lOTUS quickr

Document Sample
lOTUS quickr Powered By Docstoc
					 Exam Name:      Administering IBM Lotus Quickr 8.1 Services for Domino
 Exam Type:      Lotus
 Exam Code:      190-950                                      Total Questions:    93

Question: 1
In your Lotus Quickr environment, Lotus Quickr has been configured to control directory services.
You have encountered two users with the same name when adding a new LDAP source. Which
of the following is true regarding this scenario?

A. Only one of the names can be added to a place as a member
B. Neither name may be added to the place until the conflict is resolved
C. Both names may be added to the place but only the first listed may authenticate
D. Both names may be added to the place, and both users may authenticate because they are in
   alternate directories

Answer: A

Question: 2
The Marble Corporation has proceeded to upgrade to Lotus Quickr 8.x from a previous version.
Multiple places are being upgraded on the server at the same time to expedite the process. By
default, which of the following is true during this upgrade of the places?

A. Only one place is locked at a time
B. All places being upgraded are locked
C. The entire server is available during the upgrade
D. The entire server is locked during the places upgrade

Answer: A

Question: 3
By default, the server logs errors related to the use of expanded membership to which of the
following locations for troubleshooting assistance?

A. The Lotus Domino log
B. Membership_logging.xml
C. The Site Administration log
D. The Lotus Quickr administration log

Answer: A

Question: 4
Bernard has utilized the following command: qptool remove However, he is unable to create a
new place with the same name, even after verifying that the command completed successfully.
Which of the following must be done to allow him to reuse the place name?

A. Restart the Domino HTTP server
B. Run the command qptool remove -cleanup
C. Run the command Quickr place cache flush
D. Run the command qptool -unregister placename

Answer: B

Question: 5
The Lotus Quickr administrator has modified Site Administration to remove the ability to run
PlaceBots. Existing PlaceBots, though, continue to run. Which of the following steps must be
performed to disable existing PlaceBots?

A. Restart HTTP
B. Shut down the Lotus Domino Agent Manager

 Page 1 of 21
 Exam Name:       Administering IBM Lotus Quickr 8.1 Services for Domino
 Exam Type:       Lotus
 Exam Code:       190-950                                      Total Questions:         93

C. Edit qpconfig.xml to remove the section enabling PlaceBots
D. Log in to each place with PlaceBots running and delete each

Answer: B

Question: 6
What Lotus Domino rights must Emily have to create a cluster of Lotus
Quickr servers?

A. Author access and Delete Document rights in the Lotus Domino Directory, at least Reader
   access in the Administration Requests Database
B. Author access and Delete Document rights, Server Modifier and Server Creator roles in the
   Lotus Domino Directory, at least Author access
C. in the Administration Requests Database
D. Reader access and Create Document rights, Server Modifier and Server Creator roles in the
   Lotus Domino Directory, at least Reader access
E. in the Administration Requests Database
F. Reader access and Delete Document rights, User Modifier and User Creator roles in the Lotus
   Domino Directory, at least Author access in
G. the Administration Requests Database

Answer: B

Question: 7
If the Place Catalog server stops, which of the following will be true for users currently utilizing the
Lotus Quickr server holding the Place Catalog?

A. Users can create new places
B. Users can edit documents in existing places
C. Users can create new PlaceTypes on the server
D. User cannot continue to work with existing places

Answer: B

Question: 8
A user in your Lotus Quickr environment has selected Exact Match lookup when searching for
users to add for a place. Which of the following searches would be performed with this option
selected and the following variables submitted? sn=mil mail=*

A. sn=mil
B. mail=*
C. sn=mil*
D. mail=*
E. sn=mil
F. mail=@acme
G. sn=mil*
H. mail=@acme*

Answer: A

Question: 9
Which of the following does NOT occur when you issue the following command on an existing
place in a Lotus Quickr cluster? load qptool replicamaker -t Server2/Acme –a

A. Creates replica stub for MAIN.NSF

 Page 2 of 21
 Exam Name:       Administering IBM Lotus Quickr 8.1 Services for Domino
 Exam Type:       Lotus
 Exam Code:       190-950                                      Total Questions:      93

B. Creates replica stub for Search.NSF
C. Creates replica stub for CONTACTS1.NSF
D. Creates replica stubs for any new place rooms

Answer: B

Question: 10
As the Lotus Quickr administrator, you are able to run qptool commands to specify the access a
member has to the place's main room, such as -reader, -author, -editor, or -manager. Optionally,
you can use which of the following options to apply the member's main room access to all
subrooms?

A. -all
B. -place
C. -allrooms
D. -placetype

Answer: C

Question: 11
Ute, the Lotus Quickr administrator, has removed a policy from the Lotus Quickr server. Which of
the following occurs to a place that had that policy assigned?

