Docstoc

Vector works Quiz multiple choice questions

Document Sample
Vector works Quiz   multiple choice questions Powered By Docstoc
					1. What is the name of the tool you would use to round off the corner of
a 2d polygon?

a)   Trim Tool
b)   Connect/Combine Tool
c)   2D Reshape Tool
d)   Fillet Tool

Ans : d

2.   Which of these is NOT a 3D Vectorworks object?
a)   Nurbs Curve
b)   Nurbs Surface
c)   Mesh
d)   Polyline
e)   Extrude

Ans : d

3. Which Palette controls Class and Layer visibility?

a)   Basic
b)   Tools
c)   correct Navigation
d)   Object Info
e)   Resource Browser

Ans : c

4. Which palette controls the texture and rendering properties of a 3D
object?

a)   Attributes
b)   Constraints
c)   Object Info
d)   Organization
e)   Tool Sets

Ans : c

5. What menu command is specifically designed to resize objects either
symmetrically or asymmetrically by entering the desired dimensions?

a)   2D Reshape
b)   Scale Objects
c)   Align/Distribute
d)   Move 3D
e)   3D Reshape

Ans : a

6. Which of these is NOT a Site Modifier object?
a)   Fence
b)   Road
c)   Pad
d)   Texture Bed
e)   Grader

Ans : b

7. I am found in the resource browser. I can be located either in the
active document or in a referenced resource library file. If I am
modified in the resource browser, all versions of me in the active
document update to reflect those changes. What am I?

a)   A   Tool
b)   A   Plugin Object
c)   A   Symbol
d)   A   Polygon
e)   A   Group

Ans : c


8. What is a Hybrid Object a "Hybrid" of?

a)   Tool and Symbol
b)   Isometric and Top/Plan Views
c)   2D and 3D Information
d)   Visible and Invisible Classes
e)   Man and Machine

Ans : c

9. Which of these objects can be extruded?

a)   Nurbs Curve
b)   3D Mesh
c)   Solid Addition
d)   Polygon
e)   Sphere

Ans : d

10. What menu command allows you to convert basic 2D objects into more
advanced plugin objects?
a) Convert to Nurbs
b) Align/Distribute
c) Find and Modify
d) Objects from Polyline
e) Custom Selection

Ans : d
11. What class, by default, is the "Swing" arc of doors and windows
located in?

a)   Ceiling-Main
b)   Doors-Exterior
c)   None
d)   Sills
e)   Door-Components

Ans : d

12. What is Workgroup Referencing primarily used for?

a)   Adding objects to the Resource Browser
b)   Creating Design Layer Viewports
c)   Coordinating multiple files into a single master file
d)   Keeping track of time actively spent in VectorWorks
e)   Organizing Design Layers and Sheet Layers

Ans : c


13. When you use the command "Extract Surface" on an object, what is the
resulting product?

a)   Solid Subtraction
b)   Solid Addition
c)   Mesh Surface
d)   NURBS Surface
e)   NURBS Curve

Ans : d


14. Which special row in a worksheet must be visible in order to sort by
ascending/descending or to summarize like objects?

a)   Leader Database Row
b)   Row 1
c)   Database Header
d)   Header Row
e)   Master Sort Row

Ans : c

15. This object will show a representation of objects that are in another
layer, or another document entirely. These representations will also show
properly on worksheets.

a)   Viewports
b)   Symbols
c)   Groups
d)   Layer Links
e)   Design Layer Viewports
Ans : a

Questions 15 - 25 Key board shortcuts used in vector works

In Windows
==========

16) In basic Palette how will you move the page ?

a)   CTRL + Z
b)   ALT + Z
c)   SHIFT + CTRL + Z
d)   SHIFT + ALT + Z

Ans : b

17) SHIFT + 2 will give option

a)   2D   Selection
b)   3D   Selection
c)   2D   Reshape
d)   3D   Reshape

Ans : d

18) Rounded Rectangle can be selected by

a)   ALT + 2
b)   CTRL + 2
c)   ALT + 4
d)   CTRL + 4

Ans : d

19) New File can be selected by

a)   CTRL + O
b)   ALT + O
c)   CTRL + N
d)   ALT + N

Ans : c

20) You will Format text using

a)   CTRL + ALT + T
b)   ALT + SHIFT + T
c)   CTRL + SHIFT + T
d)   CTRL + ALT + D

Ans : c

Macintosh SHORTCUTS
=================

21) Shortcut to select hemisphere is

a)   ALT + SHIFT + 3
b)   CMD + SHIFT + 3
c)   OPTION + SHIFT + 3
d)   CTRL + SHIFT + 3

Ans : c

22) Attribute Mapping can be selected by

a)   ALT + A
b)   CTRL + A
c)   SHIFT +A
d)   OPTION + A

Ans : d

23) Page setup can be viewed by

a)   CMD   +   ALT + P
b)   CMD   +   SHIFT + P
c)   CMD   +   OPTION + P
d)   CMD   +   CTRL + P

Ans : c


24) Rendering–Wireframe is selected by

a)   CMD   +   ALT + W
b)   CMD   +   SHIFT + W
c)   CMD   +   OPTION + W
d)   CMD   +   CTRL + W

Ans : b

25) Format text ?

