Docstoc

Rahsia Adsense For Domains

Document Sample
Rahsia Adsense For Domains Powered By Docstoc
					R AHS IA    LUM AY AN      ADSEN SE       http://www.jutariaclicks.com




       Rahsia Bagaimana Menjana
     Pendapatan Dari Google Adsense!
             Edesi Percuma




Salam Sejahtera,

Pertama kali saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih kerana memdowload ebook
Rahsia Adsense Edisi Percuma. Kali ini saya hanya akan menerangkan Rahsia
Bagaimana Mendapatkan Hasil Yang Lumayan Dari Adsense dari satu Domain ! bukan
pemasangan pada laman web atau blog.

Tentunya anda semua telah kenal dengan Google Adsense, dan juga tentunya anda sering
mendengar tentang kejayan demi kejayaan mereka yang menyertai adsense ini mendapat
pendapatan yang lumayan. Namun kita jarang sekali dapat tahu apakah rahsia di sebalik
kejayaan mereka. Disini saya akan membongkarkan satu rahsia yang perlu anda lakukan
untuk mendapatkan hasil yang pasti memuaskan hati anda.




                                         1
R AHS IA    LUM AY AN      ADSEN SE        http://www.jutariaclicks.com




           Undang – Undang Dan Hakcipta
Walaupun semua usaha telah di lakukan untuk mengesahkan ketepatan maklumat dalam
menerbitkan ebook ini, namun pihak penulis tidak tanggungjawab terhadap sebarang
kesilapan, pengabaian dan percanggahkan dengan tajuk yang di bincangkan di sini.

Ebook ini di terbitkan untuk pembelajaran sahaja dan ianya tidak di cadangkan sebagai
sumber laporan yang sah selamanya kerana maklumat yang terkandung di dalam ebook
ini mungkin tidak sesuai untuk pada masa akan dating dan tertakluk mengikut keadaan
undang-undang dan peraturan tempatan sesuatu tempat.

Penerbitan ini adalah hakcipta 2009 StarWorld Computer. Semua produk, penerbitan,
perisian dan servis berkaitan dengan penerbitan ini adalah dilindungi dibawah Akta
Hakcipta dan Trademark adalah kepunyaan pemilik.

Anda tidak dibenarkan untuk Menjual ebook ini dalam apa jua bentuk tanpa kebenaran
pemilik. Ebook ini hanya boleh di kongsikan secara percuma atau di berikan sebagai
Bonus

                      Hakcipta :http://www.jutariaclicks.com

                                   ------ ### ------




                                          2
R AHS IA   LUM AY AN   ADSEN SE   http://www.jutariaclicks.com




Isi Kandungan                                   m/s


Rahsia Pertama
  • Langkah 1 – Rahsia Mengkaji Topik           4
  • Langkah 2 – Rahsia Melihat Persaing         10
  • Langkah 3 – Rahsia Kajian Keyword           12
  • Langkah 4 – Rahsia Mencipta Domain          14



Rahsia Kedua
  • Langkah 5 – Teknik Setting Adsense Domain   16
  • Langkah 6 – Teknik Dapatkan Trafik          21


Penutup                                         23




                                  3
R AHS IA    LUM AY AN        ADSEN SE       http://www.jutariaclicks.com




Rahsia Pertama.
Rahsia bagaimana mendapat trafik yang tinggi setiap hari secara PERCUMA !! Di dalam
usaha mencipta laman web atau blog yang perlu di tekankan ialah berkenaan Topik,
Domain dan SEO. Kenapa saya katakan ia amat penting? Ok, jika anda mempunyai blog
atau laman web tentunya anda perlukan pengunjung yang ramai untuk mendapatkan hasil
dari laman web yg anda bina tersebut, betul tak? Sekiranya topik anda tidak mampu
menarik perhatian pelayar internet tentunya tiada sesiapa yang ingin memasukki laman
web anda. Contoh jika anda membuat topik berkenaan “ Panduan Mencuci Tandas “ dan
tentunya tiada sesiapa yang nak klik iklan anda apatah lagi nak masuk ke laman web anda.