A. The place defaults to the main server policy
B. The place exists with no active policy assigned
C. The place is not accessible and is locked until a valid policy is assigned
D. The place follows the limits that are defined in the policy assigned to the template used to
   create the place

Answer: D

Question: 12
Which of the following capabilities is NOT possible with SuperUser access to Lotus Quickr?

A. Offline capability
B. Place customization
C. Control place membership
D. The ability to create places

Answer: A

Question: 13
While installing the base Lotus Domino server for your Lotus Quickr environment, which of the
following server types should you select?

A. Lotus Domino Quickr Server
B. Lotus Domino Utility Server
C. Lotus Domino Cluster Server
D. Lotus Domino Enterprise Server

Answer: D

Question: 14
Your Lotus Quickr users are beginning to see slower performance when authenticating. After
checking statistics, you have found that the Lotus Quickr server is not properly caching enough of

 Page 3 of 21
 Exam Name:       Administering IBM Lotus Quickr 8.1 Services for Domino
 Exam Type:       Lotus
 Exam Code:       190-950                                      Total Questions:      93

the number of authenticated users. Which of the following is the default maximum for cached
users?

A. 32
B. 64
C. 128
D. 256

Answer: B

Question: 15
Your Lotus Quickr server has specified both a user directory source during setup and a Lotus
Quickr administrator. In which of the following locations is the administratorstored by default?

A. In the local Lotus Domino Directory
B. A local member of the servers Site Administration place
C. In the user directory source specified during installation
D. In both the local Lotus Domino Directory and the directory source specified during installation

Answer: B

Question: 16
Your organization implemented Lotus Domino before adding Lotus Quickr. Your user names
appear as: FirstName LastName/ou=Chicago/ou=Sales/ou=NA/o=ACME Which of the following
will be the result when these users are added to Lotus Quickr?

A. Users with the above format will be unable to authenticate
B. Users with the above format will appear as FirstName LastName/o=ACME
C. Users with the above format will appear as FirstName LastName/ou=Chicago/ou=Sales
D. Users with the above format will appear as FirstName
   LastName/ou=Chicago/ou=Sales/ou=NA

Answer: A

Question: 17
Amanda wishes to show Usage Statistics on the Lotus Quickr server. Which of the following must
be enabled for this feature to function?

A. SuperUser
B. Single sign-on
C. Extended membership
D. Lotus Domino controlled directory services

Answer: B

Question: 18
In which of the following locations is the policy information for templates assigned a policy stored?

A. Qpconfig.xml
B. Place Catalog
C. Templates catalog
D. Site Administration

Answer: C


 Page 4 of 21
 Exam Name:       Administering IBM Lotus Quickr 8.1 Services for Domino
 Exam Type:       Lotus
 Exam Code:       190-950                                      Total Questions:      93

Question: 19
Anja's security department wishes to block users from clicking any URLs in Lotus Quickr that
relate to FTP. They have asked you to restrict this ability. In which of the following locations
should you make this modification?

A. Verify_protocol_string
B. Allowed_protocol_values
C. URLfield_protocol_filter
D. Closed_URLprotocol_access

Answer: C

Question: 20
If a user is a Super User as well as an explicit member of a place, the user's level of access
depends on whether the place uses different types of membership. If a user with Super User
access is also a member of a place with Reader access, the user still has Super User access to
the place. In the previous scenario, which of the following types of membership does the Super
User have?

A. Basic
B. Expanded
C. Standard
D. Advanced

Answer: B

Question: 21
The previous Lotus Quickr administrator has configured the following entry in the qpconfig.xml
browser_caches_place_content enabled=False Which of the following choices reflects the
modification this setting makes?

A. Forces the server to not cache any pages
B. Does not allow the Lotus Quickr places to store attachments
C. Allows the server to cache only pages that do not contain data
D. Disables the ability to import HTML content that might include cross-site scripting

Answer: C

Question: 22
While configuring the Lotus Quickr server, Charles needs to define a site administrator. If the
Lotus Quickr server has not been connected to a user directory yet, which of the following occurs
when attempting to create the administrator account?

A. The administrator cannot be added
B. The administrator is created locally
C. The administrator account will be disabled when a directory is defined
D. The administrator may not create places or add users until a directory is defined

Answer: B

Question: 23
In your Lotus Quickr environment, where can you view a list of all of the policies currently in your
environment?

A. Qpconfig.xml

 Page 5 of 21
 Exam Name:       Administering IBM Lotus Quickr 8.1 Services for Domino
 Exam Type:       Lotus
 Exam Code:       190-950                                      Total Questions:      93

B. Site Administration
C. The policies catalog
D. The Lotus Domino Directory

Answer: C

Question: 24
In the Acme Corporation, they want users to utilize only the Web interface for Lotus Quickr.
Besides not providing offline access, what other steps must be taken to restrict the use of Lotus
Quickr Connectors?

