Docstoc

40

Document Sample
40 Powered By Docstoc
					Topical trivia
Q-File 40
Qns by: Satyakalyan Mohanty

1.In the world of transportation what is the claim to fame of a firm
called Nugas Technologies ?
ans) Only company in India [at present] that is certified for CNG
conversion of diesel buses.

2.Which ocassional guitarist with Pink Floyd suggested 'Mostly Harmless'
as his epitaph just before his death ?
ans) Douglas Noel Adams - author of The Hitchhiker's Guide to the Galaxy.

3.How do you better know the Indian part of a duet titled Hindi Sad
Diamonds ?
ans) Chamma Chamma song - the duet is from Moulin Rouge.

4.What was launched in the world of computers with the codename Cool?
ans) C# or C-Sharp language .

5.For what reason was an 1875 poem titled 'Invictus' by William Ernest
Henley in news recently ?
ans) Timothy McVeigh issued a copy of this poem just before his death.

6.Two repositories of cricketing wisdom were Aamir Khan's companions in
the making of Lagaan. One of them was Mihir Bose''The History of Indian
Cricket'. Who/what was the other ?
ans) Sachin Tendulkar.

7.Why did Ellen Spertus - sporting a circuit board corset and a slide
rule strapped in a leather holster to her thighs, make waves in
cyberworld ?
ans) She won the 'Sexiest Geek Alive' Award at the Broadband 2001
Conference at San Jose, USA.

8.Who is the chairperson of the Regional Steering Committee(Asia & for
the Advancement of Rural and Island Women ?
ans) Begum Sheba Musharraf - wife of President Pervez Musharraf.

9.Why was an aircraft carrier USS John C.Stennis in news in Hollwood
circles ?
ans) The movie Pearl Harbour was premiered aboard this ship.

10.An event management company named ASMS was recently launched in India.
What does ASMS stand for ?
ans) Azhar Sangeeta Management Services - owned by Md.Azharuddin and his
wife Sangeeta Bijlani.

				
DOCUMENT INFO
Shared By:
Categories:
Stats:
views:27
posted:3/14/2010
language:English
pages:1