Vendor 000-718

Document Sample
Vendor 000-718 Powered By Docstoc
					Vendor: IBM
Exam Code: 000-718




                                                               m
Exam Name: IBM U2 UniVerse V10.2 Administration
Version: 3.00




                                                co
Part: A
1: You are instructed to change a heavily used very large file from 32 bit to 64 bit. Which
command would you use if you determined the type should be changed to type 18 but the modulo
and separation were sized correctly?
                                     e.
A.RESIZE filename 64BIT TYPE 18 * *
                 p
B.RESIZE filename TYPE 18 MODULO * SEPARATION * 64BIT

C.RESIZE filename TYPE 18 * * 64BIT
              ho


D.RESIZE filename 18 * * 64BIT

Correct Answers: D
   st



Explanation:

2: Which two commands should you use in UNIX to backup and restore files? (Choose two.)
te




A.mv

B.cpio

C.uvbackup

D.cp

E.tar




                           http://www.testhope.com
Correct Answers: B E

3: Which two statements about UniVerse Data Replication are true? (Choose two.)



A.You must configure the publisher and all subscriber systems before you begin publishing and
subscribing.

B.RESIZE and CLEAR.FILE may be run on published files.

C.Files may be published prior to enabling Data Replication in uvconfig.




                                                                   m
D.Subscriber files are read only.

E.RESIZE and CLEAR.FILE may be run on subscribed files.




                                                   co
Correct Answers: A D

4: Which UniVerse command offers parameters that helps you monitor MFILES?
                                       e.
A.SYS.STATUS
                    p
B.FILES.STACK

C.PORT.STATUS
                 ho


D.PERF.MON

Correct Answers: C
   st



Explanation:

5: On a UNIX platform, you can run a script to do an orderly shutdown and startup of UniVerse.
te




What are three valid options available for this script? (Choose three.)



A.pause

B.no parameter

C.start

D.stop

E.delay




                              http://www.testhope.com
Correct Answers: B C D

6: On a Windows system, what are two ways within UniVerse that you can backup and restore
data? (Choose two.)



A.Use the Windows Explorer Drag and Drop feature to move your data from one system point to
another.

B.Use the XCOPY [FROM SOURCE PATH] [TO DESTINATION PATH] with the options /F /S




                                                                    m
/H /I /C /K /E /R /Y.

C.Use the T.DUMP and T.LOAD commands to back up and restore the selected records from
UniVerse files.




                                                    co
D.Use the uvbackup and uvrestore commands from a CMD window to back up and restore
specified directories.
                                       e.
Correct Answers: C D

7: By maintaining efficient file structures, which advantage will UniVerse provide?
                  p
A.Rapid data access.
               ho


B.Rapid backup facility.

C.Rapid READNEXT functionality.
  st



D.Rapid program development.

Correct Answers: A
te




Explanation:

8: You are investigating a problem regarding an unresponsive system. Which UniVerse command
should you use for reviewing locks?

A.LISTU

B.LIST.READU EVERY

C.LOCKS

D.FILE.LOCKS




                             http://www.testhope.com
Correct Answers: B
Explanation:

9: To ensure that certain commands are executed when a user leaves UniVerse, which VOC entry
should be created?

A.EXIT

B.ON.EXIT




                                                                 m
C.ON.QUIT

D.RELEASE




                                                  co
Correct Answers: B
Explanation:

10: When installing UniVerse on UNIX using "uvadm" userid, which script must be run by "root"
                                      e.
userid?

A.uv.startup
                  p
B.uv.install
               ho


C.uv.login

D.uv.load
   st



Correct Answers: B
Explanation:
te




11: Which two actions can be used by a system administrator on a UNIX system to limit access to
certain files? (Choose two.)



A.creating groups for users

B.placing user names in UV.ALLOW

C.creating alternative UNIX login accounts

D.renaming VOC entries




                              http://www.testhope.com
Correct Answers: A C

12: What is the correct UniVerse verb that will allow you to gather file statistics on the current
state of selected files?

A.ACCOUNT.FILE.STATISTICS

B.ACCT.FILE.STATS

C.ANALYZE.FILE.STATS




                                                                    m
D.ACCOUNT.FILE.STATS

Correct Answers: D
Explanation:




                                                    co
13: Click the Exhibit button.

On most UNIX systems the file /etc/inittab contains an entry for each terminal line on the system.
                                        e.
In the exhibit, which two possible changes would you make to this file? (Choose two.)
   Note: One entry is a printer, one entry is a modem, and two are terminals.
                   p
                ho
   st




A.Change the process label.
te




B.Set the getty to off.

C.Customize the login message.

D.Change the process speed.

Correct Answers: B D

14: Which three commands are available for updating your UniVerse terminfo database? (Choose
three.)




                                http://www.testhope.com
A.uvtic

B.tic

C.uvtidc

D.tiindex

E.index




                                                                   m
Correct Answers: A C D

15: To allocate shared memory concurrency control headers for dynamic files, which configurable
parameter must be set?




                                                   co
A.MFILES

B.T30FILE
                                       e.
C.FLTABSZ
                  p
D.THDR512

Correct Answers: B
               ho


Explanation:

16: Which two statements describe when programs are loaded into the catalog shared memory
segment? (Choose two.)
   st




A.When UniVerse is started.
te




B.When a cataloged program is run.

