Docstoc

Chapter 6 - LAN Hardware

Document Sample
Chapter 6 - LAN Hardware Powered By Docstoc
					Chapter 6 - LAN Hardware

MULTIPLE CHOICE

1. The type of server that allows two or more users to share an application program is a
   A. disk server.
   B. file server.
   C. database server.
   D. print server.
   E. none of the above

   Answer: B

2. The type of server that will be involved with a spooler is a
   A. disk server.
   B. file server.
   C. database server.
   D. print server.
   E. none of the above

   Answer: D

3. The type of server that receives a request, processes it locally, and sends the results back to the
   user is a
   A. disk server.
   B. file server.
   C. database server.
   D. print server.
   E. none of the above

   Answer: C

4. The type of server that requires each user to have their own private, dedicated disk space is a
   A. disk server.
   B. file server.
   C. database server.
   D. print server.
   E. none of the above

   Answer: A




                                                 183
5. A database server is most likely structured around a database language called
   A. query-by-example (QBE).
   B. CODASYL.
   C. dBASE.
   D. structured query language (SQL).

   Answer: D

6. The server technology that might reduce the number of characters transmitted over the medium
   is a
   A. disk server.
   B. file server.
   C. database server.
   D. print server.
   E. none of the above

   Answer: C

7. Which of the following is not a component of disk access time?
   A. disk cache
   B. seek
   C. latency
   D. data transfer

   Answer: A

8. Which of the following represents the average time for data to rotate under the read/write head
   of a disk?
   A. disk cache
   B. seek
   C. latency
   D. data transfer

   Answer: C

9. Which of the following represents the average time for the read/write heads to move to the
   proper cylinder of a disk?
   A. disk cache
   B. seek
   C. latency
   D. data transfer

   Answer: B




                                               184
10. File servers typically need a large disk capacity because
    A. they hold most of the application programs.
    B. databases may be large.
    C. users may store their files on the server's disk.
    D. network operating systems use a considerable amount of disk space.
    E. all of the above

   Answer: E

11. Several smaller capacity disk drives may be more beneficial than a single disk drive with a
    capacity approximately equal to the smaller disk drives because
    A. several smaller disk drives are likely to be less expensive than a single large drive.
    B. it is easier to manage several smaller disk drives than one large drive.
    C. a single disk will provide higher reliability than several disks.
    D. a single disk drive may not be able to provide the number of required disk accesses per
       second.
    E. all of the above

   Answer: D

12. Which of the following is not a type of disk drive interface?
    A. IDE
    B. RJE
    C. ESDI
    D. SCSI

   Answer: B

13. Which of the following is not true regarding disk controller for a file server?
    A. it connects the disk drive to the computer's bus
    B. it may be based on one of several different standards
    C. all common microcomputer controllers are well-suited for a LAN server
    D. all of the above are true

   Answer: C

14. Which of the following is not a likely use of a file server's memory?
    A. running the network operating system
    B. running an application
    C. disk cache
    D. add-in network operating system modules
    E. all of the above are likely uses of a file server's memory

   Answer: B




                                                 185
15. A disk cache
    A. replaces a disk controller.
    B. is a hardware device that takes up an expansion slot on the file server.
    C. is essential to the functioning of a file server.
    D. attempts to reduce the number of physical disk accesses.
    E. attempts to reduce the number of logical disk accesses.

   Answer: D

16. The most common LAN backup device in use today are
    A. diskettes.
    B. hard disks.
    C. optical disks.
    D. magnetic tape.
    E. none of the above

   Answer: D

17. The main disadvantage of diskettes as a backup medium is
    A. storage capacity per diskette.
    B. unavailability.
    C. software support.
    D. cost.
    E. none of the above

   Answer: A

18. Which of the following is not true of a WORM drive?
    A. it is a type of optical drive
    B. it can only be written to once
    C. it has a very high data capacity
    D. all of the above are true

   Answer: D

19. A diskless workstation
    A. can work independently of a LAN.
    B. has the operating system stored in ROM.
    C. is more expensive than workstations with disks.
    D. helps prevent some security problems.
    E. none of the above

