ECO-TRIVIA QUESTIONS AND ANSWERS _3 1 What is the correct order by sofiaie

VIEWS: 2,899 PAGES: 2

									                     ECO-TRIVIA QUESTIONS AND ANSWERS #3

1. What is the correct order of the three R’s of recycling?
   Answer: Reduce, Reuse, Recycle!

2. How much money in a year would you save if you hang your clothes out to dry in the
   sun?
    A) $30 B) $50 C) $80 D) $100
   Answer: C) $80… and in 5 yrs you can save up to $508

3. If you see a pop can on the floor what do you do with it?
    A) Kick it around and leave it B) Pick it up and put it into the nearest recycling bin D)
        Ignore its
   Answer: B) Pick it up and put it into the nearest recycling bin

4. 14 million liters of this is used every day in America… what is this?
   A) Fertilizer B) Motor Oil C) Pesticide D) Paint E) Water
   Answer: Paint

5. Recycling 1 glass bottle will operate a 100 watt bulb for…
   A) 4 seconds B) 4 minutes C) 4 hours D) 4 days
   Answer: 4 hours

6. How much carbon dioxide is put into the air for every liter of gas an average car
   uses?
   A) none B) 2.4 kg C 24 kg
   Answer: 2.4 Kg

7. Which of these human activities contribute the most to global warming?
   A) Riding scooters B) Cutting down trees C) Using fossil fuels for energy
   Answer: C) Using fossil fuels for energy

8. What is coal made from?
   A) Dead plants B) Dinosaur fossils C) A whole bunch of chemicals mixed together
      by scientists
   Answer: Dead plants

9. Which Canadian province produces the most coal?
   A) Alberta B) Quebec C) Newfoundland
   Answer: Alberta

10. When you finish your milk carton what do you do with it?
     A) Recycle it B) Reuse it by making it into a bird feeder D) Throw it on someone’s
        lawn on your way to school
    Answer: B) Reuse it by making it into a bird feeder (Its always good to reuse
    things first!)


                                   The Green Dream Team
                                          Eco-club
11. What should the world be worried about concerning the environment?
    A) How celebrity’s shoes don’t match their outfit B) Global Warming C) How people
       think the world will end in 2012
    Answer: B) Global warming

12. What is a renewable energy source?
    A) Energy you can only use once B) Energy you can only use 5 times C) Energy
       that is long lasting
    Answer: C) Energy that is long lasting

13. Which source of energy is eco- friendly?
    A) Coal B) Fossil Fuels C) Solar
    Answer: C) Solar

14. Which source of energy is not eco friendly?
    A) Hydro power B) Wind Power C) Coal
    Reduce, Reuse, Recycle




                                  The Green Dream Team
                                         Eco-club

								
To top