the point of this rule which says we can’t cycle to school.
  K. I don’t see the point of this rule which we are not allowed to cycle to school.
  L. I can’t see the point of rule which says we can’t cycle to school.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning
to each of the following questions

Question 76: The hostess made every effort to see that her guests got the food and drinks they
  wanted.
  I. The hostess was reluctant to offer her guests food and drinks.
Code 252                                                                                Page 21 of
31
   J. The hostess tried hard to please her guests.
   K. The guests refused the food and drinks prepared by the hostess.
   L. Neither the guests nor the hostess had food or drinks.
Question 77: Most people get fewer colds in the summer than in the winter.
   I. A person is more likely to get a cold in the winter than in the summer.
   J. More people have summer colds than winter colds.
   K. People get colder in the summer than in the winter.
   L. The winter is much colder than the summer.
Question 78: The meeting was put off because of pressure of time.
   I. The meeting started earlier because people wanted to leave early.
   J. The meeting was planned to start late because of time pressure.
   K. The meeting lasted much longer than usual.
   L. There was not enough time to hold the meeting.
Question 79: Twice as many men as women are insurance agents.
   I. More men than women have insurance.
   J. Male insurance agents outnumber female agents.
   K. Women are twice as likely as men to have sold insurance.
   L. Insurance is twice as difficult to sell to women as to men.
Question 80: If it hadn’t been for his carelessness, we would have finished the work.
   I. He was careless because he hadn’t finished the work.
   J. If her were careful, we would finish the work.
   K. If he had been more careful, we would have completed the work.
   L. Because he wasn’t careless, we didn’t finish the work.

                                             THE END
Code 423                                                                              Page 22 of 31
      TRƯỜNG THPT                           ĐỀ THI THỬ ĐẠI HỌC NĂM 2011
 PHAN ĐÌNH PHÙNG HÀ NỘI
                                                     Môn : TIẾNG ANH; Khối: D
           _________
                                         Thời gian làm bài: 90 phút. Không kể thời gian phát đề


Họ và tên thí sinh: ………………………………………….                                                     Mã đề thi: 423
Số báo danh: ………………………………………………..
ĐỀ THI GỒM 80 CÂU; TỪ QUESTION 1 ĐẾN QUESTION 80

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the
correct answer to each of the questions from 1 to 10

A number of factors related to the voice reveal the personality of the speaker.
The first is the broad area of communication, which includes imparting information by use of
language, communicating with a group or an individual and specialized communication through
performance. A person conveys thoughts and ideas through choice of words, by a tone of voice that
is pleasant or unpleasant, gentle or harsh, by the rhythm that is inherent within the language itself,
and by speech rhythms that are flowing and regular or uneven and hesitant, and finally, by the pitch
and melody of the utterance. When speaking before a group, a person's tone may indicate
uncertainty or fright, confidence or calm. At interpersonal levels, the tone may reflect ideas and
feelings over and above the words chosen, or may belie them. Here the participant’s tone can
consciously or unconsciously reflect intuitive sympathy or antipathy, lack of concern or interest,
fatigue, anxiety, enthusiasm or excitement, all of which are .usually discernible by the acute listener.
Public performance is a manner of communication that is highly specialized with its own
techniques for obtaining effects by voice and /or gesture. The motivation derived from the text, and
in the case of singing, the music, in combination with the performer's skills, personality, and ability
to create empathy will determine the success of artistic, political, or pedagogic communication.
Second, the voice gives psychological clues to a person's self-image, perception of others, and
emotional health. Self-image can be indicated by a tone of voice that is confident, pretentious, shy,
aggressive, outgoing, or exuberant, to name only a few personality traits. Also the sound may give a
clue to the facade or mask of that person, for example, a shy person hiding behind an overconfident
front. How a speaker perceives the listener's receptiveness, interest, or sympathy in any given
conversation can drastically alter the tone of presentation, by encouraging or discouraging the
speaker. Emotional health is evidenced in the voice by free and melodic sounds of the happy, by
constricted and harsh sound of the angry, and by dull and lethargic qualities of the depressed.