   Answer: D




                                                186
20. You may need to add more memory to a microcomputer when connecting it to a LAN because
    A. LAN applications require more memory.
    B. the required disk cache will take up more memory.
    C. workstation network software must be resident in the workstation.
    D. all of the above
    E. none of the above

   Answer: C

21. Which of the following is not usually a LAN adapter selection criterion?
    A. media access control protocol
    B. memory capacity
    C. bus interface
    D. medium
    E. vendor

   Answer: B

22. A LAN adapter
    A. provides the connection between the medium and the computer's bus.
    B. is workstation software.
    C. is server software.
    D. provides the connection between two LANs.

   Answer: A

23. A printer driver is
    A. a type of print server.
    B. another name for a spooler.
    C. a person who delivers printers.
    D. a software module that determines how to format data for a specific printer.

   Answer: D

24. In the context of LANs, the abbreviation UPS stands for
    A. Unlimited Program Support.
    B. Uninterruptible Power Supply.
    C. Unintentional Program Statement.
    D. Undetected Power Surge.

   Answer: B




                                               187
25. A transceiver
    A. helps make the connection of a computer to the network.
    B. may be connected directly to the medium.
    C. may be located on the LAN adapter.
    D. helps send and receive network data.
    E. all of the above

   Answer: E

26. A MAU
    A. is used in a token ring network to regenerate a lost token.
    B. is an abbreviation for Medium Access Unit.
    C. is used in bus networks to prevent signal loss at the ends of the bus.
    D. helps establish the ring topology in a token ring network.

   Answer: D




                                                 188
TRUE/FALSE

1. A disk server allows two or more users to share the same database file.
   Answer: False

2. A file server allows two or more users to share the same application program file.
   Answer: True

3. A database server allows two or more users to share the same word processing text file.
   Answer: False

4. A database server can be used in place of a file server.
   Answer: False

5. A file server can be used in place of a disk server.
   Answer: True

6. A database server may reduce the amount of data being transmitted over the LAN medium.
   Answer: True

7. Two critical disk selection factors are storage capacity and average access time.
   Answer: True

8. If you had the choice of one large disk drive over several smaller disk drives for a server,
   choosing one large disk drive is almost always the better choice.
   Answer: False

9. The three components of disk access time are seek, latency, and transfer times.
   Answer: True

10. A disk controller provides the interface between the disk drive and the computer itself.
    Answer: True

11. Disk cache memory is a high-speed buffer for printing.
    Answer: False

12. The fundamental premise of disk caching is that memory accesses are faster than disk accesses.
    Answer: True

13. A logical read occurs when a program issues a read request.
    Answer: False

14. The effectiveness of disk caching depends on the access speed of the disk.
    Answer: False




                                                 189
15. Two factors to consider when choosing a server are the number of free expansion slots and the
    rating of the power supply.
    Answer: True

16. The primary backup device being used today are removable disks.
    Answer: False

17. Backups are used to archive data that is seldom needed and thus frees the space on disks that
    the data would ordinarily require.
    Answer: True

18. Floppy diskettes are an ideal backup medium for server disks because they are available on
    most computers.
    Answer: False

19. On some LANs it is possible to mix IBM and Apple compatible workstations.
    Answer: True

20. All workstations on a LAN must be using the same workstation operating system, for example,
    DOS or OS/2.
    Answer: False

21. Diskless workstations are inherently more expensive than workstations with disk drives.
    Answer: False

22. Workstation memory capacity is important because LAN workstations must run memory
    resident network software as well as application software.
    Answer: True

23. LAN adapters provide the connection between the medium and the bus of the workstation or
    server.
    Answer: True

24. LAN adapters are chosen to be compatible with the type of medium being used.
    Answer: True

25. A LAN adapter for an IBM compatible workstation can be used in any IBM compatible
    microcomputer so long as it is compatible with the medium.
    Answer: False




                                                190

				
DOCUMENT INFO