Docstoc

2010_Bonus_Kumpulan_Soal_soal_Bahasa_Inggris

Document Sample
2010_Bonus_Kumpulan_Soal_soal_Bahasa_Inggris Powered By Docstoc
					KUMPULAN SOAL UJIAN SELEKSI PENERIMAAN CALON PEGAWAI NEGERI SIPIL



===================================================================

          MATA UJIAN            : BAHASA INGGRIS

          TINGKAT               : SARJANA/DIPLOMA

          HARI/TANGGAL          :

          LOKASI WAKTU          : 60 MENIT

===================================================================

PETUNJUK :

Untuk soal nomor 1 sampai dengan nomor 50, pilihlah salah satu jawaban yang saudara anggap
paling tepat diantara pilihan yang tersedia.



I. Pilih jawaban yang paling benar



1. The North Olate River -------from Wyoming into Nebraska.

a. It flowed

b. Flows

c. Flowing

d. With flowing water



Ans: b



2. ------Biloxi received its name from a Sioux word meaning “first people”

a. The city of

b. Locate in

c. It is in

d. The tour included
Ans: a



3. A pride of lions -----up to ferty lions, including one to three males, several females and cubs.

a. Can contain

b. It contains

c. Contain

d. Containing



Ans: a



4. ----- tea plant are small and white.

a. The

b. On the

c. Having flowers the

d. The flowers of the



Ans: d



5. The tetrachnes ---- antibiotics, are used to treat infections.

a. Are a family of

b. Being a family

c. A family of

d. Their family



Ans: c
6. Any possible academic assistance from taking stimulanis ----- marginal at best.

a. It is

b. That is

c. Is

d. As



Ans: c



7. Henry Adams born in Boston, -----famous as a novelist

a. Became

b. And became

c. He was

d. And the became



Ans: a



8. -----show the relations among neurons, they do not preclude the possibility that when aspecs are
important.

a. Neoral theories

b. A neural theories

c. Although neural theories

d. However neural theories



Ans: c



9. During free fall, ----up to a full minute, a skydiver will fall at a constant speed

a. It is

b. Which is
c. Being

d. Is



Ans: a



10. ----in the first draft ofthe budget will not necessarily be in final draft

a. although it appears

b. it appears

c. what appears

d. despite its appearance



Ans: c



11. Until ------incorect, astronomers had assumed that the insidesof white award were uniform.

a. They

b. Recenly proven

c. Their proof

d. The astronomers recenly proven



Ans: b



12. When -----nests during spring nesting season Canadageese are fiercely

a. Built

b. Building

c. Are building

d. Are built
Ans: b



13. Located behind -----the two lacrimal glands

a. Each eyelid

b. Is each eyelid

c. Each eyelid are

d. Each eyelid which is



Ans: c



14. -----Hale Telescope, at thepalomar Observatory in southern California, scientists can photograph
objects several billion light years away.

a. The

b. With the

c. They use the

d. It is the



Ans: b



15. Among bees ----a highly elaborate form of communication

a. Occur

b. Occurs

c. Is occurs

d. They occurs



Ans: b



16. -----heated by solar energy have special collectors on the roofs to trap sunlight
a. Homes

b. A home is

c. A home

d. Homes are



Ans: a



17. Vitamin C is necessary for the prevention and ----- of scurvy

a. It cures

b. Cure

c. Cures

d. For curing



Ans: b

www.cpnsonline.com

18. Because bone loss accurs earlier in women than -----, the effects of osteoporosis are more
apparent in women.

a. As men

b. In men

c. Similar to men

d. Men do



Ans: b



19. The use of detail is -----method of developing a controlling idea, and almost all students employ
this method

a. That most common

b. Common
c. More common

d. Most common



Ans: b



20. The speed of lights is -----the speed of sound.

a. Faster

b. Much faster than

c. One fastest

d. As fast



Ans: b



21. Each object ------jupiter’s magnetic field is deluged with electrical charges.

a. Enters

b. It enter

c. Entering

d. Enter



Ans: c



22. ----discused by the board of directors when it was proposed agaun by the supervisors.

a. The problems had already

b. The problem is already

c. The problem had already been

d. The problem has already
Ans: a



23. A tornado is a violently relating columns of air -----along a narrow path on the ground for a
relativity brief period of time.

a. It moves

b. When it moves

c. That moves

d. And moving



Ans: c



24. Her feve is ----to ignors

e. High too much

f. Too much high

g. Too high

h. So high



Ans: c




25.The La Brea tarpits, located in hancock park in the Los Angeles are, have proven to be an
extremely fertile source od Ice Age Fossils. Apparently, during the period of the Ice Age, the tarpits
were covered by shallow pools of water, when animals came there to drink, they got caught in the
sticky tar and perished. The tar not only trapped the animals, leading to their death, but also served
as a remarkably effective preservant, allowing near perfect skeletons to remain hidden until yhe
present area.

