Docstoc

Tool Untuk Usahawan Internet

Document Sample
Tool Untuk Usahawan Internet Powered By Docstoc
					NOTIS UNDANG-UNDANG & PENAFIAN
Segala usaha telah dilakukan yang terbaik untuk memastikan ebook ini
menepati matlamat dengan tepat dan betul pada masa ia diterbitkan.
Segala maklumat di dalam ebook ini adalah pandangan semasa untuk tujuan
pembelajaran dan makluman pembaca sahaja.

Tiada sebarang jaminan sama ada semua orang mampu mendapat hasil yang sama
dengan teknik atau maklumat yang diberikan kerana masing-masing mempunyai
perbezaan dari segi skills, pengetahuan, pengalaman dan apa jua aspek & faktor
kemanusiaan.

Oleh    itu     pihak   kami  tidak  akan  bertanggungjawab ke    atas
mana-mana liabiliti, kerugian, kehilangan atau risiko yang ditanggung
oleh orang perseorangan atau sebagainya, yang timbul akibat daripada
penggunaan mana-mana kandungan buku ini sama ada secara langsung
ataupun tidak langsung.




EBOOK INI MEMPUNYAI HAK JUALAN SEMULA !

[YA] boleh diberikan percuma kepada orang lain.
[YA] boleh dipakejkan di website/email anda
[YA] boleh diberikan sebagai hadiah atau bonus
[YA] boleh dijual semula sebagai Master Resale Rights
[TIDAK] boleh mengedit apa jua isi kandungan dalam ebook ini
[TIDAK] boleh copy/paste isi kandungan ebook ini ke tempat lain
[YA] boleh dijual semula di web lelong atau shopping cart
[YA] boleh diletakkan di dalam web keahlian berbayar
[YA] boleh diletakkan di dalam web forum, portal & komuniti

* Sebarang permohonan untuk lesen penuh PLR hendaklah mendapat keizinan
  daripada pihak RahsiaEbiz.Com

* Anda digalakkan untuk mempunyai sambungan Internet bagi menggunakan
  pelbagai hyperlinks yang bermanfaat di dalam ebook ini.




     Copyright © 2008 RahsiaEbiz.Com
       Aluan Penulis       CODE7 aka Mohd Nuur Fahmy Bin Massailan




A
        ssalamualaikum wrt dan salam sejahtera buat anda yang sudi
        mendapatkan ebook istimewa ini. Saya dedikasikan khas
        kepada para newbie, para usahawan Internet Malaysia dan
mereka yang minat mencari ruang dan peluang bersama arena Internet
yang cukup luas ini.

Di kesempatan yang ada saya juga ingin mengucapkan jutaan terima
kasih kepada para mentor online/offline saya, yang terlalu banyak
membimbing sehingga hari ini, tanpa mereka mustahil saya mampu
bergerak maju dari masa ke semasa.

Begitu juga kepada rakan-rakan webmaster dan juga usahawan
internet yang lain telah banyak membantu memberi idea pandangan,
teknik dan skills yang hebat, konsep dan pelbagai rahsia internet yang
telah dibongkar bersama.

Kepada semua warga RahsiaEbiz yang senantiasa memberi sokongan
dan dorongan tak berbelah bahagi, saya begitu bertuah mempunyai
ramai kawan seperti mereka yang sudi membantu bila-bila masa,
begitu juga kepada team Sefitrah, Bibsprop, Cliq & Qliq, Alcreative,
Neosoft, WBB, Pjw, Munsyidians, X-Smaklian, APIUM dan juga
mereka yang telah memberi banyak peluang di dalam arena bisnes ini.

Seterusnya kepada anda yang sudi membaca ebook ini, jangan lupa
untuk edarkan atau berikan ebook ini kepada rakan-rakan yang lain
kerana ebook ini disertakan dengan lesen master resale rights
percuma.

Moga ebook ini akan memberi manfaat, dan segala yang baik itu
datangnya dari Allah SWT dan yang buruk itu dari kesilapan
hambaNya yang lemah ini...

