5

Document Sample
5 Powered By Docstoc
					General Quiz : Dt 14.5.2001
Q-File 5
Qns by : G.Sreekanth [ Prelims of Q'Foria singles Quiz ]

1. In 1896 , Ernest Dowson wrote a poem " NON SUM QUALIS ERAM " --- I
have forgot much , Cynara    ! ' _ _ _ _ What four words follow ?
ans) Gone With The Wind - the title of Margaret Mitchell's novel.

2. Name the champion boxer who was apparently denied a berth on the First
Class of the Titanic      because he was a negro , and he refused to
travel in a lower class .
ans) Jack Johnson .

3. Which famous personality turned down the Order of Merit with a
statement : " It would be         superfluous , as I have already
conferred this on myself ." ?
ans ) George Bernard Shaw .

4. In which Marx brothers film do we hear these lines : My husband is
dead / I'll bet he's just    using that as an excuse / I was with him to
the end / No wonder he passed away / I held him in    my arms and kissed
him / So it was a murder ! .
ans) Duck Soup.

5. Queen Isabeau [ 1371 - 1435 ] of France was the first woman in history
to do what ?
ans) Wear lingerie .

6. The name of which hot , suffocating wind which blows in northern
Africa and Arabia literally     means " To Poison " in Arabic ?
ans) Simoom .

7. What can be Gauri , Tripura , Kalika , Ananda ?
ans ) Tandava - all are its various forms .

8. A certain game called Rathera was patronized by the kings of the
Chalukya and Rashtrakuta        dynasties around the 8th -10th centuries
. By what name is the game known today ?
ans) Kho-kho .

9. Victor Hugo inquiring about his work " Les Miserables " wrote a letter
to his publisher which    contained only a question mark [ ? ] and
nothing else . What was the publisher's reply ?
ans ) A letter containing only an Exclamation mark [ ! ] .

10. What is the common Swahili word for 'lion'   ?
ans) Simba - as in Lion King .

				
DOCUMENT INFO
Shared By:
Categories:
Stats:
views:6
posted:3/14/2010
language:English
pages:1