Docstoc

Assers record of this mans life_ published in 893_ is the best

Document Sample
Assers record of this mans life_ published in 893_ is the best Powered By Docstoc
					Matt Cvijanovich Memorial Novice Tournament
Tossups by Chicago B (Chris Benedik, Steve Katz, David Seal, and Lily Vonderheide)

1. These creatures uniquely possess ten sex chromosomes, one of which is the ZZ/ZW pattern that they
share with birds. Venom from these animals’ crural glands can lead to oedema and hyperalglesia, though
they do not use their vemom for hunting, instead using electroreceptors that detect the muscle contractions
of their prey as they move through water. Not found on New Guinea, these creatures join echidnas to
comprise order monotremata. For ten points, name these amphibious Australian mammals.
          Answer: duckbill platypus (accept either underlined part or Ornithorhynchus anatinus)

2. This regions native residents are also known as Uryankhai. Briefly independent between the world wars,
this autonomous republic with capital at Kyzyl is home to the headwaters of the Yenisey River. For ten
points, name this principality south of Siberia, the subject of the 1999 documentary Genghis Blues, notable
for its throat singing.
           Answer: Tannu-tuva (or Tyva)

3. A proposed upper bound on the energy of these entities is the GZK limit, but the recent discovery of the
so-called “oh-my-god particle” has called this into question. Postulated by Hess to explain electrometer
readings, their name was coined by Millikan who, believing they were photons, debated Compton, who
correctly held that they are charged particles. Pions and muons were discovered using these and the
showers they create are detected by the current Auger Project. For ten points, name this form of highly
energetic radiation of indeterminate origin that comes from space.
         Answer: cosmic rays

4. In 1937, this person chaired a commission of enquiry that cleared Trotsky of the charges brought against
him in the Moscow Trials. This thinker’s more philosophical works include Ethics, co-written by James
Tufts, and The Quest for Certainty. He wrote about stimuli of the in “The Reflex Arc Concept in
Psychology.” This social scientist co-founded the New School for Social Research and the University of
Chicago Laboratory Schools. For ten points, name this American pragmatist who may be best-known for
the ideas espoused in Democracy and Education, namely those of progressive, scientific education.
         Answer: John Dewey

5. Benjamin Butler represented some of the men convicted after this event, all of whom were later
pardoned by John Peter Altgeld. Immediately preceded by a fight at the McCormick Harvesting Machine
Co. at which four were killed by police, this event is commemorated by bonfires at some May Day
celebrations. For ten points, name this tragedy that helped lead to the downfall of the Knights of Labor; a
May 4th, 1886 riot touched off when someone detonated a bomb at a labor rally in Chicago.
         Answer: the Haymarket Square Riot

6. This artist’s innovative String Quintet in C Major alternates between minor and major tones as evidenced
by the sudden shift of the G tone in the second movement. This musician didn’t meet with much success
from such operas as The Devil's Palace of Desire or The Friends of Salamanca. This composer’s adroitness
at setting such texts as “Der Doppelganger” and “Gretchen at the Spinning Wheel” gained him fame for
developing the lieder. For ten points, name this Austrian composer most famous for symphonies including
his “The Great” and “Unfinished.”
          Answer: Franz Peter Schubert

7. This work’s third and fourth sections attempt to define thought, while a statement in the fifth posits that
bit patterns map onto sentences. Its succinct style is modeled on Frege’s. The final section of this work,
placed directly after a reference to Schopenhauer’s ladder analogy, is proposition seven, is the only
proposition with no sub-statements, which claims “What we cannot speak of we must pass over in silence.”
For ten points, what is this logical-positivist tome, the only book-length work of Ludwig Wittgenstein?
          Answer: Tractatus Logico-Philosophicus
8. The interesting problem of finding the optimal level of unemployment insurance when this is large is the
subject of recent work by Raj Chetty. Introduced by Alfred Marshall when discussing the Giffen Paradox,
it is one component of the Slutsky decomposition. This effect explains why work time does not
monotonically increase with wages. For ten points, identify this effect, often called the wealth effect, which
is augmented by the substitution effect and quantifies how demand changes with consumer affluence.
          Answer: the income effect (accept wealth effect before “wealth”)