Sekian akhir kata, salam kasih dan sayang dari saya Fahmy, seorang
sahabat, rakan dan teman yang setia dalam perjuangan...

Wassalam.

Faqir ilallah,
Mohd Nuur Fahmy Bin Massailan (Code7)
B.A Syariah & Management (Honest), UM 2004
Founder RahsiaEbiz.Com | EbookJutawan.Com | Softhands.Com.My
                 Pengenalan
S
      emasa saya masih dalam langkah permulaan berjinak-jinak
      di dalam dunia ebiz internet ini, mentor selalu memberikan
      banyak tips berguna yang adakalanya tidak diajar di universiti
maupun mana-mana institusi pengajian yang ada. Saya belajar secara
informal daripada banyak orang yang jauh berpengalaman dalam
mencapai kejayaan hidup.

Hasil sebahagian daripada pemerhatian saya ia di‘ebook’kan dalam
bentuk yang boleh dikongsi bersama supaya ia bermanfaat juga
kepada orang lain. Hasrat saya mahu melihat newbie maupun sesiapa
jua dapat belajar sesuatu daripada mereka yang telah berjaya dengan
lebih mudah.

Sekiranya mahu menjadi usahawan internet yang berjaya, maka kita
perlu mengetahui beberapa tools & software penting yang boleh
digunakan dalam ebiz.

Ini penting supaya masa dapat dijimatkan, mendapat hasil lebih
pantas, tenaga juga dapat diminimumkan, tak perlu bersusah payah
dgn cara konvensional dan kos operasi bisnes boleh dikurangkan
tanpa memberi kesan negatif kepada pulangan keuntungan.

Kebanyakan software dan tools yang saya dedahkan ini antara yang
pernah digunakan sama ada percuma atau komersil. Mungkin ada
yang mahal ada juga yang murah, bergantung kepada kemampuan
masing-masing, mende ni cuma cadangan saya berdasarkan
pengalaman yang ada.

Sebenarnya ada banyak lagi software dan tools yang boleh dimuatkan
dalam ebook ini, cuma sebagai permulaan senarai 30 jenis itu rasanya
sudah memadai. Apa yang penting selepas anda membacanya boleh
mempraktikkan sebaik mungkin. Ilmu tanpa amal itu sia-sia, sebab
itulah kita perlu amalkan apa yang kita pelajari supaya beroleh
manfaat.

Walaubagaimana pun, sentiasa dapatkan info update terbaru di
RahsiaEbiz bagi mengetahui pelbagai software dan tools terkini yang
boleh digunakan bagi faedah bisnes anda sebagai usahawan internet
yang berjaya...

Selamat membaca..
# 1 - GoalPro 2008
Perisian ini telah memudahkan saya merangka target
perancangan dalam hidup secara menyeluruh sama
ada dalam aspek financial, education, career, business,
family dan sebagainya. Seolah-olah diary, organizer
dan juga planner beserta dgn auto-report dan statistik
pencapaian.

Ia lengkap fungsi success tree, scheduler, built-in
journal dan boleh fokus dengan success coach. Anda
boleh dapatkan versi penuh dan juga trial version di
GoalPro.Com




# 2 - SmartDraw
Software ni saya biasa guna masa nak buat Flow Chart
dan juga Gantt Chart. Bagi mereka yang sentiasa nak
cepat dan pantas sbb dah ada template yang banyak
dalam SD ini. Boleh convert ke dalam Ms Word,
Powerpoint & Excel.

Lain-lain function software ini boleh wat project
timeline, Org chart, scheduling calendars, bar/pie chart,
engineering diagram/schematic, mind mapping, cause
& effect diagrams dsbgnya. Detail di SmartDraw.Com




# 3 - MoneyDance
Sebelum ni saya guna Excel je, tapi ia sukar kerana
function yang terhad. Pernah juga try Quicken Home
& Business tetapi setelah di’recommend’ oleh salah
seorang otai IM Malaysia Bro Alang maka saya
memilih untuk menggunakan software MoneyDance
bagi menguruskan segala hal ehwal kewangan dengan
lebih sistematik.

