70-512 dumps by kiminlemon

VIEWS: 571 PAGES: 28

More Info
									                                 www.certidea.com
                                          Microsoft 70-512
         TS: Visual Studio Team Foundation Server 2010,
                                            Administration

The followings are some tips made for you, we recommend you to read them carefully
since they can help you learn better.


Do's and Don'ts
Do’s: Study our products rather than just remember the questions and answers. Certidea
materials are strictly selected by our experts according to the official standards. After studying
them you can enhance your ability.
Don’ts: Do not go through our products just once. You should make sure you can have enough
time to master our materials in case you have missed something. We guarantee that you can
pass your exam after fully studying our products.


Prompt Update
You can rest assured that every Certidea product is of the latest version. We are constantly
updating our products to make sure our quality. You can enjoy a 120-day free update after the
purchase and you should check your member zone at Certidea an update 3-4 days before the
scheduled exam date.


Development
If you have some complaints or suggestions, please let us know. No matter what is the
problem, we are eager to hear from our customers to develop ourselves. You can contact us at
feedback@Certidea.com and should include the followings: exam number, version, page
number, question number, and your login ID. We will solve your problems as soon as possible.


Certidea--Lead Your Way to Certificates
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sales and Support Manager
Sales Team: sales@Certidea.com                     Support Team: support@Certidea.com
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Copyright
A unique serial number associated with your particular name and contact information is
contained in each PDF file for security purposes. So if we find you have distributed a particular
PDF file, Certidea reserves the right to take legal action against you according to the
International Copyright Laws.

                          Lead your way to certificates!
Question: 1
You plan to install a dual-tier Visual Studio Team Foundation Server 2010 environment using
two servers named Server1 and Server2.
You install and configure Microsoft SQL Server 2008 and SQL Server 2008 Analysis Services
on Server1. You install and configure IIS 7.5, SQL Server Reporting Services, and Windows
SharePoint Services 3.0 on Server2.
You need to install and configure Team Foundation Server using the two servers.
What should you do?


A. Install Team Foundation Server on Server2 and run the configuration wizard on Server2
using the Basic option.
B. Install Team Foundation Server on Server2 and run the configuration wizard on Server2
using the Advanced option.
C. Install Team Foundation Server on Server1 and Server2. Run the configuration wizard on
Server1 using the Basic option. Run the configuration wizard on Server2 using the
Application-Tier Only option.
D. Install Team Foundation Server on Server1 and Server2. Run the configuration wizard on
Server1 using the Advanced option. Run the configuration wizard on Server2 using the
Application-Tier Only option.


Answer: B


Question: 2
You install Visual Studio Team Foundation Server 2010. You have an existing Microsoft Office
SharePoint Server (MOSS) 2007 server that uses Microsoft SQL Server 2008.
You need to configure Team Foundation Server to use the existing SQL Server and SharePoint
servers.
Which two actions should you perform? (Each correct answer presents part of the solution.
Choose two.)


A. Install and configure the Team Foundation Server Extensions for SharePoint Products on
the MOSS 2007 server.
B. Install and configure the Team Foundation Server 2010 SharePoint Package (.wsp) files on
the MOSS 2007 server.
C. Run the configuration wizard on an application tier server, using the Advanced option.
D. Run the configuration wizard on an application tier server, using the Application-Tier Only
option.


Answer: A,C


Question: 3
Your company has a main office and a branch office. You are installing Visual Studio Team
Foundation Server 2010 at the main office.

                     Lead your way to certificates!
You need to minimize the bandwidth required to access version-controlled files from the
branch office.
What should you do?


A. Install Team Foundation Server Proxy at the main office. Configure the Team Explorer client
applications at the branch office to connect to the proxy server.
B. Install Team Foundation Server Proxy at the branch office. Configure the Team Explorer
client applications at the branch office to connect to the proxy server.
C. Create a team project collection for the branch office. Configure the Team Explorer client
applications at the branch office to connect to the application tier at the main office.
D. Install an application tier server at the branch office and configure it to connect to Team
Foundation Server. Configure the Team Explorer client applications at the branch office to
connect to the application tier server at the branch office.


Answer: B


Question: 4
You are setting up a Visual Studio Team Foundation Server 2010 environment. The
environment includes a Microsoft SQL Server 2008 cluster.
You need to ensure high availability and redundancy for the front-end Web servers in the Team
Foundation Server environment.
What should you do?


A. Install a virtual application tier server and create a snapshot.
B. Install two application tier servers. Use one as a cold-standby.
C. Install two application tier servers. Use one as a warm-standby.
D. Install multiple application tier servers with network load balancing.


Answer: D


Question: 5
You have a dual-tier Visual Studio Team Foundation Server 2010 environment. You run
Windows SharePoint Services 3.0 on the application tier server.
You configure Team Foundation Server to support an existing SharePoint Web application.
When you attempt to create a new team project portal in the existing SharePoint Web
application, you receive the following error:
TF218017: A SharePoint site could not be created for use as the team project portal. The
following error occurred: TF250034: An access grant could not be found between Team
Foundation Server and the SharePoint Web application that you specified.
You need to ensure that Team Foundation Server integrates with the SharePoint Web
application.
What should you do in the Team Foundation Server Administration Console?


                      Lead your way to certificates!
A. In the Extensions for SharePoint Products node, grant access to Team Foundation Server.
B. In the Extensions for SharePoint Products node, modify access to the SharePoint Web
application.
C. In the SharePoint Web Applications node, add the SharePoint Web application to Team
Foundation Server.
D. In the SharePoint Web Applications node, remove the SharePoint Web application from
Team Foundation Server.


Answer: A


Question: 6
You have a single-tier Visual Studio Team Foundation Server 2010 environment. You create
the DNS CNAME record that maps tfs.contoso.com as an alias for the application tier server
name.
You receive alert e-mails for a Work Item Changed event. The alerts include Visual Studio
2010 Team Web Access links that use the server name instead of the alias.
You need to ensure that Team Web Access links in alert e-mails use the alias instead of the
server name.
What should you do?