C.When any program is executed.

D.When the load or install shared memory function is executed from administration tools.

E.When a user session begins.

Correct Answers: A D

17: When using transaction logging, if transactions can no longer be logged because the log files




                              http://www.testhope.com
are full, a message is written to which file?

A.uvconfig

B.err.log

C.uvlogd.info

D.uvchkd.info

Correct Answers: C




                                                                   m
Explanation:

18: To complete the UniVerse installation on UNIX, you may wish to add other UniVerse accounts
or administer peripherals. These functions are available from the System Administration menus.




                                                   co
Which command will allow you to enter the System Administration menus from the TCL prompt
in the UV account?

A.UVSYSADMIN
                                         e.
B.UVADMIN
                   p
C.ADMIN

D.LOGIN
                ho


Correct Answers: D
Explanation:
   st



19: What are the first three steps for making an account accessible to ODBC? (Choose three.)
te




A.Log on as UniVerse Administrator.

B.Access using UniAdmin.

C.Select ODBC Administration from the UniVerse System Administration menu.

D.Invoke UniVerse and enter HS.ADMIN to access the UniVerse Server Administration menu.

E.Change directory to the UniVerse ODBC administration account directory.

Correct Answers: A D E




                               http://www.testhope.com
20: Which two characteristics of the system master key and file encryption keys provide
maximum protection with UniVerse data replication? (Choose two.)



A.UniVerse supplied system master key

B.file encryption key access based on user/group permissions

C.file encryption key access based on encryption key passwords

D.definition of system specific system master key




                                                                 m
E.file encryption keys created by root user

Correct Answers: C D




                                                    co
21: A file has 200,000 records and the keys are numbers. Which two file types are recommended
for this file? (Choose two.)
                                        e.
A.10
                  p
B.1

C.11
               ho


D.25

Correct Answers: A C
   st




22: When a client system requests a connection to a service on a server system, the UniRPC
daemon (unirpcd) on the server uses which file to verify that the client system can start the
te




requested service?

A.uvodbc.config

B.unirpcservices

C.uv.config

D.unirpc.config

Correct Answers: B
Explanation:




                              http://www.testhope.com
23: If you use the "uv" command in a directory that has not been set up for a UniVerse account,
you are prompted to set up the directory as a new UniVerse account.

When answering ues what must you do next?

A.Specify the absolute path.

B.Determine access rights.

C.Choose a valid account flavor.




                                                                 m
D.Update the UV.ACCOUNT file.

Correct Answers: C




                                                  co
Explanation:

24: Where is the option to setup the ODBC data source?
                                      e.
A.Edit C:\IBM\UniDK\Config and setup

B.UniVerse Tools
                  p
C.UniAdmin
               ho


D.UCI Config Editor

Correct Answers: D
Explanation:
  st




25: To successfully use the CONNECT command to connect to a local or remote SQL server, such
as another UniVerse system or DB2, the data source must be defined in which file?
te




A..uvodbc.connect

B..uvconfig.bak

C.uv.config

D.uvodbc.config

Correct Answers: D
Explanation:




                               http://www.testhope.com
26: Which TCL command recommends an optimum modulo, separation, and file type?

A.ANALYZE.FILE

B.HASH.HELP

C.HASH.AID

D.FILE.STAT

Correct Answers: B




                                                                   m
Explanation:

27: Which command is used to create and modify a Distributed File?




                                                   co
A.CREATE.DF

B.CONFIGURE.FILE
                                       e.
C.DEFINE.DF

D.CREATE.FILE
                  p
Correct Answers: C
               ho


Explanation:

28: Which UniVerse configuration parameter is used to determine the size of the shared memory
buffer used to cache replicated updates before being written to the log file?
  st



A.UDRBLNUM

B.UDRBLSZ
te




C.UDRCACHE

D.UDRBLKS

Correct Answers: D
Explanation:

29: When backing up file(s) to a floppy or tape drive, you must first define it in which UniVerse
file?

A.&PH&




                             http://www.testhope.com
B.TEMP

C.&DEVICE&

D.VOC

Correct Answers: C
Explanation:

30: Which two commands allow you to change dynamic file parameters for existing dynamic files?




                                                                    m
(Choose two.)



A.RESIZE




                                                    co
B.CONFIGURE.FILE

C.CHANGE.FILE
                                         e.
D.ANALYZE.FILE
                   p
E.REBUILD.FILE

Correct Answers: A B
                ho


31: Which two statements pertain to a type 25 file? (Choose two.)
   st



A.The records are stored in sorted order.

B.The hashing algorithm Is the same as a type 5 file.
te




C.Records cannot be larger than 1KB.

D.The file is also known as a B-tree file.

E.It allows for non-unique keys.

Correct Answers: A D

32: You wish to set an initial modulo value for a dynamic file that previously used the default
value. Which command will correctly set it?




