Docstoc

Free RH033 Questions

Document Sample
Free RH033 Questions Powered By Docstoc
					                 RedHat Linux EXAM RH033
                                       Red Hat Linux Essentials

                              http://www.aonetesting.com/RH033.html




For interactive and self-paced preparation of exam RH033, try our practice exams.
Practice exams also include self assessment and reporting features         http://www.aonetesting.com   1   1
         Question: 1

         You work as a Network Administrator for Net World International. You have installed a Linux
         server on the company's network. Users report that they are unable to write on a file system.
         You verify that there is no free space available on the hard disk drive. You mount another
         hard disk drive to resolve the issue. How will you prevent the issue from happening again?

         A. Track the amount of free space on the hard disk.
         B. Dedicate a hard disk drive for users to save their files.
         C. Ask users to save only those files that are important.
         D. Increase the amount of RAM on the server.

                                                                                         Answer: A

         Question: 2

         John works as a Network Administrator for Perfect Solutions Inc. The company has a Linuxbased
         network. John is working as a root user on the Linux operating system. He wants to
         break a dat
         a.txt file, 200MB in size, into two files in which the size of the first file named
         data.txt.aa should be 150MB and that of the second file named data.txt.ab should be 50MB.
         To accomplish his task and to further delete the data.txt file, he enters the following command:
         split --verbose -b 150m data.txt data.txt. ; rm -vf data.txt
         Which of the following commands can John use to join the splitted files into a new data.txt file?
         A. less data.txt.* > data.txt
         B. cat data.txt.* > data.txt
         C. vi data.txt.* > data.txt
         D. vi data.txt.*

                                                                                         Answer: B

         Question: 3

         You work as a Network Administrator for Perfect Solutions Inc. The company has a Linuxbased
         network. Rick, a Sales Manager, has a permission issue on a file. You want to know
         the names of groups of which Rick is a member. You want to store the information in a text
         file named RickGroup.txt. Which of the following commands will you use to accomplish the
         task?

         A. ls /etc/group rick > RickGroup.txt
         B. ls rick /etc/group > RickGroup.txt
         C. grep rick /etc/group > RickGroup.txt
         D. grep /etc/group rick > RickGroup.txt

                                                                                         Answer: C


For interactive and self-paced preparation of exam RH033, try our practice exams.
Practice exams also include self assessment and reporting features         http://www.aonetesting.com        2   2
         Question: 4

         Which of the following SHELL commands displays currently logged-in users and their tasks?

         A. w
         B. who
         C. finger
         D. whoami

                                                                                          Answer: A

         Question: 5

         You work as a Network Administrator for McNeil Inc. The company has a Linux-based
         network. David, a Sales Manager, wants to know the name of the shell that he is currently
         using. Which of the following commands will he use to accomplish the task?

         A. MV $shell
         B. RM $shell
         C. LS $shell
         D. ECHO $shell

                                                                                          Answer: D

         Question: 6

         You work as a Network Administrator for Perfect Solutions Inc. The company has a Linuxbased
         network. You want to view the status of the current processes running on a Linux
         computer. You also want to save the output to the ProStat.txt file. Which of the following
         commands will you use to accomplish the task?

         A. ps > ProStat.txt
         B. ps | ProStat.txt
         C. ps < ProStat.txt
         D. ps

                                                                                          Answer: A

         Question: 7

         You work as a Network Administrator for Rick International. The company has a Linux-based
         network. A process is running on a server. It is using a lot of processing power. You want the
         process to use less resources. Which of the following actions will you perform to accomplish
         the task?

         A. Kill the process and rerun it by using the bg command.

For interactive and self-paced preparation of exam RH033, try our practice exams.
Practice exams also include self assessment and reporting features         http://www.aonetesting.com     3   3
         B. Kill the process and rerun it by using the nice command with the -n 19 switch.
         C. Kill the process and rerun it by using the fg command.
         D. Kill the process and rerun it by using the nice command with the -n 1 switch.

