Docstoc

TestKing 000-970

Document Sample
TestKing 000-970 Powered By Docstoc
					                 TestKing IBM 000-970 Exam Questions & Answers




000-970
System i Operations v5.07.10

Exam number/code: 000-970
Exam name: System i Operations v5.07.10
Questions & Answers: 65 Q&A
Related Certifications: Certified Operator




Hundreds of people each day pass their IT certification exams with Testking
guaranteed certification resources and training kits.

Use the IBM 000-970 questions and answers to practice for your next IBM certification
exam. If you don't pass – you don't pay! Testking has the first and only 100% product
satisfaction and exam passing guarantee. Advanced practice questions and answers help
drive the information into your routine thinking and surpass 000-970 brain dumps in retention
and skill building.

IBM 000-970 exam answers and practice questions can be used at home or office,
installable on up to two PCs, or print the questions and answers to take with you and train
on-the-go! IBM 000-970 preparation tools are the perfect fit for any IBM certification
candidate with 000-970 training materials for every level of entry.

Exam Engine Features
Control your IT training process by customizing your practice certification questions and
answers. The fastest and best way to train.

   *   Truly interactive practice tests
   *   Create and take notes on any question
   *   Retake tests until you're satisfied
   *   YOU select the areas of the exam to cover
   *   Filter questions for a new practice test experience each time
   *   Re-visit difficult questions
                 TestKing IBM 000-970 Exam Questions & Answers


  Exam: 000-970 Certification Questions & Answers


Question 1:

When reviewing CPU utilization on a WRKACT JOB screen, an operator notices the CPU
percentage is at 350%. What is the most likely cause for this value?

A. The sysetm is begining to fail
B. The LPAR is utilizaing idle processing power from other LPARs
C. An incorrect license key has been installed
D. There is an error in the i5/OS code requiring a PTF order

Answer: B



Question 2:

An operator was instrucuted to save the library xyz company to a save file named xyz in
library QGPL. After submitting the save command the following message is displayed:

Save file xyz in QGPL already contains data (C,G)
Which of the following SAVLIB parameters needed to be specified to prevent the message
from being displayed?

A. CLEAR(*ALL)
B. DLT(*PRV)
C. CHK(*NO)
D. STG(*FREE)

Answer: A



Question 3:

The message "CPIEF01 - Servie Agent is analyzing your system product activity log entries"
appears on the console. What does this message indicates?

A. The System Product Database has become corrupt and an administrator needs to
activate the log entries
B. Service Agent is alerting the operator to correct a memory performance problem
C. IBM Service Agent has determined a problem exists on your machine and has notified an
IBM hardware representative
D. Service Agent is determining if a problem has occurred and if IBM should be notified

Answer: D



Question 4:

An operator has been directed to initialize multiple tapes. Which of the following parameters
of the INZTAP command will make the entire initialization process run the fastest?

A. ENDOPT(*UNLOAD)
B. CHECK(*NO)
C. NEWVOL(*NONE)
D. CLEAR(*YES)
                 TestKing IBM 000-970 Exam Questions & Answers
Answer: B



Question 5:

Using the System i Navigator an operator wants to hold the QBATCH job queue on a system
named mysystem. Which of the following describes how this is accomplished?

A. Expand my connections -> Mysystem -> work managment -> job queues. Right click the
QBATCH job queue, click properties and select hold
B. Expand My Connections -> MySystem -> Work Management -> Job queues -> All job
queues. Right Click the QBATCH job queue and click hold
C. Expand Management Central -> System groups -> Mysystem -> Job Queues. Right Click
the QBATCH job queue and click properties and hold
D. Expand Management Central -> System groups -> Mysystem -> Work Management ->
Job Queues. Right Click the QBATCH job queue and click hold

Answer: B



Question 6:

Which of the following defines the steps required to reallocate a switchable tape drive from
partition "A" to partition "B"?

A. Vary off and delete the tape drive device description from partition "A", create the tape
drive device description on partition "B"
B. Change the SCSI address setting at the rear of the tape drive from 1 to 2
C. Use the System i Navigator wizard to move the tape drive between partitions
D. Vary off and move the IOP and IOA resources controlling the tape drive from partition "A"
to partition "B"

Answer: D



Question 7:

An operator is initializing a tape. Objects saved to it will be restored to a remote i5/OS
system. Which of the following tape code formats must be used to ensure the tape can be
read by the remote system?