Sebagai usahawan maupun businessman adalah amat
msustahak kita mengurus kewangan dari masa ke
semasa.
# 4 - CMS Joomla
Saya rasa web script open source percuma yang cukup
serasi dengan keperluan saya setakat ini adalah dgn
menggunakan CMS Joomla.

Mungkin agak complicated tetapi jika pandai
menggunakannya kita akan dapat develop web portal
yang pelbagai fungsi tanpa memerlukan programmer.
Ada banyak function mcm forum, article management,
shopping cart, downloads, rating, membership site,
gallery, ecard, newsletter dsbgnya. Segalanya dalam
all-in-one package.




# 5 - Online Support
      System
Bagi usahawan internet, customer adalah suatu aset
yang tak ternilai harganya. Oleh itu penggunaan online
support system berbentuk chatting adalah amat sesuai.

Ia boleh di’embed’ dalam web anda tanpa sebarang
perisian tambahan yang perlu didownload di pihak
pelanggan. Boleh juga guna YM, tapi penggunaan
online support system lebih ‘corporate’ dan boleh
dapatkannya percuma di DayanaHost




# 6 - Page Protection
Page Protection ini penting kalo anda mahu menjaga
keselamatan jualan produk digital seperti ebook atau
apa jua yang boleh di download oleh pelanggan
berbayar sahaja.

Saya gunakan page protection ini tanpa mengupah
programmer, cukup menggunakan web script yang ada
berlambak di dalam Internet. Tetapi ‘study‘ dulu semua
script supaya boleh mengatasi kekurangannya. Contoh
page protection yang saya guna untuk pakej istimewa
VIP EbookJutawan
# 7 - Acrobat Reader
Saya rasa kalo tanpa perisian ni mustahil lah saya nak
baca pelbagai jenis ebook hebat dunia. Sebab itu
penggunaan Acrobat Reader ini penting untuk
membaca fail jenis PDF.

Anda boleh dapatkannya percuma di laman web Adobe
dan mulakan membaca ebook format PDF atau kertas
kerja yang telah diconvert ke dalam PDF bagi
memudahkan semua orang membacanya.




# 8 - PrimoPDF
Sekarang ni kalo nak convert apa jua file document
leh guna PrimoPDF. Saya sering gunakannya bila buat
payment online untuk simpan bukti pembayaran dalam
format PDF.

Malah nak wat ebook yang ringkas juga boleh gunakan
software ini. Ianya percuma dan mudah digunakan.




# 9 - Yahoo Messenger
YM atau yahoo messenger sememangnya popular di
seluruh dunia. Tidak kira untuk apa tujuan yang
pentingnya ia memudahkan komunikasi dan
menjimatkan masa serta wang.

Anda boleh letakkan status YM anda di mana-mana
bahagian website atau blog dengan menggunakan
coding HTML yang sesuai. Saya agak jarang
menggunakan YM kerana terlalu sibuk. Tetapi still
dapat banyak client/customer dengan mekanisme ini.
# 10 - Ws-FTP
FTP atau penuhnya file transfer protocol memudahkan
pemindahan file dari pc/laptop ke hosting server atau
sebaliknya. Saya masih suka guna Ws-FTP berbanding
yang lain, mungkin dah terbiasa agaknya. Namun tak
kisah apa jua brand, yang pasti ia memudahkan kerja
upload dan download file dari mana jua anda berada.

Walau apapun anda boleh lihat review para webmaster
mengenai FTP di webmasterworld.com




# 11 - Montastic
Bagaimana anda nak monitor byk web atau blog anda
dengan mudah ? So gunakan service percuma
Montastic yang memberi kemudahan pemantauan web
anda melalui notis pemberitahuan ke email anda.

