Docstoc

21st Century College English Achievement Test _Band 2_ - DOC

Document Sample
21st Century College English Achievement Test _Band 2_ - DOC Powered By Docstoc
					21st Century College English (Band 2) Final Exam (B) Paper One
Part I Listening Comprehension (30 Points) (35 minutes)
Section A (15 Points) Directions: In this section, you will hear 10 short conversations and a long conversation. At the end of each conversation, one or more questions will be asked about what was said. Both the conversation and the questions will be spoken only once. After each question there will be a pause. During the pause, you must read the four choices marked A), B), C) and D), and decide which is the best answer. Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the centre. 1. A) He was angry at Susan. B) He was annoyed by Susan. C) He was worried about the answer. D) He was indifferent to Susan‟s feelings. 2. A) The couple wanted to visit George but they forgot his address. B) The couple wanted to help George but they couldn‟t remember his address. C) The couple tried to get help from George but they couldn‟t remember his address. D) The couple wandered about in the street and got lost. 3. A) Her pen. B) Her suitcase. C) Her passport. D) Her hotel reservation. 4. A) One. B) Three. C) Six. D) As needed. 5. A) At the weather station. B) At an airport. C) At a boat dock. D) At a sports ground. 6. A) He hasn‟t got TV set. B) He has to borrow a TV set. C) He must have his TV set fixed. D) He needs a screwdriver. 7. A) 7: 30. B) 7: 40. C) 7: 50. D) 8: 00. 8. A) To a museum.
1

B) To New Mexico. C) To visit a friend in Arizona. D) To wedding. 9. A) They were out to dinner. B) The man had a paper published. C) The man was very glad to hear Mary‟s paper published. D) It‟s not necessary to be out to dinner. 10. A) The woman has many books. B) The man wants to have a book. C) The man wants to book a room. D) The woman wants to book a room. Questions 11 to 15 are based on the conversation you have just heard. 11. A) On Saturday morning. B) On Saturday afternoon. C) On Sunday morning. D) On Sunday evening. 12. A) On Saturday. B) On Sunday. C) On Monday. D) On Friday. 13. A) To ask him if he‟d like to meet David Field. B) To invite him to dinner. C) To introduce him to some good friends of hers. D) To ask him to go on a trip with her. 14. A) He went on a trip. B) He went out shopping. C) He went to visit David Field and his wife. D) Both A and B 15. A) He was happy that he had come. B) He had to come. C) He would try to come. D) He felt sorry that he didn‟t come. Section B (5 Points) Directions: In this section, you will hear a short passage. At the end of the passage, you will hear some questions. Both the passage and the questions will be spoken only once. After you hear a question, you must choose the best answer from the four choices marked A), B), C) and D). Then mark the corresponding letter on the Answer Skeet with a single line through the centre. 16. A) Blue stars. B) Red stars. C) Green stars. D) Yellow stars. 17. A) We must first of all look at the night sky carefully.
2

B) We should first use lightmeters to measure the brightness of stars. C) We must know beforehand the distance of the stars from the earth. D) We should keep it steady and use a 30-second exposure. 18. A) According to colour. B) By careful observation. C) According to brightness. D) By determining whether or not they are super stars. 19. A) It is an ordinary star as big as the sun. B) It is a super red star much bigger than the sun. C) It is an ordinary blue star as big as 17,000 suns. D) It is a super yellow star as big as 40,000 suns. 20. A) The brightness of the star. B) The size of the star. C) The colour of the star. D) The knowledge of whether or not it is a super star. Section C (10 Points) Directions: In this section, you will hear a passage three times. When the passage is read for the first time, you should listen carefully for its general idea. When the passage is read for the second time, you are required to fill in the blanks numbered from 1 to 7 with the exact words you have just heard. For blanks numbered from 8 to 10 you are required to fill in the missing information. For these blanks, you can either use the exact words you have ju st heard or write down the main points in your own words. Finally, when the passage is read for the third time, you should check what you have written.

