ADJECTIVES ADVERBS TEST 3 (25 QUESTIONS) by variablepitch336

VIEWS: 111 PAGES: 5

									ADJECTIVES & ADVERBS TEST 3 (25 QUESTIONS) 1.Instead of facing an opposing team, mountain climbers test their skills against the ---forces of nature, which can be rather dangerous in some cases. A) precise B) reasonable C) inefficient D) unpredictable E) accidental 2.Quebec is both ---- and ---- of Canada's ten provinces. A) B) C) D) E) the older/the larger the old/the large the oldest/the largest so old/so large as old/as large

3.After ---- consideration, we have decided to accept your claim for compensation. A) B) C) D) E) farther further so far the farthest far enough

4.People didn't have ---- forms of entertainment in former days----we do today. A) B) C) D) E) so much/than so many/that too much/for as many/as the fewest/than

5.This bird has ---- beak that it can crack Brazil nuts with ease. A) so powerful B) powerful enough C) more powerful D) too powerful E) such a powerful 6.When watching television, you should sit ---- from the TV set for the scanning lines on the picture, which cause strain on the eyes, to be invisible. A) B) C) D) E) so far the farthest the further farther far enough

7.One problem with the death penalty is that once a man has been executed, it is ---- to question whether or not he is innocent, should new evidence be found. A) B) C) D) E) the latest so late too late as late much later

8.There is ---- interest in producing an end-of-term play this year that we should probably forget the idea. A) B) C) D) E) far more so little as little such a lot too much

9.In addition to the normal hiking gear, climbing requires some extra equipment, ---climbing ropes, ice axes and hammers. A) B) C) D) E) that so much such as rather as well

10.---- training an occupation requires, ---- likely it is to pay a higher salary. A) B) C) D) E) So long as/very The more/the more As much as/so much The most/the most Too long/as much

11.The film Rainmaker is quite ---- in many ways ---- the book of the same name. They don't have, for example, the same ending or the same characters. A) B) C) D) E) similar/to the same/as rather/than identical/with different/from

12.Long regarded as a/an ---- organ serving no real purpose at all, the human appendix is now thought to be an important part of our immune system. A) B) C) D) E) useless significant wasteful deliberate appropriate

13.---- popular of all the tasks on the farm was cleaning the cow-sheds because it was dirty back-breaking work. A) The least B) The more C) So little D) So much E) Less 14.Fortunately, we remember ---- we perceive; otherwise, our minds would be a storehouse of miscellaneous, unasserted data. A) B) C) so few that far less than the most

D) as many as E) so much that 15.Daylight provides the best illumination for ---- activities ---- reading, writing and sewing. A) B) C) D) E) such/as more/that rather/than so much/that both/and

16.He is only an acquaintance of mine, so I don't know him ---- to ask him for help. A) B) C) D) E) so good the best well enough better than as well

17.It is----old story ---- the original writer is unknown. A) B) C) D) E) too/for so/as more/than such an/that rather/than

18.I'd really like to visit my parents this weekend, but I'm ---- with a project these days to go anywhere. A) B) C) D) E) so busily as busy too busy the busiest busier

19.There is nothing ---- seeing people push into queues. A) B) C) D) E) so annoying that too annoyed for the most annoying as annoyed as more annoying than

20.It wasn't very sensible of him to wear casual clothes on ---- an important occasion. A) B) C) D) E) so too more such most

21.After rowing so ---- across the lake, they both collapsed exhausted on the shore. A) B) C) D) E) calmly vigorously roughly restlessly closely

22.If you had adjusted the chain on your bicycle ----, it wouldn't have fallen off while you were riding along. A) B) C) D) E) urgently reluctantly exclusively considerably properly

23.Usually lions avoid humans; however, old ones ---- to catch game may become maneaters. A) B) C) D) E) too slow so slowly more slowly slowly enough such slow

24.Rap musicians are known for their unique use of language and style of dress, and the accessories they wear, ---- gold chains and gangster hats. A) B) C) D) E) such much as either like

25.I don't know exactly how much it costs to hire a car in Istanbul, but, as a/an ---guide, I can tell you that last year my friend paid forty million liras per week. A) B) C) D) E) precise steady rough identical variable

CEVAPLAR 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 D C B D E E C B C B E A A B A C C

18 19 20 21 22 23 24 25

E D D B E A E C


								
To top