A. Disable Web services
B. Disable extended membership
C. Disable multi-server sign-on
D. Disable HTTP on the Lotus Domino server

Answer: A

Question: 25
In your qpconfig.xml file on your Lotus Quickr server, you have found the following entry in the
security section: XSS_ImportHTML enabled="true" Which of the following does this represent?

A. Allows users to import HTML pages into their places
B. Allows users to build Web pages that include CSS tags and features
C. Prevents users from creating pages that contain CSS tags and features
D. Prevents users from attaching HTML files that contain cross-site scripts

Answer: D

Question: 26
To use groups from a directory as place members in a Lotus Quickr environment with Lotus
Domino naming conventions, which of the following must be performed to enable the ability for
group authorization?

A. Edit qpconfig.xml to enable the group authentication section
B. Specify "Group Authorization" in the Directory Assistance document
C. Edit the Lotus Domino Directory and create a new view for Lotus Quickr group membership
   lists
D. Place a secondary directory in the Quickr\config directory and point to it from qpconfig.xml

Answer: B

Question: 27
Expanded membership uses group names in room ACLs rather than individual user names to
control the access of individual external user members. As a result of this, which of the following
is correct?

A. The access given to an individual external user member is removed from the groups to which
   the user belongs
B. The access given to an individual external user member is merged with the access assigned to
   groups to which the user belongs
C. The access given to an individual external user member takes precedence over the access
   assigned to groups to which the user belongs
D. The access given to an individual external user member no longer takes precedence over the
   access assigned to groups to which the user

 Page 6 of 21
 Exam Name:      Administering IBM Lotus Quickr 8.1 Services for Domino
 Exam Type:      Lotus
 Exam Code:      190-950                                      Total Questions:     93

E. belongs

Answer: D

Question: 28
Nathaniel has implemented cross-place searching as manager of numerous places in Lotus
Quickr. This required him to configure Lotus Domino Domain Search and a Domain Catalog
server. Where is the cross-place searching performed once the configurations are complete?

A. The LDAP server that stores the user's credentials
B. The Lotus Quickr server where the places are stored
C. The Lotus Domino server where the user authenticates
D. The Lotus Quickr server running on the Domain Catalog server

Answer: D

Question: 29
Zelda has received a request from numerous groups to support multiple language content on the
Lotus Quickr server. Which of the following steps must she perform to enable this functionality?

A. She must set up the server to generate output using UTF-8 encoding
B. She must change the language pack on the Lotus Domino server to include the requested
   languages
C. She must enable the translator Placebot to convert the content as it is added to the server
D. She must create a Lotus Quickr partition for the alternate language and store all alternate
   language data in those places only

Answer: A

Question: 30
Larry has removed a subroom from the Lotus Quickr place named Sales. Which of the following
occurred when he removed this subroom?

A. The local groups assigned to the Sales place were removed
B. The expanded membership group for the subroom was renamed
C. The Super User account no longer has access to the Sales place
D. The expanded membership groups associated with the subroom were removed

Answer: D

Question: 31
The Computer Corporation has begun the process of upgrading a Lotus Quickr server. After the
initial upgrade is complete, which of the following is true regarding PlaceTypes?

A. PlaceTypes must be upgraded immediately
B. PlaceTypes may be upgraded when convenient
C. PlaceTypes will be unavailable until the upgrade is complete
D. PlaceTypes are removed from the Place Catalog until upgraded

Answer: B

Question: 32
Cindy is changing her Lotus Quickr environment from Lotus Quickr control of directory services to
Lotus Domino control. Which of the following commands must be utilized to change the format of
the distinguished names of external members in places?

 Page 7 of 21
 Exam Name:      Administering IBM Lotus Quickr 8.1 Services for Domino
 Exam Type:      Lotus
 Exam Code:      190-950                                      Total Questions:     93



A. qptool modifymember
B. qptool changehierarchy
C. qptool dominodirectory
D. qptool redirectdirectory

Answer: B

Question: 33
After configuring Web page cache settings within Lotus Quickr, if a Web page is cached,
subsequent requests for the page are served from the cached copy by the server.How are these
cached copies stored?

A. Per place
B. Server wide
C. Per user name
D. Per group name

Answer: C

Question: 34
Your organization installed a Lotus Quickr Entry server to allow for personal places. You issued
the qptool command to build the personal places for all users. When typing the command you
utilized the optional flag of: -d Which of the following is the result of utilizing this option?

A. Deletes the place specified in the command
B. Provides an alternate display name for the place
C. Disposes of information over a specific number of days specified
D. Designates the places as a team Lotus Quickr place for use with multiple members

Answer: B

Question: 35
Iscis, a QuickPlace administrator, uses the QPTool report command to gather information from all
servers in a cluster. She is using the results of this command as input to another QPTool
command. Which of the following statements about the second QPTool command is correct?

