Docstoc

9

Document Sample
9 Powered By Docstoc
					1.What Russian word literally means 'the dissolute' ?
ans)Rasputin.
keyword:Rasputin

2.In March 1994 an aspiring music manager advertised in the trade
magazine The Stage for girls aged between 18 and 23 who could sing and
dance. Over 400 responded to the advertisement, which asked 'Are you
streetwise, ambitious, dedicated'? Which group was eventually chosen ?
ans)Spice Girls.
keyword:Spice Girls

3.Mrs.Frank Butler was one of the most noted women of America and a
native of Darke county. How do we know her better ?
ans)Annie Oakley.
keyword:Annie Oakley

4.Complete the series: Noh, Kyogen, Bunraku, ________.
ans)Kabuki. They are the four forms of Japanese classical theatre.
keyword:Kabuki.

5.Vogue named her, along with Maharani Gayatri Devi, as one of the
world's most beautiful and well turned-out women. And surely, those who
saw her vulnerable good looks in the simple, understated Anuradhan by
Hrishikesh Mukherjee or in the more controversial Yeh Raaste Hain Pyaar
Ke could not but agree. Who ?
ans)Leela Naidu. Leela Naidu turned away from the arc lights after she
married her childhood sweetheart, poet Dom Moraes.

6.In the world of advertising, Baron George Wrangell is known as 'The man
in the _________ ______'. Fill up the blanks.
ans)'The man in the Hathaway shirt'.
keywords:Hathaway shirt

7.On the Obverse, one can find an inscription that reads ' TRANSIRE SUUM
PECTUS MUNDOQUE POTIRI'
- "To transcend one's spirit and to take hold of (to master) the world."
On the reverse the inscription on the tablet reads: CONGREGATI EX TOTO
ORBE MATHEMATICI OB SCRIPTA INSIGNIA TRIBUERE
It means: "The mathematicians having congregated from the whole world
awarded (this medal) because of outstanding writings." The verb form
"tribuere" (the first "e" is a long vowel) is a short form of
"tribuerunt". In the background there is a representation of Archimedes'
sphere being inscribed in a cylinder. Where would you find the above
mentioned inscriptions ?
ans)On the Fields Medal, which according to many is the equivalent of
Nobel Prize in Mathematics.
keyword:Fields Medal, On the Fields Medal.

8.Originally, this term was used to describe a commander of a division of
ten. Later on this became a church term and was the title of the
ecclesiastic who was at the head of ten monks in a monastery. At present
it is used in the field of education. What term ?
ans)Dean from Decanus, which in turn is derived from the Latin word for
ten.
9.What can be classified into four types(in order of their development
and complexity) - Jargon, Stable, Expanded and Creole.
ans)Pidgin english.
keyword:Pidgin english, Pigeon English, Pidgin.

10.The title of which famous novel(1939) comes from Julia Ward Howe's
'The Battle Hymn of the Republic'(1862): Mine eyes have seen the glory of
the coming of the Lord; He is trampling out the vintage where ________
__________ ___ __________ are stored.
ans)The Grapes of Wrath - John Steinbeck.

				
DOCUMENT INFO
Shared By:
Categories:
Stats:
views:1
posted:3/14/2010
language:English
pages:2