Question 1. What does the passage mainly discuss?
A. The function of the voice in performance                B. Communication styles
C. The connection between voice and personality            D. The production of speech

Question 2. What does the author mean by staring that, "At interpersonal levels, tone may reflect
ideas and feelings over and above the words chosen" in lines 8- 9?
A. Feelings are expressed with different words than ideas are.
B. The tone of voice can carry information beyond the meaning of words.
C. A high tone of voice reflects an emotional communication.
D. Feelings are more difficult to express than ideas.
Question 3. The word "Here" in line 9 refers to……………
A. interpersonal interactions        B. the tone      C. ideas and feelings  D. words chosen
Question 4. The word "derived" in line 13 is closest in meaning to………
A. discussed              B. prepared              C. registered            D. obtained
Question 5. Why does the author mention "artistic, political, or pedagogic communication" in line
14-15?
Code 423                                                                      Page 23 of 31
A. As examples of public performance
B. As examples of basic styles of communication
C. To contrast them to singing
D. To introduce the idea of self-image
Question 6. According to the passage, an exuberant tone of voice may be an indication of a
person's………
A. general physical health     B. personality       C. ability to communicate D. vocal quality
Question 7. According to the passage, an overconfident front may hide…………
A. hostility             B. shyness               C. friendliness         D. strength
Question 8. The word "drastically" in line 21 is closest in meaning to……………
A. frequently            B. exactly               C. severely             D. easily
Question 9. The word "evidenced" in line 22 is closest in meaning to……………
A. questioned            B. repeated              C. indicated            D. exaggerated
Question 10. According to the passage, what does a constricted and harsh voice indicate?
A. Lethargy              B. Depression            C. Boredom              D. Anger

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in
meaning to each of the following questions

Question 11: Most people get fewer colds in the summer than in the winter.
  M. A person is more likely to get a cold in the winter than in the summer.
  N. More people have summer colds than winter colds.
  O. People get colder in the summer than in the winter.
  P. The winter is much colder than the summer.
Question 12: If it hadn’t been for his carelessness, we would have finished the work.
  M. He was careless because he hadn’t finished the work.
  N. If her were careful, we would finish the work.
  O. If he had been more careful, we would have completed the work.
  P. Because he wasn’t careless, we didn’t finish the work.
Question 13: The meeting was put off because of pressure of time.
  M. The meeting started earlier because people wanted to leave early.
  N. The meeting was planned to start late because of time pressure.
  O. The meeting lasted much longer than usual.
  P. There was not enough time to hold the meeting.
Question 14: The hostess made every effort to see that her guests got the food and drinks they
  wanted.
  M. The hostess was reluctant to offer her guests food and drinks.
  N. The hostess tried hard to please her guests.
  O. The guests refused the food and drinks prepared by the hostess.
  P. Neither the guests nor the hostess had food or drinks.

Question 15: Twice as many men as women are insurance agents.
  M. More men than women have insurance.
  N. Male insurance agents outnumber female agents.
  O. Women are twice as likely as men to have sold insurance.
  P. Insurance is twice as difficult to sell to women as to men.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer that best
completes each unfinished sentence, substitutes the underlined part, or has a close meaning to
the original one