A. The second QPTool command will act after cluster replication next occurs
B. The second QPTool command will act on all servers in the cluster immediately
C. The second QPTool command will act immediately on the server from which she issues the
   first command
D. The second QPTool command will act after a lag period defined in the servers configuration
   document

Answer: C

Question: 36
Nina has established her Lotus Quickr server to utilize expanded membership for all places.
Which of the following is NOT possible given this scenario?

A. Users cannot create PlaceBots
B. Users cannot create a PlaceType
C. Users cannot add groups to places
D. User cannot search for individuals, only groups


 Page 8 of 21
 Exam Name:       Administering IBM Lotus Quickr 8.1 Services for Domino
 Exam Type:       Lotus
 Exam Code:       190-950                                      Total Questions:      93

Answer: B

Question: 37
Steven noticed that specific user interface components were not added to custom themes after
an upgrade. Which of the following would not be added after a place upgrade?

A. Index
B. Rooms
C. Library
D. MyPlaces

Answer: D

Question: 38
Many of the qptool commands that enable you to manage member information for multiple places
at once are available only for which of the following?

A. Local members
B. External members
C. Local group members
D. Both external and local members

Answer: B

Question: 39
When an external member logs in to a place when utilizing Lotus Quickr to control directory
services, by default the server searches which of the following attributes in the LDAP directory for
matches to the login name?

A. cn, uid, and shortname
B. firstname, lastname, and shortname
C. email address, group membership, and cn
D. uid, email address, and group membership

Answer: A

Question: 40
After a Lotus Quickr server successfully authenticates a user, it adds which of the following to its
user cache?

A. The user's uid, email address, and LDAP source
B. The user's email address, group membership, and server rights
C. The user's home Place, all Place membership rights, and shortname
D. The user's name, password, and the groups of which the user is a member

Answer: D

Question: 41
You have created templates for places on your Lotus Quickr server. As an example, suppose you
create the place Sales and give it the look and feel you want to appear in places that members of
the Sales team create. You create a PlaceType from it called Sales PlaceType, and then
you create the place West Coast Sales from Sales PlaceType. Which of the following occurs if
you change
the design of Sales and wish to distribute the design changes?


 Page 9 of 21
 Exam Name:      Administering IBM Lotus Quickr 8.1 Services for Domino
 Exam Type:      Lotus
 Exam Code:      190-950                                      Total Questions:     93

A. Refresh only Sales to distribute the changes
B. Refresh West Coast Sales to distribute the changes
C. Refresh Sales PlaceType and then West Coast Sales to distribute the changes
D. Refresh Sales, refresh West Coast Sales, and then Sales PlaceType to distribute the changes

Answer: C

Question: 42
Due to organizational changes, Timothy had to disconnect from the
corporate LDAP directory. Which of the following occurs to local and existing external users?

A. No members, either local or extended, will have access to the places
B. Local members may be added, while external place members no longer have access to the
   places
C. Local and existing place members will have access to the places, but no new members may
   be added
D. Local and existing place members will have access to the places, but only local members may
   be added

Answer: B

Question: 43
Lotus Quickr services for Lotus Domino includes ready-made templates, from which you can
create sites designed to manage projects. Which of the following is the name of this feature?

A. MyPlaces
B. Projects
C. PlaceTypes
D. ProjectCenters

Answer: C

Question: 44
if you use the user interface to change an existing external member's access to the main room in
a place, subrooms do not inherit the access change. To change an existing member's access to
all rooms in a place, which of the following steps should be taken?

A. Open the place through Site Administration and add the external member's hierarchical name
   to all the required subrooms
B. Take the place offline and lock all access with qptool -lock placename, then remove all the
   groups from the subrooms and add all groups
C. again
D. Utilize the qptool removemember command to delete the member from the place, and then
   use qptool addmember -allrooms to add the
E. member again with the new access
F. Run the qptool changemember command to rename the user to a group first, remove the
   group name from the subrooms, and add the user
G. with the qptool addmember -subroom command again

Answer: C

Question: 45
To enable people who use double-byte character set (DBCS) languages, such as Chinese, to use
My Places, you must enable which of the following on your Lotus Domino Quickr server?


 Page 10 of 21
 Exam Name:       Administering IBM Lotus Quickr 8.1 Services for Domino
 Exam Type:       Lotus
 Exam Code:       190-950                                      Total Questions:       93

A. Extended membership
B. Single sign-on authentication
C. Local SuperUser access to My Places
D. Lotus Domino controlled directory services

Answer: B

Question: 46
Oscar, the local administrator, has issued the following qptool command on his Lotus Quickr
server: load qptool placecatalog -reset Which of the following statistics are reset to zero (0) with
this command?

A. LasyDayUses
B. DocReadCounts
C. NumberOfDocs
D. PlaceLastModified

Answer: B

Question: 47
The qptool updatemember command does not change an external member's distinguished name
stored internally in places and used for access control. If external members' distinguished names
change in the user directory, which qptool command should be utilized to update the
distinguished names in places?