                              http://www.testhope.com
A.RESIZE filename DYNAMIC MINIMUM.MODULUS nn (where nn is a positive integer)

B.RESIZE filename 19 nn (where nn is a positive integer)

C.RESIZE filename 30

D.RESIZE filename nn (where nn is a positive integer)

Correct Answers: A
Explanation:




                                                                m
33: Which command will resolve anomalies associated with the file or table data or dictionary
either interactively or automatically?

A.HS.SCRUB




                                                  co
B.UV.CLEAN

C.DATA.CLEAN
                                      e.
D.UV.SCRUB
                  p
Correct Answers: A
Explanation:
               ho


34: Which two commands are used to establish and populate a secondary index file? (Choose
two.)
  st



A.SET.INDEX

B.ENABLE.INDEX
te




C.BUILD.INDEX

D.LIST.INDEX

E.CREATE.INDEX

Correct Answers: C E

35: To determine which line of code a user is on after performing the PORT.STATUS command,
which list would you need from the current program?




                            http://www.testhope.com
A.SOURCE

B.VLIST

C.LIST.LOCKS listing

D.LIST.READU

Correct Answers: B
Explanation:




                                                                m
36: Which command is used to change the directory pathname of the secondary index in the file
header?

A.SET.INDEX




                                                 co
B.BUILD.INDEX

C.CREATE.INDEX
                                     e.
D.ENABLE.INDEX
                 p
Correct Answers: A
Explanation:
              ho


37: If an administrator changed the account type from INFORMATION to IDEAL to facilitate
RetrieVe commands, which file holds both the original INFORMATION and the original IDEAL
VOC content?
  st



A.INFORMATION

B.IDEAL
te




C.PICK

D.NEWACC

Correct Answers: D
Explanation:

38: When publishing a single file using UniVerse Replication Admin in UniAdmin, which two
actions can be performed? (Choose two.)




                           http://www.testhope.com
A.Specify the name of the dictionary file to be published.

B.Specify subscriber systems that are not allowed to subscribe to the file being published.

C.Remove the names of subscriber files associated with the file being published.

D.Specify subscriber systems that are allowed to subscribe to the file being published.

E.Specify an optional description to describe the file being published.

Correct Answers: D E




                                                                     m
39: An administrator created an index on the CUSTOMER file and indexed CUST.LAST.NAME
and CUST.STATE. By default, where can the indexes be found?




                                                     co
A.in the UV home directory

B.in the I_CUSTOMER directory
                                        e.
C.in the local VOC file

D.in the CUSTOMER file
                   p
Correct Answers: B
                ho


Explanation:

40: A HASH.HELP of a customer file shows that 90% of the file is in overflow. Which two
commands will help in redistributing the file? (Choose two.)
   st




A.LIST.LOCKS
te




B.LIST.READU EVERY

C.HASH.AID

D.HASH.HELP.DETAIL

E.FILE.STATS

Correct Answers: C D

41: A user is experiencing display problems on a dumb terminal using UniVerse on an UNIX
system. Which two actions should the system administrator perform to resolve the situation?




                              http://www.testhope.com
(Choose two.)



A.Check the telnet emulation on the terminal.

B.Verify that the terminfo is correct for the terminfo file.

C.Check the terminal ttys settings.

D.Verify that the settings in &DEVICE& are correct.




                                                                m
Correct Answers: B C

42: On a UNIX system, which file contains the script that provides for an orderly startup and
shutdown of UniVerse when UNIX runs level changes?




                                                       co
A.uv.script

B.uv.rs
                                          e.
C.uv.sc
                   p
D.uv.rc

Correct Answers: D
                ho


Explanation:

43: Which two PORT.STATUS options would be used to display the most recent rotating file pool
operations for a particular UniVerse process? (Choose two.)
   st




A.LAYER.STACK
te




B.MFILE.HIST

C.FILEMAP

D.PID

E.FILE.POOL

Correct Answers: B D

44: Which value do you set in the Connection Pooling field when licensing UniVerse v10.2




                               http://www.testhope.com
without connection pooling?

A.-1

B.0

C.1

D.false

Correct Answers: B




                                                                       m
Explanation:

45: What can be used to prevent a specific user from creating UniVerse accounts?




                                                     co
A.In the UniAdmin USERS option, check the box NO-ACCTS.

B.Create an item "USER.username" with attribute 1 = "N" (where "username" = the user's login
ID).
                                         e.
C.Include in the LOGIN item of the VOC, USER.username = NO-ACCTS (where "username" =
the user's login ID).
                   p
D.Set the specific user's OS permissions to rw-rw-rw rather than rwxrwxrwx.
                ho


Correct Answers: B
Explanation:

46: You use the RECORD command to perform which task?
   st




A.View and/or update data in a particular record of a specific file.
te




B.Store the on-screen results of an analytical command such as LIST.FILE.STATS in a file for
future review, printing, etc.

C.Build a script of two or more commands in sequence to provide information about status of files
in an account.

D.Verify file integrity by determining which group a record should be in and verifying that it
resides in that group.

Correct Answers: D
Explanation:




                              http://www.testhope.com
47: Which command shows the user which phantom processes they have initiated?

A.ANALYZE.SHM -p

B.LIST.READU

C.JOBS

D.LIST.LOCKS

Correct Answers: C




                                                                   m
Explanation:

48: Which goal will encryption accomplish?