  In 1906, the remains of a huge prehistoric bear discovered in the tarpits alerted archeologists to
the potensial trasure lying within the tar. Since the thousands and thousands of well-preserved
skeleton have been uncovered, including the sekeleton of camels, horses, wolves, tigers, slots, and
dinosaurs.
 which of the following is NOT true about the La Brea tarpits?

a. They contain fossils that are quite old

b. They are found in Hancock park

c. They have existed since the Ice age

d. They ae located under a swimming pool



Ans: d

Copy asli dari www.cpnsonline.com

26. The pronoun “they” in line 3 refers to

a. The La Brea arpits

b. Ice Age fossils

c. Shallow pools of water

d. animals



Ans: d



27. According to the passage, how did the Ice Age animals die?

a. The water poisoned them

b. They got stuck in the tar

c. They were attacked by other animals

d. They were killed by hunters



Ans: b



28. When did archeologists become aware of the possible value of the contents of the tarpits?

a. During the Ice Age

b. Thousands and thousands of years ago
c. Early in the twentieth century

d. Within the past decade



Ans: c



29. Manic depression is another psychiatric illness that mainly effects the mood. A patient suffering
from this disease will alternate between periods of manic excitement and extreme depression with
or without relatively normal periods in between. The cange in mood suffered by a manic depressive
patient go far beyond the day to day change experienced by the geneal population. In the period of
manic excitement, the mood elevation can become so intense that it can result extended
insomania,extreme irritability, and heightened aggressiveness. In the period of depression, which
way last for severals weeks or months, a patient experiences feelings of general fatigue,
uselessness,and in serious cascs, may contemplete suicide.

The paragraph preceding this passage most probably discuss

a. When manic depression develops

b. Now manic depression can resultan suicide

c. Now moods are determined

d. A different type of mental disease



Ans: d



30. The main topic of this passage is

a. Various psychiatric illnesses

b. How depression affects the mood

c. The mood changes of manic depressions

d. The intense periods of manic excitement



Ans: c



31. The passage indicates that most people
a. Become highly depressed

b. Switch wildly from highs to lows

c. Experiance occasional shifts in mood

d. Never undergo mood changes



Ans: c



32. The passage implies that

a. Change from excitement to depression occur frequently and often

b. Only manic depressive patients experience aggression

c. The depressive phase of this disease can be more harmful than the manic phase

d. Suicide is invetible in cases of manic depression



Ans: c

Copy dari www.cpnsonline.com

33. According the passage, a manic depressive patient in a manic phase would be feeling

a. Unhappy

b. Angry

c. Highly emotional

d. Patient



Ans: a



34. Blood plasma is a clear, almost colorless liquid. It consits of blood from which the red and while
blood cells have been removed. It is often used in transfusions because a patient generally needs the
plasma portion of the blood more than the other components.

  Plasma differs in several important ways from whole blood. First of all, plasma can be mixed for all
donors and does not have to be from the right blood group, as whole blood does. In addition,
plasma can be dried and stored, while whole blood cannot.


All of the following are true about blood plasma EXCEPT

a. It is deeply colored liquid

b. Blood cells have been taken out of it

c. Patients are often transfused with it

d. It is generally more important to the patient than other parts of whole blood.



Ans: a



35. which of the following is NOT stated about whole blood?

a. It is different from plasma

b. It cannot be dried

c. It is impossible to keep it in storage for a long time

d. It is a clear, colorless liquid



Ans: d

				
DOCUMENT INFO
Tags:
Stats:
views:1703
posted:9/7/2010
language:Indonesian
pages:12
Description: Kumpulan_Soal_soal_Penerimaan_CPNS_2010