a)   CMD   +   ALT + T
b)   CMD   +   SHIFT + T
c)   CMD   +   OPTION + T
d)   CMD   +   CTRL + T

Ans : b

      * Vectorworks: Fundamentals

26. How will you activate fundamentals in Vectorworks?

a) Programs > Vectorworks2010 > Fundamentals
b) Programs > Tools > Vectorworks2010
c) Tools > Workspaces > Fundamentals
d) Programs > Tools > Fundamentals

Ans : c

27. How will you set Attributes palette display

a)   Window   >   Palettes > Attributes
b)   Window   >   Palettes > Display > Attributes
c)   Window   >   Palettes > Display Attribute
d)   Window   >   Panel > Palettes > Attributes

Ans : a

28. How many attributes present in Design Layers tab

a)   2
b)   3
c)   4
d)   5

Ans : b

29. Stacking order attribute are

a)   The varying Z and ±Z values define layer base heights
b)   Visible, invisible
c)   gray, colors, and opacity
d)   Integers indicate the display order

Ans : d

30. When you use Mod-Floor-1, wall and architectural element objects are
displayed in

a)   red color
b)   magenta color
c)   green color
d)   blue color

Ans : a

31. When you use Mod-Slab-2, floor objects are displayed in

a)   red color
b)   magenta color
c)   green color
d)   blue color

Ans : c

32. When you use Mod-Floor-2, wall and architectural element objects are
displayed in
a)   red color
b)   magenta color
c)   green color
d)   blue color

Ans : d

33. When you use Mod-Roof-2, roof objects are displayed in

a)   red color
b)   magenta color
c)   green color
d)   blue color

Ans : b

34. How primary methods of object attribute controls you can use to apply
to the attributes

a)   2
b)   3
c)   4
d)   5

Ans : b

35. Using selection attribute, when objects are selected, any setting you
change is only applied to the

a)   current section
b)   previous section
c)   next section
d)   both a and b

Ans : a


         * Vectorworks: RenderWorks

36. To draw a Polyline, you should select

a)   Basic   Tools   Palette   >>   Cubic Vertex Mode
b)   Basic   Tools   Palette   >>   Polyline Mode
c)   Basic   Tools   Palette   >>   Polygon Mode
d)   Basic   Tools   Palette   >>   Outline Mode

Ans : a

37. Offset Tool presents in

a)   Object info palette
b)   Navigation palette
c)   Structural palette
d)   Basic Tools palette
Ans : d

38. How many new features are added to 3D Mapping Mode in vectorworks
2010

a)   2
b)   3
c)   4
d)   5

Ans : d


39. How many backgrounds are added in newly added HDRI Backgrounds in
Vectorworks Renderworks 2010

a)   2
b)   3
c)   4
d)   5

Ans : b

40. VBvisual plant objects are

a)   hybrid symbols
b)   2D bitmap graphics
c)   3D polygon cloud
d)   All the above

Ans : d

41. VBvisual Plant tool presents in

a)   Tool bar
b)   View bar
c)   Functions bar
d)   Display bar

Ans : a

42. Renderworks 2010 eliminates

a)   Edit Mapping dialog box
b)   Reset to Default Mapping Box
c)   Non-Repeating Box
d)   Original Repeat Box

Ans : a

43. Reset to Default Mapping button is newly added to

a) Object info palette
b) Navigation palette
c) Structural palette
d) Basic Tools palette

Ans : a

44. You can place --------------- decals on the same 3D object

a)   less than 2
b)   less than 3
c)   less than 4
d)   many

Ans : d

45. A new option in Renderworks 2010 lets you create a blur effect for

a)   simple glass shaders
b)   mirror reflectivity shaders
c)   both a and b
d)   None of the above

Ans : c



      * Vectorworks: Landmark

46. How will you activate landmark in Vectorworks?

a)   Programs > Vectorworks2010 > landmark
b)   Programs > Tools > Vectorworks2010
c)   Tools > Workspaces > landmark
d)   Programs > Tools > landmark