A. In the Team Foundation Server Administration Console, enter the alias name in the Server
URL text box.
B. In the Team Foundation Server Administration Console, enter the alias name in the
Notification URL text box.
C. Edit the web.config file of the Team Web Access site to add the alias as an element to the
tfServers list.
D. Edit the web.config file of the Team Web Access site to add a NotificationUrl application
setting and set it to the alias name.


Answer: B


Question: 7
You manage a dual-tier Visual Studio Team Foundation Server 2010 environment using
servers that run Windows Server 2008 R2. Your company has an Active Directory Domain
Services (AD DS) domain. All servers and client computers are joined to the domain. You run
Windows SharePoint Services 3.0 on the application tier server for the team project portal
sites.
You need to ensure that Team Foundation Server uses the Kerberos authentication protocol.
What should you do?


A. Update the authentication settings for the default SharePoint Web application to Kerberos.
B. In Microsoft SQL Server Management Studio, change the authentication settings so that the
auth_scheme setting displays as KERBEROS.

                      Lead your way to certificates!
C. In the Application Tier node of the Team Foundation Server Administration Console, choose
the Authentication Settings command. Then choose Kerberos and confirm the update.
D. In the Internet Information Services (IIS) Manager console, display the Authentication page
for the Visual Studio Team Web Access 2010 virtual directory /tfs/web and clear the Enable
Kernel-mode authentication check box.


Answer: C


Question: 8
You have a Visual Studio Team Foundation Server 2010 environment. You have an existing
Microsoft Visual SourceSafe 2005 database.
You need to import the Visual SourceSafe database including version history.
What should you do?


A. Run the TFSConfig import command and specify the team project collection name.
B. Run the TFSConfig import command and specify the URL path to the team project
collection.
C. Run the VSSConverter migrate command. In the VSSConverter XML settings file, specify
the team project collection name as the collection attribute of the TeamFoundationServer
node.
D. Run the VSSConverter migrate command. In the VSSConverter XML settings file, specify
the URL of the team project collection as the collection attribute of the TeamFoundationServer
node.


Answer: D


Question: 9
You are upgrading a Visual Studio Team System 2008 Team Foundation Server environment
to Visual Studio Team Foundation Server 2010.
The Team Foundation Server 2010 environment will consist of three new servers with the
following configuration:
·Server1 hosts the data tier
·Server2 and Server3 host application tiers
You complete the prerequisite installations, restore the SQL Server databases onto Server1,
and deploy Network Load Balancing. You need to install the Team Foundation Server
components.
Which configuration wizard options should you use on Server2 and Server3?


A. Use the Upgrade option on Server2 and the Advanced option on Server3.
B. Use the Advanced option on Server2 and the Advanced option on Server3.
C. Use the Upgrade option on Server2 and the Application-Tier option on Server3.
D. Use the Advanced option on Server2 and the Application-Tier option on Server3.


                     Lead your way to certificates!
Answer: C


Question: 10
You manage a Visual Studio Team System 2008 Team Foundation Server environment that
supports a Windows SharePoint Services (WSS) 2.0 SharePoint portal.
You need to upgrade the current environment to Visual Studio Team Foundation Server 2010
on the existing hardware and support the existing SharePoint portal integration with no
additional administrative steps.
What should you do?


A. Use the existing WSS 2.0 portal. Install Team Foundation Server 2010 on the existing
hardware, and then upgrade Team Foundation Server 2008 to Team Foundation Server 2010.
B. Upgrade the WSS 2.0 portal to WSS 3.0. Install Team Foundation Server 2010 on the
existing hardware, and then upgrade Team Foundation Server 2008 to Team Foundation
Server 2010.
C. Install Team Foundation Server 2010 on the existing hardware. Upgrade Team Foundation
Server 2008 to Team Foundation Server 2010. Then connect to the existing WSS 2.0 portal.
D. Install Team Foundation Server 2010 on the existing hardware. Upgrade Team Foundation
Server 2008 to Team Foundation Server 2010. Then upgrade the WSS 2.0 portal to WSS 3.0.


Answer: B


Question: 11
You have a Visual Studio Team Foundation Server 2010 environment.
You are setting up Visual Studio Lab Management 2010.
You need to store virtual machine templates used by the virtual lab environment.
What should you do?


A. Add a file server to the environment.
B. Add build controllers to the configuration.
C. Create a team project collection in the environment.
D. Create a team project collection library share in the environment.


Answer: D


Question: 12
You have upgraded your dual-tier Visual Studio Team System 2008 Team Foundation Server
environment to a dual-tier Visual Studio Team Foundation Server 2010 environment.
You need to configure the Visual Studio Lab Management 2010 for your team project
collection.
Which two actions should you perform? (Each correct answer presents part of the solution.
Choose two.)
A. Enable the Hyper-V feature on the application tier server.

                      Lead your way to certificates!
B. Install Microsoft System Center Virtual Machine Manager 2008 R2 on a separate server.
C. Install Microsoft System Center Virtual Machine Manager 2008 R2 Administration Console
on the data tier server.
D. Install Microsoft System Center Virtual Machine Manager 2008 R2 Administration Console
on the application tier server.


Answer: B,D


Question: 13
You have a Visual Studio Team Foundation Server 2010 environment that is configured to
support Visual Studio Lab Management 2010.
You intend to perform automated testing by using Microsoft Test Manager 2010.
You need to install and configure a test controller and a test agent that will run Coded UI tests.
Which two actions should you perform? (Each correct answer presents part of the solution.
Choose two.)


A. Set up the test agent to run as a service.
B. Set up the test agent to run as an interactive process.
C. Install and register a test controller with the team project collection that contains the
automated tests.
D. Install and configure a test controller for Visual Studio. Then create and configure a new test
settings file in Visual Studio.