Montastic akan memaklumkan kepada kita melalui
email sekiranya salah satu web kita down. Dan ia akan
memberitahu juga bila website kita telah berfungsi
sepertimana biasa. Simple solutions, but important !




# 12 - Survey Online
Macam mana nak tau produk yang paling digemari
pelanggan ? Just ask them.. sebab tu mentor saya suh
buat survey online.

Guna free web script seperti Lime Survey dan anda
sudah boleh mempunyai sebuah sistem survey online
yang lengkap dgn report statistic yang boleh di’convert’
ke dalam Excel, PDF dan XML.

Bila dah wat survey sure kita akan tahu market yang
paling menguntungkan !
# 13 - Photoshop
Adobe Photoshop merupakan software image
manipulation yang paling popular di dunia. Saya rasa
semua usahawan internet perlu mengetahui teknik
menggunakannya untuk apa jua berkaitan dgn grafik.

Anda boleh jimat banyak duit merekabentuk produk
digital jika menguasai software Photoshop ini. Tak
perlu bergantung 100% sangat dengan graphic designer
kerana skills photoshop boleh dikuasai dgn mudah
melalui pelbagai resources psd yang cukup hebat.




# 14 - Illustrator
Adobe Illustrator atau ai merupakan software vector
editor yang paling popular. Ia memudahkan kita
membuat poster, brochure, logo design, business card
dan pelbagai lagi mengikut standard printing industry.

Saya suka guna Illustrator bila nak wat business card
dan poster. Bagi mereka yang suka wat cartoon dan
illustration juga boleh guna ai ini dgn mudah. Teknik
tracing image adalah paling popular dgn software ini.
Boleh try resources ai dan eps sekiranya berminat.




# 15 - InDesign
Adobe InDesign atau dulunya dikenali Pagemaker
merupakan software yang sesuai untuk buat majalah
atau untuk percetakan.

Saya gunakan InDesign untuk wat ebook ini.. apa yang
anda lihat adalah kemampuan InDesign yang cukup
mudah di samping ada function hyperlink di dlm ebook
yang memudahkan kita meletakkan link ke Internet.

Boleh lihat free tutorial InDesign sekiranya berminat
# 16 - Dreamweaver
Saya rasa ramai professional webmaster menggunakan
software Dreamweaver untuk website mereka. Saya
sendiri pun guna software ini sejak bertahun-tahun
kerana mempunyai pelbagai function yang support
banyak perkara. Contohnya dari HTML sehinggalah
dynamic pages seperti PHP, ASP & CGI sebagainya.

Selain DreamWeaver ada juga jenis html editor seperti
MS Frontpage, Web Page Maker, HTML Pro dan lain-
lain boleh cuba mengikut selera masing-masing.




# 17 - Google Groups
Apa bende Google Groups ni ? Ia lebih kurang saja
macam Yahoo Groups untuk mengumpul list email
member yang berminat dengan sesuatu topik atau
kumpulan.

Google Groups juga bagus digunakan kerana jika
berjaya memanipulasikan keyword yang popular
mungkin website atau blog anda boleh mendapat
ranking yang tinggi dengan adanya pertolongan topik
di dalam sesuatu Google Groups disenaraikan di dalam
Google Search Engines Result Page.




# 18 - Google Adwords
Saya selalu menggunakan kaedah PPC atau Pay-
Per-Click ini melalui Google Adwords bagi mencari
pelanggan bagi produk-produk saya. Untuk 1 click
customer melawat web kita mungkin bernilai 0.05 sen
saja sedangkan produk melebihi RM50 jualan bagi
seunit.

Maka keuntungannya berlipatganda dan cukup berbaloi
jika anda bijak menggunakan Adwords sebagai
marketing tools yang cukup berkesan. Semua ini
memerlukan pemerhatian, penyelidikan dan analisis
keyword yang benar-benar strategik untuk jualan.
# 19 - Google Analytics
Ramai mentor saya gunakan Google Analytics (GA)
sebagai statistic tambahan bagi website diorang selain
gunakan Awstats yang ada di dalam Cpanel hosting.