                                                   co
A.Makes stored data appear scrambled and unreadable.

B.Prevents user(s) without at least READ permissions from opening certain files.
                                       e.
C.Makes data traveling between a client PC and a UniVerse server appear scrambled and
unreadable.
                  p
D.Makes certain files only accessible from BASIC applications, rather than TCL commands,
editors, or other query/update methods.
               ho


Correct Answers: A
Explanation:

49: After upgrading an existing version of UniVerse to UniVerse v10.2 on UNIX platforms, it is
  st



necessary to update the VOC file of each user account.

Which method is used to accomplish this?
te




A.From TCL in the UV account, execute the command "VUPGRADE account-name" (where
account-name is the name of a user account) for each user account to be upgraded.

B.From TCL within any UniVerse account, execute the command "LOGTO account-name" (where
account-name is the name of a user account) for each user account to be upgraded.

C.From the UNIX shell, invoke UniVerse in each user account.

D.From TCL in each user account, execute the command "UPGRDVOC".

Correct Answers: C




                             http://www.testhope.com
Explanation:

50: When an administrator adjusts a UniVerse configurable parameter, which two steps are
necessary to have the new parameter take effect? (Choose two.)



A.Make certain all users are logged off.

B.Copy the original .uvconfig to uvconfig.bak.

C.Execute the uvregen command.




                                                                  m
D.Execute DBsetup.

E.Send a global message to all users to log off.




                                                   co
Correct Answers: C D

51: Which shared memory segment is cleared by the command "uv -admin -clearshm"?
                                           e.
A.disk shared memory segment
                   p
B.printer shared memory segment

C.NLS shared memory segment
                ho


D.catalog shared memory segment

Correct Answers: D
   st



Explanation:

52: What is the name of the shared memory segment that is allocated one per user?
te




A.disk shared memory segment

B.printer shared memory segment

C.NLS shared memory segment

D.catalog shared memory segment

Correct Answers: B
Explanation:




                              http://www.testhope.com
53: Click the Exhibit button.

Which statement describes what "Collisions" represent on the "ANALYZE.SHM -s" report as
shown in the exhibit?




                                                                    m
A.Number of times a process attempts to get a specific semaphore lock already held by another




                                                    co
process.

B.Number of times a process attempts to get a specific task lock already held by another process.
                                        e.
C.Number of times a process attempts to get a specific record lock already held by another
process.
                   p
D.Number of times a process attempts to get a specific file lock already held by another process.

Correct Answers: A
                ho


Explanation:

54: A way to prevent certain users from accessing VOC entries is by using a security routine. The
routine is placed in which attribute of the VOC entry?
   st




A.6
te




B.4

C.7

D.5

Correct Answers: B
Explanation:

55: The UniVerse home directory is /usr/ibm/uv, the AR account directory is /home/ar. A user
types in "LOGTO AR" from the UV account. UniVerse returns the message that AR is not a valid
account name. What are two possible reasons for this error? (Choose two.)




                                http://www.testhope.com
A.There is no entry in the UV.ACCOUNT file for AR.

B.The user does not have the correct permissions to access the account.

C.The entry in the UV.ACCOUNT file is incorrect.

D.The VOC to the AR account is damaged.

Correct Answers: A C




                                                                   m
56: What are three Universe account flavors? (Choose three.)




                                                   co
A.MENTOR

B.PICK
                                       e.
C.INFORMATION

D.PRIME
                  p
E.REALITY
               ho


Correct Answers: B C E

57: Which method is used on UNIX systems to prevent users from interrupting sessions by
pressing the BREAK key and thereby gaining access to TCL?
  st




A.Set the PTERM option BREAK to IGNORE.
te




B.In UniAdmin, in the Users section, check the BREAKKEY = OFF checkbox.

C.In the LOGIN entry of the VOC, include the statement BREAKKEY = OFF.

D.In the user's .profile record, include the statement BREAKKEY = OFF.

Correct Answers: A
Explanation:

58: A way to prevent certain users from accessing VOC entries is by using a security routine.
Which three parameters must be preset in the security subroutine? (Choose three.)




                             http://www.testhope.com
A.time

B.username

C.port

D.date

E.account




                                                          m
Correct Answers: B C E

59: Which three concurrency control parameters in uvconfig can profoundly affect the
performance of the disk I/O subsystem? (Choose three.)




                                            co
A.PSEMNO
                                 e.
B.FSEMNUM

C.GLTABSZ
                   p
D.FLTABZS
                ho


E.RLOWNER

Correct Answers: B C E
  st



60: In the UniAdmin File Tool Utility,which two will you find under the Nls tab in
properties?(Choose two.)
te




A.Chksum name

B.Sort name

C.Name map

D.Sort Chksum

Correct Answers: B D


Part: B


                         http://www.testhope.com
1: Which file type stores index information about a file?

A.2

B.19

C.25

D.30

Correct Answers: C




                                                                 m
Explanation:

2: Reducing file "open and closing" improves system performance. This can be accomplished by
using a named common. How does a named common help performance?




                                                    co
A.The common area is more efficiently allocated by UniVerse.

