Docstoc

21

Document Sample
21 Powered By Docstoc
					General Quiz : Dt. 7.6.2001
Q-File 21
Qns by : G.Sreekanth


1. In the 1960's, who used the pseudonyms Eric Galt, Paul Edward
Bridgeman, George Ramon Sneyd      and John Willard ?
ans) James Earl Ray - assassinated Martin Luther King Jr.

2. Who trained as a surgeon at St. Bartholomew's and Westminster
hospitals; practised as such       for some 20 years in Bristol; died
during WWI; and is buried at Beckenham Cemetery, Elmers       End Road,
in Kent ?
ans) Dr.W.G.Grace.

3. In the world of fiction whose mother, Monique Delacroix, died in a
climbing accident near        Chamonix when he was 11 ?
ans) James Bond.

4. Where, among many others, can be seen: Lenny Bruce, H G Wells,
Karlheinz Stockhausen, Edgar      Allen Poe, Sir Robert Peel, Karl Marx,
Dr David Livingstone, Marilyn Monroe, Albert Stubbins,     and Max Miller
?
ans) On the sleeve of Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band - Beatles.

5. Nelly Thornton, who was travelling to Egypt with her lover, Lord
Montagu, perished at sea in     1916 when their ship was torpedoed by a
German submarine. It is generally believed that a        sculptor called
Charles Sykes used her as a model for something that became extremely
famous.     What was this ?
ans) Spirit of Ecstasy - on the bonnet of Rolls-Royce.

6. There is more than one way of spelling it but what is the Yiddish
word, used prominently in      North America, which means "shameless
audacity" or"self-confidence" and is normally applied      to a person
who says or does something outrageous without any outward sign of
embarrassment ?
ans) Chutzpah.

7. Monsignor John O'Connor (1870 --1952), who lived and worked in or near
Bradford for much of      his life, was the inspiration for which famous
fictional character who habitually wore black?
ans) Father Brown.

8. After the attempt on his life in 1981, Ronald Reagan is supposed to
have said to his wife       "Honey, I forgot to duck". He was, however,
quoting a man who had made the same remark in very     different
circumstances in 1926. Who ?
ans) Jack Dempsey - the legendary boxer .

9. Which three words complete this extract from a famous 1930's poem?
"He's the bafflement of       Scotland Yard, The Flying Squad's despair,
/ For when they reach the scene of crime - - -".
ans) Macavity is not there ...
10. Ultimate trivia. What is " Sizzlethighophobia " the fear of ?
ans) The fear of sitting on a vehicle parked in the hot sun by the
thought that one's thighs          might get burnt.

				
DOCUMENT INFO