Chapter 1 to 6 Review Answer Key

Document Sample
Chapter 1 to 6 Review Answer Key Powered By Docstoc
					                                                    Chapter 1


                                The Historical and Constitutional Foundations



1.   Hawaii enacts a state law that violates the U.S. Constitution. This law can be enforced by

     a.       no one.
     b.       the federal government only.
     c.       the state of Hawaii only.
     d.       the United States Supreme Court only.

     ANSWER:           A                   PAGE:          2                              TYPE:         N
                            MISC: AACSB Reflective Skill Level: AICPA Legal

2.   Voters in North Carolina approve a new state constitution, after which the Ocean City Council passes new
     ordinances, the North Carolina Department of Parks and Recreation issues new rules, and the Ocean City
     Chamber of Commerce sends out new instructions. Sources of law do not include

     a.       instructions issued by the Ocean City Chamber of Commerce.
     b.       ordinances passed by the Ocean City Council.
     c.       rules issued by the North Carolina Department of Parks and Recreation.
     d.       state constitutions passed by popular vote.

     ANSWER:           A                   PAGE:          2                              TYPE:         N
                            MISC: AACSB Reflective Skill Level: AICPA Legal

3.   If a provision in the Florida state constitution conflicts with a provision in the U.S. Constitution

     a.       neither provision applies.
     b.       the provisions are balanced to reach a compromise.
     c.       the state constitution takes precedence.
     d.       the U.S. Constitution takes precedence.

     ANSWER:           D                   PAGE:          2                              TYPE:         N
                            MISC: AACSB Reflective Skill Level: AICPA Legal

4.   The U.S. Congress enacts a new federal statute that sets different standards for the liability of businesses
     selling defective products. This statute applies

     a.       only to matters not covered by state law.
     b.       only to those states that adopt the statute.
     c.       to all of the states.
     d.       to none of the states.

     ANSWER:           C                   PAGE:          2                              TYPE:         N
                            MISC: AACSB Reflective Skill Level: AICPA Legal

5.   The River City Council, the Santa Clara County Board, the Texas state legislature, and the U.S. Congress
     enact laws. These laws constitute

     a.       administrative law.
     b.       case law.
      c.       stare decisis.
      d.       statutory law.

      ANSWER:      D                              PAGE:           2                        TYPE:         N
         MISC: AACSB Reflective                                   Skill Level: AICPA Critical
                                                                         Thinking
6.    Jay is a federal judge. Jay‟s judicial decisions are part of case law. This law includes interpretations of

      a.       administrative regulations only.
      b.       constitutional provisions only.
      c.       statutes only.
      d.       administrative regulations, constitutional provisions, and statutes.

      ANSWER:      D                              PAGE:         5                       TYPE:           N
         MISC: AACSB Reflective                                 Skill Level: AICPA Critical
                                                                       Thinking

7.    As a judge, Phil applies common law rules. These rules develop from

      a.       administrative regulations.
      b.       court decisions.
      c.       federal and state statutes.
      d.       proposed uniform laws.

      ANSWER:           B                      PAGE:          5                           TYPE:         N
                                MISC: AACSB Reflective Skill Level: AICPA Legal

8.    Jill is an appellate court judge. In this capacity, Jill establishes a rule of law. Under the doctrine of stare
      decisis, the principle must be adhered to by

      a.       all courts.
      b.       courts of lower rank only.
      c.       that court and courts of lower rank.
      d.       that court only.

      ANSWER:           C                     PAGE:         6                             TYPE:         N
                                MISC: AACSB Analytic Skill Level: AICPA Legal

9.    Kurt is a judge hearing the case of Local Co. v. Macro Corp. Applying the relevant rule of law to the facts
      of the case requires Kurt to find previously decided cases that, in relation to the case under consideration,
      are

      a.       as different as possible.
      b.       as similar as possible.
      c.       at odds.
      d.       exactly identical.

