Docstoc

Retail - Download Now PDF

Document Sample
Retail - Download Now PDF Powered By Docstoc
					Retail

Shopfitting

Client
Aveda
Kings Road, London

Contract sum
£151,500

Contract period
6 weeks – completed spring 2008

Brief contract overview
This Aveda salon is situated in the heart of the Kings Road and was an empty unit within a new
Residential/Retail development. It is set over two levels - ground floor and basement. We worked
alongside Aveda and their designers to bring together the concept they had produced for this high
profile Salon and Spa. The comprehensive refurbishment from an empty shell into a completed
working salon was subject to design changes almost on a daily basis and through our site and
contract management these amendments were still brought in on budget and within the allotted
time schedule.

The works undertaken comprised of:
   • Removal of a structural section of the ground floor slab to provide access to the basement
      and the insertion of steel framework in conjunction with Aveda’s structural engineer
   • Both the ground floor and the basement floor levels were built up with timber rafts and
      decked with plywood ready to accept the new floor finishes
   • Supply and installation of the new bespoke staircase
   • Perimeter walls lined out with studwork frames
   • MF ceilings throughout with recessed feature light troughs and bulkheads
   • Installation of new manholes in basement area to accept existing drainage
   • Insulated studwork screen and room walls
   • HV/AC, electrical and plumbing installations all run within floor, ceiling and wall voids
   • Porcelain floor and wall tiling to potential wet areas and walnut floor boards to the salon
      area and treatment rooms
   • Painted flush doors and stainless steel ironmongery throughout
   • Intense mood lighting scheme comprising of recessed, bulkhead and pendant fittings
   • Walls and ceilings painted with various colour vinyl mat emulsions to create the ambience
      of a individual Aveda Salon and Spa
   • The toilets, showers and backwash units were sourced, fitted and finished accordingly
   • The reception desk, retail shelving units, styling positions, product shelving, wardrobe etc
      was all bespoke specifically designed for this salon, manufactured offsite and fitted upon
      completion of all the other works to save on space and protect all finishes

				
DOCUMENT INFO