Andai kata anda membuat topik yang hangat di pasaran contohnya “Skandal Artis
Melayu” saya rasa pasti boleh dapat 500 pengunjung SEHARI tanpa perlu membuat iklan
atau pun promosi.. Persoalannya “Bagaimana nak dapatkan topik yang hangat di pasaran
dan yang orang ramai sedang mencari topik tersebut?” Rahsia sepenuhnya saya telah pun
membongkarnya di dalam ebook Rahsia Lumayan Adsense yang boleh di dapati di
halaman http://www.jutariaclicks.com tetapi anda usah khuatir kerana saya akan
dedahkan juga teknik yang berkesan untuk dapatkan trafik didalam memasang adsense di
dalam satu domain kita.


Langkah 1 – Rahsia Mengkaji Topik
Apa yang perlu anda lakukan ialah membuat kajian berkenaan topik yang anda inginkan,
contoh katakan anda ingin menjual blog template, mungkin pada pandangan anda kini
ramai yang inginkan blog sendiri jadi kemungkinan ia merupakan topik yang mempunyai
permintaan yang tinggi. Namun sebenarnya ia belum pasti lagi samada ianya benar-benar
menjadi satu topik yang sedang hangat di pasaran / cari oleh penguna internet masa
kini atau sebaliknya, maka apa yang perlu anda lakukan ialah dengan membuat sedikit
kajian.

Tahukah anda kenapa kita perlukan topik yang sedang hangat di pasaran? Sekiranya topik
tersebut merupakan sesuatu yang jarang di cari oleh pengguna internet, maka anda
terpaksa bekerja keras untuk melakukan promosi, iklan dan pelbagai cara lagi untuk
mendapatkan pengunjung atau pelanggan laman web anda. Jika topik anda merupakan
topik yang hangat di cari oleh pengunjung internet, maka anda tidak perlu berkeja terlalu
keras untuk mendapatkan trafik yang tinggi.




                                           4
R AHS IA    LUM AY AN       ADSEN SE       http://www.jutariaclicks.com




Kajian Topik – 1 – Keyword / Topik Yang Hangat Di Pasaran

Langkah pertama ialah anda perlu ke laman ini http://www.google.com/insights/search/#
Kemudian isikan topik yang anda inginkan di ruang Search terms lihat contoh di bawah
saya meletakkan contoh yang kita nak buat tadi ialah berkenaan dengan blog template.




 Pastikan anda membuat carian mengikut target pasaran anda, samada hanya di negara
tertentu atau di seluruh dunia. Pastikan anda men ‘set’ kan tahun terkini untuk melihat
topik adakah topik anda benar benar sedang hangat di pasaran! Cuba lihat saya setkan
woldwide dan 2009 untuk lihat adakah topik contoh kita ni sedang hangat..



Kemudian lihat keputusan berikut;




                                          5
R AHS IA    LUM AY AN       ADSEN SE       http://www.jutariaclicks.com




Disini anda dapat lihat keputusan carian di dalam tahun 2009 hingga ke tarikh hari anda
melakukan carian. Saya buat carian ini pada tarikh 8 Feb 2009. Nampaknya contoh kita
ni tidak hangat di pasaran dunia, tetapi sedang hangat hanya di Malaysia dan Indonesia
sahaja. Anda boleh cuba juga di sini http://www.google.com/trends

*info Penting !
Pastikan apabila anda membuat iklan samada iklan adword atau sebagainya, anda perlu
letak iklan anda HANYA di dalam negara yang punyai nilai permintaan tertinggi sahaja.
Sebabnya hanya negara tersebut sahaja yang ada permintaan tentang produk anda dan
ia akan menjimatkan kos pengiklanan anda terutama iklan adword. Contoh bagi blog
template ialah hanya di Malaysia dan Indonesia.


Antara keyword atau topik yang berkaitan dengan blog template tersebut.
Salin keyword tersebut.