      ANSWER:      B                              PAGE:         6                       TYPE:           N
         MISC: AACSB Reflective                                 Skill Level: AICPA Critical
                                                                       Thinking

10.   A state trial court has before it Eagle Manufacturing Co. v. Fine Products Corp., a case with no binding
      authority. The court can

      a.       not refuse to decide the Eagle case.
      b.       postpone deciding Eagle indefinitely.
c.   postpone deciding Eagle until there is binding authority.
d.   refuse to decide Eagle.

ANSWER:       A                   PAGE:          7                   TYPE:   N
                   MISC: AACSB Reflective Skill Level: AICPA Legal
                                                  Chapter 2


                                                Ethics and
                                         Business Decision Making




1.   Import-Export Sales, Inc., like other businesses, has duties prescribed by

     a.       ethics and the law.
     b.       ethics only.
     c.       the law only.
     d.       the market only.

     ANSWER:      A                             PAGE:         46                      TYPE:       +
        MISC: AACSB Reflective                                Skill Level: AICPA Critical
                                                                     Thinking

2.   Mack is sales manager for National Products, Inc. Compared to Mack‟s personal activities, his business
     activities involve

     a.       more complex ethical standards.
     b.       simpler ethical standards.
     c.       the same ethical standards.
     d.       no ethical standards.

     ANSWER:      C                             PAGE:         47                      TYPE:       =
        MISC: AACSB Reflective                                Skill Level: AICPA Critical
                                                                     Thinking

3.   In studying business law, Professor Smith‟s students also study ethics in a business context. Ethics is the
     study of what constitutes

     a.       financially rewarding behavior.
     b.       legal behavior.
     c.       religious behavior.
     d.       right or wrong behavior.

     ANSWER:      D                             PAGE:         47                      TYPE:       =
        MISC: AACSB Reflective                                Skill Level: AICPA Critical
                                                                     Thinking

4.   Lia works for Marketing Company. Her job includes putting “spin” on the firm‟s successes and failures. In
     this context, ethics consist of

     a.       “bad” versus “good” publicity.
     b.       questions of rightness and wrongness.
     c.       the firm‟s quarterly revenue.
     d.       whatever is legal.

     ANSWER:      B                             PAGE:         47                      TYPE:       +
        MISC: AACSB Reflective                                Skill Level: AICPA Critical
                                                                     Thinking
5.      Mary works in the public relations department of National Sales Company. Her job includes portraying
        National‟s activities in their best light. In this context, ethics consist of

        a.       a different set of principles from those that apply to other activities.
        b.       the same moral principles that apply to non-business activities.
        c.       those principles that produce the most favorable financial outcome.
        d.       whatever saves National‟s “face.”

        ANSWER:      B                               PAGE:         47                      TYPE:      N
           MISC: AACSB Reflective                                  Skill Level: AICPA Critical
                                                                          Thinking

6.      Any decision by the management of Standard Business Corporation may significantly affect its

        a.       operators only.
        b.       operators, owners, suppliers, the community, or society as a whole.
        c.       owners only.
        d.       suppliers, the community, or society as a whole only.

        ANSWER:      B                               PAGE:         47                     TYPE:       N
           MISC: AACSB Reflective                                  Skill Level: AICPA Risk Analysis

7.      Ace Company manages its employees‟ retirement benefit plan. With respect to this plan, Ace has

        a.       a fiduciary duty.
        b.       a subsidiary duty.
        c.       a utilitarian duty.
        d.       no duty.

        ANSWER:           A                   PAGE:          47                             TYPE:     N
                               MISC: AACSB Reflective Skill Level: AICPA Legal

8.      First Financial Corporation provides other firms with capital to expand operations. Questions of what is
        ethical involve the extent to which First Financial has

        a.       a legal duty beyond those duties mandated by ethics.
        b.       an ethical duty beyond those duties mandated by law.
        c.       any duty beyond those mandated by both ethics and the law.
        d.       any duty when it is uncertain whether a legal duty exists.

