HOW TO FILL OUT YOUR ITALIAN VISA APPLICATION

Document Sample
HOW TO FILL OUT YOUR ITALIAN VISA APPLICATION Powered By Docstoc
					For Students Attending LdM or AUR
HOW TO COMPLETE YOUR ITALIAN VISA APPLICATION
Questions:
13. Type of passport / Other Travel Document
Answer: You may circle National Passport / If you are an International Student, you
should add: Residency Card/ I-20/ F-1 Visa, whichever is applicable

14. Passport Number
Answer: Displayed on your passport

15. Issued by
Answer: Displayed on your passport

16. Date of Issue
Answer: Displayed on your passport

17. Valid Until
Answer: Displayed on your passport

18. If you reside in a country other than your country of origin, have you permission to
return to that country?
Answer: This question is for Non-US Citizens only; assuming you have legal status in
the USA, you should mark “yes” and provide the number(s) and Exp Date(s) of each legal
documentation which will permit you to travel outside of Italy: Residency Card, I-20, F-1
Visa, etc.

19. Current Occupation
Answer: Student

20. Employer and employer’s address and telephone number.
For students, name and address of school.
Answer:       Fashion Institute of Technology
              227 W. 27th Street, Rm. B119
              New York, NY 10001-5992
              (212) 217-7633 (phone)

21. Main Destination
Answer: LdM: Florence, Italy      AUR: Rome, Italy

22. Type of Visa
Answer: Long Stay

23. Visa
Answer: Individual

24. Number of entries requested
Answer: Multiple Entries

25. Duration of Stay
Answer: Refer to your Academic Calendar
26. Other Visas (issued during the past three years) and their period of validity
Answer: Provide information accordingly (if applicable)

27. In the case of transit, have you an entry permit for the final country of destination?
Answer: Leave Blank

28. Previous stay in this or other Schengen States
Answer: If you have resided (for more than 4 months) in any other European Country (for
whatever purpose), provide that information.

29. Purpose of travel
Answer: Study

30. Date of arrival
Answer: Refer to your Group Flight (prepared by CSI) or your Personal Itinerary.

31. Date of departure
Answer: Refer to your Group Flight (prepared by CSI) or your Personal Itinerary.

32. Border of first entry or transit route
Answer: This is your first transfer and/or first entry point, outside of the US, toward your
final destination. In other words, your first transfer point during your flight. (First transfer
in European Country).

33. Means of transportation
Answer: Air

34. Name of host or Company in the Schengen States and contact person in Host Company.
Answer:      LdM                                     AUR
             Carla Guarducci                         James Lynch
             Via Faenza, 43                          Via Pietro Roselli, 4
             Firenze 50123 Italia                    Roma 00153 Italia
              +39 (055) 287-260                            +39 (06) 5833-0919
              Carla.Guarducci@lorenzodemedici.it           j.lynch@aur.edu

35. Who is paying for your cost of traveling and for your costs of living during your stay?
Answer: If you are dependant on a guardian, write their names down and be sure to have
the corresponding documentation such as the: Affidavit of Support and Bank Letter. If you’ll
be supporting yourself, circle “Myself” appropriately.

36. Means of support during your stay
Answer: You may circle “Cash”, “Credit Cards”
      Travel and/or Health Insurance. Valid Until
      Answer: Provide the date of the end of Semester (or a corresponding date)

Finally,
Be sure to complete numbers 45, 46, “Place and Date” (this is the actually location in which
you have signed (and notarized) your application. and 48. Must be signed before a notary
public.

**Visa Application must be notarized**