                                          6
R AHS IA    LUM AY AN       ADSEN SE       http://www.jutariaclicks.com




Kajian Topik – 2 - Jumlah Carian Dalam Sehari

Anda juga boleh membuat kajian di laman ini http://tools.seobook.com/keyword-
tools/seobook/ dan lihat jumlah carian sehari yang di lakukan oleh pengunjung internet.
Contoh kita tadi ialah berkenaan blog template, sila lihat pada gambar.




 Kemudian anda perlu perhatikan jumlah carian yang berlaku dalam sehari berkenaan
topik yang anda inginkan tersebut.. Contoh di bawah ialah carian di google lebih tinggi
dari yang lain, maka anda perlu catitkan untuk rujukan bagi tujuan promosi kelak.
Sekarang ni kita ambil keyword blog templates sebagai contoh topik hangat kita.




                                          7
R AHS IA    LUM AY AN       ADSEN SE       http://www.jutariaclicks.com




Kajian Topik – 3 – Keyword Tool

Langkah seterusnya pula anda perlu buat kajian yang lebih mendalam berkenaan topik
anda dan kaitannya dengan keyword – keyword yang popular di Google Adword Untuk
kelaman ini klik sini https://adwords.google.com/select/KeywordTool

Yang perlu anda lakukan ialah ke laman keyword tool google adword tersebut. Lihat
gambarajah di bawah.




Anda boleh meletakkan lebih dari satu keyword @ tajuk topik anda di dalam kotak
tersebut, dan klik Get keyword ideas


Di bawah ini keputusan selepas anda klik Get Keyword Ideas tadi, saya potong sedikit
gambar di bawah kerana ia terlalu panjang, tetapi anda boleh lihat sendiri di halaman
Google Adword anda. Ok cuba lihat kotak merah yang saya bulatkan di bawah.. di dalam
laman Home Page Google di dapati jumlah carian pada bulan January sebanyak 74000
carian yang di alakukan oleh pengguna internet di seluruh dunia !! bayangkan jika hanya
separuh dari jumlah tersebut memasukki laman web@blog anda dalam tempoh sebulan !!




                                           8
R AHS IA     LUM AY AN       ADSEN SE       http://www.jutariaclicks.com




Ini keputusan dari 1 Jan 2009 hingga hari ini masa saya buat ebook ini bertarikh 3 Jan
2009 - jam 2 petang. Baru 3 hari !! dan 74000.. jika 30 hari?




Langkah seterusnya perhatikan tanda Add di hujung belah kanan, pastikan anda add
semua keyword yang mempunyai search volume yang tinggi-tinggi SAHAJA..
perhatikan contoh di kotak bewarna Oren.




Patikan anda mengambil keyword yang bagus-bagus sekurang kurangnya melebihi 12
keyword. Contoh pada gambara di atas.




                                            9
R AHS IA    LUM AY AN       ADSEN SE       http://www.jutariaclicks.com




Langkah seterusnya anda perlu Download keyword tersebut..




Selepas anda download keyword tersebut kini anda perlu mendapatkan domain yang
sesuai menggunakan salah satu keyword tersebut. Pastikan anda menggunakan keyword
yang mempunyai nilai carian yang paling tinggi dan yang berkaitan dengan topic anda.

Kesimpulan;

“Jika topik yang anda inginkan tu mempunyai nilai carian yang tinggi dan nilai bayaran
yang juga tinggi/mahal maka ia adalah yang terbaik untuk adsense anda.”

Langkah 2 – Rahsia Teknik Melihat Pesaing
Di dalam bab ini juga amat penting untuk kita melihat berapa ramai persaing kita agar
web kita tidak mudah jatuh didalam ranking Search Engine. Namum ia bukan lah satu
perkara yang boleh di anggap mudah di dalam persaingan ini, kerana terdapat berjuta web
dan blog yang sentiasa berusaha untuk memdapatkan kedudukkan teratas di dalam search
engine.

Lihat gambarajah dibawah;




                                          10
R AHS IA    LUM AY AN        ADSEN SE       http://www.jutariaclicks.com




Apa yang boleh saya terangkan disini ialah cuba lihat bahagian atas kanan gambar
tersebut, terdapat sebanyak 229,000 halaman yang menggunakan keyword yang hendak
kita gunakan untuk membina domain kita. Untuk mengetahui samada keyword yang kita
pilih itu merupakan yang terbaik atau tidak untuk adsense anda ialah dengan melihat
jumlah results tersebut (229,00) lagi sikit lagi bagus ! ini menunjukkan persaing kita
adalah sedikit dan harapan kita untuk mendapat rangking juga adalah tinggi !

