Docstoc

CertDumps RH033 Exam Answers

Document Sample
CertDumps RH033 Exam Answers Powered By Docstoc
					    Red Hat RH033

Red Hat Linux Essentials




      Version Demo
      Version:Demo




                       Total Questions 15
                                       15)
                             Questions(15
Question: 1
You work as a Network Administrator for Net World International. You have installed a Linux
server on the company's network. Users report that they are unable to write on a file system.
You verify that there is no free space available on the hard disk drive. You mount another
hard disk drive to resolve the issue. How will you prevent the issue from happening again?


A. Track the amount of free space on the hard disk.
B. Dedicate a hard disk drive for users to save their files.
C. Ask users to save only those files that are important.
D. Increase the amount of RAM on the server.


Answer: A


Question: 2
John works as a Network Administrator for Perfect Solutions Inc. The company has a Linux-
based network. John is working as a root user on the Linux operating system. He wants to
break a data.txt file, 200MB in size, into two files in which the size of the first file named
data.txt.aa should be 150MB and that of the second file named data.txt.ab should be 50MB.
To accomplish his task and to further delete the data.txt file, he enters the following command:


split --verbose -b 150m data.txt data.txt. ; rm -vf data.txt


Which of the following commands can John use to join the splitted files into a new data.txt file?


A. less data.txt.* > data.txt
B. cat data.txt.* > data.txt
C. vi data.txt.* > data.txt
D. vi data.txt.*


Answer: B


Question: 3
You work as a Network Administrator for Perfect Solutions Inc. The company has a Linux-
based network. Rick, a Sales Manager, has a permission issue on a file. You want to know
the names of groups of which Rick is a member. You want to store the information in a text
file named RickGroup.txt. Which of the following commands will you use to accomplish the
task?


A. ls /etc/group rick > RickGroup.txt
B. ls rick /etc/group > RickGroup.txt
C. grep rick /etc/group > RickGroup.txt
D. grep /etc/group rick > RickGroup.txt


Answer: C
Question: 4
Which of the following SHELL commands displays currently logged-in users and their tasks?


A. w
B. who
C. finger
D. whoami


Answer: A


Question: 5
You work as a Network Administrator for McNeil Inc. The company has a Linux-based
network. David, a Sales Manager, wants to know the name of the shell that he is currently
using. Which of the following commands will he use to accomplish the task?


A. MV $shell
B. RM $shell
C. LS $shell
D. ECHO $shell


Answer: D


Question: 6
You work as a Network Administrator for Perfect Solutions Inc. The company has a Linux-
based network. You want to view the status of the current processes running on a Linux
computer. You also want to save the output to the ProStat.txt file. Which of the following
commands will you use to accomplish the task?


A. ps > ProStat.txt
B. ps | ProStat.txt
C. ps < ProStat.txt
D. ps


Answer: A


Question: 7
You work as a Network Administrator for Rick International. The company has a Linux-based
network. A process is running on a server. It is using a lot of processing power. You want the
process to use less resources. Which of the following actions will you perform to accomplish
the task?


A. Kill the process and rerun it by using the bg command.
B. Kill the process and rerun it by using the nice command with the -n 19 switch.
C. Kill the process and rerun it by using the fg command.
D. Kill the process and rerun it by using the nice command with the -n 1 switch.


Answer: B


Question: 8
You work as a Network Administrator for Tech World Inc. The company has a Linux-based
network.
The permissions on a file named Report are shown below:


rwxr--r—
rwxr--r—


You want to add a sticky bit to the file. Which of the following commands will you use?


A. chmod 1744 report
B. chmod 4744 report
C. chmod 2744 report
D. chmod 7744 report


Answer: A


Question: 9
You work as a Network Administrator for Perfect Solutions Inc. The company has a Linux-
based network. Each Friday evening, you want to delete the temporary files on a Linux server.
Which of the following actions will you perform to accomplish the task?


A. Ask your assistant to delete all the temporary files at the scheduled time.
B. Create a recurring CRON job to delete the temporary files on the server.
C. Use the at command to create a job to delete the temporary files on the server each Friday
evening.
D. Ask users to delete their temporary files daily.


Answer: B


Question: 10
Which of the following commands is used to append the list of files in the /tmp directory to an
existing file named deletelater.txt?


A. ls /tmp >> deletelater.txt
B. ls /tmp deletelater.txt
C. ls /tmp > deletelater.txt
D. ls deletelater.txt /tmp


Answer: A
Question: 11
Which of the following commands is used to change file access permissions in Linux?


A. chgrp
B. chmod
C. chperm
D. chown


Answer: B


Question: 12
You work as the Network Administrator for Perfect Solutions Inc. The company has a Linux-
based network. You are a root user on the Red Hat operating system. You want to view all
files with a size of over 50 megabytes on your system. Which of the following commands
should you use to accomplish the task?


A. find -size 50M
B. find size +50M
C. find -size +50M
D. find -size -50M


Answer: C


Question: 13
John works as a Network Administrator for Perfect Solutions Inc. The company has a Linux-
based network. John is working as a root user on the Linux operating system. Which of the
following commands will John use to display information about all mounted file systems?
Each correct answer represents a complete solution. Choose all that apply.


A. df -m
B. du
C. df
D. ls


Answer: A,C


Question: 14
You work as a Network Administrator for McNeil Inc. The company has a Linux-based
network. A printer is configured on the network. You want to remove a file from a print queue.
Which of the following commands will you use to accomplish this?


A. LPQDEL
B. LPQ
C. LPR
D. LPRM


Answer: D


Question: 15
Which of the following commands is used to create a partition on a new hard disk of a Linux
computer?


A. crpar
B. fdisk
C. fsck
D. mount


Answer: B

				
DOCUMENT INFO
Shared By:
Categories:
Tags:
Stats:
views:6
posted:3/9/2011
language:German
pages:6
About