注意:此部分试题在试卷二上;请在试卷二上作答。 Part II Reading Comprehension (15 Points) (25 minutes)
Directions: There are 3 passages in this section. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A), B), C) and D). You should decide on the best choice and mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the centre. Passage 1 Questions 21 to 25 are based on the following passage. I am always both amused and annoyed when I hear foreign people criticize English food. „It‟s unimaginative,‟ they say. „It‟s boring, it‟s tasteless, it‟s chips with everything and totally overcooked vegetables.‟ „It‟s unambitious,‟ say the French, „all you do is roasts with jam.‟ (We eat apple sauce with pork.) That‟s the bit they find really shocking, but then the French are easily shocked by things that aren‟t French. When I ask these visitors where they have experienced English cooking, I am astonished by their reply. „In Wimpy Bars and MacDonald‟s Hamburger restaurants,‟ they often say. I have won my case. Their conclusions are inexcusable. I have a theory about English cooking, and I was interested to read that several famous cookery writers agree with me. My theory is this. Our basic ingredients (配料), when fresh, are so full of flavor that we haven‟t had to invent sauces and complex recipes(食谱)to disguise (伪装)
3

their natural taste. Why drown spring lamb in wine or cream and spices(调味品), when with just one or two herbs it is absolutely delicious? If you ask foreigners to name some typically English dishes, they will probably say „Fish and chips‟ and then stop. It is disappointing, but true, that there is no tradition in England of eating in restaurants, because our food doesn‟t lend itself to such preparation. English cooking is found in the home, where it is possible to time the dishes to perfection. So it is difficult to find a good English restaurant with reasonable prices. 21. We can infer from the passage that__________. A) French people hate anything that is not French B) English cooking can‟t be done at restaurants C) Fish and Chips is a typical English dish D) no one from other countries likes English food 22. By saying “I have won my case” the writer means that __________. A) he has proved that English food is delicious B) these visitors have never had real English food C) his theory about English food will be accepted D) he has convinced these visitors that they are wrong 23. According to the writer, English food does not use lots of sauces because __________. A) with fresh materials, it is tasty even without sauces B) herbs are more delicious than cream or spices C) sauces cannot be found easily in English homes D) English people do not know how to make sauces 24. Which of the following is the most suitable title for the passage? A) Fish and Chips against the World! B) English Cooking: not as Bad as You Think. C) Fresh is Best in the English Kitchen. D) English Food: Facts or Myth? 25. From the passage, we know that the writer __________. A) prefers simple and natural food B) dislikes the French extremely C) believes foreigners are ignorant D) thinks sauces are always unhealthy Passage 2 Questions 26 to 30 are based on the following passage. Sometimes, people simply do not realize they are being ill mannered. Take Ted, for example. He prides himself on speaking his mind, and has something to say on everything. But his frankness (坦率) is often extremely embarrassing. He is incapable of saying, „I thought that last advertising campaign had a lot of good ideas in it, but perhaps next time we could give the copy more vitality (活力).‟ Instead, he would say, „That campaign was a disaster. A child of three could have done better!‟ The fact that he is often right does not help. Other employees dislike his manner even more, but he is too insensitive to notice.

4

Another character among the list of ill-mannered employees is Sally, who seems to regard just being at work as a severe punishment. Everything is done unwillingly. Asking her to do a task beyond her basic job description is often not worth the trouble. It will be done, but only half-heartedly. Fergus is just the opposite. He shows an over-familiarity to his boss. When an important visitor is shown into the manager‟s office, Fergus cannot take the hint and leave. Instead he will attempt to take part in the conversation, declaring, „You can talk in front of me. Henry and I don‟t have many secrets, do we?‟ Over the years Fergus has fallen behind his former equal. But he seeks to maintain the same close relationship that he imagines existed in their younger days. 26. Which of the following words describes Ted best? A) Cold. C) Stupid. B) Warm-hearted. D) Tactless. 27. From the passage, we know that Ted __________. A) often gives the right idea in the wrong way B) tends to blame others rather than himself C) is well-known for his honesty D) is treated unfairly by the management 28. Which of the following is true about Sally? A) She thinks it‟s unfair to have so much work to do. B) She does everything half-heartedly. C) She hates being ordered about. D) She is unhappy to help others. 29. From the passage, we know that Fergus __________. A) was once close to all his colleagues B) has remained in the same position for years C) doesn‟t know what a hint is D) knows everything that happens in the office 30. The writer is taking the point of view of __________. A) a colleague C) an employee B) people like Ted D) a manager Passage 3 Questions 31 to 35 are based on the following passage. The world of today‟s youth is different from that of the youth of our time. The rate of separation, divorce, and remarriage has increased dramatically. Unheard of in our time, nontraditional families have proliferated(增生): gay couples raising children together; single women having children; a divorced parent living with a lover; marriages of househusbands and career-wives; two-career marriages; voluntarily childless marriages; test-tube babies; surrogate (替身)mothers. It is no longer considered unfeminine (不适于妇女的) to run marathons or lift weights. Teenage girls can attend Harvard, Yale, Columbia, and Princeton right along with their male peers. Yet the old double standard lingers (徘徊): women still receive unequal pay for equal or comparable work. Private clubs still admit few female members. We may praise female leaders of

