Docstoc

contoh soal bahasa inggris

Document Sample
contoh soal bahasa inggris Powered By Docstoc
					KUMPULAN SOAL UJIAN SELEKSI PENERIMAAN CALON PEGAWAI NEGERI SIPIL

===================================================================
      MATA UJIAN       : BAHASA INGGRIS
      TINGKAT                : SARJANA/DIPLOMA
      HARI/TANGGAL           :
      LOKASI WAKTU           : 60 MENIT
===================================================================
PETUNJUK :
Untuk soal nomor 1 sampai dengan nomor 50, pilihlah salah satu jawaban
yang saudara anggap paling tepat diantara pilihan yang tersedia.

I. Pilih jawaban yang paling benar

1.   The North Olate River -------from Wyoming into Nebraska.
a.   It flowed
b.   Flows
c.   Flowing
d.   With flowing water

Ans: b

2. ------Biloxi received its name from a Sioux word meaning “first
people”
a. The city of
b. Locate in
c. It is in
d. The tour included

Ans: a

3. A pride of lions -----up to ferty lions, including one to three males,
several females and cubs.
a. Can contain
b. It contains
c. Contain
d. Containing

Ans: a

4.   ----- tea plant are small and white.
a.   The
b.   On the
c.   Having flowers the
d.   The flowers of the

Ans: d

5.   The tetrachnes ---- antibiotics, are used to treat infections.
a.   Are a family of
b.   Being a family
c.   A family of
d. Their family

Ans: c

6.   Any possible academic assistance from taking stimulanis ----- marginal
at   best.
a.   It is
b.   That is
c.   Is
d.   As

Ans: c

7.   Henry Adams born in Boston, -----famous as a novelist
a.   Became
b.   And became
c.   He was
d.   And the became

Ans: a

8. -----show the relations among neurons, they do not preclude the
possibility that when aspecs are important.
a. Neoral theories
b. A neural theories
c. Although neural theories
d. However neural theories

Ans: c

9. During free fall, ----up to a full minute, a skydiver will fall at a
constant speed
a. It is
b. Which is
c. Being
d. Is

Ans: a

10. ----in the first draft ofthe budget will not necessarily be in final
draft
a. although it appears
b. it appears
c. what appears
d. despite its appearance

Ans: c

11. Until ------incorect, astronomers had assumed that the insidesof
white award were uniform.
a. They
b. Recenly proven
c. Their proof
d. The astronomers recenly proven
Ans: b

12. When -----nests during spring nesting season Canadageese are fiercely
a. Built
b. Building
c. Are building
d. Are built

Ans: b

13. Located behind -----the two lacrimal glands
a. Each eyelid
b. Is each eyelid
c. Each eyelid are
d. Each eyelid which is

Ans: c

14. -----Hale Telescope, at thepalomar Observatory in southern
California, scientists can photograph objects several billion light years
away.
a. The
b. With the
c. They use the
d. It is the

Ans: b

15. Among bees ----a highly elaborate form of communication
a. Occur
b. Occurs
c. Is occurs
d. They occurs

Ans: b

16. -----heated by solar energy have special collectors on the roofs to
trap sunlight
a. Homes
b. A home is
c. A home
d. Homes are

Ans: a

17. Vitamin C is necessary for the prevention and ----- of scurvy
a. It cures
b. Cure
c. Cures
d. For curing

Ans: b
18. Because bone loss accurs earlier in women than -----, the effects of
osteoporosis are more apparent in women.
a. As men
b. In men
c. Similar to men
d. Men do

Ans: b

19. The use of detail is -----method of developing a controlling idea,
and almost all students employ this method
a. That most common
b. Common
c. More common
d. Most common

Ans: b

20. The speed of lights is -----the speed of sound.
a. Faster
b. Much faster than
c. One fastest
d. As fast

Ans: b

21. Each object ------jupiter’s magnetic field is deluged with electrical
charges.
a. Enters
b. It enter
c. Entering
d. Enter

Ans: c

22. ----discused by the board of directors when it was proposed agaun by
the supervisors.
a. The problems had already
b. The problem is already
c. The problem had already been
d. The problem has already

Ans: a

23. A tornado is a violently relating columns of air -----along a narrow
path on the ground for a relativity brief period of time.
a. It moves
b. When it moves
c. That moves
d. And moving

Ans: c

24. Her feve is ----to ignors
e.   High too much
f.   Too much high
g.   Too high
h.   So high

Ans: c


25.The La Brea tarpits, located in hancock park in the Los Angeles are,
have proven to be an extremely fertile source od Ice Age Fossils.
Apparently, during the period of the Ice Age, the tarpits were covered by
shallow pools of water, when animals came there to drink, they got caught
in the sticky tar and perished. The tar not only trapped the animals,
leading to their death, but also served as a remarkably effective
preservant, allowing near perfect skeletons to remain hidden until yhe
present area.
   In 1906, the remains of a huge prehistoric bear discovered in the
tarpits alerted archeologists to the potensial trasure lying within the
tar. Since the thousands and thousands of well-preserved skeleton have
been uncovered, including the sekeleton of camels, horses, wolves,
tigers, slots, and dinosaurs.