        ANSWER:      B                               PAGE:         48                      TYPE:      =
           MISC: AACSB Reflective                                  Skill Level: AICPA Critical
                                                                          Thinking

Fact Pattern 2-1 (Questions 9–10 apply)
Quantity Trucking Company (QTC) owns a fleet of trucks that transports hazardous waste across the United States.
Rod is a QTC driver, whom QTC knows drives longer hours than federal regulations permit. One night, Rod
exceeds the limit and has an accident. Spilled chemicals contaminate Small City‟s water source, forcing the
residents to move away.

9.      Refer to Fact Pattern 2-1. According to the reasoning of the court in Case 2.1, In re the Exxon Valdez, QTC
        is liable because

        a.       harm was caused by an unfortunate accident.
        b.       QTC showed reckless disregard for Small City‟s residents and others.
      c.      Rod exceeded the federal time limit.
      d.      Small City should have better protected the water source.

      ANSWER:      B                            PAGE:         48                  TYPE:        =
         MISC: AACSB Communications             Skill Level: AICPA Decision
                                                                   Modeling

10.   Refer to Fact Pattern 2-1. Under the reasoning and the words of the court in Case 2.1, In re the Exxon
      Valdez, QTC‟s conduct might be described as

      a.      “blamelessly faultless” and “unintentionally capricious.”
      b.      “highly reprehensible” and “intentionally malicious.”
      c.      “irregardlessly respectful” and “respectfully regardless.”
      d.      “uniquely preoccupied” and “wantonly sleepless.”

      ANSWER:      B                            PAGE:         48                  TYPE:        =
         MISC: AACSB Communications             Skill Level: AICPA Decision
                                                                   Modeling
                                                   Chapter 3


                                            Courts and Alternative
                                             Dispute Resolution




1.   Harry, a resident of Indiana, has an accident with Jane, a resident of Kentucky, while driving through that
     state. Jane files a suit against Harry in Kentucky. Regarding Harry, Kentucky has

     a.       diversity jurisdiction.
     b.       in personam jurisdiction.
     c.       in rem jurisdiction.
     d.       no jurisdiction.

     ANSWER:           B                   PAGE:          73                           TYPE:         +
                            MISC: AACSB Reflective Skill Level: AICPA Legal

2.   The Ohio state legislature passes a law to regulate local delivery services. The final authority regarding the
     constitutionality of this law

     a.       are the courts.
     b.       is the president of the United States.
     c.       is the governor of Ohio.
     d.       is the U.S. Congress.


     ANSWER:           A       PAGE: 73      TYPE: =
                            MISC: AACSB Reflective Skill Level: AICPA Legal

3.   Leo, a resident of Missouri, owns a warehouse in Nebraska. A dispute arises over the ownership of the
     warehouse with Opal, a resident of Kansas. Opal files a suit against Leo in Nebraska. Regarding this suit,
     Nebraska has

     a.       diversity jurisdiction.
     b.       in personam jurisdiction.
     c.       in rem jurisdiction.
     d.       no jurisdiction.

     ANSWER:           C                   PAGE:          76                           TYPE:         =
                            MISC: AACSB Reflective Skill Level: AICPA Legal

4.   Sam, a citizen of New Mexico, wants to file a suit against Tanya, a citizen of Texas. Their diversity of
     citizenship may be a basis for

     a.       any court to exercise in rem jurisdiction.
     b.       a federal district court to exercise original jurisdiction.
     c.       a U.S. court of appeals to exercise appellate jurisdiction.
     d.       the United States Supreme Court to issue a writ of certiorari.

