Docstoc

KKM SMP KLS VII

Document Sample
KKM SMP KLS VII Powered By Docstoc
					              KRITERIA KETUNTASAN MINIMAL (KKM)
  MATA PELAJARAN                 : BAHASA SUNDA
  KELAS                          : VII
  SATUAN PENDIDIKAN              : SMP/MTS

  I. NGAREGEPKEUN (MENYIMAK)
  Standar Kompeténsi:
  Mampuh nyangkem jeung mairan wacana lisan ku cara ngaregepkeun paguneman,
  dongéng, jeung pupujian

        KOMPETENSI DASAR                             KRITERIA                    KKM
                                    KOMPLEKSITAS   DAYA DUKUNG    INTAKE SISWA
7.1.1 Ngaregepkeun paguneman        63,0           62,0          60,0            61,7
7.1.2 Ngaregepkeun dongéng          65,0           63,0          62,0            63,3
7.1.3 Ngaregepkeun pupujian         65,0           63,0          62,0            63,3
RATA-RATA KD                                                                     62,8

  II. NYARITA (BERBICARA)
  Standar Kompeténsi:
  Mampuh nepikeun pikiran, perasaan, jeung kahayang sacara lisan ku cara
  nyaritakeun pangalaman, nepikeun wawaran, nelepon, nepikeun bahasan,
  nyaritakeun tokoh, sarta gunem catur jeung babaturan

         KOMPETENSI DASAR                               KRITERIA                        KKM
                                       KOMPLEKSITAS   DAYA DUKUNG    INTAKE SISWA
7.2.1 Nepikeun wawaran                 57,0           56,0           55,0           56,0
7.2.2 Nyaritakeun pangalaman           56,0           55,0           55,0           55,3
7.2.3 Nepikeun pedaran                 54,0           53,0           53,0           53,3
7.2.4 Nyaritakeun tokoh idola          57,0           57,0           56,0           56,7
7.2.5 Nyarita ngaliwatan telepon       59,0           59,0           58,0           58,7
7.2.6 Gunem-catur jeung babaturan      60,0           60,0           59,0           59,7
RATA-RATA KD                                                                        56,6

  III. MACA (MEMBACA)
  Standar Kompeténsi:
  Mampuh nyangkem jeung mairan wacana ngaliwatan                 maca sajarah lokal
  caritababad, teks paguneman dongéng jeung carita pondok

        KOMPETENSI DASAR                             KRITERIA                    KKM
                                    KOMPLEKSITAS   DAYA DUKUNG    INTAKE SISWA
7.3.1 Maca sajarah lokal/babad      58,0           57,0          55,0            56,7
7.3.2 Maca téks paguneman           63,0           60,0          60,0            61,0
7.3.3 Maca dongéng                  65,0           65,0          65,0            65,0
7.3.4 Maca carita pondok            65,0           63,0          62,0            63,3
RATA-RATA KD                                                                     61,5
 IV. NULIS (MENULIS)
 Standar Kompeténsi:
 Bisa ngungkab pikiran, parasaan, jeung kahayang sacara tinulis dina wangun nulis
 pangalaman, biografi, sajak, bahasan, jeung nulis warta

       KOMPETENSI DASAR                            KRITERIA                   KKM
                                  KOMPLEKSITAS   DAYA DUKUNG   INTAKE SISWA
7.4.1 Nulis pangalaman            62,0           62,0          60,0           61,3
7.4.2 Nulis biografi singket      59,0           58,0          57,0           58,0
7.4.3 Nulis sajak                 60,0           60,0          58,0           59,3
7.4.4 Nulis pedaran (éksposisi)   57,0           57,0          56,0           56,7
7.4.5 Nulis warta (berita)        57,0           57,0          57,0           57,0
RATA-RATA KD                                                                  58,5

           62,8 + 56,6 + 61,5 + 58,5
 KKM =
                     4
         = 60,0 (dibuleudkeun)

				
DOCUMENT INFO
Shared By:
Categories:
Tags:
Stats:
views:824
posted:7/14/2011
language:Indonesian
pages:2