B.The common area remains until the programs complete.
                                        e.
C.The common area remains until the session completes.
                   p
D.The common area remains until UniVerse is ended.
                ho


Correct Answers: C
Explanation:

3: Which command can administrators use to temporarily halt file changes to execute a backup
without terminating user processes?
   st




A.SUSPEND.FILES
te




B.TRIGGER.UPDATES

C.FILE.LOCK

D.uv -admin suspend

Correct Answers: A
Explanation:

4: Which UniVerse Data Replication configuration entry in uvdr.config on a publishing system is
NOT configured using UniVerse Replication Admin in UniAdmin?




                              http://www.testhope.com
A.full pathname of the publication log file directory

B.the maximum size of a published log file

C.flag indicating auto-boot of the publishing process on startup

D.full pathname of the subscription log file directory

Correct Answers: D
Explanation:




                                                                   m
5: What is the name of the shared memory segment that is allocated one per user?

A.disk shared memory segment




                                                        co
B.printer shared memory segment

C.NLS shared memory segment
                                           e.
D.catalog shared memory segment

Correct Answers: B
                   p
Explanation:

6: Which TCL command recommends an optimum modulo, separation, and file type?
                ho


A.ANALYZE.FILE

B.HASH.HELP
   st




C.HASH.AID
te




D.FILE.STAT

Correct Answers: B
Explanation:

7: When an administrator adjusts a UniVerse configurable parameter, which two steps are
necessary to have the new parameter take effect? (Choose two.)



A.Make certain all users are logged off.

B.Copy the original .uvconfig to uvconfig.bak.




                              http://www.testhope.com
C.Execute the uvregen command.

D.Execute DBsetup.

E.Send a global message to all users to log off.

Correct Answers: C D

8: You wish to set an initial modulo value for a dynamic file that previously used the default value.
Which command will correctly set it?




                                                                     m
A.RESIZE filename DYNAMIC MINIMUM.MODULUS nn (where nn is a positive integer)

B.RESIZE filename 19 nn (where nn is a positive integer)




                                                     co
C.RESIZE filename 30

D.RESIZE filename nn (where nn is a positive integer)
                                         e.
Correct Answers: A
Explanation:
                   p
9: In which three commands is syntax affected by account type? (Choose three.)
                ho


A.LIST

B.LOGTO
   st




C.LISTU
te




D.SORT

E.CATALOG

Correct Answers: A D E

10: Which method is used to make sure that users' sessions are cancelled after a specified period
of inactivity?

A.In UniAdmin, USERS section, set TIMEOUT variable to a specified number of minutes.

B.In the UV.ACCOUNT file, set attribute 4 to the timeout length in minutes.




                              http://www.testhope.com
C.In the LOGIN entry in the VOC, set USERTIMEOUT = xx (where xx = time in minutes).

D.Use the AUTOLOGOUT command.

Correct Answers: D
Explanation:

11: To view the list of processes a user is currently performing within the current session, which
command would be used?




                                                                   m
A.LISTU

B.LIST.READU EVERY




                                                   co
C.PORT.STATUS PID pid_# LAYER.STACK

D.LIST.LOCKS
                                       e.
Correct Answers: C
Explanation:
                  p
12: UniVerse SQL privileges control access to tables and views in a schema or an account but not
UniVerse files. These privileges are set in which UniVerse file and location?
               ho


A.HS_FILE_ACCESS in the UV account.

B.SQL_ACCESS file in the activated account.
  st



C.HS_FILE_ACCESS file in the activated account.

D.UV.ACCOUNT file in the UV account.
te




Correct Answers: C
Explanation:

13: Which command is used to change the directory pathname of the secondary index in the file
header?

A.SET.INDEX

B.BUILD.INDEX

C.CREATE.INDEX




                             http://www.testhope.com
D.ENABLE.INDEX

Correct Answers: A
Explanation:

14: What is the correct UniVerse verb that will allow you to gather file statistics on the current
state of selected files?

A.ACCOUNT.FILE.STATISTICS




                                                                   m
B.ACCT.FILE.STATS

C.ANALYZE.FILE.STATS




                                                   co
D.ACCOUNT.FILE.STATS

Correct Answers: D
Explanation:
                                       e.
15: Which three commands are available for updating your UniVerse terminfo database? (Choose
three.)
                  p

A.uvtic
               ho


B.tic

C.uvtidc
   st




D.tiindex
te




E.index

Correct Answers: A C D

16: Which two statements about UniVerse Data Replication are true? (Choose two.)



A.You must configure the publisher and all subscriber systems before you begin publishing and
subscribing.

B.RESIZE and CLEAR.FILE may be run on published files.




                             http://www.testhope.com
C.Files may be published prior to enabling Data Replication in uvconfig.

D.Subscriber files are read only.

E.RESIZE and CLEAR.FILE may be run on subscribed files.

Correct Answers: A D

17: Which two command options maintain the location information of a distributed file? (Choose
two.)




                                                                      m
A.DEFINE.DF fn ADDING partname

B.CREATE.FILE fn DIST partname




                                                        co
C.CREATE.FILE fn ADDING partname

D.DEFINE.DF fn REMOVING partname
                                         e.
E.CREATE.FILE fn REMOVING partname
                   p
Correct Answers: A D

18: Which command on a UNIX system will backup all the files starting at the current directory
                ho


while writing the results to a log file with a label in /tmp and to the screen?