Answer: B,C


Question: 14
You have a Visual Studio Team Foundation Server 2010 environment that has a build
controller with ten associated build agents for a team project collection. You use the default
build process template (DefaultTemplate.xaml) for all build definitions.
When running multiple builds, you intermittently receive a build error on the AgentScope
workflow activity indicating that an agent was not available in the allotted amount of time.
These error messages occur during peak periods of heavy usage of the build lab.
You need to troubleshoot the unavailability of the build agents during the peak periods.
What are two possible ways to achieve this goal? (Each correct answer presents a complete
solution. Choose two.)


A. Check for a restrictive tags filter on the ReservationSpec process parameter.
B. Check for a restrictive name filter on the ReservationSpec process parameter.
C. Check for a maximum wait time that is set too high for the build definition on the
ReservationSpec process parameter.
D. Check for a maximum execution time that is set too low for the build definition on the
ReservationSpec process parameter.

                       Lead your way to certificates!
Answer: A,B


Question: 15
You have a Visual Studio Team Foundation Server 2010 environment. Your build lab includes
multiple build servers.
You configure the build servers, build controllers, and build agents for a team project collection.
You customize the build process workflow file to include custom activities that you have
compiled into an assembly.
You need to ensure that the assembly is loaded by the build service process on the build
servers.
What should you do?


A.   Copy      the   assemblies    to   the   %ProgramFiles%\Microsoft          Team   Foundation
Server\Build\CustomAssemblies folder on each build agent server.
B.   Copy      the   assemblies    to   the   %ProgramFiles%\Microsoft          Team   Foundation
Server\Build\CustomAssemblies folder on each build controller server.
C. Add the custom assemblies to the working directory of the build agent.
D. Add the custom assemblies to a version control folder and configure the Version Control
Path to Custom Assemblies property of the build controller.


Answer: D


Question: 16
You have two continuous integration build definitions. Both build definitions use the same build
agent on a build server. Your build logs returns the following error: TF205022: the following
path contains more than the allowed 259 characters. You need to ensure that build operations
work normally.
What should you do?


A. In the Working Directory field of the build agent, enter $(SystemDrive)\Builds.
B. In the Build Agent Folder field of each build definition workspace node, enter
$(SystemDrive)\Builds.
C.     In      the    Working     Directory      field    of    the     build     agent,     enter
$(SystemDrive)\Builds\$(BuildAgentId).
D.     In      the    Working     Directory      field    of    the     build     agent,     enter
$(SystemDrive)\Builds\$(BuildAgentId)\$(BuildDefinitionId).


Answer: D


Question: 17
You upgrade from a previous version of Team Foundation Server to Visual Studio Team
Foundation Server 2010.

                      Lead your way to certificates!
The upgraded team project collection is named UpgradedCollection.
You need to permanently move a team project named MyApp from UpgradedCollection to a
new team project collection.
What should you do?


A. Prepare a clone of the UpgradedCollection by running the TFSConfig.exe /prepareClone
command.
B. Split the UpgradedCollection. In the Team Foundation Server Administration Console,
attach the new team project collection, using a new name. Then delete the unnecessary team
projects in both the collections.
C. Move the UpgradedCollection database files to a new data tier server. Then in Microsoft
SQL Server Management Studio, attach the UpgradedCollection database to the new
Microsoft SQL Server server instance.
D. In Microsoft SQL Server Management Studio, copy and rename the UpgradedCollection
database files. Attach the original database and the copy of the database files to the same
Team Foundation Server server instance.


Answer: B


Question: 18
You have a Visual Studio Team Foundation Server 2010 environment that includes multiple
team project collections.
The load on your existing Microsoft SQL Server 2008 servers increases.
You need to move a team project collection database from one SQL server to another SQL
server. You have not configured support for SharePoint team project portals or SQL Server
Reporting Services for the team project collection.
What should you do?


A. Move the team project collection database files and change the connection string in the
web.config file of the Team Foundation Server Web service.
B. Back up the team project collection database, restore the database on the new SQL server,
and change the connection string in the web.config file of the Team Foundation Server Web
service.
C. Back up the team project collection database, detach the team project collection in the
Team Foundation Server Administration Console, restore the database on the new SQL server,
and then attach the team project collection and specify the new SQL server.
D. Copy the team projection collection database files from the original SQL server to the new
SQL server. In the Team Foundation Server Administration Console, detach the team project
collection and then attach the team project collection and specify the new SQL server.


Answer: C


Question: 19

                      Lead your way to certificates!
You have a Visual Studio Team Foundation Server 2010 environment that includes team
project collections named CollectionA and CollectionB.
You intend to perform maintenance on CollectionA while still allowing users to connect to
CollectionB.
You need to prevent end users from using CollectionA, and display a notification that
CollectionA is offline, but still associated with Team Foundation Server, to users who attempt to
connect to the team project collection.
What should you do?


A.   On     the   application   tier   server,   display   the   EnableServicing   page   for   the
TeamProjectCollectionWebService Web service and then invoke the Web service method.
B. On the application tier server, display the AddServicingOperation page for the
TeamProjectCollectionWebService Web service and then invoke the Web service method.
C. In the Team Project Collections node of the Team Foundation Server Administration
Console, use the Stop Collection command for CollectionA and specify the servicing message.
D. In the Team Project Collections node of the Team Foundation Server Administration
Console, use the Detach Collection command for CollectionA and specify the servicing
message.


Answer: C


Question: 20
You manage a Visual Studio Team Foundation Server 2010 environment. It is not currently
integrated with a SharePoint team project portal or with Microsoft SQL Server 2008 Reporting
Services.
You need to ensure that data in the Team Foundation Server environment will not be lost in the
event of hardware or software failure.
What should you do?


A. Back up only the team project collection databases.
B. Back up the team project collection databases and the Team Foundation Server
configuration database.
C. Back up the team project collection databases, the Web services for the application tier, and
the Web services for the team project collections.
D. Back up the team project collection databases, the Web services for the team project
collections, and the Team Foundation Server relational data warehouse and OLAP cube.


