AKTIVITI-AKTIVITI PANITIA BAHASA MELAYU by cometjunkie57

VIEWS: 4,502 PAGES: 1

									AKTIVITI-AKTIVITI PANITIA BAHASA MELAYU 2008 1. Kerja Rumah Terancang Pelaksanaan : Satu kali sebulan. Tahap 2 seperti jadual yang dilampirkan Tahap 1 mengikut guru dan kelas masing-masing. 2. Persembahan Aktiviti Bahasa Pelaksanaan : Satu kali sebulansemasa perhimpunan mingguan. Melibatkan murid tahap 2. Pelbagai aktiviti seperti mendeklamasikan sajak, syarahan,berceritadan sebagainya. Jadual dilampirkan
3. Aktiviti Menyalin Pelaksanaan :

Melibatkan Tahap 1dan Tahap 2. Satu kali seminggu. Jadual dilampirkan.

4. Program Celik 2M dan PROTIM Pelaksanaan: P&P dijalankan pada hari pertama persekolahan. Tahun 2 hingga 6 kelas yang akhir. Modul guru disediakan. Ujian pertama telah dijalankan pada akhir Januari.

5. Bulan Bahasa Pelaksanaan :

Akan dijalankan pada bulan Julai. Pengisiannya dengan mengadakan peraduan teka silangkata, kuiz bahasa ,pertandingan bercerita dan lain lagi.

6. Lima Minit Program Bahasa Pelaksanaan: Dijalankan sebelum proses P&P bermula . Pelbagai aktiviti seperti bacaan,ejaan dan menyalin. 7. Bengkel BBM Pelaksanaan : 8. ProgramNilam Pelaksanaan :

Dua bulan sekali.

Melibatkan semua murid kecuali Tahun 1. Murid membuat catatan dalam buku NILAM dan mendapat pengesahan daripada guru bahasa. Dijalankan sepanjang tahun


								
To top