GA ni antara yang paling sofistikated web statistic yang
ada di Internet sekarang ni dan saya cukup gembira
kerana terdapat makumat penting pengunjung dalam
mana-mana web jualan utama. Ini memudahkan kita
monitor dan membuat optimization bagi meningkatkan
conversion rate jualan yang lebih baik.




# 20 - Google Reader
Dengan adanya Google Reader sebagai rss feed reader
ni maka bertambah mudahlah kita mendapatkan update
terkini mana-mana web yang berinformasi. Saya selalu
subscribe rss blog expert Internet Marketer dunia
seperti John Reese, Shoemoney, Ewen Chia, Patric
Chan, Sen Ze, Mike Filsaime, Yanik Silver dan juga
termasuk Dr. Irfan Khairi.

Segala update terbaru dan juga ilmu pengetahuan tips
mereka boleh didapat dgn mudah pada 1 tempat saja
iaitu di dalam Google Reader




# 21 - Google Trends
Sekiranya anda ingin mengetahui trends terkini yang
popular di dalam Internet maka Google Trends akan
membantu anda menganalisa apa jua keyword yang
paling banyak di search di dalam Internet.

Sebagai contoh, semasa musim Valentine banyak orang
mencari product spt bunga, coklat dan kad ucapan.
Kalo musim raya di Malaysia orang duk cari mp3 raya.
So trends ini kita boleh lihat dalam Google Trends.

Ia mampu memberi kita ruang dan peluang untuk
membuat bisnes hasil daripada trends terkini !
# 22 - Google
       Webmaster
       Central
Bagi webmaster atau SEOmaster sure menggunakan
Google Webmaster Central ini untuk memudahkan
GoogleBot mengindekskan web kita dengan
menggunakan fungsi sitemap dalam format xml.

Selain itu, kita dapat menganalisa page mana yang
bermasalah dan memperbaiki pagerank. Anda boleh
buat sitemap percuma di xml-sitemaps.com




# 23 - Getresponse
Autoresponder merupakan salah satu tools yang amat
penting bagi usahawan internet. Saya biasanya
menggunakan Getresponse untuk menguruskan
kesemua list-list email mengikut niche tertentu.

‘The money is in the list‘ ini merupakan jargon popular
bagi Internet Marketing Gurus yang mengumpul list
email. Jika anda nak terus berjaya dalam Internet maka
penggunaan autoresponder amatlah penting sekali un-
tuk mendapatkan traffic dan juga conversion rate.




# 24 - SwishMAX
Anda tak perlu susah payah nak wat animasi flash
kerana kini sudah ada software yang memudahkan kita
wat kerja sebegitu dengan SwishMAX.

Pelbagai animasi text dan gambar termasuk juga video
boleh dimanipulasikan dgn SwishMAX. Ada banyak
juga tutorial dan source flash yang boleh diedit
dengan software ini. Dalam masa beberapa minit saja
kita sudah boleh membuat animasi flash seolah-olah
professional flash designer .
# 25 - Rapidleech
Software ini sesuai untuk mereka yang selalu nak
download movie atau anime manga maupun file bersaiz
besar. Rapidleech ni sesuai digunakan untuk
mendownload file jenis rapidshare. Anda boleh
dapatkannya percuma di rapidleech.com dan start
mendownload banyak stuffs yang ada di Internet.

Ia boleh digunakan di mana-mana web hosting yang
support php dan bole baca manual yang disediakan.
Saya suka gunakannya sebab laju dan free bergantung
kepada connection internet anda.




# 26 - Camtasia Studio
Kebanyakan video tutorial oleh para marketing gurus
dibuat menggunakan Camtasia Studio. Saya juga
menggunakan untuk membuat tutorial penggunaan
sumber grafik dalam Photoshop. Ia merekod
pergerakan screen monitor dan membolehkan kita
membuat penerangan secara audio dan video.