Answer: B


Question: 21
You manage a dual-tier Visual Studio Team Foundation Server 2010 environment. Microsoft
SQL Server 2008 Reporting and Analysis Services and Microsoft Office SharePoint Server
2007 are installed on a server that is separate from the Team Foundation Server application

                       Lead your way to certificates!
and data tier servers.
The Team Foundation Server application tier server fails. The SQL Server and SharePoint
servers are working properly.
You need to recover the Team Foundation Server application tier on new hardware.
Which two actions should you perform? (Each correct answer presents part of the solution.
Choose two.)


A. Install Team Foundation Server on the new application tier server. Run the configuration
wizard on the application tier server, using the Advanced option.
B. Install Team Foundation Server on the new application tier server. Run the configuration
wizard on the application tier server, using the Application-Tier Only option.
C. Restore the web.config files for the application tier server and then, using the configuration
tool, update the URLs to point to the new application tier server.
D. In the Application Tier node of the Team Foundation Server Administration Console, choose
Change URLs and update the URLs to point to the new application tier server.


Answer: B,D


Question: 22
You have a Visual Studio Team Foundation Server 2010 environment. The environment does
not include SharePoint.
The data tier server that hosts the Team Foundation Server data warehouse, and Microsoft
SQL Server 2008 Reporting Services databases fails. You stop the services that Team
Foundation Server uses and restore the databases to a SQL Server instance on a new data
tier server.
You need to reconfigure the Team Foundation Server components to use the new data tier
server.
Which two sets of actions should you perform? (Each correct answer presents part of the
solution. Choose two.)


A. Run the TFSConfig PrepSQL command. Then change the ownership of the restored
databases to a member of the Team Foundation Administrators group and update the service
accounts.
B. Run the TFSConfig setup command. Then change the ownership of the restored databases
to a member of the Team Foundation Administrators group and update the service accounts.
C. Run the TFSConfig registerDB command. Redirect Team Foundation Server to the location
of the SQL Server Reporting Services database. Then start the services that Team Foundation
Server uses.
D. Run the TFSConfig remapDBs command. Redirect Team Foundation Server to the location
of the SQL Server Reporting Services database. Then start the services that Team Foundation
Server uses.


Answer: A,C

                     Lead your way to certificates!
Question: 23
You are monitoring a Visual Studio Team Foundation Server 2010 environment.
You need to monitor the number of requests over time for the default team project collection.
What should you do?


A. Periodically query the tbl_command table in the Team Foundation Server configuration
database.
B. Periodically query the tbl_command table in the default Team Foundation Server team
project collection database.
C. Monitor the TFS Services Current Requests/Sec performance counter on the Team
Foundation Server instance.
D. Monitor the TFS Version Control Current Requests/Sec performance counter on the Team
Foundation Server instance.


Answer: B


Question: 24
You have a continuous integration build definition.
You need to ensure that you maintain only the drop files and test results from each build that
uses this build definition.
What should you do in the Retention Policy node of the build definition?


A. Modify the What to Delete value in the Private build retention policies.
B. Modify the What to Delete value in the Triggered and Manual build retention policies.
C. Modify the Retention Policy list value in the Private build retention policies.
D. Modify the Retention Policy list value in the Triggered and Manual build retention policies.


Answer: B


Question: 25
You have a Visual Studio Team Foundation Server 2010 environment. You are running the
English-language version of Team Foundation Server.
You are in the process of detaching an unused team project collection. An error occurs during
the detach process.
You need to display the details of the error and determine at what point in the detach process
the error occurred.
What should you do?


A. View the log entries in the Event Viewer.
B. View the log entries in the Logs node of the Team Foundation Server Administration
Console.
C. View the log entries in the %ProgramFiles%\Microsoft Team Foundation Server

                      Lead your way to certificates!
2010\Application Tier\TFSJobAgent\_tfs_data folder.
D. View the log entries in the %ProgramFiles%\Microsoft Team Foundation Server
2010\Microsoft Team Foundation Server 2010 - ENU\Logs folder.


Answer: B


Question: 26
You have a default installation of Visual Studio Team Foundation Server 2010.
The company hires a contractor to perform builds for team projects.
You need to grant the contractor only the minimum security permissions required to perform
the builds.
Which permissions should you grant to the contractor?


A. Queue build
B. Edit build quality
C. Manage build queue
D. Update build information


Answer: A


Question: 27
Your company has an Active Directory Domain Services (AD DS) domain. You have a Visual
Studio Team Foundation Server 2010 environment. You have a team project created by using
the MSF for Agile Software Development v5.0 build process template. You install and
configure Visual Studio Team Web Access in the environment.
You need to ensure that when a specific user connects to Team Web Access, only the Work
Item Only View is available.
What should you do?


A. In Visual Studio Team Explorer 2010, add the user to the Readers team project security
group.
B. In the Team Foundation Server Administration Console, add the user to the Work Item Only
View Users security group.
C. In the Team Foundation Server Administration Console, deny the View instance-level
information permission for the Team Foundation Valid Users security group.
D. Create an AD DS security group named Work Item Only View Users and add the user to the
security group. Edit the web.config file of the Team Web Access site to add a Work Item Only
View Users application setting, and set it to the name of the AD DS security group.


Answer: B


Question: 28
You manage a Visual Studio Team Foundation Server 2010 environment.

                        Lead your way to certificates!
You need to re-create the relational data warehouse and OLAP cube.
What should you do?


A. In the Reporting node of the Team Foundation Server Administration Console, click Start
Rebuild.
B. In the Reporting node of the Team Foundation Server Administration Console, clear and
then reconfigure the reporting configuration details.
C. On the application tier server, restart the Visual Studio Team Foundation Background Job
Agent service. Then in the Reporting node of the Team Foundation Server Administration
Console, click Start Jobs.
D.      On          the    application    tier      server,     navigate         to     the   URL
http://localhost:8080/tfs/TeamFoundation/Administration/v3.0/WarehouseControlService.asmx.
Choose        the   ProcessWarehouse     Web     service   method   and    set    the   jobName   to
RecreateWarehouse. Then click Invoke.