5

other nations, but we have yet to elect one as our president. It is true that today‟s women are not in the back of the bus — but neither are they all the way up front with the men. And they‟re definitely not driving. Today‟s youth have far more confusing and complex choices than we did as adolescents. As they engage in the process of trying out new behavior and values to see what feels right, they must make decisions regarding the use of alcohol and drugs — decisions that often bear serious consequences. Whereas we had to make choices about using alcohol at ages fifteen or sixteen — when we were in high school — today‟s youth face these decisions in grade school, at ages nine or ten. 31. What can we infer from Para.1? A) There was no divorce in the author‟s time. B) People used to follow a traditional family pattern in the past. C) Divorced parents never raised children. D) People were concerned about many marriage problems back then. 32. What is the main point of Para.2? A) Women‟s incompetence in work. B) The change in attitudes towards women. C) Inequality between men and women. D) Women‟s status in politics. 33. By saying that women are not “driving” (in the last line, Para.2), the author means that women are not “ _________”. A) driving the bus C) competing with men B) having strong motivation D) taking the lead 34. The decisions today‟s youth make are often _________. A) consequential C) harmful B) confusing D) plentiful 35. What is the tone of the writer in this passage? A) Approving. C) Critical. B) Humorous. D) Ironical.

Part III Vocabulary & Structure (20 points) (15 minutes)
Directions: There are 20 incomplete sentences in this part. For each sentence there are four choices marked A), B), C0 and D). Choose the ONE answer that best completes the sentence. Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the centre. 36. They did not return to the village until they were ______ that the danger was over. A) convinced B) alarmed C) obsessed D) precluded 37. The Englishmen themselves, _______ foreigners, are often uncertain what is slang and what isn‟t. A) let alone B) let pass C) go along with D) make room for 38. He believed that he was _______ in a situation from which escape was out of the question. A) initiated B) reflected C) imbued D) involved 39. The cheerleader said her biggest worry after a fall at a basketball game Sunday was that she

6

would _______ her team from game. A) motivate B) fascinate C) distract D) encounter 40. It is generally agreed that textile industry used to _______ greatly to the economy of our city. A) add B) contribute C) lead D) stimulate 41. The once _______ and dry land plagued by locusts (蝗虫) now becomes a garden covered with bright flowers. A) barren B) blank C) moderate D) abundant 42. The police arrested a man who was hanging about the bank in a __________ manner. A) anonymous B) instinctive C) suspicious D) fascinating 43. The website provides a convenient way to search for _______ employers, to fill out applications and to provide companies with resumes. A) prospective B) partial C) positive D) productive 44. To improve his oral English, he was advised to practice each day for a(n) __________ of thirty minutes. A) obligation B) minimum C) mission D) multitude 45. The Canadian guy has _______ some local dialect after he stayed with a Chinese friend for three months. A) specialized in B) worked on C) applied to D) picked up 46. The mind is an amazing and powerful tool with ________ potential, capable of attaining levels of consciousness far beyond what many imagine. A) countless B) numerous C) ultimate D) infinite 47. These children should be given _________ when the new day nursery is set up. A) minority B) initiative C) priority D) prestige 48. Do you think it easy to convince the young students of the fact that India is now armed with modern, ________equipment? A) sufficient B) eccentric C) sophisticated D) disintegrated 49. “I‟ll go by train.” “That seems ________ — the traffic will be terrible over the Christmas weekend.” A) absolute B) sensible C) beneficial D) miserable 50. He thinks the fact that he‟s worked here longer than the rest of us _______ him to tell us all what to do. A) justifies B) dedicates C) deserves D) qualifies 51. I stayed up all night _______ to find a new solution to the problem. A) have tried B) trying C) tried D) try 52. She didn‟t go to the cinema last night, _______ she had to finish her term paper. A) as B) if C) till D) though 53. Someday you will value _______ now seems of little use to you. A) what B) it C) that D) which 54. I‟m still unable to make myself _______ in the discussion, which worries me a lot. A) understand B) to be understood C) understanding D) understood 55. It is high time we _______ our research on the causes of this disease. A) began B) begin C) will begin D) should begin