     ANSWER:           B                   PAGE:          77                           TYPE:         =
                            MISC: AACSB Reflective Skill Level: AICPA Legal
5.   Don files a suit against Eagle Sales, Inc., in a Florida state court based on a Web site through which Florida
     residents can do business with Eagle. The court will likely exercise jurisdiction over Eagle if the
     interactivity of the site is seen as

     a.       a “neutral” connection with the state.
     b.       an “Internet” connection with the state.
     c.       a “passive” connection with the state.
     d.       a “substantial” connection with the state.

     ANSWER:           D                   PAGE:          79                           TYPE:         =
                            MISC: AACSB Reflective Skill Level: AICPA Legal
6.    Lora files a suit in Michigan against Ned over the ownership of a boat docked in a Michigan harbor. Lora
      and Ned are residents of Ohio. Ned could ask for a change of venue on the ground that Ohio

      a.       has a sufficient stake in the matter.
      b.       has jurisdiction.
      c.       has sufficient minimum contacts with the parties.
      d.       is a more convenient location to hold the trial.

      ANSWER:           D                     PAGE:          80                         TYPE:         =
                               MISC: AACSB Reflective Skill Level: AICPA Legal

7.    Inferior Company sells products that are poorly made. Jack, who has never bought an Inferior product, files
      a suit against Inferior, alleging that its products are defective. The firm‟s best ground for dismissal of the
      suit is that Jack does not have

      a.       certiorari.
      b.       jurisdiction.
      c.       standing.
      d.       sufficient minimum contacts.

      ANSWER:      C                              PAGE:         80                    TYPE:           +
         MISC: AACSB Reflective                                 Skill Level: AICPA Decision
                                                                       Modeling

8.    The case of Able, Inc. v. Baker is heard in a Connecticut court with original jurisdiction. The case of
      Charlie v. Delta, Inc. is heard in a Connecticut court with appellate jurisdiction. The difference between
      original and appellate jurisdiction is whether

      a.       a case is being heard for the first time.
      b.       the court is exercising a new type of jurisdiction.
      c.       the parties‟ legal arguments are innovative.
      d.       the subject matter of a case involves new facts.

      ANSWER:           A                     PAGE:          82                         TYPE:         N
                               MISC: AACSB Reflective Skill Level: AICPA Legal

9.    Mary wins her suit against National Manufacturing Co. National‟s best ground for appeal is the trial court‟s
      interpretation of

a.    the conduct of the witnesses during the trial.
      b.      the credibility of the evidence that Mary presented.
      c.      the dealings between the parties before the suit.
      d.      the law that applied to the issues in the case.

      ANSWER:           D                     PAGE:          82                         TYPE:         =
                               MISC: AACSB Reflective Skill Level: AICPA Legal

10.   Cody wants to appeal his case against Digital Corporation to the United States Supreme Court. Cody must
      ask the Court to issue a writ of

      a.       certiorari.
      b.       jurisdiction.
      c.       standing.
      d.       venue.

      ANSWER:           A                         PAGE:         84                      TYPE:         N
MISC: AACSB Reflective Skill Level: AICPA Legal
                                                   Chapter 4


                                             Torts and Cyber Torts




1.   Ann believes that Burt is about to hit her. To prevent harmful contact in this situation, Ann may use

     a.       any force.
     b.       any force, except force that is likely to cause death.
     c.       force that is reasonably necessary.
     d.       no force.

     ANSWER:           C                   PAGE:          114                          TYPE:        =
                            MISC: AACSB Reflective Skill Level: AICPA Legal

2.   At Sea Food Cafe, Tom believes that he was overcharged and shoves Wally, a waiter. Wally sues Tom,
     alleging that the shove was a battery. Tom is liable if

     a.       Sea Food did not overcharge Tom.
     b.       the shove was offensive.
     c.       Tom acted out of malice.
     d.       Wally did not wait on Tom.

     ANSWER:           B                   PAGE:          114                          TYPE:        =
                            MISC: AACSB Reflective Skill Level: AICPA Legal

3.   Louie files a suit against Myra for assault and battery. Myra can raise the defense of property as a defense
     to the charge of

     a.       assault only.
     b.       assault or battery.
     c.       battery only.
     d.       neither assault nor battery.