Ans : c


47. Maximum number of undos field can be set in

a)   Tools > Options > Preferences
b)   Tools > Options > Vectorwork Preferences
c)   Tools > Options > Vectorworks Preferences
d)   Both a and b

Ans : c

48. SmartCursor Settings will be selected by

a)   ctrl   +   5
b)   ctrl   +   6
c)   ctrl   +   7
d)   ctrl   +   8
Ans : d

49. How to select navigation palette

a)   Window > Palettes > Navigation
b)   Tools > Palettes > Navigation
c)   Tools > Option > Palettes > Navigation
d)   Window > Option > Palettes > Navigation

Ans : a

50. Polyline tool can be selected from

a)   Object info palette
b)   Navigation palette
c)   Structural palette
d)   Basic Tools palette

Ans : d

51. To clear the current selection

a)   Press   W   twice
b)   Press   X   twice
c)   Press   Y   twice
d)   Press   Z   twice

Ans : b

52. You can create Roof using

a)   Landmark     >   ADC   >   Create   Roof
b)   Landmark     >   AEC   >   Create   Roof
c)   Landmark     >   AJC   >   Create   Roof
d)   Landmark     >   AIC   >   Create   Roof

Ans : b

53. Move Polygon Handles Mode will be made active in

a)   Tool bar
b)   View bar
c)   Functions bar
d)   Display bar

Ans : a


54. Road way tool will be selected from

a)   Site   Planning Tool
b)   Site   Marking Tool
c)   Site   Designing Tool
d)   Site   Creation Tool
Ans : a

55. How will you select two object at a time

a)   ALT + select object
b)   CTRL + select object
c)   SHIFT + select object
d)   OPTION + select object

Ans : c



      * Vectorworks: Architect

56.   How will you activate architect in Vectorworks?

a)   Programs > Vectorworks2010 > Architect
b)   Programs > Tools > Vectorworks2010
c)   Tools > Workspaces > Architect
d)   Programs > Tools > Architect

Ans : c

57. You will create basic design layers with the help of

a)   Document Setup
b)   Model Setup
c)   Create Standard Viewports
d)   Standard Naming

Ans : b

58. Auto-classing will be enable using

a)   Document Setup
b)   Model Setup
c)   Create Standard Viewports
d)   Standard Naming

Ans : c

59. Individual 2D “live camera view” objects

a)   Design layers
b)   Format layers
c)   2D layers
d)   Sheet layers

Ans : d

60. Structural-Slab floor object property is found in
a)   Object info palette
b)   Navigation palette
c)   Structural palette
d)   Slab floor palette

Ans : a

61. How will you hide all dimensions in a file

a) In the Scripts palette, double-click the Toggle Dimension Class
Visibility
b) In the Object info palette, double-click the Toggle Dimension Class
Visibility
C) In the Navigation palette, double-click the Toggle Dimension Class
Visibility
d) In the Dimension palette, double-click the Toggle Dimension Class
Visibility

Ans : a

62. Roof Model can be selected in

a)   Object info palette
b)   Navigation palette
c)   Scripts palette
d)   Dimension palette

Ans : b


63. Corner Window option is enabled using

a)   Object info palette
b)   Navigation palette
c)   Scripts palette
d)   Dimension palette

Ans : a

64. You can choose 2D View (default) or 3D View in the Architectural
Objects section of the DXF/DWG Import dialog box using

a)   File   >   Import > Import DXF/DWG
b)   File   >   2D view > Import DXF/DWG
c)   File   >   Architecure > Import DXF/DWG
d)   File   >   object > Import DXF/DWG

Ans ; a

65. How many import options are newly included in vectorworks 2010 ?

a) 2
b) 3
c) 4
d) 5

Ans : 4



       * Vectorworks: Spotlight

66. How will you select spotlight in Vectorworks?

a)   Programs > Vectorworks2010 > spotlight
b)   Programs > Tools > Vectorworks2010
c)   Tools > Workspaces > spotlight
d)   Programs > Tools > spotlight

Ans : c

67. View bar functions can be hidden and displayed from the drop-down
list on the right of the

a)   Tool bar
b)   View bar
c)   Functions bar
d)   Display bar

Ans : b

68. How will you edit workspace ?

a)   Tools>Workspaces> Workspace Editor
b)   Programs > Workspaces > Workspace Editor
c)   Scripts > Workspaces > Workspace Editor
d)   Dimension > Workspaces > Workspace Editor