Part IV

Cloze (15 minutes) (10 points)
7

Directions: There are 20 blanks in the following passage. For each blank there are four choices marked A), B), C) and D). You should choose the ONE that best fits into the passage. Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the centre. Every day in all kinds of weather, many thousands of men and women jog (慢跑). Why has jogging become so __56__? Most joggers begin __57__ they hear it is a very good __58__. Jogging __59__ the heart stronger and helps people __60__ weight. It can also help them feel better __61__ themselves. Donald Robbins, who is forty-two years old and works in an office, began jogging a few years ago __62__ he felt he was too fat. At first he could __63__ run about 100 yards. It toke him three months to be __64__ to run a mile. But two years later, he ran in a marathon (马拉松) __65__. Many joggers, like Donald Robbins, feel that __66__ they can succeed at jogging, they can succeed at other things too, and quite often this __67__ helps them at their jobs. Should you jog too? If you do, be __68__ to ask your doctor for __69__. Does jogging cost __70__? No, it costs almost nothing. __71__ it is very important to have a good pair of shoes that were made especially for jogging. They protect your feet and legs __72__ the shock of running on hard surfaces. How fast should you go? Jog with a friend and talk to each other as you run. If you have _73_ talking, you‟re going too fast. How far should you go? Remember not to go too far too soon. In fact, you should walk, not run, the first few times. Then do some short jogs, but no __74__ than what you can do comfortably. After that, increase your distance a quarter or half mile every two weeks __75__ so. 56. A) popular 57. A) and 58. A) way 59. A) lets 60. A) miss 61. A) on 62. A) though 63. A) really 64. A) able 65. A) game 66. A) if 67. A) idea 68. A) ready 69. A) opinion 70. A) many 71. A) So 72. A) for 73. A) burden 74. A) more 75. A) if B) favorite B) when B) action B) makes B) lose B) for B) if B) already B) eager B) meet B) whether B) feeling B) glad B) suggestion B) something B) But B) without B) restriction B) faster B) and C) ordinary C) before C) exercise C) gets C) drop C) about C) because C) hardly C) used C) race C) before C) knowledge C) sure C) idea C) little C) Also C) from C) difficulty C) shorter C) around D) average D) because D) movement D) helps D) take D) in D) until D) only D) easy D) sport D) whereas D) competition D) good D) advice D) much D) And D) off D) hardship D) fewer D) or

8

Part I Listening Comprehension

Paper Two Section C (10 points)

Not long ago, many people believed that babies only wanted food and to be kept warm and dry. Some people thought babies were not able to learn things until they were five or six months old. But doctors in the United States say babies 1)__________ learning on their first day of life. The National Institute of Child Health and Development is an American government 2)_________. Its goal is to discover which experiences can influence 3)__________ development in humans. Researchers at the Institute note that babies are strongly influenced by their 4)____________. They say a baby will 5)____________ if his mother says or does something the baby likes. A baby learns to get the best care possible by smiling to 6) __________ his mother or other caregiver. This is how babies learn to connect and 7) ___________ with other humans. The American researchers say this ability to learn exists in a baby even before birth. They say newborn babies 8) ________________________________________________ while they were still developing inside their mothers. A few years ago, researchers in Britain showed one way 9) __________________________ _______________________________. They found that babies who are fed milk produced by their mothers might develop greater intelligence than those who are fed other kinds of milk. A recent study supervised by The National Institute of Child Health and Human Development shows how mothers 10) ______________________________________________ .