Question 16: There is a huge amount of ………associated with children’s TV shows nowadays.
  A. produce                B. manufacturing    C. merchandising         D. sales
Code 423                                                                             Page 24 of 31
Question 17: The replacement of shops such as the groceries’ and chemist’s by cafes…………..the
housewives with insufficient facilities for shopping.
    A. leave                  B. have left             C. has left                D. to have left
Question 18: On the second thought, I believe I will go with you to the theater.
    D. Upon reflection                              B. After discussing with my wife
    C. For this time only                           D. For the second time
Question 19: I have English classes …………day - on Mondays, Wednesdays and Fridays.
    A. all other              B. each other            C. every other             D. this and the other
Question 20: ………..be needed, the water basin would need to be dammed.
    A. Hydroelectric power should                   B. when hydroelectric power
    C. Hydroelectric power                          D. Should hydroelectric power
Question 21: It is very difficult to…………the exact meaning of an idiom in a foreign language.
    A. convert                B. convey                C. exchange                D. transfer
Question 22: It’s essential that every student …………the exam before attending the course.
    A. pass                   B. passes                C. would pass              D. passed
Question 23: All………….is a continuous supply of the basic necessities of life.
    A. what is needed         B. for our needs         C. the thing needed        D. that is needed
Question 24: I decided to go to the library as soon as I…………….
    D. finish what I did                            B. would finish what I did
    C. finished what I did                          D. finished what I was doing
Question 25: Deborah is going to take extra lessons to……….what she missed while she was away.
    A. catch up on            B. cut down on           C. put up with             D. take up with
Question 26: ………………..in the street yesterday was very friendly.
    D. The mounted police, who I saw                B. The mounted police I saw whom
    C. Who is the mounted police I saw              D. The mounted police whom I saw
Question 27: …………so aggressive, we’d get on much better.
    A. She was not            B. Had she not           C. Weren’t she             D. If she weren’t
Question 28: “ Please speak up a bit more, Jason. You’re hardly loud enough to be heard from the
back”, the teacher said.
    A. visible                B. audible               C. edible                  D. eligible
Question 29: Please cut my hair …………….the style in this magazine.
    A. the same length as     B. the same length like C. the same long like       D. the same long as
Question 30: Issues from price, place, promotion, and product are………….of marketing strategies
planning, despite growing calls to expand the range of issues in today’s more complex world.
    M. these that are among the most conventional concerns
    N. among the most conventional concerns
    O. they are among the most conventional concerns
    P. those are among the most conventional concerns
Question 31: ………….in the atmosphere is the temperature falling below freezing.
    D. Frost is produced                            B. Frost produces
    C. What produces frost                          D. What is frost produced
Question 32: Half of the children were away from school last week because of…………..of
influenza.
    A. a break- out           B. a breakthrough        C. an outburst             D. an outbreak
Question 33: She was ………………she could not say anything.
    A. so surprised at the news that                B. such surprised at the news that
    C. so surprised of the news that                D. so that surprised for the news
Question 34: Jane: Thank you for a lovely evening.
             Barbara: ………………………………
  A. You are welcome        B. Have a good day        C. Thanks       D. Cheer!
Question 35: He said that the plane had already left and that I…………………an hour earlier.
  D. must have arrived                             B. had to arrive
Code 423                                                                           Page 25 of 31
    C. should have arrived                             D. was supposed to arrive
Question 36: So little………….about mathematics that the lecture was completely beyond me.
    A. I have known           B. I knew                   C. do I know             D. did I know
Question 37: A: …………………………………….
                B: Oh, thank you. I just got it yesterday.
    J. When have you got this beautiful dress?
    K. You’ve just bought this beautiful dress, haven’t you?
    L. How a beautiful dress you’re wearing!
    M. That’s a beautiful dress you have on!
Question 38: A washing machine of this type will certainly………….normal domestic use.
    A. stand up for           B. come up with             C. get on to             D. take down with
Question 39: Ancient Egyptians mummified their dead through the use of chemicals,
………….ancient Peruvians did through natural processes.
    A. because                B. whereas                  C. even though           D. whether or not
Question 40: I studied English for four years in high school. ……………had trouble talking with
people when I was traveling in the US.
    A. Therefore, I           B. Otherwise, I             C. Although I            D. However, I
Question 41: Carbon dioxide may be absorbed by trees or water bodies, or it may stay in the
atmosphere when…………. , while it is only in the atmosphere that chlorofluorocarbons find their
home.
    D. by releasing emissions from cars                B. released from car emissions
    C. cars that release emissions                     D. emissions are released by cars
Question 42: There seems to be a large ………. between the number of people employed in service
industries, and those employed in the primary sectors.
    A. discriminate           B. discretion               C. discrepancy           D. distinguish
Question 43: British and Australian people share the same language, but in other respects they are
as different as ………..
    A. cats and dogs          B. chalk and cheese          C. salt and pepper       D. here and there
Question 44: A: This grammar test is the hardest one we’ve ever had this semester!
                B: …………………but I think it’s quite easy.
    D. I couldn’t agree more.                          B. I understand what you’re saying.
    C. You’re right.                                   D. I don’t see in that way.
Question 45: It’s a formal occasion so we’ll have to…….….to the nines- no jeans and pullovers
this time!
    A. hitch up               B. put on                   C. wear in               D. get dressed up