     ANSWER:           B       PAGE: 114     TYPE: +
                            MISC: AACSB Reflective Skill Level: AICPA Legal

4.   Lon trespasses on Mega Corporation‟s property. Through the use of reasonable force, Mega‟s security
     guard Ned detains Lon until the police arrive. Mega is liable for

     a.       assault and battery.
     b.       false imprisonment.
     c.       intentional infliction of emotional distress.
     d.       none of the above.

     ANSWER:           D                   PAGE:          114                          TYPE:        N
                            MISC: AACSB Reflective Skill Level: AICPA Legal

5.   Ron, the manager of Sav-Mart Discount Store, detains Tina, whom Ron suspects of shoplifting. Tina sues
     Ron, alleging that the detention was false imprisonment. Ron is liable if Tina
      a.       did not actually shoplift.
      b.       had not shoplifted in the past.
      c.       had probable cause to leave the premises.
      d.       was detained for an unreasonably long time.

      ANSWER:           D                   PAGE:          114                            TYPE:        =
                             MISC: AACSB Reflective Skill Level: AICPA Legal

      6.       Dale hears Ed falsely accuse Flo of stealing from Great Warehouse, Inc., their employer. Ed‟s
               statement is defamatory

      a.       because Dale heard it.
      b.       only if Ed made the statement loudly.
      c.       only if Ed‟s statement is also published in the Dispatch, a local paper.
      d.       only if Flo suffers emotional distress.


      ANSWER:           A       PAGE: 115     TYPE: N
                             MISC: AACSB Reflective Skill Level: AICPA Legal

7.    Todd files a suit against United Media Corporation for defamation. Actual malice must be shown for
      recovery of damages if Todd is

      a.       a corporate officer.
      b.       a non-citizen.
      c.       a private individual.
      d.       a public figure.

      ANSWER:           D                   PAGE:          117                            TYPE:        =
                             MISC: AACSB Reflective Skill Level: AICPA Legal

8.    Ace Corporation uses, in its radio ads, a recording by Blair, who owns the rights, without paying for the
      use. Over time, the song comes to be associated with Ace‟s products. Blair sues Ace. Ace is liable to Blair
      for

      a.       appropriation.
      b.       conversion.
      c.       wrongful interference with a customary relationship.
      d.       none of the above.

      ANSWER:           A                   PAGE:          118                            TYPE:        N
                             MISC: AACSB Reflective Skill Level: AICPA Legal

9.    Kelly is an appliance salesperson. Kelly commits fraud if, to make a sale, she

      a.       discloses the truth.
      b.       represents as a fact something that she knows is untrue.
      c.       states an opinion concerning something that she knows nothing about.
      d.       uses puffery.

      ANSWER:           B                   PAGE:          118                            TYPE:        =
                             MISC: AACSB Reflective Skill Level: AICPA Legal

10.   Kai files a suit against Lana based on one of Lana‟s statements that Kai alleges is fraudulent. To give rise to
      fraud, the statement must be one of
a.   delusion.
b.   fact.
c.   illusion.
d.   opinion.

ANSWER:      B                  PAGE:          118                 TYPE:   +
                 MISC: AACSB Reflective Skill Level: AICPA Legal
                                                   Chapter 5


                                              Intellectual Property
                                                and Internet Law



1.   Jill develops a new espresso machine, which she names “Quik Shot.” She also writes the operating manual.
     Jill can obtain trademark protection for

a.   the espresso machine only.
     b.       the espresso machine, the name, and the operating manual.
     c.       the name only.
     d.       the operating manual only.

     ANSWER:           C                     PAGE:          143                          TYPE:          =
                              MISC: AACSB Reflective Skill Level: AICPA Legal

2.   In Case 5.1, The Coca-Cola Co. v. The Koke Co. of America, when the Koke Company of America
     marketed its cola product under the name “Koke,” it infringed the Coca-Cola Company‟s

     a.       copyright.
     b.       patent.
     c.       trademark.
     d.       trade secret.