Part V Cloze (5 points, 5 minutes)
Directions: The following passage is taken from one of the texts you have learned. Read the passage and fill in each of the numbered blanks with one suitable word. Write the word on the Answer Sheet. But thinking is far different from 11)_________. Thinking is one of the most productive activities a human being can 12) ________. Every beautiful and useful thing we have 13) _______ exists because somebody took the time and effort to think of it. And thinking does require time and effort. It‟s a common 14) _________ that if a person is “gifted” or “bright” or “talented,” wonderful ideas will 15) _________ spontaneously into his mind. 16) __________, the intellect doesn‟t work this way. Even Einstein had 17) _________ study and think for months 18) _________ he could formulate his theory of 19) ________. Those of us who are less intelligent find it a struggle to 20) _________ even a moderately good idea, let alone a brilliant one.

Part VI Translation (10 points) (5 minutes)
Directions: Complete the sentences by translating into English the Chinese given in brackets. Be sure to use the given English word in your sentence. 21. What he did in the library _____________________________________________________ _________________(违背了我们生活中应当遵循的规定 live ). 22. When he learned that he had a progressive and incurable nerve disease, he started to _______ ________________________________________________ (在理论研中寻找籍慰 refuge ). 23. It was beyond his wildest dreams that ____________________________________________ ______________________________(自己最终会成为一家大公司的经理 end ).

9

24. Due to the fear of failure, they ______________________________________________(从不 涉足新的领域 branch).

Part VII Writing (10 points) (30 minutes)
Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write a composition on the given topic “Which Ensures a Happy Life, Health or Wealth?” You should write at least 100 words and base your composition on the outline given below: 1. Some people believe that it is wealth that brings us a happy life. 2. Others hold that health ensures a happy life. 3. In my view,…

10

Answer Sheet
Name __________ Student No. _____________ Dept. _________ Score _________

Paper One
1. [A][B][C][D] 5. [A][B][C][D] 9. [A][B][C][D] 13. [A][B][C][D] 17. [A][B][C][D] 21. [A][B][C][D] 25. [A][B][C][D] 29. [A][B][C][D] 33. [A][B][C][D] 37. [A][B][C][D] 41. [A][B][C][D] 45. [A][B][C][D] 49. [A][B][C][D] 53. [A][B][C][D] 57. [A][B][C][D] 61. [A][B][C][D] 65. [A][B][C][D] 69. [A][B][C][D] 73. [A][B][C][D] 2. [A][B][C][D] 6. [A][B][C][D] 10. [A][B][C][D] 14. [A][B][C][D] 18. [A][B][C][D] 22. [A][B][C][D] 26. [A][B][C][D] 30. [A][B][C][D] 34. A][B][C][D] 38.[A][B][C][D] 42. [A][B][C][D] 46. [A][B][C][D] 50. [A][B][C][D] 54. [A][B][C][D] 58. [A][B][C][D] 62. [A][B][C][D] 66. A][B][C][D] 70.[A][B][C][D] 74. [A][B][C][D] 3. [A][B][C][D] 7. [A][B][C][D] 11. [A][B][C][D] 15. [A][B][C][D] 19. [A][B][C][D] 23. [A][B][C][D] 27. [A][B][C][D] 31. [A][B][C][D] 35. [A][B][C][D] 39. [A][B][C][D] 43. [A][B][C][D] 47. [A][B][C][D] 51. [A][B][C][D] 55. [A][B][C][D] 59. [A][B][C][D] 63. [A][B][C][D] 67. [A][B][C][D] 71. [A][B][C][D] 75. [A][B][C][D] 4. [A][B][C][D] 8. [A][B][C][D] 12. [A][B][C][D] 16. [A][B][C][D] 20. [A][B][C][D] 24. [A][B][C][D] 28. [A][B][C][D] 32. [A][B][C][D] 36. [A][B][C][D] 40. [A][B][C][D] 44. [A][B][C][D] 48. [A][B][C][D] 52. [A][B][C][D] 56. [A][B][C][D] 60. [A][B][C][D] 64. [A][B][C][D] 68. [A][B][C][D] 72. [A][B][C][D]

11

21st Century College English (Band 2) Final Exam (B)
Key Test B (June 2006) Paper One Part I Listening Comprehension (20 points) 1. B 2. C 3. C 4. B 5. B 11. C 12. C 13. B 14. B 15. D Part II Reading Comprehension (15 points) 21. C 22. B 23. A 24. B 25. A 31. B 32. C 33. D 34. A 35. C Part III Vocabulary & Structure (20 points) 36. A 37. A 38. D 39. C 40. B 46. D 47. C 48. C 49. B 50. D Part IV Cloze (10 points) 56. A 57. D 58. C 66. A 67. B 68. C

6. 16.