9. Initially posited in a paper on Prussian blue, this rule does not hold for some compounds, which are
known as non-stoichiometric. Berthollet violently objected to this principle when it was first published in
1797, but it was established beyond a doubt by Berzelius in 1811. A simple consequence of Dalton’s
atomic model, this law was first stated by Joseph Proust, for whom it is sometimes known. For ten points,
name this very basic law from chemistry that states that a given compound always contains a certain
fraction of each of its constituent elements.
           Answer: The law of definition proportions (accept law of constant composition; accept
           Proust’s law before “Proust” and prompt on it afterwards)

10. Martin Luther notably mistranslated the name of the leader of one side in this engagement, which saw
Numonius Vala flee after a failed assault on a wall at the foot of the Kalkriese Hill. The victorious
commander would go on to be betrayed and murdered after defeating the Marcomanni ten years later, while
the loser, Varus, committed suicide, prompting Augustus to demand his troops back. For ten points, name
this 9 CE battle in which the Germanic forces, led by Arminius, ambushed and annihilated three Roman
legions in a certain forest.
          Answer: the Battle of Teutoburg Forest

11. This biographer plagiarized his own works in a life of Haydn then forged a correspondence in an
attempt to exonerate himself. Physical love, tasteful love, love from vanity, and love from passion are the
four types of love posited in this writer’s On Love. An escapee from the Farnese tower, Fabrice del Dongo,
is the protagonist of his The Charterhouse of Parma. For ten points, name this author of a novel about the
social climbing Julian Sorel, The Red and the Black.
          Answer: Stendhal or (Marie-henri Beyle)

12. This team used the twelfth pick in the 1972 NBA draft to selected Julius Erving, but he stayed in the
ABA. They made the conference finals in 1983, 1984 and 1986, but were only able to win two games
combined in those series; those teams were coached by Don Nelson and featured two-time Defensive
Player of the Year Sidney Moncrief. In 1969, they won a coin toss with the Phoenix Suns giving them the
rights to draft Lew Alcindor. For ten points, name this team that currently stars Andrew Bogut and Michael
Redd and plays its games in the Bradley Center in Milwaukee.
          Answer: the Milwaukee Bucks (accept either underlined part until “Milwaukee” and prompt on
          “Milwaukee” afterwards)

13. A sub-sect of this group formed under Countess Huntington embraces predestination; this is its so-
called Calvinistic branch. Twenty-four of this sect's “Twenty Five Articles” were adopted at the Baltimore
Conference of 1784. This reformist sect’s founder held the views of its Arminian branch, though such
notable members as George Whitefield cleaved to the aforementioned Calvinistic branch. For ten points,
name this sect of Christianity founded in 1739 to reform the Church of England by John Wesley.
         Answer: Methodism (accept Methodists; accept Wesleyites before “Wesley” and prompt on it
         afterwards)

14. This artist adapted The Last Tycoon and The French Lieutenant’s Woman to his preferred medium in
1976 and 1981, respectively. This writer’s works for radio include A Slight Ache, but his reputation was
made by The Caretaker. One of his works finds Meg planning a certain event for Stanley while, in another,
Ben is ordered to kill Gus in directions received via a titular device. For ten points, name this author of The
Birthday Party and The Dumbwaiter; a British playwright who won the 2005 Literature Nobel.
         Answer: Harold Pinter
15. Uncharacteristic works by this artist include the semi-Gothic Episcopal Palace of Astroga, while his
artist’s early works like the Vicens House and Güell Estate are in the so-called Moorish style. Later
embracing the fervor of the Renaixensa, this designer created the Casa Batlló and Casa Milá. Most of this
architect’s work, including the still-unfinished Sagrada Familia, is located in and around Barcelona. For ten
points, name this Catalan architect of the early twentieth century notable for his voluptuous, organic forms.
          Answer: Antoni Gaudí i Cornet (or Antonio Gaudí y Cornet)

16. This character hosts an extravagant wedding at the Port Authority Bus Terminal in the second novel in
which he appears. The one business deal that he lost money on was the purchase of Egyptian cotton as his
attempts to turn this into food by covering it in chocolate failed. He justifies his actions, including having
the Germans bomb Pianosa with the quote “What’s Good for M&M industries is good for America.” For
ten points, name this mess hall officer and black-market businessman from Catch-22 evidently named for
his twisted logic.
          Answer: Milo Minderbinder (accept either underlined part)