A. changeuser
B. updategroup
C. changemember
D. modifyhierarchy

Answer: C

Question: 48
Mabel has enabled and configured document versioning in Lotus Quickr for her servers. By
default, which of the following will now occur with this feature?

A. Documents are locked until the place manager unlocks them
B. Users are notified that their attachments have been downloaded
C. Read-only snapshots of existing published documents are retained
D. Each document created now requires a version number to be assigned before it is saved

Answer: C

Question: 49
Byron has enabled Lotus Sametime integration and the My Places features. He must also
configure which of the following for these to function?

A. Super User
B. Single sign-on
C. Extended membership
D. Lotus Domino controlled directory

Answer: B

Question: 50

 Page 11 of 21
 Exam Name:      Administering IBM Lotus Quickr 8.1 Services for Domino
 Exam Type:      Lotus
 Exam Code:      190-950                                      Total Questions:      93

You must have which of the following accesses to a place to create, edit, copy, delete, or run
PlaceBots manually?

A. Author
B. Editor
C. Designer
D. Manager

Answer: D

Question: 51
Barry, a QuickPlace Administrator, uses the QPTools remove command to remove a place.
Which of the following statements about removing places using the remove command is correct?

A. By default, the remove command removes places immediately
B. You must use the remove command on each user in the removed place also
C. You must configure the QPTools Remove field in the server document to determine when the
   place is removed
D. If you use the remove command, you do not have to use the unregister command to remove
   the place document

Answer: D

Question: 52
Both external and local users must set an offline password for each place they take into offline
mode from Lotus Quickr. This password is then stored in the Member Profile for each offline
place of which they are a member. You do not want users creating a new password for each
place; instead you want them to utilize their Lotus Quickr password. Which of the following
options enables this ability?

A. Disable single sign-on in Lotus Domino
B. Use the use_login_passwords setting in the offline section of the qpconfig.xml file
C. Create a default password mapping for each user in the Site Administration on your Lotus
   Quickr server
D. Create a security policy document in the DOLS administration database specifying to utilize
   the Lotus Quickr password

Answer: B

Question: 53
In which of the following locations would an administrator disable context menus or document
drag-and-drop, and configure images and attributes to show in member context menus?

A. notes.ini
B. qpconfig.xml
C. Lotus Domino Directory
D. Site Administration

Answer: B

Question: 54
Which of the following is an XML-formatted feed that can pull content from various place
document repository areas such as folder document listings and forms listings?

A. XSS

 Page 12 of 21
 Exam Name:       Administering IBM Lotus Quickr 8.1 Services for Domino
 Exam Type:       Lotus
 Exam Code:       190-950                                      Total Questions:     93

B. Atom
C. QPFL
D. LDIF

Answer: B

Question: 55
Steve refreshes a PlaceType from its parent. Which of the following will not be updated in the
child PlaceType?

A. Page
B. Member
C. Placebot
D. Room setting

Answer: B

Question: 56
The Lotus Quickr server has been enabled for expanded membership. The place named
Marketing on the Lotus Quickr server has also been enabled for expanded membership. Which of
the following is correct in turning the place back to standard membership?

A. You may not convert the place back
B. You must run the qptool membership model command on that place
C. You must remove all members, revert the place, and then add the members again
D. You must take the place out of the Place Catalog, revert the membership, and reinsert into the
   catalog

Answer: A

Question: 57
When Lotus Quickr is configured to use directory services also controlled by Lotus Quickr, which
of the following is the default request format to type a name in the directory lookup interface to
search for a name to add as a place member?

A. First name, optionally followed by a space and last name
B. Last name, optionally followed by a comma (,) and first name
C. uid, optionally followed by a bracket (<) common name then a closing bracket (>)
D. Email address optionally followed by a bracket (<) common name then a closing bracket (>)

Answer: B

Question: 58
In order for the Lotus Quickr administrator to archive more than one place to a target directory
below the root of the e\: drive, which of the following qptool commands would be issued?

A. load qptool archive -x -r e:\ placeone placetwo placethree
B. load qptool archive -l e:\ -p placeone -p placetwo -p placethree
C. load qptool archive -dir e:\threeplaces -p placeone placetwo placethree
D. load qptool archive -dir e:\threeplaces -p placeone -p placetwo -p placethree

Answer: C

Question: 59


 Page 13 of 21
 Exam Name:      Administering IBM Lotus Quickr 8.1 Services for Domino
 Exam Type:      Lotus
 Exam Code:      190-950                                      Total Questions:      93

The Lotus Sametime server may also be utilized to provide online meetings for Lotus Quickr
places and users. You must create a user account specifically for this purpose. Minimally, in
which of the following places should this account be specified and with what assigned rights?