Yang keduanya ialah anda perlu lihat iklan adsense yang keluar samada ianya banyak
atau sedikit.. jika keyword anda dah bagus mempunyai rangking permintaan yang tinggi,
dan persaingan rendah tetapi jika iklan adsense rendah maka ia merupakan berita buruk
untuk anda, anda perlu mendapatkan keyword yang lain pula.

Maka yang perlu anda lihat untuk adsense domain ini ialah;
  1. Keyword (topik) yang mempunyai permintaan yang tertinggi
  2. Persaingan keyword tersebut yang rendah di Search Engine
  3. Mempunyai iklan adsense yang banyak.

Bab banyak iklan tu ialah apabila kita membuat carian di SE, anda boleh lihat di bahagian
atas dan tepi bahagian kanan, biasanya ada tertulis perkataan Sponsored Links




                                           11
R AHS IA    LUM AY AN       ADSEN SE       http://www.jutariaclicks.com




Jika anda lihat terdapat lebih dari 5 iklan adsense maka keyword tersebut memang
berpotensi untuk membuat duit darinya. Setelah semua factor di atas telah ada anda perlu
lihat nilai keyword pula, ini bertujuan untuk melihat anggaran jumlah pendapatan atau
untuk melihat anggaran kos pengiklanan jika mahu buat kelak. Lihat langkah seterusnya

Langkah 3 – Rahsia Kajian Harga Keyword
Seperti biasa langkah pertama yang perlu anda lakukan ialah dengan membuat kajian.
Anda boleh membuat kajian keyword anda di laman ini.
https://adwords.google.com/select/TrafficEstimatorSandbox

**Tetapi tool ini bukanlah untuk tujuan mendapatkan keyword yang mahal. Tetapi fungsi
sebenarnya ialah sebagai memberi anggaran kos dan trafik bagi setiap keyword anda,
sekiranya anda inginkan Rahsia Bagaimana Mendapatkan Keyword yang Mahal, anda
boleh membacanya di dalam ebook Rahsia Lumayan Adsense di JutariaClicks.com.

Masukkan keyword anda di di didalam kotak seperti gambarajah di bawah.( keyword
yang dimasukan adalah contoh sahaja, bukan untuk topic blog templates )




                                          12
R AHS IA    LUM AY AN      ADSEN SE      http://www.jutariaclicks.com




Anda boleh membuat lengkapkan borang tersebut mengikut keperluan anda, setelah itu
klik butang Continue.


Lihat keputusan yang di berikan dalam gambar rajah di bawah ini.




Sambungan …gambarajah.




Di sini anda di berikan gambaran tentang pendapatan yang bakal anda perolehi dengan
setiap keyword pilihan anda Tetapi tujuan sebenar tool ni menunjukkan jumlah kos
yang perlu anda sediakan untuk pengiklanan anda dengan google adword.



                                         13
R AHS IA    LUM AY AN       ADSEN SE       http://www.jutariaclicks.com




Tip untuk anda... Pilih keyword yang punyai nilai klik harian yang tinggi dan harga
keyword yang sederhana. Sebab jika anda menggunakkan keyword yang harganya
USD100. pun jika peratus kebarangkalian di klik adalah rendah mungkin iklan anda tidak
di klik langsung, Adalah lebih baik jika nilai keyword anda hanya USD20. tetapi
kebarangkalian anda boleh dapat 10 klik sehari dari blog atau web anda adalah tinggi..

Harga setiap keyword akan berubah mengikut peredaran dan juga nilai pasaran yang di
tetapkan oleh pihak Google oleh itu anda harus peka tentang setiap topik yang sedang
hangat di mata dunia kerana kebarangkalian topik tersebut akan menjadi tinggi nilainya,
antara contoh yang banyak mempunyai nilai keyword yang tinggi ialah berkenaan topic
Insurance, pay per click, health dan lain-lain.