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the
correct word or phrase for each of the blanks from 46 - 55

               COULD COMPUTER GAMES BE GOOD FOR YOU AFTER ALL
In Britain, the average young person now spends more money on games each year than on going to
the cinema or renting videos. But is this……..46……a bad thing? For years, newspaper reports
have been ………47…..that children who spend too much time playing computer games become
unsociable, bad- tempered, even violent as a……..48…… But new research, ………49……out in
both Europe and the USA, suggests that the opposite may be true.
Indeed, playing some of the more complicated games may help people of all ages to improve
certain skills. Researchers claim that this is because the games………50……the brain work harder
in certain ways, like……..51……sounds and movements quickly and identifying what they are.
The fact that people play the games repeatedly……..52……..that they get a lot of practice in these
skills which are therefore likely to become highly developed.
Social skills may benefit, too. Researchers in Chicago think that fans of first- person shooter
games……53…… “Counterstrike” are better than non-players when it comes to building trust and
co-operation, and that this……..54……them to make good friendships and become strong members
Code 423                                                                           Page 26 of 31
of their communities. So rather than……..55…….up computer games, perhaps young people need
to spend more time on them?
Question 46. A. necessarily       B. certainly C. fully      D. nearly
Question 47. A. speaking          B. informing C. telling    D. saying
Question 48. A. product           B. result    C. reason     D. conclusion
Question 49. A. worked            B. thought   C. turned     D. carried
Question 50. A. make              B. force     C. push       D. keep
Question 51. A. realizing         B. noticing  C. imagining  D. solving
Question 52. A. means             B. asks      C. brings     D. causes
Question 53.    A. in order to    B. such as   C. due to     D. as well as
Question 54. A. supports          B. helps     C. shows      D. serves
Question 55. A. giving            B. ending    C. taking     D. stopping

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part is
pronounced differently from that of the rest ones
 Question 56:     A. merchant            B. term                C. commercial          D. sergeant
 Question 57:     A. colonel             B. journal             C. touring             D. adjourn
 Question 58:     A. obstacle            B. obscure             C. obsession           D. oblivious
 Question 59:     A. amuses              B. purses              C. blouses             D. pleases
 Question 60:     A. Valentine           B. imagine             C. discipline          D. determine

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to show the underlined part that needs
correction

Question 61: In just three months H.G. Wells wrote the famous classic The Time Machine for
                  A                                 B
what he won a Newberry Caldecott award.
  C           D
Question 62: It was suggested that Pedro studies the material more thoroughly before attempting
                                               A                  B                        C
to pass the exam.
   D
Question 63: All of the mammals, dolphins are undoubtedly among the friendly to human.
                 A                                        B        C        D
Question 64: Chicago's Sears Tower, now the tallest building in the world, rises 1,522 feet from the
                                          A                                  B          C
ground to the top of it antenna.
                     D
Question 65: All nations may have to make fundamental changes in their economic, political, and
                                        A                        B
     the technological institutions if they are to preserve environment.
                    C                                D
Question 66: Many of the important products obtained from trees, one of the most important is
                    A                                 B                      C
wood pulp, which is used in paper-making.
                                     D

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the
correct answer to each of the questions from 67- 75

