Docstoc

The Processor

Document Sample
The Processor Powered By Docstoc
					The Processor

   Questions
1. What do registers provide for the CPU?




         a. Registers determine the clock speed
         b. The CPU uses registers for temporary storage of internal
         commands and data
         c. Registers enable the CPU to address RAM
         d. Registers enable the CPU to control the address bus




 Answer: b
2. With a 32-bit address bus you can ____________ ?




             a. Use Sector Translation with your hard drive
             b. Use 32-bit processing
             c. Address up to 4 gigabytes of RAM
             d. Partition your hard drive as one drive without wasting
             space




Answer: c.
3. Which of the following CPUs can use slot 1?



        a. AMD K-7
        b. AMD Athlon
        c. Pentium Pro
        d. Pentium III




 Answer: d.
4. Which of the following relates to the amout of RAM that a CPU can
control?




              a. The speed in megahertz
              b. The word size that the CPU can handle
              c. The width of the data bus
              d. The width of the address bus




 Answer: d.
5. If your Pentium III has a CPU speed of 500 Mhz and a clock
multiplier of 4x, what is the external speed of the motherboard?




              a. 50 Mhz
              b. 100 Mhz
              c. 125 Mhz
              d. 150 Mhz




Answer: c.
6. Pentium chips have built in ________?




              a. Maths co-processor and cache
              b. Maths co-processor only
              c. Level 2 cache
              d. parity




 Answer: a.
7. If you have a Pentium II 400 Mhz with a motherboard that runs at
100 Mhz, what is the clock multiplier of that CPU ?




               a. 3.5Xx
               b. 4.0x
               c. 4.5x
               d. 5.0x




  Answer: b.
8. Which of the following is a type of CPU socket?




              a. PCMCIA
              b. ISA
              c. ZIF
              d. AGP




Answer: c.
9. If you have a Pentium II 300 Mhz with a board that runs at 66 MHz,
what is the clock multiplier of that CPU?




             a. 3.5x
             b. 4.0x
             c. 4.5x
             d. 5.0x




Answer: c.
10. You recently upgraded a computer, and now it shuts down after
running for a few minutes. You have confirmed that there are no
problems with the power supply. What should you check next?




              a. Video card
              b. RAM
              c. CPU cooling fan
              d. Hard drives




 Answer: c
11. What types of connections allow for a SEC, or single edged
contact, type of CPU?




             a. Socket 7
             b. Socket 370
             c. Slot 1
             d. Slot A




Answer: c. and d.
 12. What was the first CPU to include an internal math coprocessor?




             a. 386DX
             b. 486SX
             c. 486DX
             d. Pentium




Answer: c.
13. A numeric co-processor handles what function?




             a. POST
             b. Floating Point Calculations
             c. Counts RAM
             d. Data Processing




Answer: b.
14. Seamus has a slot 1 motherboard. Which of the following CPUs
would he be able to use for an upgrade, assuming his motherboard
would accept it?




             a. Pentium 4
             b. Pentium
             c. AMD Athlon
             d. Pentium II




Answer: d.
15. Cathy wants to upgrade her system from it’s present 300-Mhz
Pentium II to a 2.0-Ghz Pentium 4. Can she do this?




              a. Of course, just remove the Pentium II CPU and insert the
              Pentium 4.
              b. Yes. Remove the Pentium II and replace it with the
              Pentium 4, but remember to reset any motherboard switches
              that may need to be changed.
              c. Yes, but she will probably need a new motherboard and
              new RAM to go with it.
              d. No, there is no possible way to do this.



 Answer: c.
16. Which of the following sockets are used for a 3.4 Ghz Pentium
Processor?




              a. Socket 423
              b. Socket 462
              c. Socket 478
              d. Socket 754




 Answer: c.
17. When installing a new CPU, what is applied directly to the CPU?




              a. Cooling liquid
              b. Thermal compound
              c. A heat sink
              d. A fan




 Answer: b.
18. Which of the following could cause a computer to automatically
reboot?




              a. An overheating CPU
              b. A five second power failure
              c. Insufficient memory
              d. A new set of software installed




 Answer: a.
19. Which of the following choices best describes what is meant by
cache memory??




              a. A place where instructions are stored about the operations
              of a device or application
              b. Extended memory that can be made accessible with the
              SMARTDRV /ON command
              c. Memory that holds applications and data that the CPU isn't
              running
              d. Memory that holds data that the CPU will search first




 Answer: d.
20. Over-clocking allows a microprocessor to run considerably faster
than motherboard components. What type of memory structure was
developed to minimize the delay of accessing RAM on the
motherboard?



              a. Processor resident pipeline
              b. L2 cache
              c. CMOS memory
              d. Duplex memory




 Answer: b.
21. Name for the 242 pin daughtercard socket that accepts the Intel
Pentium II processor?




              a. ZIF
              b. SEC
              c. PGA
              d. SPGA




 Answer: b.
22. You get a call from a user complaining that his computer locks up
after 5 minutes of operation every time he turns it on. What is the
possible cause?




              a. MBR on sector 0
              b. Fluctuating power supply voltages
              c. Bad CPU fan
              d. Power sag




