Documents
Resources
Learning Center
Upload
Plans & pricing Sign in
Sign Out

Old Ranch, New Ranch

VIEWS: 18 PAGES: 5

A tiny, compartmentalized kitchen on the first floor was gutted and remade as a spacious, up-to-date kitchen with a large bar that's now completely open to the adjacent living and dining areas. Caesarstone countertops with the look of concrete separate the stained walnut upper cabinets from the sealed MDF base cabinets. Above the bar, a large open walnut shelf suspended from the ceiling conceals puck lights and mirrors the finishes and forms of the wall-mounted TV enclosure in the nearby living area.

More Info
									 M A STER DESIGN SOLU T IONS




     Old Ranch, New Ranch
      CG&S Design-Build in Austin, Texas, added a modern box to a mid-century
      ranch and made the two pieces meld together seamlessly
      By Mark Lind, CG&S Design-Build


              his design-build project                       nificant design constraints. Due   the new master bedroom and

       T      creatively transformed an
              older house in an inner-
                                                             to FEMA regulations, the lot’s
                                                             proximity to a 100-year flood-
                                                                                                bath additions on the second
                                                                                                floor were pushed back to the
                                                                                                                                      FAST FACTS ABOUT
                                                                                                                                      THIS PROJECT
      city neighborhood from a small,                        plain dictated that the addition   rear of the house. At the front
      nondescript, one-story cottage                         not extend beyond the original     wall of the second story, a large     ■   Remodeler:
      into an efficient, hip, two-story                      home’s footprint — a restric-      bank of operable windows was              CG&S Design-Build, Austin
      dwelling for a young couple to                         tion that necessitated limiting    sandwiched between the exist-         ■   Project designer:
      showcase their collection of art,                      the addition to a second floor     ing first floor roof and the new          Mark Lind
      mid-century-modern furniture                           immediately above the existing     roof above. This high bank of
                                                                                                                                      ■   Project manager:
      and furnishings.                                       footprint.                         windows allows for a great deal of
                                                                                                                                          Danny Scott
           From the beginning, existing                          In order to preserve much      natural light and cross ventilation
      site conditions presented sig-                         of the existing street façade,     on the second floor, yet does so      ■   Location: Austin, Texas
                                                                                                                                      ■   Square footage before:
                                                                                                                                          1,098
                                                                                                                                      ■   Square footage after:
                                                                                                                                          1,943
                                                                                                                                      ■   Total project cost: not
                                                                                                                                          disclosed at owner’s r
								
To top