A.find /. -print /usr/uv/bin/uvbackup -f "backup" -s /tmp/uvbackup.log -t /dev/null -v -
   st



B.find . -print | /usr/uv/bin/uvbackup -f -l "backup"   -s /tmp/uvbackup.log   -t /dev/null -v -

C.find . -print | /usr/uv/bin/uvbackup -f "backup" -s /tmp/uvbackup.log -t /dev/null -v -
te




D.find ./ -print /usr/uv/bin/uvbackup -f -l "backup" -s /tmp/uvbackup.log -t /dev/null -v

Correct Answers: B
Explanation:

19: Which dictionary item in an ODBC accessible file specifies which dictionary items are
presented to an ODBC application like Microsoft Access?

A.@SELECT phrase

B.@ODBC phrase




                              http://www.testhope.com
C.no @ phrase

D.@SQL phrase

Correct Answers: A
Explanation:

20: Click the Exhibit button.

In the exhibit, what will improve performance on this system?




                                                                 m
                                                   co
                   p                   e.
A.Resize undersized files.
                ho


B.Check size of paging file.

C.Check for locked files.
   st



D.Check for redundant reads in programs.

Correct Answers: A
te




Explanation:

21: After upgrading an existing version of UniVerse to UniVerse v10.2 on UNIX platforms, it is
necessary to update the VOC file of each user account. Which method is used to accomplish this?

A.From TCL in the UV account, execute the command "VUPGRADE account-name" (where
account-name is the name of a user account) for each user account to be upgraded.

B.From TCL within any UniVerse account, execute the command "LOGTO account-name" (where
account-name is the name of a user account) for each user account to be upgraded.

C.From the UNIX shell, invoke UniVerse in each user account.




                                http://www.testhope.com
D.From TCL in each user account, execute the command "UPGRDVOC".

Correct Answers: C
Explanation:

22: Which three statements describe the difference between configuring a printer in a Windows
environment and configuring a printer in a UNIX environment? (Choose three.)



A.Printer is defined at the OS level.




                                                                m
B.Additional information is required for Windows

C.Additional information is required for UNIX.




                                                   co
D.There must be an entry in the &DEVICE& for a UNIX printer.

E.UniVerse handles the printing in UNIX.
                                        e.
Correct Answers: A C E
                   p
23: Which two commands can be used to set 301 as the minimum number of groups in the
UniVerse dynamic file T30? (Choose two.)
                ho


A.RESIZE T30 * * * MINIMUM.MODULUS 301

B.RESIZE T30 * 301 *
   st




C.RESIZE T30 * 301 * MINIMUM.MODULUS 301
te




D.CONFIGURE.FILE T30 MINIMUM.SPACE 301

E.CONFIGURE.FILE T30 MINIMUM.MODULUS 301

Correct Answers: B E

24: If the dictionary named STATE of the CUSTOMER file was indexed, which command would
reveal the number of records in the CUSTOMER file residing in the state of New York?

A.LIST.INDEX CUSTOMER STATE "New York"

B.LIST.INDEX CUSTOMER




                              http://www.testhope.com
C.LIST.INDEX CUSTOMER STATE DETAIL

D.LIST.INDEX CUSTOMER STATE "New York" DETAILS

Correct Answers: C
Explanation:

25: What can be used to prevent a specific user from creating UniVerse accounts?

A.In the UniAdmin USERS option, check the box NO-ACCTS.




                                                                  m
B.Create an item "USER.username" with attribute 1 = "N" (where "username" = the user's login
ID).




                                                   co
C.Include in the LOGIN item of the VOC, USER.username = NO-ACCTS (where "username" =
the user's login ID).

D.Set the specific user's OS permissions to rw-rw-rw rather than rwxrwxrwx.
                                           e.
Correct Answers: B
Explanation:
                   p
26: To ensure that certain commands are executed when a user leaves UniVerse, which VOC entry
should be created?
                ho


A.EXIT

B.ON.EXIT
   st




C.ON.QUIT
te




D.RELEASE

Correct Answers: B
Explanation:

27: In which two places can you authorize UniVerse v10.2? (Choose two.)



A.at the end of the installation process

B.as a TCL command




                               http://www.testhope.com
C.as part of the uv.load script

D.from the UniVerse System Administration menu

E.from the UniVerse System Tools

Correct Answers: A D

28: Which two SETPTR commands would be used to set the system-wide printer destination used
by subsequent SETPTR commands? (Choose two.)




                                                                  m
A.SETPTR 0,,,,,,AS INVOICES,BRIEF

B.SETPTR.DEFAULT




                                                  co
C.SETPTR 0,,,,,,AT INVOICES,BRIEF

D.SETPTR.PRINTER.DEFAULT INVOICES
                                       e.
E.SETPTR 0,,,,,,DEST INVOICES,BRIEF
                   p
Correct Answers: B C

29: Which command can you run from either the UNIX shell or an MS-DOS window to backup
                ho


UniVerse files and guarantee the physical integrity of the backed up data?

