Docstoc

CHAPTER 25 – Test Bank

Document Sample
CHAPTER 25 – Test Bank Powered By Docstoc
					CHAPTER 25 – Test Bank

Multiple-Choice Questions
1. 1911 was the year of
   a. the opening of the Museum of Modern Art in New York.
   b. the Cubist show in Paris.
   c. the first Cubist sculpture.
   d. the beginning of World War I.
   Answer: b

2. Which is the correct order for Picasso?
   a. Blue Period, Rose Period, Surrealism, Collage, Cubism
   b. Analytic Cubism, Synthetic Cubism, Collage, Rose Period
   c. Analytic Cubism, Collage, Synthetic Cubism, Surrealism
   d. Rose Period, Collage, Surrealism, Analytic Cubism
   Answer: c

3. Picasso’s Bull’s Head is an example of
   a. collage.
   b. assemblage.
   c. découpage.
   d. non-figuration.
   Answer: b

4. The title Les Demoiselles d’Avignon refers to
   a. prostitutes.
   b. women in the South of France.
   c. Parisian dancers.
   d. African women in Madrid.
   Answer: a

5. In Girl before a Mirror, Picasso aims at achieving
   a. formal reality.
   b. figurative reality.
   c. spiritual reality.
   d. psychological reality.
   e. historical reality.
   Answer: d
6. 1936 to 1939 are the dates of
   a. World War II.
   b. the Spanish Civil War.
   c. the Italian Civil War.
   d. the rise of Communism.
   Answer: b

7. Guernica is divided into three sections. They are
   a. in keeping with a cubist theme.
   b. three vertically stacked rectangles.
   c. a unifying central circle and peripheral squares.
   d. three horizontally aligned squares.
   e. a central triangle and peripheral rectangles.
   Answer: e

8. In Picasso’s Guernica, the Minotaur represents
   a. Spain’s General Franco.
   b. modern tyranny.
   c. Italy’s Benito Mussolini.
   d. fascist political movements.
   e. Germany’s Adolph Hitler.
   Answer: b

9. Which is NOT alluded to in the iconography of Guernica?
   a. the Pietà
   b. the Minotaur
   c. the Crucifixion
   d. the Resurrection
   e. the sun
   Answer: d

10. Nonobjective art is
    a. abstract, as drawn from nature but changed.
    b. unrelated to the outward, physical world.
    c. highly controversial.
    d. both highly controversial and unrelated to the outward, physical world.
    Answer: d

11. Which was NOT a feature of Futurism?
    a. the destruction of the museums
    b. the elimination of archaeology
    c. the exaltation of technology
    d. the promotion of feminism
    Answer: d
12. The author of the Futurist manifesto was
    a. Marinetti.
    b. Boccioni.
    c. Léger.
    d. Mondrian.
    e. Duchamp.
    Answer: a

13. 1913 is the date of
    a. the Futurist manifesto.
    b. the Armory Show.
    c. the end of World War I.
    d. the Cubist show in Paris.
    Answer: b

14. Which of the following correctly matches artist with work?
    a. Davis – Broadway Boogie Woogie
    b. Duchamp – Mademoiselle Pogany
    c. Malevich – Black Square
    d. Leonardo – Composition with the Mona Lisa
    e. Brancusi – Villa Savoye
    Answer: c

15. An “orderly heap of broken violins” referred to
    a. Braque’s Violin and Pitcher.
    b. Davis’s Lucky Strike.
    c. Picasso’s Women of Avignon.
    d. Brancusi’s Endless Column.
    e. Duchamp’s Nude Descending a Staircase, No.2.
    Answer: e

16. “Lines to a Lady Egg” was written about
    a. Les Demoiselles d’Avignon.
    b. Mademoiselle Pogany.
    c. Gertrude Stein.
    d. the girl in Girl before the Mirror.
    Answer: b

17. The Harlem Renaissance refers to
    a. a 15th century Dutch city.
    b. Italian 15th-century style.
    c. a revival of the Classics in New York City.
    d. a black American cultural movement.
    e. African American 15th-century painting.
    Answer: d
18. Which of the following correctly matches artist with style?
    a. Brancusi – Suprematism
    b. Mondrian – De Stijl
    c. Wright – Cubism
    d. Gropius – Prairie Style
    Answer: b

19. The Non-objective World was written by
    a. Malevich.
    b. Kandinsky.
    c. Mondrian.
    d. Duchamp.
    e. Le Corbusier.
    Answer: a

20. “Brancusi + Mondrian” was
    a. a poem on the avant-garde.
    b. a book on art.
    c. an exhibition.
    d. a manifesto of modernism.
    Answer: c

21. Which of the following correctly matches structure with location?
    a. Robie House – Ohio
    b. The Gate of the Kiss – Romania
    c. Schroeder House – Germany
    d. the Bauhaus workshop wing – Holland
    e. Taliesin West – Colorado
    Answer: b

22. Architectural cubism in the United States was best expressed by
    a. Notre-Dame-du-Haut.
    b. the Bauhaus movement.
    c. the Schroeder House.
    d. the Lake Shore Drive Apartment Houses.
    Answer: d

23. Which is NOT a feature of Fallingwater?
    a. cantilever construction
    b. reinforced concrete
    c. glass walls
    d. skeletal construction
    e. local rock
    Answer: d
24. Which best fulfills the description “a machine for living”?
    a. Villa Savoye
    b. the Bauhaus
    c. Taliesin West
    d. the Lake Shore Drive Apartment Houses
    Answer: a

25. Sheltering overhangs, low terraces, and open internal spaces are indicative of whose
    architectural style?
    a. van Doesburg
    b. Wright
    c. Reitveld
    d. Groupius
    e. Lewis
    Answer: b

26. 1939–45 are the dates of
    a. World War II.
    b. the Spanish Civil War.
    c. the Franco-Prussian War.
    d. the American Civil War.
    e. the Vietnam War.
    Answer: a

27. The first Cubist sculpture was a bronze cast by
    a. Braque.
    b. Léger.
    c. Boccioni.
    d. Picasso.
    e. Brancusi.
    Answer: d

				
DOCUMENT INFO
Shared By:
Categories:
Stats:
views:284
posted:5/3/2011
language:English
pages:5