Answer: A


Question: 29
You manage a Visual Studio Team Foundation Server 2010 environment. You use Microsoft
Office Excel 2010 for reporting.
You need to create a PivotTable report of the aggregated lines added, lines modified, and lines
deleted team project collection data, and minimize the time required to create the report.
What should you use to create the report?


A. the Tfs_Warehouse CodeChurnView view
B. the Tfs_Warehouse RunCoverageView view
C. the Code Churn measure group in the Tfs_Analysis cube
D. the Code Coverage measure group in the Tfs_Analysis cube


Answer: C


Question: 30
You have a Visual Studio Team Foundation Server 2010 environment. You have a team project
that was created by using the MSF for Agile Software Development v5.0 process template.
You create a custom report for your team by using Microsoft SQL Server Business Intelligence
Development Studio 2008.
You need to ensure that you can run the report from within Visual Studio Team Explorer 2010.
What should you do?


A. Upload the report file to the SQL Server Reporting Services site for the team project.
B. Upload the report file to the SQL Server Reporting Services site for the team project
collection.
C. Upload the report file to the Excel Reports folder in the Documents node of the team project.

                          Lead your way to certificates!
D. Upload the report file to the Shared Documents folder in the Documents node of the team
project.


Answer: A


Question: 31
You have a Visual Studio Team Foundation Server 2010 environment. You have a Visual
Basic .NET application. You have an automated build for the application that is based on a
modified version of the default build process template (DefaultTemplate.xaml).
The application build run is not generating a list of automated tests affected by code changes.
You need to generate a list of automated tests affected by code changes in each build of the
application.
Which two actions should you perform? (Each correct answer presents part of the solution.
Choose two.)


A. Set the Analyze Test Impact parameter in the build process template to True.
B. Set the Perform Code Analysis parameter in the build process template to Always.
C. Enable the Test Impact setting in the Data and Diagnostics tab of the test settings file used
by the build definition.
D. Enable the Code Coverage setting in the Data and Diagnostics tab of the test settings file
used by the build definition.


Answer: A,C


Question: 32
You have a Visual Studio Team Foundation Server 2010 environment.
You are developing a Web application that will run on IIS 7.0. The Web application requires a
Windows Web-client role. You intend to use Microsoft Test Manager to run an automated test
that will use the IntelliTrace diagnostic data adapter to test the Web-client role for the
application.
You need to configure Microsoft Test Manager with the test settings required to collect an
IntelliTrace log from the Web-client role for the application.
Which data collectors should you use?


A. only IntelliTrace and Test Impact
B. ASP.NET Profiler, IntelliTrace and Test Impact
C. only ASP.NET Client Proxy for IntelliTrace and Test Impact
D. ASP.NET Client Proxy for IntelliTrace and Test Impact, and IntelliTrace


Answer: D


Question: 33
You manage a Visual Studio Team Foundation Server 2010 environment that includes a build

                       Lead your way to certificates!
lab. All build definitions use the default build process template (DefaultTemplate.xaml).
You define automated tests to run during builds by using test containers. The tests project that
compiles into a test container includes all automated tests for the application, including the
build verification tests. All build verification tests are marked with a category of BVT.
You check in the tests project into version control.
You need to configure the build definition to run only the build verification tests.
What should you do for the Automated Tests process parameter in the build definition?


A. Modify the Category Filter process parameter and specify the BVT category.
B. Modify the TestSettings File process parameter and specify CategoryFilter=BVT.
C. Modify the Additional Command Line Arguments process parameter and specify
/testcategory:BVT.
D. Modify the Additional Command Line Arguments process parameter and specify
/testsettings:CategoryFilter=BVT.


Answer: A


Question: 34
You have a Visual Studio Team Foundation Server 2010 environment. All build definitions use
the default build process template (DefaultTemplate.xaml).
You need to configure a build definition so that code analysis runs during the build process for
all source code projects.
What should you do?


A. Set the Perform Code Analysis build process parameter to Always.
B. Set the Perform Code Analysis build process parameter to AsConfigured.
C.     Set      the      MSBuild        Arguments        build     process       parameter    to
/property:RunCodeAnalysis=Always.
D.     Set      the      MSBuild        Arguments        build     process       parameter    to
/property:RunCodeAnalysis=Default.


Answer: A


Question: 35
You have a Visual Studio Team Foundation Server 2010 environment. You have a team project
that was created by using the MSF for Agile Software Development v5.0 process template. All
developers are members of the Contributors team project security group.
Developers check in source code that fails a set of automated tests.
You need to ensure that only source code that passes all automated tests is checked in.
What should you do?


A. Add the Builds check-in policy to your team project.
B. Add the Testing check-in policy to your team project.

                      Lead your way to certificates!
C. Create a build definition, set the check-in trigger to Gated Check-in, and enable automated
testing.
D. Create a build definition, set the check-in trigger to Continuous Integration, and enable
automated testing.


Answer: C


Question: 36
You manage a Visual Studio Team Foundation Server 2010 environment that includes a build
lab. All build definitions use the default build process template (DefaultTemplate.xaml).
A version control label containing all versions of the source code files for version 9.0 of an
application was created from changeset 150. The version control label is named
MyApp_Release9.0.
The source code for the application is stored in the MyTeamProject team project.
You need to queue a build that always uses the version of the source code that is included in
the MyApp_Release9.0 version control label.
What should you do?


A. Queue a build and modify the Get Version process parameter to C150.
B.   Queue      a    build   and       modify   the      Get   Version   process   parameter   to
LMyApp_Release9.0@MyTeamProject.
C. Create a custom build process parameter named OverrideGetVersion. Queue a build and
modify the OverrideGetVersion process parameter to C150.
D. Create a custom build process parameter named OverrideGetVersion. Queue a build and
modify the OverrideGetVersion process parameter to LMyApp_Release9.0@MyTeamProject.