 Answer: c.
23. The ___ is the high speed part of the motherboard that connects the
CPU, memory, and AGP together?




              a. Northbridge
              b. Southbrige
              c. Front Side Bus
              d. Memory Bus




 Answer: a.
24. The CPU is processing an instruction set and needs the data
associated with it. Where does the CPU look first for this data?




              a. RAM
              b. L1 Cache
              c. L2 Cache
              d. ALU




 Answer: b.
25. Manufactured by Intel at the beginning of 2002 for its Pentium 4
CPUs. This socket was the first to accommodate the 0.13 micron
Northwood core?




              a. Socket 423
              b. Socket 754
              c. Socket 478
              d. Socket 739




 Answer: c.
26. Which of the following processors uses socket AM2?




              a. Pentium IV
              b. Intel Core Duo
              c. Athlon
              d. Athlon XP




 Answer: d.
27. The original AMD Athlon processors used Socket ____ on the
motherboard?




              a. A
              b. 1
              c. X
              d. P1




 Answer: a.
28. How many pins does a socket A ZIF socket have?




              a. 478
              b. 939
              c. 754
              d. 462




 Answer: d.
29. The size of the L2 cache which directly impacts the speed of your
system has grown steadily throughout the years starting with the first
8K L1 cache on the 486 to the present __ K L1 cache on AMD's
Athlon processor?



              a. 512 Kb
              b. 1024 Kb
              c. 2304 Kb
              d. 4028 Kb




 Answer: a.
30. Pentium CPUs run on what voltage?




              a. 2.5 volts
              b. 3.3 volts
              c. 5 volts
              d. 10 volts




 Answer: b.
31. Which processor technology contains two processor cores in
a single processor package and provides all of the advantages
of a multi-processor computer? ?




              a. Hyperthreading technology
              b. CPU throttling technology
              c. Dual-core technology
              d. MMX technology




 Answer: c.
32. Which architecture is commonly used to build CPU
sockets??




             a. CHS
             b. PGA
             c. ATA
             d. EIDE




 Answer: b
33. After which procedure are you most likely to flash the
computer’s BIOS program?




              a. Adding memory
              b. Upgrading CPU resources
              c. Replacing the system board
              d. Changing the boot sequence




 Answer: b.
34. Which technology allows a single processor to handle to
independent sets of instructions at the same time?




              a. CPU throttle technology
              b. Dual core technology
              c. Dual Independent Bus (DIB)
              d. Hyper-threading (HT) technology




 Answer: d.
35. Which technology protects a CPU from heat damage by
slowing the clock rate on the CPU? ?




            a. CPU throttle technology
            b. MMX technology
            c. Hyper-threading (HT) technology
            d. Superscaler execution technology




 Answer: a. (slows the clock rate on the CPU)
36. When you start your computer, you notice that the system
does not power up. What could be the reason for this??




              a. RAM chip is faulty
              b. Power supply is bad
              c. CPU is overheated
              d. Hard disk has crashed




 Answer: b.
37. You replaced a processor with a newer processor that runs
at a much faster speed. However, your system does not identify
the processor correctly, and the processor runs at the same
speed as the old processor. What could you do to correct this
problem? ?



        a. Update the BIOS
        b. Reseat the processor
        c. Flip the turbo switch on the motherboard
        d. Change the voltage setting for the processor




 Answer: a.
38. Which two components should you check to avoid CPU
overheating??




             a. Heat sink
             b. CPU fan
             c. Motherboard
             d. PSU
             e. RAM




 Answer: a. and b.
39. What technology allows a CPU to execute two separate
instructions concurrently??




              a. Network Access Protection (NAP)
              b. Hyper threading
              c. Hyper-V
              d. Serial Advanced Technology Attachment (SATA)




 Answer: b.
40. Which component of the processor is always built into the
processor and prevents the processor from having to wait for
code and data from the main memory?




              a. Level 1 (L1) cache
              b. Level 2 (L2) cache
              c. Address bus
              d. Front Side Bus




 Answer: a.
41. In which type of motherboards are memory, processor and
expansion slots placed in a straight line?




 Answer: AT and Baby AT
42. Which of the following sockets does AMD’s Phenom II
processor use?




              a. Socket 939
              b. Socket AM2
              c. Socket AM2+
              d. Socket AM3




 Answer: d.
43. Which type of CPU sockets eliminate the risks involved in
installing or removing a processor by allowing you to install a
CPU without requiring insertion force and extract the CPU
without requiring any tool ?




 Answer: ZIF
44. Which bus determines the amount of RAM that the
processor can handle ?




 Answer: Address Bus
45. Typically, when does a CPU’s fan make noise in a
computer??




 Answer: Fan blades may be dirty or unbalanced or the CPU may be
 running at 90% or above
46. What could be the problem if a computer automatically
reboots ?




 Answer: Overheating CPU
47. Which of the following sockets does Intel’s I7 processor use?




              a. Socket 478
              b. Socket 775
              c. Socket 939
              d. Socket 1366




 Answer: d.

				
DOCUMENT INFO