Ans : b

69. The size of the page can be viewed/adjusted using

a)   Workspace
b)   Page setup
c)   Page size
d)   Preferences

Ans : b

70. How will you convert the document from imperial to metric mode

a)   File>Page Setup
b)   File>Document Settings> Document Preferences
c)   File>Document Settings>Units
d)   Tools>Options>Line

Ans : c
71. 2D Locus Tool present in

a)   Basic Tool Palette
b)   2D Modeling Tool Set
c)   theatre space
d)   Palettes

Ans : a

72. Screen Plan 2d object

a)   rotate
b)   will not rotate
c)   can change line
d)   cant change line

Ans : b


73. What view will not present when we select Flyover tool

a)   Interactive Origin Mode
b)   Object Center Mode
c)   Passive Layer Plane Origin Mode
d)   Working Plane Origin Mode

Ans : c

74. Fillet and Chamfer is a

a)   3D tool
b)   2D tool
c)   both a and b
d)   Cant predict

Ans : b

75. Mirror is used to create a

a)   similar set with some changes
b)   symmetrical set
c)   asymmetrical set
d)   either a or b

Ans : b


      * Vectorworks: Designer

76. Can we draw the floor plans directly in vectorworks designer?
a) Only possible for few
b) Possible
c) Not Possible
d) Cant Predict
Ans : b

77. Lighting symbols are stored in a folder in the Vectorworks folder
called -----------
a) Lighting symbols
b) vector symbols
c) Spotlight symbols
d) Object Libraries

Ans : d

78. The resource browser window can opened by window-->
a) resource browser
b) tools
c) view
d) palettes


Ans : d

79. -------- is a set of labels
a) template
b) legend
c) layout
d) None of the above

Ans : b

80. The reports are found under Window >-----------
a) Reports
b) Excel
c) Worksheets
d) spreadsheets

Ans : c


81. The Fillet Edge tool can be selected from view-->
a) standard views
b) Units
c) Compose
d) None of the above

Ans : a

82.Hollowing out the block can be done using
a) Extrude
b) Extract
c) Shell shoid
d) Right Isometric

Ans : c
83.U Degree and V Degree are present in
a) object info palette
b) Standard views
c) Shell shoid
d) None of the above

Ans : a

84.The keyboard shortcut shift+spacebar+c in boomerang mode is used to
a) fillet edge
b) shell shoid
c) flyover
d) None of the above

Ans : c

85.The filter edge preferences button is present on the
a) tools bar
b) object bar
c) mode bar
d) None of the above

Ans : c

86.The duplicate dialog box can be opened by edit-->
a) duplicate polygon
b) duplicate array
c) duplication shape
d) None of the above

Ans : b

87.The surfaces can be ungrouped using ------- menu
a) tools
b) organize
c) view
d) edit

Ans : b

88.The mirrors can be created using
a) mirror object
b) duplicate and mirror object
c) duplicate and mirror object
d) None of the above

Ans : c

89.The section solids option is present in
a) tools
b) edit sections
c) model
d) None of the above
Ans : c

90.Reg polygon settings dialog box can be opened by
a) polygon settings
b) polygon preferences
c) ploygon tools
d) None of the above

Ans : b

91.The protrusion/cutout tool can be selected from
a) tools
b) 2D tools palette
c) 3D tools palette
d) None of the above

Ans : c

92.Birail Sweep is present in the
a) tools bar
b) object bar
c) mode bar
d) None of the above

Ans : c


93.In order to create a ViewPort on the current design selectCreate
Viewportfrom the -------- drop down menu.
a) Tool
b) Organise
c) Model
d) View

Ans : d

94.The scroll bar option in Vector preferences window is edited using
a) Edit tab
b) Session tab
c) Display Tab
d) 3D Tab

Ans : c

95.The Undos vlaue can be modified in vector preferences window using
a) Edit tab
b) Session tab
c) Display Tab
d) 3D Tab

Ans : d

96.The smartcursor settings dialog box can be dispalyed by -----
a) ctrl+3
b) ctrl+8
c) F7
d) F9

Ans : b

97.Press -------- for the Fit To Objects shortcut
a) ctrl+4
b) ctrl+5
c) ctrl+9
d) ctrl+6

Ans : d

98.-------------- used to create organic shapes
a) NURBS
b) Freehand
c) offset tool
d) None of the above

Ans : b

99.Can you install the licensed version on both MAC and PC?
a) Yes
b) No

Ans : a

100.Can we install vector fundamentals in Windows XP SP2 with 3GB RAM?
a) Yes
b) No

Ans : b

				
DOCUMENT INFO
Categories:
Stats:
views:735
posted:8/2/2010
language:English
pages:18
Description: Vector Works Multiple choice questions to test your skills in vector works, recent July 2010 questions