A.uvbackup
   st



B.T.DUMP

C.cpio
te




D.BACKUP

Correct Answers: A
Explanation:

30: If UniVerse is not authorized when it is installed, how long will UniVerse operate before it
must be authorized?

A.15 days

B.30 days




                                  http://www.testhope.com
C.45 days

D.60 days

Correct Answers: D
Explanation:

31: Which UNIX command produces the same results as the TCL command LIST-LOCKS?

A.list.locks




                                                                   m
B.analyze.locks

C.analyze.file




                                                   co
D.analyze.shm -u

Correct Answers: D
                                       e.
Explanation:

32: You are investigating a problem regarding an unresponsive system. Which UniVerse command
                    p
should you use for reviewing locks?

A.LISTU
                 ho


B.LIST.READU EVERY

C.LOCKS
   st




D.FILE.LOCKS
te




Correct Answers: B
Explanation:

33: By maintaining efficient file structures, which advantage will UniVerse provide?

A.Rapid data access.

B.Rapid backup facility.

C.Rapid READNEXT functionality.

D.Rapid program development.




                             http://www.testhope.com
Correct Answers: A
Explanation:

34: Which two commands should you use in UNIX to backup and restore files? (Choose two.)



A.mv

B.cpio




                                                                m
C.uvbackup

D.cp




                                                 co
E.tar

Correct Answers: B E
                                      e.
35: What is the difference between a tape drive definition between Windows and UNIX?

A.the UniVerse commands to access the drive
                  p
B.the backup and restore commands
               ho


C.whether an entry is required in the &DEVICE& file

D.which names are allowed for the drive
   st



Correct Answers: B
Explanation:
te




36: To successfully use the CONNECT command to connect to a local or remote SQL server, such
as another UniVerse system or DB2, the data source must be defined in which file?

A..uvodbc.connect

B..uvconfig.bak

C.uv.config

D.uvodbc.config

Correct Answers: D




                            http://www.testhope.com
Explanation:

37: Which UniVerse supplied file can be used to limit the ability of a specific user to create
UniVerse accounts?

A.UV.FLAVOR

B.UV.USERS

C.UV.ACCESS




                                                                m
D.UV.LOGINS

Correct Answers: A
Explanation:




                                                 co
38: A user running a UniVerse BASIC program indicates the program has stopped responding.
Which two UniVerse commands can be used together to determine the statement currently
executing in the BASIC program? (Choose two.)
                                      e.
A.LIST.READU
                  p
B.PORT.STATUS
               ho


C.VLIST

D.TANDEM
   st



E.RAID

Correct Answers: B C
te




39: When installing UniVerse on UNIX using "uvadm" userid, which script must be run by "root"
userid?

A.uv.startup

B.uv.install

C.uv.login

D.uv.load




                            http://www.testhope.com
Correct Answers: B
Explanation:

40: Which fixtool command would be used to scan a subset of groups within a UniVerse file name
CUSTOMER for file corruption?

A.fixtool -filepath CUSTOMER -bgroup 10 -egroup 20

B.fixtool -file CUSTOMER -start 10 -stop 20

C.fixtool -file CUSTOMER -bgroup 10 -egroup 20 -fix




                                                                    m
D.fixtool -filepath CUSTOMER -stop 20 -fix

Correct Answers: B




                                                    co
Explanation:

41: A customer is migrating from PRIME to UniVerse. Which account flavor is compatible with
PRIME?
                                       e.
A.PICK
                  p
B.INFORMATION

C.REALITY
               ho


D.IDEAL

Correct Answers: B
  st



Explanation:

42: When starting UniVerse on a UNIX operating system the following message is displayed,
te




"Waiting for Catalog Shared Memory". What does this indicate and how can you circumvent the
message and start UniVerse?

A.Shared memory in UNIX was not allocated properly -- stop and start UNIX then start UniVerse.

B.UniVerse catalog directory is missing the SIZE parameter -- supply it and then start UniVerse.

C.Shared memory is inadequate and cannot load -- use uv -admin -c to start UniVerse.

D.The UNIX parameter MAX_SEG is too small -- increase and stop and start UNIX then start
UniVerse.




                             http://www.testhope.com
Correct Answers: C
Explanation:

43: Which two uvconfig parameters effect the size of the disk shared memory segment? (Choose
two.)



A.GSEMNUM

B.MAXERRLOGENT




                                                                  m
C.T30FILE

D.CENTURYPIVOT




                                                  co
E.NFILES

Correct Answers: A C
                                      e.
44: A system administrator wants to free up catalog space on a system. Which command should be
run first to examine the programs currently in the catalog space?
                  p
A.DISPLAY.CATLOG

B.MAP.CATALOG
               ho


C.MAP

D.CATALOG
  st




Correct Answers: C
Explanation:
te




45: If an administrator has customized verbs in a UniVerse account and then updates the account,
in which file will the overwritten customized verbs be found?

A.&HOLD&

B.&TEMP&

C.&PH&

D.&ED&




                            http://www.testhope.com
Correct Answers: B
Explanation:

46: Which log daemon logs UniVerse file updates to a log file?