A. Stconf.nsf and Editor rights
B. Stcenter.nsf and Author rights
C. Stconfig.nsf and Manager rights
D. StMeeting.nsf and Reader rights

Answer: C

Question: 60
In which of the following places would the administrator specify the name of a user or group that
has SuperUser access to all places on the server?

A. qpconfig.xml
B. In a "local'" user directory
C. In the main Lotus Quickr place
D. In an extended directory source

Answer: A

Question: 61
You have a large number of mobile Lotus Quickr users. They have requested the ability to work
offline with the places in which they are members. Which of the followingis required to enable this
ability?

A. SSO must be configured on the Lotus Domino Web server
B. SSL must be configured on the Lotus Domino Web server
C. Places must be globally enabled for offline usage
D. User ID files must be issued from the Lotus Domino server

Answer: D

Question: 62
When creating policies, an administrator can set the policies to send out customized email
messages to place managers or place members when which of the following conditions are met?

A. Places are taken offline for maintenance
B. Places exceed the maximum numbers of members
C. Places become locked due to policy violations
D. Places exceed the maximum number of documents

Answer: C

Question: 63
To enable browser cache clearing, which of the following items must also be enabled for browser
cache clearing to function?

A. ActiveX controls are enabled on the server
B. The Lotus Quickr server must be enabled for single sign-on
C. The sign_out element in the qpconfig.xml file is set to false
D. The user must clear the local browser cache before the server cache clearing functions

Answer: A

 Page 14 of 21
 Exam Name:      Administering IBM Lotus Quickr 8.1 Services for Domino
 Exam Type:      Lotus
 Exam Code:      190-950                                      Total Questions:     93



Question: 64
Your Lotus Quickr environment has enabled and configured single sign-on capabilities. You are
running the server at a public kiosk and do not wish users to log in and out of Lotus Quickr. Which
of the following qpconfig.xml options allows this?

A. <kiosk_mode="on"/>
B. <kiosk sign_in="on"/>
C. <kiosk_mode="true"/>
D. <kiosk log_out="off"/>
E. <sign_out enabled="true"/>
F. <sign_in enabled="true"/>
G. <sign_out enabled=False/>
H. <sign_in enabled=False/>

Answer: D

Question: 65
Eric's Lotus Quickr server has a place configured for standard membership. He has created a
Super User account that is also an explicit member in this place. As an explicit member, the
Super User has author rights. Which of the following rights will the Super User account gain for
this place given this scenario?

A. Editor
B. Reader
C. Author
D. SuperUser

Answer: C

Question: 66
Peter has been requested by the company's security group to disable form agents, or Placebots.
In which of the following locations will he find this ability?

A. notes.ini
B. qpconfig.xml
C. Site Administration
D. The Lotus Domino Directory

Answer: C

Question: 67
To manage and control Super User access, you would utilize the qpconfig.xml file for the browser
access and which of the following for Lotus Domino Directory control of Super User access from
a Lotus Notes client by default?

A. QuickrSUGroup
B. QuickPlaceSiteAdministrators
C. QuickrAdministratratorsGroup
D. QuickPlaceAdministratorsSUGroup

Answer: D

Question: 68


 Page 15 of 21
 Exam Name:       Administering IBM Lotus Quickr 8.1 Services for Domino
 Exam Type:       Lotus
 Exam Code:       190-950                                      Total Questions:      93

Your Lotus Quickr server has specified both a user directory source during setup and a Lotus
Quickr administrator. In which of the following locations is the administratorstored by default?

A. In the local Lotus Domino Directory
B. A local member of the servers Site Administration place
C. In the user directory source specified during installation
D. In both the local Lotus Domino Directory and the directory source specified during installation

Answer: B

Question: 69
Vern has configured the Lotus Domino server to utilize the Lotus Domino Servlet Engine for Lotus
Quickr. Which of the following is also required for this to function correctly?

A. He must configure the server to use expanded group membership
B. He must configure the server to use single sign-on authentication
C. He must enable the server for Secure Socket Layer (SSL) traffic over HTTP
D. He must enable the server to allow Placebots to be run by the Lotus Quickr server id

Answer: B

Question: 70
Your Lotus Quickr server has been enabled for single sign-on ability. Which of the following
settings must be added to the notes.ini file of each Lotus Quickr server to prevent anonymous
access to files in the HTML directory?

A. EnableSingleSignOn=1
B. NoWebFileSystemACLs=1
C. ProtectAnonymousAccess=0
D. QuickrPlaceAcessSecurity=0

Answer: B

Question: 71
Suppose a place named salestrends uses expanded membership, and the base distinguished
name specified in the qpconfig.xml file for the expanded membership groupsis
ou=groups,o=teamworkplace. If someone adds an external user member to salestrends with
Author access, Lotus Quickr adds the user's name to a group created in the LDAP directory
named which of the following?

