referat servicii - DOC by leonhardtradu

VIEWS: 125 PAGES: 2

									Universitatea ,, Alma Mater’’ Sibiu Facultatea de Ştiinţe Economice, Sociale şi Politice Leonhardt Radu - Albert ECTS An II REFERAT SERVICII SI UTILITATI PUBLICE Prezentarea serviciului : Salon de infrumusetare Incadrarea domeniului de activitate conform CAEN Sectiunea S-Alte activitati de servicii -clasa CAEN 9302-Coafura si alte activitatii de infrumusetare -clasa CAEN 9304-Activitatii de intretinere corporala Dintre serviciile care se desfasora in salonul de infrumusetare voi enumera: coafura, cosmetica, manichura, pedichura, masaj, solar. Ulterior,in urma unei analize a pietei si a comparatie cu alte saloane din oras s-a optat pentru dezvoltarea activitatii prin crearea unui nou centru de infrumusetare,prin construirea unui nou spatiu ,situat intr-o zona linistita a orasului,in apropierea padurii pe o suprafata utila de 120 mp pe nivel, constructia fiind de 4 nivele: demisol,parter,etaj si terasa Structura Centrului de infrumusetare Wellness & S.P.A. Demisol : 2 garaje pentru clienti VIP, Bar Oxigen, vestiare personal Parter :receptie, coafor,manichiura,lobby clienti,birou Etaj : sala fitness si aerobic, sala forta, cosmetica ,solar,masaj,vestiare clienti, Terasa : spatiu dedicat pentru bai de soare,zona de relaxare Toate serviciile desfasurate au ca scop contributia la ingrijirea corpului, a tonusului muscular,la mentinerea starii de sanatate si refacerea fizica si psihica.

Clientii In ceea ce priveste structura clientilor, la primul salon deschis in urma cu 8 ani,am observat o pondere de aproximativ 90% a persoanelor de sex feminin, si ca si o concentrare a clientilor in grupa de varsta 18-45 ani. Referitor la veniturile clientilor, salonul a urmarit ca si clienti tinta persoane cu o situatie materiala peste medie ,dar si a celor cu venituri mai modeste. Aceste analize au dus spre dezvoltarea activitatii pentru largirea plajei de clienti si anume,prin atragerea clientilor de sex masculin in sala de forta,fitness si nu numai,urman ca in timp,acestia sa prefere sa beneficieze si de restul serviciilor oferite. Fidelizarea clientilor a fost un factor important de care s-a tinut cont.In acest sens,s-au implementat o serie de pachete de servicii la preturi promotionale

destinate in special grupurilor organizate si de asemenea elevilor si studentilor,carora pe baza legitimatiilor beneficiau de reduceri de pana 50 % din pretul de baza al serviciilor. De asemenea,s-a urmarit ca programarile facute din timp sa acorde clientilor o intimitate atat de necesara realizarii scopului final:relaxarea. Astfel,s-au exclus suprapunerile a mai multor persoane in acelasi timp la aceeasi gama de servicii,influentand timpul de asteptare si ridicand pozitiv gradul de ocupare a capacitatilor din cadrul salonului. Promovarea In faza incipienta, promovarea verbala are un rol esential in atragerea clientelei. De asemenea,ridicarea calitatii serviciilor duce la un flux ridicat de clienti.Un client multumit aduce inca 5. Totodata, am recurs la mijloace de promovare prin fluturasi,mape de prezentare,spoturi publicitare la radio si Tv si mai nou, la prezentari cu standuri in cadrul targurilor de profil. Cresterea cheltuielilor de publicitate nu au influentat politica de preturi ,astfel am reusit sa crestem simtitor numarul clientilor de la o luna la alta . Gama de servicii In cadrul centrului se desfasoara o gama variata de servicii cum ar fii : - coafor- tuns,coafat,vopsit,extensii de par,coafura computerizata,makeup,tratamente capilare,realizate cu echipamente de ultima generatie( climazon,casca uscare infrared) si materiale profesionale L’Oreal,Matrix,Wella,Subrina -cosmetica- tratamente faciale,corporale, lifting facial,tunel infrared,masaj de relaxare si reflexoterapie,manichiura-pedichiura, modelare corporala,electrostimulare,marire si tonifiere de sani,extensii de unghii si gene. - wellness & S.P.A. – sauna umeda cu aromo si cromoterapie, sala fitness si aerobic,sala de forta, solar vertical ,bar Oxigen ,terasa relaxare.In aceasta gama urmeaza a fi finalizata in primavara acestui an si piscina in aer liber . Personalul Personalul angajat,in numar de 8 ,este format din receptioner,hair stylisti,cosmeticiene,maseuri.Tot personalul este specializat permanent prin participarea acestora la cursuri de perfectionare organizate de principalii furnizori de echipamente si materiale ai centrului. Proiecte de viitor In viitor,urmarim implementarea managementului calitatii prin îmbunătăţirea sistemului de management prin audit intern, instruire, monitorizarea proceselor, acţiuni corective si preventive.


								
To top