   Anda juga boleh dapatkan keyword mahal yang telah di kumpulkan di dalam
   ebook JutariaClicks.com
   • http://www.jutariaclicks.com
Anda juga boleh gunakan software untuk lebih mudah mendapatkan keyword yang mahal
seperti yang terdapat di laman ini http://www.topkeyworddata.com/?hop=anaktokey


Langkah 4 – Rahsia Mencipta Domain
Di dalam bab domain ni pula anda perlu gunakan keyword yang telah anda kaji tadi
untuk mendapatkkan domain yang terbaik. Tahukah anda kenapa kita perlu menggunakan
keyword tadi untuk mencipta domain? Ini lah rahsia yang ramai tak seberapa faham. Ok,
katakanlah dalam banyak banyak keyword tadi yang tertinggi ialah perkataan blog
bersamaan volume 55,600,000. maka, jika anda inginkan web atau blog anda mempunyai
ranking tertinggi di dalam enjin carian, anda perlulah meletakkan perkataan blog tadi tu
di dalam domain anda. Bukannya blogs, blog layout atau sebagainya !

Yang keduanya berkaitan produk anda, di dalam contoh tadi ialah kita nak jual blog
template, maka produk anda ialah template maka perlulah kita meletakkan perkataan blog
template di dalam domain kita. Anda juga perlu membuat kajian berkenaan perkataan
template ni, mana yang paling tinggi samada template, templates, atau sebagainya. Jika
templates yang mempunyai nilai carian tertinggi gunakan perkataan tersebut maka
gabungkan ia dan buat kajian dengan perkataan tersebut, jika ianya yang terbaik maka
jadikan lah ia domain anda seperti ini blogtemplates.Com


Buat carian domain anda. Jika nama tersebut telah di gunakan anda juga boleh gunakan
nama hujung domain anda dengan nama yang lain seperti .com.my atau .biz atau .net
dan sebagainya. Atau cipta nama yang lain dan ia mesti mengunakan keyword yang
mendapat nilai terbaik.Contoh katakanlah perkataan blog templates online mendapat nilai
tertinggi, maka jadikan domain anda tu sebagai blogtemplatesonline.com atau
sebagainya..



                                           14
R AHS IA     LUM AY AN       ADSEN SE       http://www.jutariaclicks.com




Contoh lain jika anda kurang jelas dengan penjelasan saya di atas, katakan anda ingin
menjual kari kepala ikan. Anda membuat kajian katakan lah perkataan kari tertinggi
tetapi perkataan kepala ikan adalah rendah. Maka anda mesti gunakan perkataan kari di
dalam domain anda.

Keduanya produk anda tadi ialah kepala ikan, cuba buat kajian lagi mungkin perkataan
kepala ikan merah mendapat rangking yang tinggi maka anda cipta domain anda menjadi
karikepalaikanmerah.com.

Sekiranya anda ingin menjual pelbagai produk kari, maka anda tidak boleh membuat
domain karikepalaikanmerah.com sebab ia berbentuk khusus untuk menjual kari kepala
ikan sahaja nama domain terbaik ialah karionline.com sebab ia bersifat awam / umum.
Jadi dengan menggunakan domain seperti ini maka anda boleh menjual segala macam
produk yang berkaitan dengan kari, dari daun kari, serbuk kari hinggalah segala produk
yang berkaitan dengan kari. Asalkan jangan ada kari kepala orang udah le.. ☺

Tips;
Domain terbaik ialah ianya pendek, lagi ringkas lagi baik, mudah di ingat dan
sebaiknya jangan juga 2u atau 4u.. kelemahannya jika promosi dari mulut ke mulut
berlaku ia tidak akan berhasil, mungkin orang kan tulis toyou, to u, 2you bagi 2u jika 4u
mungkin orang akan tulis for you, 4 you, for u dll.