17. For one degree of freedom, this function is one half plus the arctangent of the independent variable,
over pi. The variance of this distribution with n degrees of freedom is n over n minus 2 or infinity if n is
less than 2. This distribution has its greatest utility because it is the best approximation to a population
distribution when the true variance is not known; it may therefore be used to make sinferences about
population means from sample means via its namesake test. For ten points, name this distribution of
statistics that may be obtained by transforming the z-distribution and which was credited to “Student” by
William Gosset.
           Answer: Student’s t-distribution

18. This person used the pretext of a divine vision to expel all Asians from his land, after which he
established the “State Research Bureau,” an organization of death squads. Eventually forced to flee to
Saudi Arabia by forces headed by Julius Nyrere, this leader had seized power from Milton Obote. This
dictator’s attempts to aid the PLO backfired with the success of the Entebbe raid in 1976, and he reputedly
disliked human flesh as it was “too salty.” For ten points, name this African dictator who terrorized Uganda
from 1971-1979.
         Answer: Idi Amin Dada Oumee

19. Lesser-known early members of this group include Johannes Itten and László Moholy-Nagy, who
founded a so-called New version of it. Teaching using the interplay between a Form Master and craftsman,
this school inspired “Point and Line to Plane” by its most famous instructor and employed Georg Muche,
Marcel Breuer, Lyonel Feininger, Paul Klee, and Wassily Kandinsky. Hannes Meyer took over for its most
famous head, Walter Gropius. For ten points, name this seminal German school of architecture and design
whose name means “home of building.”
         Answer: the Bauhaus

20. Asser’s record of this man’s life is a fine source, thought he ruled for six more years after its
publication. This king’s defeated his people’s great rivals in the Battle of Eddington of 878, after which
their king Guthrum converted to Christianity and settled in East Anglia. This man’s most enduring work
was the legal reforms codified in his Book of Dooms, which eventually grew into English Common Law,
and the Anglo-Saxon Chronicle began under his reign. For ten points, name this ruler notable for his
scholarship and for defeating the Danes as the king of Wessex, which lead to his being given the epithet
“the Great.”
         Answer: Alfred the Great of Wessex
21. The opportunity to take Venetia drew Italy into this conflict,
though France remained neutral, hoping to seize the Rhineland. One side
was eager to repudiate the pact forced on it at Olmütz sixteen years
prior; the other has success under Hamburg at the Second Battle of
Langensalza, but surrendered days later. This war’s hostilities were
ended by the Treaty of Prague shortly after von Blumenthal organized
victory at Königgrätz. The victors were received Schleswig-Holstein in
a treaty signed in the loser’s capitol, Vienna. For ten points, name
this 1866 war that saw Prussia vanquish Austria.
      Answer: the Seven Weeks’ War (accept Austro-Prussian was before
      “Prussia” and prompt on it afterwards)
Matt Cvijanovich Memorial Novice Tournament
Bonuses by Chicago B (Chris Benedik, Steve Katz, David Seal, and Lily Vonderheide)

1. Identify these Willa Cather novels for ten points each.
1. The only Cather work to win a Pulitzer Prize, it focuses on Claude Wheeler, who gives up his wealthy
lifestyle to serve in World War I, hoping to connect with the pioneer spirit of a prior generation.
           Answer: One of Ours
2. Cather's first novel, it deals with its namesake engineer and his midlife crisis, in which he reconnects
with a former love, Hilda Burgoyne.
           Answer: Alexander's Bridge
3.Written in 1927, this novel examines the life of Alexandra Bergson who forsakes her childhood to
manage the family farm, but cannot keep her younger brother Emil from getting pumped full of buckshot
when he is caught pumping Frank Shabata’s wife full of other substances.
           Answer: O Pioneers!