                                                                                         Answer: B

         Question: 8

         You work as a Network Administrator for Tech World Inc. The company has a Linux-based
         network.
         The permissions on a file named Report are shown below:
         rwxr--r—
         You want to add a sticky bit to the file. Which of the following commands will you use?

         A. chmod 1744 report
         B. chmod 4744 report
         C. chmod 2744 report
         D. chmod 7744 report

                                                                                         Answer: A

         Question: 9

         You work as a Network Administrator for Perfect Solutions Inc. The company has a Linuxbased
         network. Each Friday evening, you want to delete the temporary files on a Linux server.
         Which of the following actions will you perform to accomplish the task?

         A. Ask your assistant to delete all the temporary files at the scheduled time.
         B. Create a recurring CRON job to delete the temporary files on the server.
         C. Use the at command to create a job to delete the temporary files on the server each Friday
         evening.
         D. Ask users to delete their temporary files daily.

                                                                                         Answer: B

         Question: 10

         Which of the following commands is used to append the list of files in the /tmp directory to an
         existing file named deletelater.txt?

         A. ls /tmp >> deletelater.txt
         B. ls /tmp deletelater.txt
         C. ls /tmp > deletelater.txt
         D. ls deletelater.txt /tmp

                                                                                         Answer: A

For interactive and self-paced preparation of exam RH033, try our practice exams.
Practice exams also include self assessment and reporting features         http://www.aonetesting.com      4   4
         Question: 11

         Which of the following commands is used to change file access permissions in Linux?

         A. chgrp
         B. chmod
         C. chperm
         D. chown

                                                                                        Answer: B

         Question: 12

         You work as the Network Administrator for Perfect Solutions Inc. The company has a Linuxbased
         network. You are a root user on the Red Hat operating system. You want to view all
         files with a size of over 50 megabytes on your system. Which of the following commands
         should you use to accomplish the task?

         A. find -size 50M
         B. find size +50M
         C. find -size +50M
         D. find -size -50M

                                                                                        Answer: C

         Question: 13

         John works as a Network Administrator for Perfect Solutions Inc. The company has a Linuxbased
         network. John is working as a root user on the Linux operating system. Which of the
         following commands will John use to display information about all mounted file systems?
         Each correct answer represents a complete solution. Choose all that apply.

         A. df -m
         B. du
         C. df
         D. ls

                                                                                      Answer: A,C




For interactive and self-paced preparation of exam RH033, try our practice exams.
Practice exams also include self assessment and reporting features         http://www.aonetesting.com    5   5
         Question: 14

         You work as a Network Administrator for McNeil Inc. The company has a Linux-based
         network. A printer is configured on the network. You want to remove a file from a print queue.
         Which of the following commands will you use to accomplish this?

         A. LPQDEL
         B. LPQ
         C. LPR
         D. LPRM

                                                                                       Answer: D

         Question: 15

         Which of the following commands is used to create a partition on a new hard disk of a Linux
         computer?

         A. crpar
         B. fdisk
         C. fsck
         D. mount

                                                                                        Answer: B




For interactive and self-paced preparation of exam RH033, try our practice exams.
Practice exams also include self assessment and reporting features         http://www.aonetesting.com     6   6
          Thank You For Trying Our Demo




                 RedHat Linux EXAM RH033
                                       Red Hat Linux Essentials

                              http://www.aonetesting.com/RH033.html

         If you have any questions or difficulties regarding this
         product, feel free to contact Us.
         For interactive and self-paced preparation of exam RH033, try our
         practice exams. Practice exams also include self assessment and
         reporting features!




For interactive and self-paced preparation of exam RH033, try our practice exams.
Practice exams also include self assessment and reporting features         http://www.aonetesting.com   7   7

				
DOCUMENT INFO
Shared By:
Categories:
Stats:
views:72
posted:12/23/2010
language:English
pages:7
Description: For more and updated RH033 exam questions and answers visit aonetesting.com. They provide much type of RH033 exam preparation products to facilitate learning and success. All the products are provided with full technical support and money back guarantee.