Setelah semua perkara selesai anda bolehlah membeli domain dari mana-mana syarikat
hosting. Untuk buat adsense domain ni kita tak perlukan tapak hosting, so anda Cuma
perlu dapatkan domain sahaja! cara terbaik ialah anda boleh beli domain yang harganya
tidak terlalu mahal. Di bawah ni saya ada mencadangkan beberapa laman web yang
menawarkan harga domain yang agak murah dan urusan support nya juga adalah baik
dan bagus.
    1. http://www.zettahosting.com/billing/aff.php?aff=016
    2. https://www.rawanaz.com.my/system/aff.php?aff=073
    3. http://www.internet-
        webhosting.com/secure/aff.php?aid=abg86940&promotion=yes
Setelah itu, anda perlu lakukan setting No. IP Domain anda serta masukkan no. akaun
PUB- Google Adsense anda. Ikuti langkah seterusnya di bawah.




                                           15
R AHS IA   LUM AY AN       ADSEN SE      http://www.jutariaclicks.com




Langkah 5 – Teknik Setting Adsense Domain
Mula-mula masuk ke dalam akaun Google Adsense anda, klik sini.
http://www.google.com.my/intl/en/ads/ Kemudian masukan Email dan Password anda
pada ruang yang disediakan




Paparan seperti gambarajah di bawah akan terkeluar pada skrin computer anda,
Kemudian anda perlu klik pada Adsense Setup dan klik pada perkataan Adsense For
Domain, Sila rujuk pada gambar di bawah.




                                        16
R AHS IA   LUM AY AN     ADSEN SE     http://www.jutariaclicks.com




Langkah seterusnya klik add new domain.




                                     17
R AHS IA    LUM AY AN      ADSEN SE       http://www.jutariaclicks.com




Kemudian anda perlu masukkan domain yang telah anda beli dari web hosting pilihan
anda ke ruang yang di minta, sila rujuk pada gambar di bawah.




Kemudian anda boleh lihat domain anda pada ruang senarai domain seperti di bawah.




Dan Lihat status Domain anda..




                                         18
R AHS IA    LUM AY AN       ADSEN SE       http://www.jutariaclicks.com




Langkah seterusnya anda perlu login ke akaun domain anda, pergi ke laman web di mana
anda beli domain tersebut, kemudian anda perlu login dan tukar setting domain anda
seperti arahan di bawah. Untuk lebih mudah anda perlu ke halaman ini
https://www.google.com/adsense/support/bin/answer.py?answer=76049


Mula-mula anda perlu tukar nameserver domain tersebut seperti data di bawah, pastikan
anda meletak no akaun adsense anda pada ruang pub-xxxxxxxx tersebut




Setelah itu, anda perlu menukar No. IP DNS domain tersebut mengikut data di bawah ini.




Untuk memudahkan kerja anda untuk buat semua setting ini, anda boleh dapatkan
bantuan admin di tempat anda beli domain tersebut, anda perlu berikan butir-butir anda
seperti diatas dan minta mereka lakukan untuk anda.

Sebabnya pada setiap halaman ahli ( member area ) di laman web hosting tempat anda
membeli domain tersebut biasanya berbeza dari apa yang ada seperti di halaman yang di
berikan oleh Google, maka susah untuk anda mencari tempat untuk menukar setting
domain anda seperti apa yang di arahkan oleh Google. Kecuali anda membeli di hosting
yang di syorkan oleh Google seperti di halaman ini
https://www.google.com/adsense/support/bin/answer.py?answer=76049

Namun tak semua yang mampu untuk membayar pakej pembelian domain di web hosting
yang di tawarkan oleh google tadi. Di dalam perniagaan kita perlu minimakan kos
pengeluaran, maka langkah terbaik ialah kita mengambil pakej yang bayar Cuma setahun
sekali dan nilainya juga berpatutan.




                                          19
R AHS IA     LUM AY AN        ADSEN SE      http://www.jutariaclicks.com




Setelah selesai semua perkara di atas, anda perlu tunggu domain anda di sah kan oleh
google, biasanya tak sampai pun 24 jam, dan anda boleh lihat stataus domain anda seperti
ini jika ia telah di sahkan @ verify




JIka belum ia akan begini..