Salah satu software terpenting bagi IM sekiranya mahu
membuat panduan D-I-Y dengan mudah dan amat
praktikal digabungkan tutorial video dan ebook dalam
satu pakej produk kita.




# 27 - Notepad++
Sekiranya anda bosan menggunakan notepad biasa
maka gunakan software Notepad Plus (N++). Ia lebih
advanced dan boleh dikonfigurasikan lebih banyak
function untuk programming language yang berbeza.

Selain tu ada fungsi zoom in/out, auto-completion, full
drag n drop supported, bookmark, macro recording
and playback dan banyak lagi. Anda boleh dapatinya
percuma di notepad-plus.sourceforge.net
# 28 - Total Video
Total Video Converter merupakan software yang cukup
fleksibel. Ia boleh convert wav kepada mp3 dan juga
flv kepada mpeg serta pelbagai format yang cukup
banyak sekali.

Ia merangkumi format audio dan juga video. All-in-one
package ini saya cukup menggemarinya kerana banyak
medium di Internet dalam pelbagai format. Jika anda
selalu mendownload clip video daripada youtube maka
software ini memudahkan anda untuk convert flv file
kepada avi atau mpeg yang mudah digunakan.




# 29 - ULEAD Gif
       Animator
Saya selalu wat animation gif banner dengan perisian
ULEAD Gif Animator. Ia cukup mudah dan senang
digunakan. Dia punya tools mungkin lebih mudah
daripada Photoshop ImageReady, itu yang
menyebabkan ia menjadi pilihan banyak orang.

Anda boleh lihat pelbagai video tutorial berkaitan
perisian ini yang boleh membantu kreativiti masing-
masing.




# 30 - RSS Submitter
Sekiranya anda mempunyai banyak blog maka
perisian ini memudahkan kita submit rss feed blog kita
ke memana-mana feed directory percuma. Tujuannya
adalah untuk promosi dan exposed rss kita di
dalam directory.

Software ini saya gunakan untuk promosi rss blogspot
secara automatic tanpa perlu bersusah payah
membuatnya secara manual. Layari web RSS Submit
untuk lebih lanjut.
                           Penutup
O
         ppss... dah sampai pun page yang terakhir.. namun masih
         ada banyak lagi selain 30 jenis yang saya utarakan dalam
         ebook ini.. Ini adalah kerana dunia internet sentiasa dinamik
dan berubah pantas. Usahawan Internet kini perlu lebih kreatif untuk
menguasai pentas Ebiz dengan pelbagai wadah yang lebih praktikal &
strategik. Ini termasuklah mengetahui pelbagai perisian & tools terkini
yang boleh digunakan bagi menjimatkan masa, tenaga dan kos.

Sebagi penutup ebook ini saya sarankan kepada newbie terutamanya
untuk terus ‘‘meneroka” dunia Ebiz ini melalui kaca mata mereka
yang telah pun berjaya.. Ini adalah kerana mereka yang digelar
‘mentor‘ ini telah melalui siri pengalaman yang jauh lebih matang.

Pengetahuan mereka adalah senjata utama sptmana yang saya dapat
‘copy‘ dari mentor saya sama ada di dalam maupun luar negara
sentiasa mempunyai pendekatan baru yang selari dengan mainstream
trends Internet hari ini.

Sekiranya kita sebagai usahawan Internet tidak peka dengan trends
maka sudah tentu bisnes Ebiz akan ketinggalan sedikit demi sedikit.

Sebagai contoh, penggunaan video sudah boleh menggantikan
tutorial secara gambar atau screenshot imej yang kurang jelas, begitu
juga web html biasa boleh digantikan dengan blog atau webpage yang
dynamic serta lebih banyak interaktif.