     ANSWER:     C                  PAGE:                      144                     TYPE:            N
           MISC: AACSB Communication                                  Skill Level: AICPA Legal

3.   In 2007, Digital Equipment Corporation registers its trademark as provided by federal law. This registration
     provides protection

     a.       for ten years.
     b.       for twenty years.
     c.       for the life of the corporation plus seventy years.
     d.       forever.

     ANSWER:           A                     PAGE:          145                          TYPE:          =
                              MISC: AACSB Reflective Skill Level: AICPA Legal

4.   Copy Products, Inc., uses, in its ads, a trademark that is similar, but not identical, to a distinctive mark used
     by Durable Goods, Inc. Copy‟s use of the mark is actionable

     a.       only if consumers are confused.
     b.       only if Copy and Durable are competitors.
     c.       only if consumers are confused and Copy and Durable are competitors.
     d.       regardless of whether consumers are confused or Copy and Durable are competitors.

     ANSWER:           D                     PAGE:          146                          TYPE:          =
                              MISC: AACSB Reflective Skill Level: AICPA Legal

5.   Original, Inc., sells its product under the name “Phido.” Quik Corporation begins to market an identical
     product under the name “Fido.” This is
a.   copyright infringement.
b.   patent infringement.
c.   trademark infringement.
d.   none of the above.

ANSWER:      C                   PAGE:          146                 TYPE:   =
                  MISC: AACSB Reflective Skill Level: AICPA Legal
6.    AAA Cola features Best Cola‟s trademark without its owner‟s permission. Cartel Company does not make
      or bottle AAA Cola, but distributes and sells it. Dian buys a bottle of AAA Cola. The mark has been
      infringed by

      a.       AAA.
      b.       Best.
      c.       Dian.
      d.       none of the above.

      ANSWER:           A                   PAGE:          146                          TYPE:         =
                             MISC: AACSB Reflective Skill Level: AICPA Legal

7.    Standard Corporation can not claim a trademark in the phrase “Quality Is Standard” if the phrase

      a.       has a secondary meaning.
      b.       is descriptive.
      c.       is generic.
      d.       is memorable.


      ANSWER:           C       PAGE: 147     TYPE: =
                             MISC: AACSB Reflective Skill Level: AICPA Legal

8.    USA Transport Company uses a mark associated with its name to distinguish its services from those of
      other transport firms. The mark is

      a.       a certification mark.
      b.       a collective mark.
      c.       a service mark.
      d.       trade dress.

      ANSWER:           C                   PAGE:          148                          TYPE:         =
                             MISC: AACSB Reflective Skill Level: AICPA Legal

9.    Modern Clothing, Inc., and National Denim Corporation use the mark “Made by Members of the U.S.
      Textile Workers Union” on the tags of their products to indicate the participation of the union in the
      manufacture. Modern and National are not in business together and do not own this mark. The mark is

      a.       a certification mark.
      b.       a collective mark.
      c.       a service mark.
      d.       trade dress.

      ANSWER:           B                   PAGE:          148                          TYPE:         =
                             MISC: AACSB Reflective Skill Level: AICPA Legal

10.   Finest Products Company and Great Goods, Inc., use the mark “Good Housekeeping Seal of Approval” to
      certify the quality of their products. Finest and Great are not in business together and do not own this mark.
      The mark is

      a.       a certification mark.
      b.       a collective mark.
      c.       a service mark.
      d.       trade dress.
ANSWER:   A                  PAGE:          148                 TYPE:   =
              MISC: AACSB Reflective Skill Level: AICPA Legal
                                                  Chapter 6


                                      Criminal Law and Cyber Crimes




1.   Lon is a “payday” lender charged with filing false claims in bankruptcy proceedings against his customer-
     debtors. The standard of proof to find a defendant who has been charged with a crime guilty is

     a.       a preponderance of the evidence.
     b.       beyond all doubt.
     c.       beyond a reasonable doubt.
     d.       clear and convincing evidence.