A. cn=h_Authors,ou=groups,o=teamworkplace
B. cn=salestrends,ou=groups,o=teamworkplace
C. cn=h_Authors,ou=salestrends,ou=groups,o=teamworkplace
D. cn=groups,ou=h_Authors,ou=salestrends,o=teamworkplace

Answer: C

Question: 72
To establish offline authentication ability for your Lotus Quickr users, you must configure Lotus
Domino Offline Services (DOLS). In which of the following must you store the certifier that users
will utilize to create their ID files for offline usage?

A. da.nsf
B. dols.nsf
C. names.nsf

 Page 16 of 21
 Exam Name:       Administering IBM Lotus Quickr 8.1 Services for Domino
 Exam Type:       Lotus
 Exam Code:       190-950                                      Total Questions:     93

D. doladmin.nsf

Answer: D

Question: 73
Expanded membership in Lotus Quickr pertains to which of the following member types?

A. Local members
B. Local group members
C. External group members
D. Individual external members

Answer: D

Question: 74
Which of the following settings will enable place managers or owners to specify that versions will
always be created for all documents published using the associated form?

A. Enable document versioning
B. Disable document versioning
C. Enable document editing hierarchy
D. Always store updates as new version

Answer: D

Question: 75
Paula has configured Lotus Quickr to utilize Lotus Sametime for awareness. She has completed
the following steps: - Each Lotus Quickr place utilizes local members - Both the Lotus Quickr and
Lotus Sametime server are in the same Lotus Domino domain - Both are in the same DNS
domain - Single sign-on is configured for both servers Awareness, however, is not functioning.
Which of the following is the best solution to the lack of awareness in Lotus Quickr?

A. Single sign-in is not supported in this scenario
B. The Lotus Quickr and Lotus Sametime servers must reside in different DNS domains
C. Lotus Sametime features are available only to place members registered in an LDAP directory
D. The Lotus Quickr and Lotus Sametime servers must reside in different Lotus Domino domains

Answer: C

Question: 76
In order to perform many server configuration tasks, you must create the qpconfig.xml file and
place it in the appropriate location on your Lotus Domino server. Which of the following shows the
correct location for this file based on a default installation path of Lotus Domino?

A. C:\Program Files\Lotus\Domino\Data
B. C:\Program Files\Lotus\Domino\Data\Quickr
C. C:\Program Files\Lotus\Domino\Data\Domino\HTML
D. C:\Program Files\Lotus\Domino\Data\Quickr\Config

Answer: A

Question: 77
Which of the following are created by Lotus Quickr when implementing expanded membership?

A. Local administrator names for each room

 Page 17 of 21
 Exam Name:        Administering IBM Lotus Quickr 8.1 Services for Domino
 Exam Type:        Lotus
 Exam Code:        190-950                                      Total Questions:    93

B. Room-specific access control groups in an LDAP directory
C. Placetypes with preconfigured group membership attributes
D. Extended ACL entries in each main area for each Lotus Quickr place

Answer: B

Question: 78
The Lotus Quickr environment you are viewing has a large number of places with multiple
directory sources controlled by Lotus Quickr. Which of the following options will decrease
directory search times while in the Human Resources place on the Lotus Quickr server?

A. Rebuild the LDAP cache in the place
B. Enable Narrow searches to the place name
C. Modify the LDAP port number to an alternate port
D. Enable check for SSL connection with LDAP user directory

Answer: B

Question: 79
Lotus Domino recognizes only distinguished names that contain the traditional Lotus Domino
components. If the distinguished names of external members in your LDAP directory utilized for
Lotus Quickr do not follow the Lotus Domino model and you use DOLS, you must perform which
of the following?

A. Edit each user's LDAP record to include the Lotus Domino components
B. Modify your local Lotus Domino Directory to include the Lotus Domino components for each
   LDAP user
C. Use qpconfig.xml settings to translate users' names into a format that Lotus Domino
   recognizes
D. Delete the DOLS administration default security policy and create one to match your LDAP
   format

Answer: C

Question: 80
By default, when creating a Lotus Quickr place for each user in your environment utilizing Lotus
Quickr Entry, which of the following is the default place name for each user?

A. The user's short name
B. The user's common name
C. The user's email address
D. The user's FirstNameLastName

Answer: C

Question: 81
After you have installed or upgraded to IBM Lotus Quickr, you will enable the Lotus Domino
Servlet Engine. This step provides which of the following functions of administration actions?

A. qptool lock
B. qptool verify
C. qptool reduce
D. qptool export

Answer: A

 Page 18 of 21
 Exam Name:       Administering IBM Lotus Quickr 8.1 Services for Domino
 Exam Type:       Lotus
 Exam Code:       190-950                                      Total Questions:      93



Question: 82
Yvette has configured her extended membership directory utilized in her Lotus Quickr server
environment. Users are able to authenticate and access all the Lotus Quickr Places correctly.
They are unable to take places offline, though. Which of the following is the most likely cause
for this problem?