2. Given standard conditions and some reactants, name the product or products. Note that it is not necessary
to balance the reaction, but all products must be given.
1. (5 points) Magnesium oxide and water.
         Answer: magnesium hydroxide (accept Mg(OH)2 or any other formula containing Mg once, O
         twice and H twice)
2. (5 points) Sodium hydroxide and hydrobromic acid.
         Answer: sodium bromide and water (accept NaBr or BrNa for sodium bromide; accept
         dihydrogen monoxide or H2O or any other formula containing H twice and O once for water for
         water; accept any combination in any order, but both products must be given for credit)
3. (10 points) Solid zinc and aqueous hydrochloric acid.
         Answer: zinc chloride and hydrogen gas (accept ZnCl2 or any other formula containing Zn once
         and Cl twice for zinc chloride; accept H2 or HH for hydrogen; accept any combination in any
         order, but both products must be given for credit)
4. (10 points) Propane burned in the presence of oxygen.
         Answer: monocarbon dioxide and water (accept CO2 or any other formula containing C once and
         O twice for carbon dioxide; accept dihydrogen monoxide or H2O or any other formula containing
         H twice and O once for water; accept any combination in any order, but both products must be
         given for credit)

3. For ten points each, identify the following anthropologists from clues.
1. This anthropologist discovered the magic of coral gardens and the Kula ring exchange while studying the
Trobriand Islanders. Some of his findings were published in Argonauts of the Western Pacific.
         Answer: Bronislaw Kasper Malinowski
2. This most famous essay of Marcel Mauss makes great use of Malinowski’s work with the Kula
exchange. It posits that social solidarity between groups is facilitated by mutual obligation entailed by the
exchange of objects.
         Answer: The Gift (or Essai sur le don: Forme et raison de l'échange dans les sociétés archaïques)
3. The Gift also analyzes this ceremonial distribution of property peculiar to the native peoples of the
Pacific Northwest in which gifts are sometimes destroyed.
         Answer: potlatch
4. Name these historical figures known for their contributions to the field of geography, ten points each.
1. This Greek astronomer from Nicaea used the Babylonian base-60 number system to calculate longitude
and latitude, innovations he is credited with.
          Answer: Hipparchus of Nicaea
2. Sunni Berber spend much of the 14th century covering 73,000 miles of his native North Africa, the
Middle East, the Silk Road route, the Byzantine Empire, Central Asia, India, and China. He recoreded these
as his Travels at the behest of Abu Inan Faris.
          Answer: Abu Abdullah Muhammad ibn Battuta
3. This Prussian explorer and namesake of species of oak, squid, skunk, and penguin, as well as a bay, a
river, a lunar mare, and a current ascended most of Chimborazo in 1800.
          Answer: Friedrich Wilhelm Heinrich Alexander, Freiherr von Humboldt

5. For ten points each, name these plays that were originally written in French.
1. This play by Samuel Beckett features the characters Vladimir and Estragon.
         Answer: Waiting For Godot (or En attendant Godot)
2. Oscar Wilde wrote this play in which the title character dances the “Dance of the Seven Veils” and
requests the head of John the Baptist.
         Answer: Salomé
3. The protagonist of this Ionesco work, Berenger, is the only character not to undergo a certain
metamorphosis.
         Answer: Rhinoceros (or Le Rhinocéros)

6. He was officially president of four different South American countries and had planned on creating the
United States of Latin America. For ten points each…
1. Name this revolutionary known as “El Libertador.”
         Answer: Simón Bolívar
2. Bolivar was born in what is currently this nation, the independence of which he helped establish
independence in the battle of Carabobo.
         Answer: Bolivarian Republic of Venezuela (or República Bolivariana de Venezuela)
3. Confusingly, Bolivar became the first president of what he called Colombia after defeating the forces
defending this Viceroyalty, which would become the modern nation of Colombia.
         Answer: the Viceroyalty of New Granada (or Virreinato de Nueva Granada)

7. Answer each of the following about some gods of war for ten points.
1. The Roman analogue of Ares, his form as Ultor was not unlike Mike Sorice in its perpetual lust for
revenge.
         Answer: Mars
1. This hummingbird-like Aztec god had 401 older siblings who unsuccessfully tried to kill him. He loves it
when you sacrifice a warrior’s heart to him.
         Answer: Huitzilopochtli
3. Guan-di is in charge of war and literature in this religion.
         Answer: Taoism