Answer: B


Question: 37
You have a Visual Studio Team Foundation Server 2010 environment. You are modifying the
Task work item type for a team project that was created by using the MSF for CMMI Process
Improvement v5.0 process template.
You need to ensure that only members of the Project Administrators group can move a Task
work item from the state of Resolved to Closed.
What should you do?


A. In the Workflow node, add a for attribute to the Resolved State element and set it to a value
of [project]\Project Administrators.
B. In the Workflow node, add a not attribute to the Resolved State element and set it to a value
of [project]\Project Administrators.
C. In the Transitions node, add a for attribute to the Resolved to Closed transition element and
set it to a value of [project]\Project Administrators.
D. In the Transitions node, add a not attribute to the Resolved to Closed transition element and

                      Lead your way to certificates!
set it to a value of [project]\Project Administrators.


Answer: C


Question: 38
You have a Visual Studio Team Foundation Server 2010 environment.
You need to define a new Team Project process, extending settings from an existing process.
Which administration tool should you use to export a copy of the existing Team Project process
from Team Foundation Server?


A. Extension Manager of Visual Studio
B. Process Template Manager of Visual Studio
C. Team Foundation Server Administration Console
D. Import And Export Settings Wizard of Visual Studio


Answer: B


Question: 39
You have a Visual Studio Team Foundation Server 2010 environment. You are using Visual
Studio Team Explorer 2010.
You create and customize a team project. You intend to store custom process guidance for the
team project on an ASP.NET wiki site.
You need to configure the team project so that Visual Studio Team Web Access users selecting
the Process Guidance link on the Home tab are directed to the wiki site.
What should you do in the Project Portal Settings dialog box in Team Explorer?


A. On the Project Portal tab, configure the Use this SharePoint site option.
B. On the Process Guidance tab, configure the Link to a SharePoint document library option.
C. On the Project Portal tab, select the Use a Web site option and enter the wiki URL in the
URL field.
D. On the Process Guidance tab, select the Link to a Web site option and enter the wiki URL in
the URL field.


Answer: D


Question: 40
You have a Visual Studio Team Foundation Server 2010 environment that contains a team
project created using the MSF for Agile Software Development v5.0 process template. The
team project includes hundreds of work items.
You have a Visual Basic .NET application that is comprised of several components. You
release a version of your application on a quarterly schedule.
You need to organize the work items in your team project to reflect the component and
schedule classifications.

                      Lead your way to certificates!
What should you do?


A. Modify the Area and Iteration hierarchies for the team project.
B. Create Component and Schedule link types for the team project.
C. Create Area and Iteration nodes in the Classification.xml file in the process template.
D. Create Component and Schedule nodes in the Classification.xml file in the process
template.


Answer: A


Question: 41
You have a Visual Studio Team Foundation Server 2010 environment. You are adding a new
field to a work item type.
You need to ensure that you can filter reports generated from the data warehouse on the new
work item field.
Which attribute should you add to the field definition?


A. reportable="Detail"
B. reportable="Default"
C. reportable="Measure"
D. reportable="Dimension"


Answer: D


Question: 42
You have a Visual Studio Team Foundation Server 2010 environment. You have a team project
that includes a work item type named Bug.
You need to rename the Bug work item type to Defect.
What should you do?


A. Run the tf rename command.
B. Run the tf properties command.
C. Run the witadmin changeField command.
D. Run the witadmin renamewitd command.


Answer: D


Question: 43
You have a Visual Studio Team Foundation Server 2010 environment. You have a team project
that is based on the MSF for CMMI Process Improvement v5.0 process template. You create
test cases and link them to requirements by using the Plan activity center in Microsoft Test
Manager 2010.
You need to create a list of all requirements that have no associated tests. You create the

                      Lead your way to certificates!
query shown in the following graphic.
Which two actions should you perform next? (Each correct answer presents part of the
solution. Choose two.)


A. Set the Types of links linking filter to Return selected link types and select Tested by.
B. Set the Types of links linking filter to Return selected link types and select Test Case.
C. Set the Top level work items linking filter to Only return items that have the specified links.
D. Set the Top level work items linking filter to Only return items that do not have the specified
links.


Answer: A,D


Question: 44
You have a Visual Studio Team Foundation Server 2010 environment. You have a team project
named Contoso.
You create several work item queries for the Contoso team project in the default project
collection.
You need to allow test team members to view and edit the work item queries without allowing
them access to other queries in the team project.
What should you do?


A. Add the test team members to the Readers team project security group.
B. Add the test team members to the Contributors team project security group.
C. Place the queries in a folder in the My Queries container. Add the test team members to the
built-in Project Collection Test Service Accounts group, and grant the group Contribute
permissions to the Team Queries container.
D. Place the queries in a folder in the Contoso Team Queries container. Create a custom team
project security group named Testers in the Contoso team project, add the test team members
to the group, and then grant the group Contribute permissions to the folder.


Answer: D


Question: 45
You have a Visual Studio Team Foundation Server 2010 environment.
You are unable to update your work items by using data stored in a Microsoft Office Excel 2007
worksheet that has been created from a work item query within a team project.
You need to ensure that Excel can connect to the Team Foundation Server environment.
What should you do?


A. Upgrade to Microsoft Office 2010.
B. Install Visual Studio Team Explorer 2010.
C. In Excel 2007, from the Developer tab of the ribbon, modify the properties of the worksheet
controls.

                      Lead your way to certificates!
D. In Excel 2007, from the Add-Ins page of the Excel Options dialog box, open the Excel
Add-Ins dialog box and add the Team Foundation add-in.


Answer: B


Question: 46
You perform a default installation of Visual Studio Team Foundation Server Proxy for use by a
remote development team.
You need to configure Visual Studio Team Explorer 2010 to connect to Visual Studio Team
Foundation Server 2010 through the proxy server.
In the Source Control node of the Team Explorer Options dialog box, you select the Use proxy
server for file downloads check box.
What should you do next?


A. Provide the proxy server name and port 8080.
B. Provide the proxy server name and port 8081.
C. Provide the application tier server name and port 8080.
D. Provide the application tier server name and port 8081.


