Docstoc
EXCLUSIVE OFFER FOR DOCSTOC USERS
Try the all-new QuickBooks Online for FREE.  No credit card required.

8

Document Sample
8 Powered By Docstoc
					1.What household appliance was invented after a researcher walked by a
radar tube and a chocolate bar melted in his pocket ?
ans)Microwave Owen.
keywords:Microwave,Microwave Owen.

2.In 1998, Fortune estimated that he has contributed conservatively $10
billion to the US economy in 13 years. In China, he is the 2nd most
famous American after Thomas Alva Edison. Photographers travelling in
Asia and Eastern Europe have used photos of him as currency. In some
countries, Americans are sometimes greeted by locals in the only words
they know in English _______ _______.
Who ?
ans)Michael Jordan - His Airness.
keywords:Michael Jordan

3.Which rip-roaring film, based on a short story by Rudyard Kipling,
follows the adventures of Danny Dravot and Peachy Carnehan - both former
British Army soldiers and Freemasons - in the legendary Kingdom of
Kafiristan ?
ans)The Man Who Would Be King.
keywords:The Man Who Would Be King, Man Who Would Be King

4.The Romans called it 'Harpastum', the Greeks called it 'Episkards' and
the Chinese 'Tsuchu'. How do we know it today ?
ans)The game of football.
keywords:Football, Soccer,The game of football

5.What is the Eskimo word for 'polar bear' ?
ans)Nanook.
keywords:Nanook.

6.If Magnum is 2, Jeroboam is 4, Rehoboam is 6, Methuselah is 8,
Salmanazar is 12, Balthazar is 16, then who or what is 20 ?
ans)Nebuchadnezzar. All are sizes of champagne bottles.
keywords:Nebuchadnezzar, Nebuchadnezar, Nebuchanezzar.

7.Name the Roman goddess of the countryside whose name was applied by
Carolus Linnaeus to his catalogue of animals in 1746.
ans)Fauna.
keywords:Fauna.

8.With what four letters would one associate the "Buttonwood Agreement"
of 1792 ?
ans)NYSE - New York Stock Exchange. On May 17,1792 24 brokers signed an
agreement to trade with one another beneath a Buttonwood tree outside 68
Wall Street.
keywords: NYSE.

9. Fill up the blank - ________ is an actual unit of time for 1/100th of
a second.
ans)Jiffy. You might have come across the phrase 'in a jiffy'.

10."KHAQQ calling Itasca. We must be on you, but cannot see you. Gas is
running low." - Whose words ?
ans)Amelia Earhart in 1937.This was the last radio communiqué before her
disappearance.

				
DOCUMENT INFO
Shared By:
Categories:
Stats:
views:10
posted:3/14/2010
language:English
pages:2