8. Answer each of the following about a popular classical musician for ten points.
1. Winner of the 1978 Avery Fisher Prize, this musician is the current owner of Jacqueline du Pré’s
“Davidov” Stradivarius and formed a highly successful trio with Emanuel Ax and Young Uck Kim.
          Answer: Yo-Yo Ma
2. Ma once left a priceless Montagnana-made example of this type of musical instrument, which he plays,
in a taxicab.
          Answer: a cello
2. Ma’s current project, this group uses a blend of traditional and classical music to explore Eurasian
culture. Its two recordings are subtitled When Strangers Meet and A Musical Caravan.
          Answer: the Silk Road Ensemble (accept Silk Road Project)
9. Answer each of the following about an author and some of his works for ten points.
1. This Argentine Ultraist used the pseudonym H. Bustos Domecq for some detective novels, but is better
known for such collections as The Garden of Forking Paths.
         Answer: Jorge Luis Borges
2. This was Borges’ name for his short stories and is non-coincidentally also the title of the most popular
collection of such, published in 1944.
         Answer: Ficciones
3. According to one of Borges Ficciones, Pierre Menard is the author of this work. The story itself is
framed by Pierre’s attempts to reproduce it.
         Answer: Don Quijote (accept “Pierre Menard, Author of the Quijote” or “Pierre Menard, autor
         del Quijote”)

10. Answer each of the following about comically offended nations for ten points.
1. This Commonwealth nation is currently led by a minority Conservative government and Governer-
General Michaelle Jean.
         Answer: Canada
2. This French Socialist Party Candidate for President angered Canada by expressing sentiments towards
Quebec sovereignty.
         Answer: Marie-Ségolène Royal
3. This secessionist party is currently led by André Boisclair, the target of Royal’s offending comment.
         Answer: Parti Québécois (or Péquistes; prompt on Quebec Party)

11. Answer each of the following about a philosopher and his works for ten points each.
1. This billiard-loving Scottish empiricist advocates disposing of monarchy in his “Idea of a Perfect
Commonwealth” and promotes religious toleration in Dialogues Concerning Natural Religion.
          Answer: David Hume
2. This 1748 Hume essay, frequently excerpted from the larger work of which it is part, discusses the
possibility of violations of the laws of nature, such as a dead man returning to life.
          Answer: “Of Miracles”
3. “Of Miracles” can be found in this work, Hume’s second major attempt at understanding human thought
and behavior after A Treatise of Human Nature and probably his best-known work.
          Answer: An Enquiry Concerning Human Understanding (or Philosophical Essays Concerning
          Human Understanding)

12. Consider a simple mechanical ideal pendulum released from rest and identify these things you might
learn in a classical mechanics course for ten points.
1. Having magnitude mass times tangential velocity squared divided by radius of curvature, this is the force
required to keep a particle to on a circular path. The bob of the pendulum will feel it at all times.
          Answer: the centripetal force
2. The pendulum will never rise higher than its initial height, a fact which may be derived by integrating the
centripedal force, but is more directly seen as a consequence of the conservation of this, since the pendulum
can only exchange the kinetic and potential varieties.
          Answer: total mechanical energy (prompt on E)
3. The pendulum’s equations motion are invariant under time reversal, so conservation of energy may be
understood as a consequence of this physical theorem, which states that every symmetry of a system leads
to a conserved quantity.
          Answer: Noether’s theorem
13. Answer each of the following about an artist and his works for ten points each.
1. This almost tenebristic painting features Lieutenant Willem van Ruytenburch in yellow and white. A girl
in the center-left background is also prominent. Completed around 1642, it hangs in the Rijksmuseum.
         Answer: The Nightwatch (or The Company of Frans Banning Cock Preparing to March Out)
2. This painting from around 1653shows a man in black with a golden sash and white robe with his right
hand resting on a marble statuette that seems to stare back at him.
         Answer: Aristotle Contemplating the Bust of Homer
3. This Dutch artist painted The Nightwatch and Aristotle Contemplating the Bust of Homer.
         Answer: Rembrandt Harmenszoon van Rijn

14. His first band was called “Child” and he would later reach fame with his “E Street Band.” For ten
points each…
1. Name this musician whose songs include “Born To Run.”
         Answer: Bruce Springsteen
2. Originally written by Springsteen, this song would later become a hit for Manfred Mann’s Earth Band.
The woman suffering from the title affliction is also “Cut loose like a deuce; / Another runner in the night.”
         Answer: “Blinded by the Light”
3. Bruce’s version of “Blinded by the Light” was the first song on this album, his first.
         Answer: Greetings From Asbury Park, N.J.