Answer: B


Question: 47
You have a Visual Studio Team Foundation Server 2010 environment.
You change your computer name from Computer1 to Computer2.
You need to update the workspaces on your computer with the new computer name.
What should you do?


A. Run the tf workspace command with the /computer:Computer1 switch.
B. Run the tf workspace command with the /computer:Computer2 switch.
C. Run the tf workspaces command with the /updateComputerName:Computer1 switch.
D. Run the tf workspaces command with the /updateComputerName:Computer2 switch.


Answer: C


Question: 48
You have a Visual Studio Team Foundation Server 2010 environment.
The Get Latest operation for a branch is running slowly. The branch includes a large
documentation folder that the documentation team updates frequently. The documentation
folder is not necessary for your current work.
You need to increase the performance of the Get Latest operation.
What should you do?


A. Cloak the documentation folder.

                     Lead your way to certificates!
B. Uncloak the documentation folder.
C. Create a shelveset for the branch.
D. Create a shelveset for only the documentation folder.


Answer: A


Question: 49
You have a Visual Studio Team Foundation Server 2010 environment.
The process of synchronizing the local workspace with the source code files in Team
Foundation Server version control is slow. During synchronization, many files that are
unnecessary or are in branches unrelated to the current project are being downloaded.
You need to shorten the synchronization time and not download folders containing
unnecessary files.
What should you do?


A. Cloak the folders containing the unnecessary files.
B. Uncloak the folders containing the unnecessary files.
C. Run the tf branch command with the /noget option.
D. Run the tf branch command with the newitem argument.


Answer: A


Question: 50
You have a dual-tier Visual Studio Team Foundation Server 2010 environment. The Team
Foundation Server databases are backed up nightly.
You modify source code in a solution but you are not yet ready to check in the pending
changes.
You need to share the pending changes with team members without checking them in, and
ensure that they are backed up during the normal Team Foundation Server backup process.
What should you do?


A. Create a shelveset that includes the pending changes.
B. Create a changeset that includes the pending changes.
C. Create a shared folder on the data tier server and copy the source code files to that folder.
D. Create a shared folder on the application tier server and copy the source code files to that
folder.


Answer: A


Question: 51
You have a Visual Studio Team Foundation Server 2010 environment.
All contractors in your organization are members of a Team Foundation Server security group
named Contractors that has been granted only the Read version control permissions. Lead

                     Lead your way to certificates!
developers have been granted all version control permissions.
You need to implement a workflow that requires lead developers to review the source code
changes made by contractors before they are committed to version control.
Which two actions should you perform? (Each correct answer presents part of the solution.
Choose two.)


A. Grant the Check In version control permissions to the Contractors security group.
B. Grant the Check Out version control permissions to the Contractors security group.
C. Instruct contractors to create a shelveset that includes the pending changes. Require that a
lead developer check in the source code changes on behalf of the contractors.
D. Instruct contractors to check in the source code changes. Require that a lead developer
review the changeset and roll back the changeset if necessary.


Answer: B,C


Question: 52
You have a Visual Studio Team Foundation Server 2010 environment with a team project
collection that has only one build definition. The build definition uses the default build process
template (DefaultTemplate.xaml). The build definition trigger is set to Manual.
You have the following requirements:
·Verify that a build will run successfully on a build server with the pending changes.
·Do not commit the pending changes.
You need to perform a build that meets the requirements.
What should you do?


A. Set the build definition trigger to Gated Check-In. Then check in the pending changes.
B. Queue a build and set the Private Drop Location process parameter to a UNC file share
path on the application tier server.
C. Create a shelveset that includes the pending changes. Then queue a build using the Latest
sources with shelveset parameter, and specify the shelveset.
D. Create a custom Boolean build parameter named PrivateBuild in the build process template
for the build definition. Then queue a build and set the PrivateBuild process parameter to True.


Answer: C


Question: 53
You have a Visual Studio Team Foundation Server 2010 environment. Your branching plan
includes Main, Development, ServicePack, Hotfix, and Release branches, as shown in the
exhibit. (Click the Exhibit button.)




                      Lead your way to certificates!
Your team fixes a bug and checks in a code change to the Hotfix branch.
You need to merge the code change into the Main and Development branches without
performing a baseless merge.
What are two possible ways to achieve this goal? (Each correct answer presents a complete
solution. Choose two.)


A. Run the tf Merge command to merge the changes from the Hotfix branch to the Main branch
and then from the Hotfix branch to the Development branch.
B. Run the tf Merge command to merge the changes from the Hotfix branch to the
ServicePack branch, from the ServicePack branch to the Main branch, and then from the
Hotfix branch to the Development branch.
C. In the Track Changeset window, merge the changes from the Hotfix branch to the
ServicePack branch, from the ServicePack branch to the Main branch, and then from the Main
branch to the Development branch.
D. In the Source Control Explorer window, merge the changes from the Hotfix branch to the
ServicePack branch, from the ServicePack branch to the Main branch, and then from the Main
branch to the Development branch.


Answer: C,D


Question: 54
You have a Visual Studio Team Foundation Server 2010 environment. You have a team project
that consists of a single application. The team project has the version control branching
structure shown in the following graphic.

                     Lead your way to certificates!
You release hotfixes to the current version of the application from the Release branch. You
release new versions of the application from the Main branch.
Your team is currently working in the Development branch. You develop a hotfix to the
application in the Release branch.
You need to ensure that the hotfix changeset is in every future release of the application.
What should you do?


A. Merge the changeset from the Main branch to the Release branch.
B. Merge the changeset from the Release branch to the Main branch.
C. Branch from the Main branch to the Release branch using the changeset ID.
D. Branch from the Release branch to the Main branch using the changeset ID.


Answer: B


Question: 55
You have a Visual Studio Team Foundation Server 2010 environment. You have a team project
with a branch structure that includes Main, Development, and Release branches, as shown in
the following graphic.
You need to identify all merge operations that have occurred between only the Main and
Development branches.
What should you do?