Manakala tools dan software lain yang dapat menjimatkan kos operasi
Ebiz di samping meningkatkan produktiviti sesebuah Ebiz dalam
masa singkat. Misalnya belajar menguasai Photoshop sendiri lebih
baik daripada mengupah designer kemudian hari. Misalnya saya
sendiri boleh merekabentuk website dan blog pada bila-bila masa
tanpa perlu mengupah web designer maupun programmer. Ia
menjadikan Ebiz itu lebih tulen, benar-benar pakar dalam bidang yang
diceburi dan meningkatkan kredibiliti pada pandangan pelanggan.

Moga ebook ini akan memberi manfaat kepada anda, dan jangan lupa
untuk sebarkan kepada rakan-rakan anda di lain di mana jua sama ada
di blog anda, website, forum, ym, email, facebook, myspace,
friendster, twitter dan sebagainya.

Salam sukses dan selamat maju jaya !

Sahabat siber anda,
Fahmy aka Code7
Founder RahsiaEbiz.Com | EbookJutawan.Com | Softhands.Com.My
      Profil Penulis       CODE7 aka Mohd Nuur Fahmy Bin Massailan




Secara ringkasnya Code7 aka Fahmy merupakan webmaster
Softhands Creative Studio dan telah mencipta pelbagai jenis website
dan artwork graphic untuk pelanggan dari dalam dan luar negara sejak
tahun 2000 lagi semasa masih menuntut di Universiti Malaya.

Mempunyai pelbagai rangkaian web sendiri yang dibangunkan untuk
pasaran Ebiz Malaysia antaranya ialah Portal RahsiaEbiz yang kini
sudah mencecah ribuan ahli berdaftar.

Beliau juga telah menulis pelbagai jenis Ebook dalam bahasa Melayu
bagi membantu newbie atau mereka yang baru berjinak-jinak di dalam
usahawan Internet. Di bawah berikut adalah antara karya ebook beliau
yang sudah tersebar luas di Internet.




Selain menulis, beliau juga suka melibatkan diri di dalam event
management terutamanya konsert nasyid dan seminar/kursus motivasi
yang sering diadakan di sekolah dan IPT.

Sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut, boleh join FaceBook
Fahmy aka Code7 bagi mendapatkan pelbagai maklumat & update
terkini !
EKSKLUSIF !
Sumber grafik Photoshop yang terhebat di Malaysia !




  P   Lebih daripada 1000 fail PSD yang boleh digunakan bila-bila masa !

      Tak perlu buang banyak duit upah graphic designer untuk
  P   merekabentuk grafik professional untuk anda !


  P   Bonus istimewa bernilai $200 usd percuma !


  P   Boleh lihat secara lebih detail di www.cdgrafix.rahsiaebiz.com
                                                 �
                                    WWW.RAJAGRAFIK.RAHSIAEBIZ.COM




SATU-SATUNYA SUMBER GRAFIK VEKTOR BAGI PEMINAT PERISIAN
                  ADOBE ILLUSTRATOR


           Menjadikan karya grafik anda lebih unik & kreatif !

           Mengurangkan kos mengupah graphic designer !

           Menjimatkan masa mencipta grafik yang hebat &
           professional !

           Sesuai dimiliki oleh graphic designer, blogger,
           webmaster & pencinta grafik
�                         �
         Segalanya di sini... rahsia terbesar..
    sepatutnya anda ketahui sebelum orang lain !!
       download sampel percuma di www.ebookjutawan.com
             ahsiaebiz




Dapatkan keahlian premium RahsiaEbiz dengan harga yang terendah hari ini !

Lebih banyak resources dan update terkini yang bermanfaat dikongsi tanpa had !

Jadikan anda lebih keterhadapan dari orang lain !

Sumber grafik photoshop, vector illustrator, web templates, software, ebook dan
pelbagai dalam genggaman anda !

Dapatkannya hari ini dgn diskaun harga di www.premium.rahsiaebiz.com

				
DOCUMENT INFO
Shared By:
Categories:
Stats:
views:68
posted:5/19/2010
language:Malay
pages:20