15. It’s a Roman Emperor bonus! Name these people from around the period of the Five Good Emperors
for ten points.
1. This emperor, successor of Marcus Aurelius, thought himself the reincarnation of Hercules and would
enter the arena as a gladiator himself. Not unlike Chris Frankel, he was probably strangled to death in the
bath by a wrestler.
          Answer: Caesar Marcus Aurelius Commodus Antoninus Augustus (or Lucius Aelius Aurelius
          Commodus)
2. This Good Emperor saw the Empire at its largest territorial extent. His victories in the Dacian Wars
earned him a column in Rome with his name on it.
          Answer: Caesar Divi Nervae Filius Nerva Traianus Optimus Augustus (or Caesar Nerva
          Traianus Germanicus or Marcus Ulpius Traianus)
3. This successor to Hadrian built a wall one hundred kilometers north of Hadrian’s. His byname comes
from his proper treatment of his predecessors.
          Answer: Caesar Titus Aelius Hadrianus Antoninus Augustus Pius (or Titus Aurelius Fulvius
          Boionius Arrius Antoninus)

16. Answer the following questions about the Egyptian view of the afterlife for ten points each.
1. Lord of the embalming process, this jackal-headed fellow was identified with Hermes by the Greeks.
          Answer: Anubis (or Anpu)
2. Before a person can enter the underworld, Anubis must places the their heart on a scale to weigh it
against the feather of this goddess.
          Answer: Ma'at
3. If Ma’at’s feather outweighs the heart, the body of the deceased is lead by this god, owner of the wedjat
eye, to visit Osiris, who may eventually invite the body to join him in the underworld.
          Answer: Horus the Younger (accept Hor or Harseisis or Heru-sa-Aset or Horus-son-of-Isis)
17. Name entities involved in the struggle for Soviet power after Stalin’s death for ten points.
1. Known for a namesake ersatz weapon, this Foreign Minister leading up to and during World War II was
the only Old Bolshevik to survive Stalin’s reign.
         Answer: Vyacheslav Mikhaylovich Molotov (or Vyacheslav Mikhaylovich Skryabin)
2. Molotov violently disagreed with this eventual successor to Stalin as Soviet Premier. Reputedly fond of
corn, he denounced his predecessor in the so-called Secret Speech.
         Answer: Nikita Sergeyevich Khrushchev
3. Malenkov and Molotov were leaders of this euphemistically named clique, which attempted to depose
Khrushchev in 1957. Khrushchev was able to denounce them with the help of Zhukov later the same year.
         Answer: the anti-party group

18. Answer each of the following about some biologically crucial molecules for ten points.
1. Molecules containing both a carbonyl group and their namesake group, NH2, these molecules include
methionine, alanine, and serine.
         Answer: amino acids
2. Discovered in 1850, this reaction uses potassium cyanide-catalyzed production to an alpha-aminonitrile
and subsequent hydrolization to create amino acids.
         Answer: the Strecker amino acid synthesis
3. The Strecker amino acid synthesis usually begins with one of these, organic compounds having a
terminal carbonyl group. Their namesake group is a carbon double-bonded to an oxygen and single-bonded
to a carbon.
         Answer: aldehydes

19. For ten points each, name these men from a notable American family.
1. This man won the Battle of Lake Erie in the War of 1812 and is famous for the quote “We have met the
enemy and they are ours.”
          Answer: Oliver Hazard Perry (prompt on “Perry”)
2. He was Oliver Hazard Perry’s younger brother and was instrumental in Japan opening to the west at the
Convention of Kanagawa.
          Answer: Matthew Calbraith Perry (prompt on “Perry”)
3. This relative of Oliver Hazard Perry was the first man to fly across America but died shortly thereafter
upon colliding with birds in flight.
          Answer: Calbraith Perry Rodgers

20. This three-movement composition, though first performed by a piano, is composed for any single
instrument or any possible collection of instruments. For ten points, name…
1. This work, first performed at Tanglewood and inspired by a visit to an anechoic chamber that wasn’t
exactly silent, in which the performer plays no notes.
         Answer: 4'33", for any ensemble or number of players
2. The American composer of 4’33” [“four minutes, thirty-three seconds”].
         Answer: John Milton Cage, Jr.
3. The aptly named Cage work for organ that is currently being performed at the St. Burchardi church. Its
performance is scheduled to end September 5, 2640.
         Answer: Organ²/ASLSP (As SLow aS Possible)

				
DOCUMENT INFO
Shared By:
Categories:
Tags:
Stats:
views:6
posted:2/24/2010
language:English
pages:9