Bila dah selesai semua perkara di atas, maka anda boleh cuba buka url domain anda dan
anda perlu setting warna web anda mengikut kesuaian anda.

Cara setting pula anda perlu klik kotak kecil pada list domain dan klik pada Actions dan
klik pada Edit Settings. Lihat pada gambar di bawah..




                                           20
R AHS IA     LUM AY AN       ADSEN SE         http://www.jutariaclicks.com




Setelah itu anda boleh la setting mengikut warna kesukaan anda seperti biasa kita setting
adsense yang lain juga.




Bagaimana rupa web tu anda boleh lihat di http://www.blogtemplatesonline.com

Langkah 6 – Teknik Dapatkan Traffik

Gunakan link di bawah untuk memasukkan alamat url anda,

Yahoo.com
http://siteexplorer.search.yahoo.com/submit
http://search.yahoo.com/info/submit.html

Google.com
http://www.google.com/addurl/?continue=/addurl

MSN.com
http://search.msn.com/docs/submit.aspx


                                           21
R AHS IA     LUM AY AN       ADSEN SE       http://www.jutariaclicks.com




Alexa
http://www.alexa.com/edit/
Ask.com
http://mystuff.ask.com/action/signin

Dan anda boleh menghantar banyak lagi laman homepage yang terdapat di internet. disini
http://www.submitexpress.com/submit.html?http://


*Perhatian – Selepas anda menghantar alamat URL anda ke laman Yahoo. Google
dan MSN, biasanya ia mengambil masa antara 2 minggu ke 2 bulan lamanya untuk
tersenarai di laman tersebut.

Terdapat banyak cara agar domain anda cepat tersenarai di dalam Search engine,
salah satunya ialah meletak/promosikan url domain anda di dalam Forum, Blog
dan Yahoogroups serta Googlegroups. Anda boleh dapatkan teknik menghantar ke
beribu yahoogroups dan googlegroups dengan mudah, anda boleh dapatkan semua
keperluan secara percuma di http://www.top-email-marketing.com dan untuk
mendapatkan software mengantar komen ke laman Forum dan Blog yang terbaik
dan yang popular anda boleh dapatkan di halaman ini http://internetmarketing-
software.blogspot.com/

Ini Sahaja Rahsia yang dapat saya berikan kali ini berkenaan Rahsia Lumayan Adsense
Edisi Percuma.

Lepas ini anda boleh lihat hasil anda pada hari yang pertama ia tersenarai di Search
Engine seperti ini;




                                           22
R AHS IA    LUM AY AN      ADSEN SE      http://www.jutariaclicks.com




Penutup
“ Satu laman adsense yang anda bina umpama anda menanam sebutir benih”

Hari ini anda membina satu blog atau web adsense tak mungkin anda terus
mendapat hasilnya.. ia mengambil masa untuk tersenarai di dalam search engine..
ia juga mengambil masa untuk menjadi popular untuk di kunjungi. Akhir kata,
saya memohon maaf sekiranya terdapat sebarang kekurangan, kekeliruan dan
sebagainya.

Yang baik itu dari Allah dan yang buruk itu dari kesilapan saya sendiri sebagai
manusia biasa. Andai kata anda mempunyai sebarang komen, pertanyaan dan
aduan, anda boleh hubungi saya melalui email ini. support@jutariaclicks.com

Sekian,

Wasalam

Mohd Fuaad @ abgdesa
http://www.jutariaclicks.com
http://www.blogtemplatesonline.com



Salingan,

Tahukah anda bahawa air merupakan salah satunya punca UTAMA pelbagai penyakit di
dalam tubuh badan kita. Dan melalui air jugalah kita boleh memulihkan pelbagai
penyakit yang sering kita hadapi kini. Namun Antara Rawatan Semulajadi atau
Ubatan dari Hospital.. Mana satu pilihan anda?

Kali ini rakan niaga saya akan mendedahkan Rahsia Bagaimana Menggunakan Kuasa
Air untuk merawat pelbagai penyakit ! Klik url web dibawah untuk lihat pendedahan
berani ini ! Adakah benar air yang telah di tapis masih beracun?
http://www.homewaterfilters.biz/




                                        23