     which of the following is NOT true about the La Brea tarpits?
a.   They contain fossils that are quite old
b.   They are found in Hancock park
c.   They have existed since the Ice age
d.   They ae located under a swimming pool

Ans: d

26. The pronoun “they” in line 3 refers to
a. The La Brea arpits
b. Ice Age fossils
c. Shallow pools of water
d. animals

Ans: d

27. According to the passage, how did the Ice Age animals die?
a. The water poisoned them
b. They got stuck in the tar
c. They were attacked by other animals
d. They were killed by hunters

Ans: b

28. When did archeologists become aware of the possible value of the
contents of the tarpits?
a. During the Ice Age
b. Thousands and thousands of years ago
c. Early in the twentieth century
d. Within the past decade

Ans: c
29.   Manic depression is another psychiatric illness that mainly effects
the mood. A patient suffering from this disease will alternate between
periods of manic excitement and extreme depression with or without
relatively normal periods in between. The cange in mood suffered by a
manic depressive patient go far beyond the day to day change experienced
by the geneal population. In the period of manic excitement, the mood
elevation can become so intense that it can result extended
insomania,extreme irritability, and heightened aggressiveness. In the
period of depression, which way last for severals weeks or months, a
patient experiences feelings of general fatigue, uselessness,and in
serious cascs, may contemplete suicide.
The paragraph preceding this passage most probably discuss
a. When manic depression develops
b. Now manic depression can resultan suicide
c. Now moods are determined
d. A different type of mental disease

Ans: d

30. The main topic of this passage is
a. Various psychiatric illnesses
b. How depression affects the mood
c. The mood changes of manic depressions
d. The intense periods of manic excitement

Ans: c

31. The passage indicates that most people
a. Become highly depressed
b. Switch wildly from highs to lows
c. Experiance occasional shifts in mood
d. Never undergo mood changes

Ans: c

32. The passage implies that
a. Change from excitement to depression occur frequently and often
b. Only manic depressive patients experience aggression
c. The depressive phase of this disease can be more harmful than the
manic phase
d. Suicide is invetible in cases of manic depression

Ans: c

33. According the passage, a manic depressive patient in a manic phase
would be feeling
a. Unhappy
b. Angry
c. Highly emotional
d. Patient

Ans: a
34. Blood plasma is a clear, almost colorless liquid. It consits of blood
from which the red and while blood cells have been removed. It is often
used in transfusions because a patient generally needs the plasma portion
of the blood more than the other components.
    Plasma differs in several important ways from whole blood. First of
all, plasma can be mixed for all donors and does not have to be from the
right blood group, as whole blood does. In addition, plasma can be dried
and stored, while whole blood cannot.


 All of the following are true about blood plasma EXCEPT
a. It is deeply colored liquid
b. Blood cells have been taken out of it
c. Patients are often transfused with it
d. It is generally more important to the patient than other parts of
whole blood.

Ans: a

35. which of the following is NOT stated about whole blood?
a. It is different from plasma
b. It cannot be dried
c. It is impossible to keep it in storage for a long time
d. It is a clear, colorless liquid

Ans: d



36. Jenny <u>was among</u> the <u>few</u> sudents who will be
<u>selected</u> to lead the

              <p>   A               B                    C </p>
         <p>commandement <u>exercise</u> </p>

<p>                        D </p>


a.   a
b.   b
c.   c
d.   d


Ans: A



37. Five to seven month after transfering files to new media the SCADA
files should

     be checked for compatibility

38. Jenny doesn’t need mese books instead she needs the others books
39. If you have well prepared for the test, you would have passed the
entrance

  exammation for the goverment official recruitment test

40. Because his attendance at the meeting. He doesn’t agree wiyh this
project.


41. On a trip down to the bottom of the Grand Canyon, the equipment will
in all

  probability be carried by a burros.

42. The scholarship that James received to study history at cambridge
presented an

  unique opportunity

43. A radar images of Venus add details about a planet dominated by

  volcanoes and lava

44. An human ear respond to a wide range of frequencies

45. During the U.S. Civil War, an american balloonist organized a balloon
corps in Army

46. The occurrence edema indicates the presence of a serious illness.


47. According legend, Bets Ross designed and sewed the first American
flag.


48. A marionette is controlled by means strings connected to wooden bars.


49. Many comford heating systems using steam as a working fluid operate
at the

  convection principle.

50. Mars two small moons are irregularly shaped and covered for craters.

				
DOCUMENT INFO
Shared By:
Categories:
Stats:
views:5471
posted:5/15/2010
language:Indonesian
pages:8