A. Run the tf merge command.
B. Run the tf merges command.
C. In Source Control Explorer, run the View History command on the Main branch folder.
D. In Source Control Explorer, run the View Hierarchy command on the Main branch folder.


Answer: B


Question: 56
Your company has a main office and a branch office. Multiple Visual Studio Team Foundation
Server 2010 environments are deployed in the main office. A Team Foundation Server 2010
Proxy server is deployed in the branch office.
You need to configure the proxy server to cache version control files for all current and future
team project collections from each environment.
What should you do?


A. Update the proxy server configuration file to include each application tier server URL,
without the collection name, as a <Uri> item in the <Server> item inside the <Servers>
element.
B. Update the proxy server configuration file to include each application tier server URL,
including the collection name, as a <Uri> item in the <Server> item inside the <Servers>
element.

                     Lead your way to certificates!
C. Create a system environment variable named TFSPROXY_ALLOWEDSERVERS and set
the value to a semicolon-delimited list of all the application tier server URLs, without the
collection names.
D. Create a system environment variable named TFSPROXY_ALLOWEDSERVERS and set
the value to a semicolon-delimited list of all the application tier server URLs, including the
collection names.


Answer: A


Question: 57
Your company has a main office and a branch office. A Visual Studio Team Foundation Server
2010 environment is deployed in the main office. A Team Foundation Server 2010 Proxy
server is deployed in the branch office and configured to connect to Team Foundation Server.
The proxy server has a 100 GB hard drive partition that can be resized.
You need to configure the proxy server to use no more than 90% of the available hard drive
partition space.
What should you do?


A. Create a system environment variable named TFSPROXY_CACHELIMIT and set the value
to PercentageBasedPolicy=90.
B. Create a system environment variable named TFSPROXY_CACHELIMIT and set the value
to FixedSizeBasedPolicy=90000.
C. Update the proxy server configuration file to include the following XML snippet:
<CacheLimitPolicy>
  <PercentageBasedPolicy>90</PercentageBasedPolicy>
</CacheLimitPolicy>
D. Update the proxy server configuration file to include the following XML snippet:
<CacheLimitPolicy>
  <FixedSizeBasedPolicy>90000</FixedSizeBasedPolicy>
</CacheLimitPolicy>


Answer: C


Question: 58
You have a Visual Studio Team Foundation Server 2010 environment.
Your company develops a custom code analysis rule set for use in a team project.
You need to ensure that the team project is utilizing the custom code analysis rule set.
You add the Code Analysis check-in policy to the team project.
What should you do next?


A. In the Run this rule set list, choose Microsoft All Rules.
B. In the Run this rule set list, choose Microsoft Minimum Recommended Rules.
C. In the Run this rule set list, choose Select Rule Set from Source Control, and then enter the

                      Lead your way to certificates!
path to a local version of the custom code analysis rule set file.
D. In the Run this rule set list, choose Select Rule Set from Source Control, and then enter the
path to a custom code analysis rule set file stored in version control.


Answer: D


Question: 59
You have a Visual Studio Team Foundation Server 2010 environment. You have a team project
that was created by using the MSF for CMMI Process Improvement v5.0 process template.
You need to ensure that developers are required to enter the name of the project manager
when checking in changesets.
What should you do?


A. Add a required field to the Task work item type.
B. Add a required check-in note to the team project.
C. Add a Builds check-in policy to the team project.
D. Add a Work Items check-in policy to the team project.


Answer: B


Question: 60
You have a Visual Studio Team Foundation Server 2010 environment.
You use Visual Studio Team Explorer 2010 to work with a team project that is based on the
MSF for CMMI Process Improvement v5.0 process template.
You need to require that users associate every changeset with at least one work item during
the check-in process.
What should you do?


A. Add a Work Items check-in policy to the team project.
B. Select the Evaluate policies and check-in notes before shelving check box in the Shelve
window.
C. Configure the Microsoft.VSTS.Actions.Checkin action on the Resolved to Closed transition
of the Task work item.
D. Clear the Allow check box for the Edit work items in this node permission on the root area
path for the Contributors group in the team project.


Answer: A


Question: 61
You plan to install a dual-tier Visual Studio Team Foundation Server 2010 environment using
two servers named Server1 and Server2.
You install and configure Microsoft SQL Server 2008 and SQL Server 2008 Analysis Services
on Server1. You install and configure IIS 7.5, SQL Server Reporting Services, and Windows

                      Lead your way to certificates!
SharePoint Services 3.0 on Server2.
You need to install and configure Team Foundation Server using the two servers.
What should you do?


A. Install Team Foundation Server on Server2 and run the configuration wizard on Server2
using the Basic option.
B. Install Team Foundation Server on Server2 and run the configuration wizard on Server2
using the Advanced option.
C. Install Team Foundation Server on Server1 and Server2. Run the configuration wizard on
Server1 using the Basic option. Run the configuration wizard on Server2 using the
Application-Tier Only option.
D. Install Team Foundation Server on Server1 and Server2. Run the configuration wizard on
Server1 using the Advanced option. Run the configuration wizard on Server2 using the
Application-Tier Only option.


Answer: B


Question: 62
You install Visual Studio Team Foundation Server 2010. You have an existing Microsoft Office
SharePoint Server (MOSS) 2007 server that uses Microsoft SQL Server 2008.
You need to configure Team Foundation Server to use the existing SQL Server and SharePoint
servers.
Which two actions should you perform? (Each correct answer presents part of the solution.
Choose two.)


A. Install and configure the Team Foundation Server Extensions for SharePoint Products on
the MOSS 2007 server.
B. Install and configure the Team Foundation Server 2010 SharePoint Package (.wsp) files on
the MOSS 2007 server.
C. Run the configuration wizard on an application tier server, using the Advanced option.
D. Run the configuration wizard on an application tier server, using the Application-Tier Only
option.


Answer: A,C




                     Lead your way to certificates!

								
To top