D C

7. 17.

C D

8. 18.

D A

9. 19.

C B

10. 20.

C B

26.

D

27.

A

28.

C

29.

B

30.

D

41. 51.

A B

42. 52

C A

43. 53.

A A

44. 54.

B D

45. 55.

D A

59. 69.

B D

60. 70.

B D

61. 71.

C B

62. 72.

C C

63. 73.

D C

64. 74.

A A

65. 75.

C D

Paper Two Part I Listening Comprehension Section C (10 points) 1. begin 2. agency 3. healthy 4. environment 5. smile 6. please 7. communicate 8. can recognize and understand sounds they heard 9. a mother may influence the intelligence of her baby 10. can strongly influence social development and language skills in their children Part V Cloze (5 points) 11. laziness 12. undertake 16. Unfortunately 17. to

13. created. 18. before

14. misconception 19. relativity

15. flash 20. conceive

Part VI translation (10 points) 21. violates the rules we are supposed to live by 22. take refuge in theoretical research 23. he could end up as a manager of a big company

12

24. never branched out into new areas Part VII Writing (10 points) Which Ensures a Happy Life, Health or Wealth? Some people believe that it is wealth that brings us a happy life. In their eyes, if you are wealthy, you can have ready access to modern conveniences, new fashions, entertainment, etc., which will make your life more comfortable and happier; if you are poor, there is no way to enjoy life. These people prize wealth and often seek after wealth at the cost of their health. Others hold that health ensures a happy life. A person who is in good shape has the strength and energy to enjoy an active life and withstand the stresses of daily life. A billionaire will not be happy if he has cancer. Instead, he suffers from it. On the contrary, a person who lives from hand to mouth but is in good health may lead a happy life. It is true that wealth is important, but, to me, health is even more important. If a person loses his health, it is difficult for him to regain it no matter how rich he is and he will surely suffer from ill health. Therefore, in my view, it is a strong build that really counts.

Script Part I Listening Comprehension Section A Directions: In this section, you will hear 10 short conversations and a long conversation. At the end of each conversation, one or more questions will be asked about what was said. Both the conversation and the questions will be spoken only once. After each question there will be a pause. During the pause, you must read the four choices marked A), B), C) and D), and decide which is the best answer. Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the centre.
1. M: I‟m afraid Susan‟s question made you angry. W: Don‟t worry. If I had been angry, I would have refused to answer. Q: How did the man feel? 2. W: Why are you wandering about instead of going to George for help? M: We were thinking about that, too. The problem is that we can‟t remember his address for sure. We‟ve been there only once. Q: What happened to the couple? 3. W: I hope I can find my passport somewhere in the hotel. M: Look in your suitcase again. You couldn‟t have forgotten that. Q: What has the woman misplaced? 4. M: Can you please tell me how many pills to take and how many times a day? W: Certainly. Take one of these white tablets three times a day after meals. Q: How many pills should the man take a day? 5. M: I hope you will have a pleasant flight. W: The weather‟s supposed to be clear all down the coast, so it should be pretty smooth.
13