A.uvlogd

B.logdmon

C.updlog




                                                                      m
D.logupd

Correct Answers: A
Explanation:




                                                    co
47: Which option of the analyze.shm command is equivalent to the LIST.READU command?

A.analyze.shm -L
                                        e.
B.analyze.shm -R
                  p
C.analyze.shm -l

D.analyze.shm -r
               ho


Correct Answers: D
Explanation:
   st



48: A secondary index file is used to improve performance when retrieving data. Which statement
is true?
te




A.A secondary index can only be created for the record IDs.

B.A secondary index can only be created for a single attribute.

C.A secondary index can only be created for one or more attributes.

D.A secondary index can be created for the record IDs and one or more attributes.

Correct Answers: D
Explanation:

49: Which command is used to create and modify a Distributed File?




                              http://www.testhope.com
A.CREATE.DF

B.CONFIGURE.FILE

C.DEFINE.DF

D.CREATE.FILE

Correct Answers: C
Explanation:




                                                                 m
50: What are three Universe account flavors? (Choose three.)




                                                   co
A.MENTOR

B.PICK
                                       e.
C.INFORMATION

D.PRIME
                  p
E.REALITY
               ho


Correct Answers: B C E

51: Which two commands allow you to change dynamic file parameters for existing dynamic files?
(Choose two.)
  st




A.RESIZE
te




B.CONFIGURE.FILE

C.CHANGE.FILE

D.ANALYZE.FILE

E.REBUILD.FILE

Correct Answers: A B

52: Which command shows the administrator the output from a process while it is executing?




                             http://www.testhope.com
A.PORT.STATUS

B.LISTU

C.STATUS

D.TANDEM

Correct Answers: D
Explanation:




                                                                   m
53: When a client system requests a connection to a service on a server system, the UniRPC
daemon (unirpcd) on the server uses which file to verify that the client system can start the
requested service?




                                                       co
A.uvodbc.config

B.unirpcservices
                                           e.
C.uv.config
                   p
D.unirpc.config
                ho


Correct Answers: B
Explanation:

54: Which two can be set when configuring UniVerse Data Replication for a subscriber system?
(Choose two.)
   st




A.the size of the subscription log files
te




B.the location of the subscription information files

C.the names of the subscription information files

D.the verbosity level for the subscription information files

Correct Answers: B D

55: Which UniVerse client tool combined with the Microsoft ODBC Data Source Administrator
tool are all that is required to configure and validate UniVerse ODBC driver access to a UniVerse
database server?




                               http://www.testhope.com
A.UniAdmin

B.XML/DB Tool

C.UCI Config Editor

D.UniDebugger

Correct Answers: C
Explanation:




                                                               m
56: Which TCL command would you issue to reclaim space attributed to deleting records from a
static hashed file and not move the physical location of the file?




                                                 co
A.RESIZE filename (parameters) USING partition

B.RESIZE filename (parameters) INPLACE
                                     e.
C.RESIZE filename (parameters) CONCURRENT

D.RESIZE filename (parameters) DYNAMIC
                 p
Correct Answers: B
              ho


Explanation:

57: Which UniVerse command can be used to limit file access permissions to read, write, and
execute for the owner of newly created files?
  st



A.UMASK 700

B.CHMOD rwx------
te




C.CHMOD 700

D.UMASK 077

Correct Answers: D
Explanation:

58: Which goal will encryption accomplish?

A.Makes stored data appear scrambled and unreadable.




                            http://www.testhope.com
B.Prevents user(s) without at least READ permissions from opening certain files.

C.Makes data traveling between a client PC and a UniVerse server appear scrambled and
unreadable.

D.Makes certain files only accessible from BASIC applications, rather than TCL commands,
editors, or other query/update methods.

Correct Answers: A
Explanation:




                                                                   m
59: When entering the command, "LIST CUSTOMER.FILE WITH NAME = "[SMITH]"'",
UniVerse responds with the message, "0 records listed". However, a list of CUSTOMER NAME
shows several hundred "smiths". What is the reason for the 0 records listed?




                                                   co
A.The dictionary item NAME does not exit.

B.The dictionary item NAME points to the wrong attribute.
                                       e.
C.The account is an INFORMATION flavor account.

D.The account is a PICK flavor account.
                  p
Correct Answers: C
               ho


Explanation:

60: If an administrator creates an encryption key for a file and other appropriate users need
access,which method is used to accomplish accomplish this?
  st



A.Either the administrator or other user(s) uses the commnd UPDATE.ENCRYPTION.KEY on
the same file,and uses the existing key name to update the access rights.
te




B.The dministrator uses the command GRANT.ENCRYPTION.KEY to add other user(s) to the
access list.

C.The administrator edits the appropriate record in the &KEYSTORE& file to add other user ID(s)
to the attribute with access ID(s)

D.The administrator must use the DELETE.ENCRYPTION.KEY command to remove the old key
name and access list,then the command CREATE.ENCRYPTION.KEY to add a new key with a
new list of accepted users.

Correct Answers: B
Explanation:




                             http://www.testhope.com
                           m
                  co
    p     e.
 ho
st
te




     http://www.testhope.com

				
DOCUMENT INFO
Shared By:
Categories:
Tags:
Stats:
views:17
posted:7/14/2011
language:English
pages:42