Project1 Layout 1 by Pietje8501

VIEWS: 10 PAGES: 4

									Een van dé meest verwachte games van dit najaar is ongetwijfeld Far Cry 2. Het tweede deel komt zo’n vier jaar achter de release van het eerste deel Na de eerste reacties op dit nieuwe spel willen wij eens weten wat Far Cry nu juist zo speciaal maakt.

Far Cry 2 werd op 23 oktober van dit jaar gereleased door Ubisoft. Het sandbox systeem, waardoor de eerste Far Cry zo populair werd is ook terug te vinden in het tweede deel. Zoals zovele games hebben de makers van Far Cry alles upgedatet zodat qua visueel aspect alles op een hoog pitje staat.Gelukkig blijft het spel goed speelbaar voor mensen met een al wat mindere configuratie. Een van de meest indrukwekkende aspecten van dit spel is de oppervlakte waarop je kan gamen in het spel. Deze beslaat ongeveer 50 vierkante kilometer. Een gigantische oppervlakte in vergelijking met vele andere games. In tegenstelling tot de eerste game heb je geen vaste hoofdspeler meer. Je kan nu kiezen uit twaalf protagonisten. Doorheen het verhaal heb je wel een vaste antagonist, een slechterik die de naam “The Jackal” draagt. Leuke extra’s doorheen de game zijn onder andere je buddie(s), een vlammenwerper waarmee je stukken van de savanne of zelfs gebouwen in brand kan steken, de mogelijkheid om ziektes op te lopen, een eigen mobieltje, ... De singleplayer zet vooral op grafisch vlak en qua plot een sterke en realistische prestatie neer.

Het menu van de game

De bewuste vlammenwerper

Systeemvereisten:

Deze reeks heeft zich in het verleden al meningmaal bewezen. Het is echter de eerste keer dat Treyarch de taak op zich neemt om de jongste telg in de reeks van Call Of Duty te ontwerpen; World At War

Dit deel werd lang op voorhand al gekritiseerd door veel gamerfans. Het zou te rap volgen op het vierde deel dat zoveel succes had; Modern Warfare. In tegenstelling tot dat deel, dat zich afspeelde in deze tijd, gaat World At War opnieuw terug naar de roots van de reeks; de tweede wereldoorlog. In World At War speel je mee met de geallieerde troepen en bestaat je opdracht er dus in om de missies af te werken en de Duitsers af te knallen. Niet alleen knallen want dit deel heeft een leuke nieuwigheid: vlammen. Je kan onder andere een vlammenwerper gebruiken om je vijand in brand te steken, Molotov-cocktails werpen, een vlammentank Het gebruik van de vlammenwerper gebruiken, ... Nog een primeur voor de reeks is het feit dat je zal kunnen zwemmen. Het belangrijkste deel van Call Of Duty is echter de multiplayer. Eerder werd de demo van de multiplayer van de beta publiek gemaakt en werd een key gezonden naar het grootste deel van de geregistreerden op de Call Of Duty forums. Net zoals in het vierde deel kan je hier een UAV, onder de vorm van vliegtuigen inroepen. Ook artillerie en honden zijn beschikbaar bij grotere kill-streaks. Je kan ook online missies met elkaar spelen, meer bekend onder de term co-op. Net zoals in Modern Warfare werkt het systeem met ranks. Hoe hoger je komt in Vijanden uit de bomen schieten rank, hoe meer wapens en perks je kan unlocken. Omdat de serverbestanden van de vorige spellen zo rap gecrackt werden, besloot men om een extra veiligheid in te bouwen. Zo worden je multiplayer profielen niet op je eigen computer opgeslagen, maar worden ze opgeslagen op de servers van Activision.

Naast de release van Tiberium, waarin Command & Conquer zich in de markt van de first person shooters werpt, is deze maand ook C&C: Red Alert 3 uitgekomen. Zeven jaar zat er tussen deel 2 en de laatste telg van de reeks... Wat heeft deze allemaal te bieden? In Red Alert 3 speel je met drie groepen: de Japanezen, die in het spel “The Empire” worden genoemd, de Soviets en de Allies. In de trailers die op de site van EA terug te vinden zijn werd rap duidelijk dat dit spel niet alleen grafisch erg veel vooruitgang heeft geboekt, maar dat er ook nieuwe speelaspecten zijn. Zo kun je nu onder andere je kamp op het water opslaan, jezelf teleporteren of je onzichtbaar maken voor een beperkte tijd. Naast de standaard engineers en grondtroepen heeft elk leger zijn eigen gespecialiseerde tanks, vliegtuigen, robots, boten, ... De meeste voertuigen hebben de mogelijkheid om te transformeren voor gebruik op het water. Ook de engineer kan op het water gebruikt worden om bijvoorbeeld allerhande belangrijke punten te veroveren. Tijdens de campagne die EA voerde voor en na de release van de beta, werden vooral de babes van de game en het rijke scala van verschillende wapens naar voren geschoven. Vooral dit laatste maakt de game echt leuk om te spelen. De effecten die je ermee kan bereiken maken de game tot een mooi grafisch geheel. Wat vraagt Red Alert 3 van jouw computer? Niet erg veel op het eerste zicht. Het enige waar je wat rekening mee moet houden is schijfruimte waar je er toch zo’n 12 GB vrij van moet hebben.
Tanya; het vrouwelijk personage van de Allies

Basis op het water


								
To top