        Butterflies are among the most extensively studied insects—an estimated 90 percent of the
world's species have scientific names. As a consequence, they are perhaps the best group of insects
for examining patterns of terrestrial biotic diversity and distribution. Butterflies also have a
Code 423                                                                            Page 27 of 31
favorable image with the general public. Hence, they are an excellent group for communicating
information on science and conservation issues such as diversity.
          Perhaps the aspect of butterfly diversity that has received the most attention over the past
century is the striking difference in species richness between tropical and temperate regions.
           For example, in 1875 one biologist pointed out the diversity of butterflies in the Amazon
when he mentioned that about 700 species were found within an hour's walk, whereas the total
number found on the British islands did not exceed 66, and the whole of Europe supported only
321. This early comparison of tropical and temperate butterfly richness has been well confirmed.
          A general theory of diversity would have to predict not only this difference between
temperate and tropical zones, but also patterns within each region, and how these patterns vary
among different animal and plant groups. However, for butterflies, variation of species richness
within temperate or tropical regions, rather man between them, is poorly understood. Indeed,
comparisons of numbers of species among the Amazon basin, tropical Asia, and Africa are still
mostly "personal communication" citations, even for vertebrates, In other words, unlike comparison
between temperate and tropical areas, these patterns are still in the documentation phase.
          In documenting geographical variation in butterfly diversity, some arbitrary, practical
decisions are made. Diversity, number of species, and species richness are used synonymously;
little is known about the evenness of butterfly distribution. The New World butterflies make up the
preponderance of examples because they are the most familiar species. It is hoped that by focusing
on them, the errors generated by imperfect and incomplete taxonomy will be minimized.
Question 67: Butterflies are a good example for communicating information about
     conservation issues because they………
A. are simple in structure                            B. have been given scientific names
C. are viewed positively by people                    D. are found mainly in temperate climates
Question 68: The word "consequence" in line 2 is closest in meaning to…………….
A. result                  B. explanation             C. analysis               D. requirement
Question 69: The word "striking" in line 7 is closest in meaning to………………
A. physical                B. confusing               C. noticeable             D. successful
Question 70: Which aspect of butterflies does the passage mainly discuss?
A. Their physical characteristics                     B. Their adaptation to different habitats
C. Their names                                        D. Their variety
Question 71: All of the followings are mentioned as being important parts of a general theory of
     diversity EXCEPT…………….
A. differences between temperate and tropical zones
B. patterns of distribution of species in each region
C. migration among temperate and tropical zones
D. variation of patterns of distribution of species among different animals and plants
Question 72: The word “exceed” in line 10 is closest in meaning to……………….
A. locate                  B. allow                   C. go beyond              D. come close to
Question 73: The word "generated" in line 24 is closest in meaning to……….
A. requested               B. caused                  C. assisted               D. estimated

Question 74: The author mentions tropical Asia in lines 16-17 as an example of a location
where……
A. butterfly behavior varies with climate
B. a general theory of butterfly diversity has not yet been firmly established
C. butterflies are affected by human populations
D. documenting plant species is more difficult than documenting butterfly species
Question 75: Which of the following is NOT well understood by biologists?
A. European butterfly habitats
B. Differences in species richness between temperate and tropical regions
C. Differences in species richness within a temperate or a tropical region
D. Comparisons of behavior patterns of butterflies and certain animal groups
Code 423                                                                          Page 28 of 31

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that expresses the best
meaning formed by the given words

Question 76:. No/ doubt/ Alison/ promote
   M. It’s no doubt Alison will be promoting.
   N. There’s no doubt that Alison will be promoted.
   O. There’s no doubt Alison will promote.
   P. It’s no doubt that Alison is promoted.
Question 77: when/ you/ make/ mind/ university/ attend?
  M. When are you going to make up your mind about which university to attend?
  N. When will you make up your mind which university to attend?
  O. When are you going to make your mind about which university to attend?
  P. When are you making up your mind about university to attend?
Question 78: despite / short day/ we/ complain/ much/ do
  M. Despite such a short day, we tend to complain about having too much to do.
  N. Despite such a short day, we tend to complain having too much to do.
  O. Despite a short day, we tend to complain about too much to do.
  P. Despite such short day, we tend to complain about having too much do.
Question 79: your organization/ possible/ conference/ place
  M. Your organization made it possible to take place this conference.
  N. Your organization made possible for this conference to take place.
  O. Your organization made it possible this conference to take place.
  P. Your organization made it possible for this conference to take place.
Question 80: I/ not see/ point/ rule/ we/ not/ cycle/ school
  M. I can’t see the point of this rule which we don’t cycle to school.
  N. I can’t see the point of this rule which says we can’t cycle to school.
  O. I don’t see the point of this rule which we are not allowed to cycle to school.
  P. I can’t see the point of rule which says we can’t cycle to school.