A. Users are accessing places through group membership
B. Users are listed as Reader access only in the places
C. Users are listed hierarchically in the access list for the places
D. Users are listed as common names in the access list for the places

Answer: A

Question: 83
In order to increase performance on the main Lotus Quickr server, Sheree wishes to restrict
collaborative installations from occurring from that server. Which of the following variables should
be listed in qpconfig.xml?

A. <webservices>install=False</webservices>
B. <connector_install_url></connector_install_url>
C. <pull_connectors>on_server="1"</pull_connectors>
D. <collaboration>instance_<serverURL>="true"</collaboration>

Answer: B

Question: 84
Anna chose to allow Lotus Domino to control directory services. If the secondary directory is an
LDAP directory and there are distinguished names in the directory that don't conform to the Lotus
Domino naming convention, which of the following is the best solution?

A. Use an all-asterisk naming rule in the Directory Assistance document
B. Enter aliases for all users that conform to the Lotus Domino naming convention
C. Rename all existing users to a new OU that conforms to the Lotus Domino naming convention
D. Remove the Lotus Domino naming conventions from the Lotus Domino Directory to allow the
   nonconforming names

Answer: A

Question: 85
To use groups from a directory as place members in a Lotus Domino controlled directory
environment, you specify "Group Authorization" in the Directory Assistance document. Which of
the following requirements must also be followed to enable this option?

A. Locate all groups in one directory
B. Groups must be listed in a hierarchical format
C. Directories must NOT be local to the Lotus Domino server
D. Directories may NOT be accessible through LDAP and must be native to Lotus Domino

Answer: A

Question: 86
For Lotus Quickr for Lotus Domino, if you use any non-English version of the Lotus Quickr server,
you must perform which of the following so that page content displays correctly in non-English
languages?

 Page 19 of 21
 Exam Name:       Administering IBM Lotus Quickr 8.1 Services for Domino
 Exam Type:       Lotus
 Exam Code:       190-950                                      Total Questions:   93



A. Specify the additional languages in qpconfig.xml
B. Set up the Lotus Domino server in multiple languages
C. Set up the server to generate output using UTF-8 encoding
D. Generate a list of supported languages and provide those languages as attributes in the
   directory for each person

Answer: C

Question: 87
The qptool addmember command may not be utilized for which of the following reasons?

A. To add users to subrooms in a place
B. To add users from extended membership
C. To add users to the LotusQuickr/lotusquickr place
D. To add users with special characters in their name

Answer: C

Question: 88
The command qptool updatemember does not operate on which of the following?

A. Super Users
B. Local members
C. Place managers
D. Extended members

Answer: B

Question: 89
Which of the following is the correct EXTMGR_ADDINS name to allow users to take places offline
in Microsoft Windows environments? (Note: The core part of this name is included across all
platforms supported by Lotus Quickr.)

A. noflqp
B. ndolextn
C. nqpextmgr
D. nqckroffline

Answer: C

Question: 90
Your environment includes a Lotus Quickr cluster based on Lotus Domino. You are attempting to
run the qptool membership model command to enable a place for expanded membership. Which
of the following is the best action to take when performing this in a clustered environment?

A. Run the command on one replica only
B. Run the command on all servers in the cluster
C. Delete all but one of the replicas, run the command, and recreate the replicas
D. Remove the place from the Place Catalog, run the command on all servers in the cluster, and
   add the place to the catalog again

Answer: A

Question: 91

 Page 20 of 21
 Exam Name:       Administering IBM Lotus Quickr 8.1 Services for Domino
 Exam Type:       Lotus
 Exam Code:       190-950                                      Total Questions:      93

In group search lookups, when someone types the name of a group in the directory lookup
interface to search for a group name to add as a place member, by default theserver searches for
the group name in which of the following?

A. The gn attribute of groups defined as placeclass=objectGroup
B. The cn attribute of groups defined as objectclass=groupOfNames
C. The uid attribute of groups defined as uidGroupClass=NamedGroup
D. The groupname attribute of groups defined as groupclass=groupName

Answer: B

Question: 92
By default, Lotus Quickr utilizes which of the following forms of authentication for the Lotus Quickr
Connectors?

A. SASL
B. Anonymous
C. Basic name-and-password
D. Secure Socket Layer (SSL)

Answer: C

Question: 93
While placing the necessary files onto the Lotus Sametime server for Lotus Quickr integration,
you must manually create which of the following folders for the files?

A. Awareness
B. Usernames
C. Integration
D. Peopleonline

Answer: D


                                        End of Document




 Page 21 of 21

				
DOCUMENT INFO
Shared By:
Tags:
Stats:
views:876
posted:4/1/2010
language:English
pages:21