Using Demonstrative Adjectives Using Demonstrative Adjectives by variablepitch336

VIEWS: 0 PAGES: 1

									Using Demonstrative Adjectives

1. What does apestoso mean in English? a. smelly b. stinky 2. What does hombre mean in English? a. woman b. men

c. silly c. man

3. Adjectives describe or modify nouns and ___________. a. verbs b. adverbs c. pronouns 4. Which word is not a demonstrative adjective? a. tall b. this 5. What is the masculine singular word for ‘this’? a. estos b. este

c. those

c. es

6. Where are demonstrative adjectives placed in a sentence compared to the noun they modify? a. in front b. behind c. on top 7. How do the verb forms of estar and the demonstrative adjectives differ in spelling? a. the verbs have accents b. the adjectives have accents c. they don’t differ in spelling 8. What is the feminine singular adjective that means “that”? a. esta b. esa c. esas 9. What letters do you add to a singular noun ending in a consonant to make it plural? a. as b. s c. es 10. What is the masculine plural form of aquel? a. aquellos b. aquel

c. aquello

Fold on dotted line before copying

V744

1. b

2. c

3. c

4. a

5. b

6. a

7. a

8. b

9. c

10. a

www.teachersdiscovery.com


								
To top