                                            THE END
Code 423                                                   Page 29 of 31


ANSWER KEY CODE 216                ANSWER KEY CODE 234

1. D       21. D   41. C   61. C   1. B    21. D   41. B   61. A
2. C       22. D   42. B   62. D   2. C    22. A   42. B   62. D
3. A       23. D   43. A   63. B   3. A    23. D   43. C   63. A
4. A       24. A   44. D   64. B   4. B    24. A   44. C   64. C
5. C       25. D   45. B   65. A   5. A    25. D   45. D   65. C
6. A       26. D   46. B   66. A   6. B    26. D   46. A   66. C
7. C       27. C   47. B   67. C   7. A    27. D   47. D   67. C
8. B       28. D   48. C   68. D   8. C    28. A   48. B   68. B
9. A       29. C   49. C   69. A   9. A    29. D   49. D   69. B
10. D      30. C   50. D   70. C   10. A   30. B   50. A   70. B
11. D      31. A   51. B   71. C   11. D   31. C   51. B   71. B
12. A      32. D   52. C   72. B   12. C   32. C   52. A   72. A
13. B      33. B   53. A   73. D   13. A   33. C   53. B   73. D
14. B      34. D   54. B   74. B   14. D   34. B   54. B   74. B
15. B      35. A   55. A   75. A   15. D   35. B   55. A   75. C
16. B      36. B   56. A   76. B   16. D   36. C   56. A   76. B
17. A      37. A   57. C   77. D   17. B   37. B   57. C   77. A
18. B      38. B   58. C   78. A   18. C   38. A   58. A   78. A
19. D      39. B   59. C   79. B   19. B   39. D   59. D   79. D
20. B      40. A   60. B   80. A   20. B   40. B   60. C   80. B


ANSWER KEY CODE 252                ANSWER KEY CODE 423

1. A       21. B   41. D   61. C   1. C    21. B   41. B   61. C
2. A       22. D   42. D   62. B   2. B    22. A   42. C   62. A
3. D       23. C   43. A   63. A   3. A    23. D   43. B   63. A
4. A       24. A   44. B   64. D   4. D    24. D   44. B   64. D
5. C       25. D   45. D   65. B   5. B    25. A   45. D   65. C
6. C       26. C   46. C   66. B   6. B    26. D   46. A   66. A
7. A       27. A   47. C   67. B   7. B    27. D   47. D   67. C
8. C       28. A   48. C   68. C   8. C    28. B   48. B   68. A
9. C       29. D   49. B   69. C   9. C    29. A   49. D   69. C
10. C      30. D   50. B   70. D   10. D   30. B   50. A   70. D
11. C      31. B   51. A   71. B   11. A   31. C   51. B   71. C
12. B      32. C   52. D   72. A   12. C   32. D   52. A   72. C
13. C      33. B   53. B   73. A   13. D   33. A   53. B   73. B
14. B      34. A   54. D   74. D   14. B   34. A   54. B   74. B
15. D      35. D   55. A   75. B   15. B   35. C   55. A   75. B
16. B      36. A   56. B   76. B   16. C   36. D   56. D   76. B
17. C      37. A   57. A   77. A   17. C   37. D   57. C   77. A
18. A      38. D   58. B   78. D   18. A   38. A   58. A   78. A
19. B      39. D   59. B   79. B   19. C   39. B   59. B   79. D
20. A      40. B   60. A   80. C   20. D   40. D   60. A   80. B
Code 423   Page 30 of 31

				
DOCUMENT INFO
Shared By:
Categories:
Tags:
Stats:
views:3
posted:9/1/2011
language:English
pages:31