grand plans for SSe

Document Sample
grand plans for SSe Powered By Docstoc
					                                                                                                                                 uPdATE
          grand plans for SSe
                   As sse gears up to become a truly inter-                                        upgraded IT infrastructure, and      rooms will be kept and moved up
                                                                                                   an enclosed courtyard.               to a mezzanine level in the new
                   national business school, a massive con-                                           “Academic excellence thrives      wing. The additional benefit, says
                                                                                                   on interaction between people        Hellman, is that it permits the
                   struction project is about to transform                                         and across different fields of       construction of a second main
                   the school’s premises into a world-class                                        competence,” says Burstedt. “We      entrance as well as windows
                                                                                                   want to encourage spontaneous        offering a view of the park. The
                   academic facility.                                                              meetings, as these often trigger     new entrance will also improve
                                                                                                   positive results in a way formal     access for disabled visitors.
                           while The mAin building of          to increase by around 25 percent    and scheduled meetings don’t.”          The new wing permits depart-
                           SSE at Sveavägen 65 in              when graduates from other uni-         Gunnar Hellman, one of the        ments currently located in
                   Stockholm may be a fine piece of            versities in Sweden and around      architects at Ahrbom & Partner,      buildings on neighboring streets
                   1920s neoclassical architecture,            the world come to SSE for their     which designed the new SSE,          Saltmätargatan and Holländar-
                   it is far from ideal as home to a           Master’s degree,” he says.          agrees: “More contact spaces         gatan to move back “home”
                   contemporary business school.                  He points out that the exist-    facilitate human interaction.        again. Another big change is
                       Now, thanks to a 180 mil-               ing premises do not meet the        The new courtyard, for example,      that the library will move down
                   lion kronor donation to SSE’s               requirements of today’s peda-       adds a 900-square-meter open         to the new courtyard level from
                   Capital Campaign by the Knut                gogy and the way students work.     space where the library and a        its present location. The current
                   and Alice Wallenberg Founda-                “Traditionally, academic studies    restaurant will be located.”         library premises will become
                   tion, SSE is poised to become               meant attending lectures and           To prevent a “greenhouse          study and reading rooms.
                   one of the world’s most modern              studying at home. Today there is    effect” inside this vast new space      Burstedt concludes by saying
                   universities.                               much more interaction between       and to reduce noise levels, light    that the upgrade project pre-
                       SSE Senior Excutive Vice                students and faculty. Students      will come through a roof with a      pares SSE for the future: “This
                   President Lars Burstedt says the            view studies as a nine-to-five      set of glass prisms measuring        will transform SSE into one of
                   facilities need to be expanded and          activity best spent on campus.”     three by three meters.               the most modern academic insti-
                   upgraded for a host of reasons,                Creating more space for             The new wing will be built at     tutions in the world. We’ll have
                   foremost of which is the new edu-           interaction has been an over-       the back of the school, facing the   an infrastructure that matches
                   cational structure. “The number             riding goal of the project, which   Observatorielunden park. The         the prestige of our brand.”
                   of enrolled students is expected            includes an additional wing,        Torsten and Ragnar seminar                               jonAS rehnberg
Ahrbom & Partner




                    The new wing, facing observatorielunden.




                                                                                                                                                   2-2008 s se t oday   21

				
DOCUMENT INFO
Shared By:
Tags: grand, plans
Stats:
views:11
posted:5/31/2009
language:English
pages:1