Q: Where does this conversation probably take place? 6. M: I‟ve got a problem. I have to fix my TV set, and I don‟t have a screwdriver, could I possibly borrow yours? W: I‟m sorry. I‟m afraid I don‟t have one. Q: What‟s the man‟s problem? 7. M: The train leaves at half past eight. W: Oh, God. The bus hasn‟t come yet. We‟d better take a taxi. Otherwise 40 minutes doesn‟t give us enough time even to reach the station. Q: At what time did the conversation take place? 8. M: I‟m going to the museum Sunday afternoon. There‟s a new exhibit of Indian art from Arizona and New Mexico. Want to go with me? W: I‟d love to, but my best friend is getting married on Sunday and I wouldn‟t miss it for anything. Q: Where is the woman going on Sunday afternoon? 9. M: Hey, Mary. I hear you just had a paper published. I‟d like to take you out tomorrow evening to dinner to celebrate. W: Oh, no. That‟s not really necessary. Q: What can we learn from the conversation? 10. M: I‟d like to reserve a single room with a bathroom. W: I‟m sorry, but all the rooms are fully booked. Q: What can we learn from the conversation? Now you will hear a long conversation. W: Green, you weren‟t at home last Sunday, were you? I tried to call you. M: Oh, that‟s tight. I went shopping. I suppose you phoned me in the morning, didn‟t you? W: Yes, it was late in the morning when I phoned. M: Well, I was out shopping. Why did you phone me? W: I wanted to ask if you‟d like to come to dinner on Sunday evening. M: Oh, what a pity! I wish I had come at that time, but actually, I went on a river trip practically the whole day Sunday. W: How was the trip? M: Very worthwhile. By the way, how did the dinner party go? W: well, we had a wonderful time…er…I thought you might have enjoyed it too if you had come. David Field and his wife were with us. You‟ve met them before, haven‟t you? M: David Field, yes. I rather like them. W: And we had a lovely dinner with beef, fish, cucumber soup and fresh salad. M: Very nice. W: And they asked about you. M: And how‟re they getting on? W: Oh, very well. They enjoyed the party very much. M: Ah, good. Questions 11 to 15 are based on the conversation you have just heard. 11. When did the woman make the call? 12. When did the conversation most likely take place? 13. Why did the woman call the man?

14

14. Why was the man not able to go to the dinner party? 15. The man said, “I wish I had come.” What did he mean?

Section B Directions: In this section, you will hear a short passage. At the end of the passage, you will hear some questions. Both the passage and the questions will be spoken only once. After you hear a question, you must choose the best answer from the four choices marked A), B), C) and D). Then mark the corresponding letter on the Answer Skeet with a single line through the centre.
If we look at the night sky carefully, we will see that many of the stars are coloured. Some are red, others are yellow and some are even blue. This is also shown when we photograph part of the night sky in colour. You can take such a photograph with an ordinary camera so long as it is kept steady. A 30 second exposure is sufficient. Astronomers have been able to classify stars according to colour. They have found that blue stars are the largest and red stars the smallest. However, there are a few stars which cannot be classified in this way. These are the super stars. For example, Rigel is a super blue star as big as 40,000 suns and Betelgeuse is a super red star with a size equal to 17,000 suns. Suppose an astronomer observes two stars, one brighter than the other. If neither of them is a super star, he will know immediately that the brighter star is closer. Astronomers have instruments like lightmeters which can measure the brightness of a star quite accurately. Once they know the colour, the brightness, and whether or not it is a super star, it is possible to measure its distance from the earth. Questions 16 to 20 are based on the passage you have just heard. 16. Which of the following kinds of coloured stars is not mentioned? 17. How can we successfully use an ordinary camera to photograph the night sky in colour? 18. How have astronomers been able to classify stars? 19. What kind of star is Betelgeuse? 20. Which of the following is NOT necessary for astronomers to know in order to measure the distance between a star and the earth?

Section C Directions: In this section, you will hear a passage three times. When the passage is read for the first time, you should listen carefully for its general idea. When the passage is read for the second time, you are required to fill in the blanks numbered from 1 to 7 with the exact words you have just heard. For blanks n umbered from 8 to 10 you are required to fill in the missing information. For these blanks, you can either use the exact words you have just heard or write down the main points in your own words. Finally, when the passage is read for the third time, you should check what you have written.
Not long ago, many people believed that babies only wanted food and to be kept warm and dry. Some people thought babies were not able to learn things until they were five or six months old. But doctors in the United States say babies begin learning on their first day of life. The National Institute of Child Health and Development is an American government agency. Its goal is to discover which experiences can influence healthy development in humans.

15

Researchers at the Institute note that babies are strongly influenced by their environment. They say a baby will smile if his mother says or does something the baby likes. A baby learns to get the best care possible by smiling to please his mother or other caregiver. This is how babies learn to connect and communicate with other humans. The American researchers say this ability to learn exists in a baby even before birth. They say newborn babies can recognize and understand sounds they heard while they were still developing inside their mothers. A few years ago, researchers in Britain showed one way a mother may influence the intelligence of her baby. They found that babies who are fed milk produced by their mothers might develop greater intelligence than those who are fed other kinds of milk. A recent study supervised by The National Institute of Child Health and Human Development shows how mothers can strongly influence social development and language skills in their children.

16


				
DOCUMENT INFO