     ANSWER:           C                   PAGE:          172                           TYPE:      +
                            MISC: AACSB Reflective Skill Level: AICPA Legal

2.   Tige steals United Network, Inc.‟s (UNI) computer time and the use of UNI‟s phones. Tige commits
     larceny when he steals

     a.       the computer time only.
     b.       the computer time or the use of the phones.
     c.       neither the computer time nor the use of the phones.
     d.       the use of the phones only.

     ANSWER:           B                   PAGE:          176                           TYPE:      N
                            MISC: AACSB Reflective Skill Level: AICPA Legal

3.   Ben wrongfully takes an unopened carton from a City Warehouse loading dock, puts the carton in his car,
     and drives away. A person who wrongfully or fraudulently takes and carries away another‟s personal
     property is guilty of

     a.       burglary.
     b.       forgery.
     c.       larceny.
     d.       robbery.

     ANSWER:           C                   PAGE:          176                           TYPE:      =
                            MISC: AACSB Reflective Skill Level: AICPA Legal

4.   Jack receives an MP3 player stolen from Kelly. To be criminally liable, Jack

a.   must know only that the player is stolen.
     b.      must know only that Kelly is the true owner.
     c.      must know that the player is stolen and that Kelly is the true owner.
     d.      need not know that the player is stolen or that Kelly is the true owner.


     ANSWER:           A       PAGE: 176     TYPE: =
                            MISC: AACSB Reflective Skill Level: AICPA Legal

5.   Bait „n Tackle Corporation switches trademarks on products that it buys to sell to consumers. This is
      a.       burglary.
      b.       forgery.
      c.       larceny.
      d.       robbery.

      ANSWER:           B                   PAGE:          176                           TYPE:            =
                             MISC: AACSB Reflective Skill Level: AICPA Legal

6.    Ira signs Jill‟s name, without her authorization, to the back of a check made out to her. This is

      a.       burglary.
      b.       forgery.
      c.       larceny.
      d.       robbery.

      ANSWER:           B                   PAGE:          176                           TYPE:            =
                             MISC: AACSB Reflective Skill Level: AICPA Legal

7.    Phil sets fire to his house. At common law, the crime of arson could be committed only if a person burned
      down

      a.       a commercial building.
      b.       an unoccupied structure.
      c.       his or her own house.
      d.       the house of another person.

      ANSWER:           D                   PAGE:          176                           TYPE:            N
                             MISC: AACSB Reflective Skill Level: AICPA Legal

8.    Doug gains access to government records and alters certain dates and amounts in his favor. This is

      a.       embezzlement.
      b.       forgery.
      c.       larceny.
      d.       robbery.

      ANSWER:           B                   PAGE:          176                           TYPE:            =
                             MISC: AACSB Reflective Skill Level: AICPA Legal

9.    Jay is charged with embezzlement. Embezzlement is not robbery because embezzlement may be committed
      without

      a.       a criminal act.
      b.       a criminal intent.
      c.       taking property from its owner.
d.    the use of force of fear.

      ANSWER:           D                   PAGE:          177                           TYPE:            N
                             MISC: AACSB Reflective Skill Level: AICPA Legal

10.   Beth, an employee of City Bank, is charged with embezzlement, which requires

      a.       fraudulently appropriating another‟s property.
      b.       obtaining lawful possession of property.
      c.       physically taking property from its owner.
      d.       the use of force or fear.
ANSWER:   A                  PAGE:          177                 TYPE:   =
              MISC: AACSB Reflective Skill Level: AICPA Legal

				
DOCUMENT INFO
Shared By:
Categories:
Stats:
views:2089
posted:5/14/2010
language:English
pages:20