A. EBCDIC
B. BIN
C. ASCII
D. ISO

Answer: A



Question 8:

The operator has been asked to back up 3 libraries to disk. Which of the following would the
operator peform to accomplish this?

A. Create on save file. Perform a single SAVOBL command specifying *ALL for the object
and expanding the library parameter to accomodate the three library names
B. Create three save files. Perform a single SAVLIB expanding the library and save file
parameters to accomodate the three libraries and save file names
C. Create three save files. Perform a separate SAVLIB of each library to individual save files
D. Create on save file. Perform a SAVLIB of all three libraries to the same save file
                 TestKing IBM 000-970 Exam Questions & Answers
Answer: C



Question 9:

Which of the following media is used to save a library to an external DVD drive?

A. DVD-RAM
B. DVD-R
C. DVD+RW
D. DVD-RW

Answer: A



Question 10:

An operator is trying to vary on an Ethernet line but it goes to RCYPND. Which of the
following is the most likely cause?

A. The Ethernet IOA has failed
B. The Ethernet line is assigned to the wrong type of communication resource
C. The Ethernet IOA is not cabled to an Ethernet hub or switch
D. There is no TCP/IP Address assigned to the Ethernet Line

Answer: C



Question 11:

The system operator's evening checklist includes verifying disk utlization in the system ASP.
Which of the following commands accomplishes this task?

A. WRKASPSTG
B. WRKSYSSTG
C. WRKASPSTS
D. WRKSYSSTS

Answer: D



Question 12:

An Operator has used the DSPTAP command to determine what objects in a library were
saved on the currently mounted tape. The output shows that the library is on the tape, but
shows no objects in the library. What is the most likely cause for this problem?

A. The SAVLIB command was used to create the tape instead of the SAVOBJ command
B. The tape was not rewound prior to running DSPTAP
C. An incorrect parameter was specified in the DSPTAP command
D. The tape device does not support detailed viewing of saved items

Answer: C



Question 13:

Which of the following commands will display the currently installed comulative fix package?
                TestKing IBM 000-970 Exam Questions & Answers
A. WRKPTFGRP *LICPGM
B. DSPPTF LICPGM(*FMW)
C. DSPPTFLVL *FIXPKG
D. DSPPTF LICPGM(5722999)

Answer: D



Question 14:

The help desk has determined that a remote server connecting to the system i with ODBC
has apparently stopped responding and would like the process restarted. There are more
than 850 ODBC connections on the system. The help desk has provided the user profile
used to initiate the ODBC connection. How does the operator identify the proper ODBC
connection job to end.

A. From the console, use WRKCNNL (Work Connection Lists) to determine which of the
ODBC jobs are in use by the user profile
B. From any 5250 emulation session, use NETSTAT and connection status to find the user
jobs
C. In System i Navigator, use the Network, Remote Access Services dialog to find the jobs
D. Use the System i Navigator, server jobs dialog to determine which jobs are affected

Answer: D



Question 15:

An operator wants to print all the spooled files on output queue PRT that use the "INVOICE"
form, without form change interruptions for other form types. Which of the following
accomplish this?

A. CHGPRTF FILE(INVOICE) OUTQ(PRT)
B. CHGWTR WTR(PRT) FORMTYPE(INVOICE)
C. CHGOUTQ OUTQ(PRT) FORMTYPE(INVOICE)
D. CHGPRTDEV DEV(PRT) FORMTYPE(INVOICE) WTR(*CURRENT)

Answer: B



  Related 000-970 Exams:




  Popular Certification Exams:


000-011           HP0-Y26            E20-095           HP2-978           000-427
HP0-634           000-299            Section 3:        190-620           70-238
                                     Writing
1T6-530           000-631            70-660            COG-145           1Y0-310


  Hot Certifications:


CSS               Genesys            SCSI              iNet+             Adobe Certified
                                                                         Expert
              TestKing IBM 000-970 Exam Questions & Answers


 Popular Certification Providers:


Intel           HDI                 Macromedia   Fujitsu   EMC

				
DOCUMENT INFO