Quiz 5 Form A - Student Web Server Information by yaofenji

VIEWS: 0 PAGES: 5

									OMIS 351 Spring 2013 Quiz 5 Form A


1. What is the best definition below of Business Intelligence?
       A. Using Excel
       B. Managing information to be able to answer questions about your business
       C. Using Access
       D. Having advanced business degrees
       E. Allowing the computer, in an automated way, to find patterns in your business data
2. When do you know you should use Access instead of Excel?
       A. When you have only one spreadsheet or table which you need to use to get answers from.
       B. When you have more than one spreadsheet or table which you need to consolidate to get
           answers from.
       C. When the mathematics, functions, or statistics are highly complex.
       D. When you need to use software that your employees are most familiar with.
       E. None of the above
3. Which of the following is often considered a defensible source of sustainable competitive advantage?
       A. Ability to access and use data
       B. Cutting-edge technology
       C. Expensive infrastructure
       D. Lack of alternatives to a firm's product offerings
       E. Talented IT staff
4. You would like to find all of the orders that a particular customer has made. How could you
accomplish this with a relational database that has a customer data table and a separate order data table?
       A. Include the last name of the customer for each order as a field in the order table. Use a query
           to find all orders that match the customer's last name
       B. Include the unique customer ID of the customer for each order as a field in the order table.
           Use a query to find all orders that match the customer's ID
       C. Both A and B would work equally well
       D. Neither A or B would work; instead, you should just record all order numbers for each
           customer in the customer table
5. A(n) ______ is a tool for extracting, combining, and displaying data from one or more tables,
according to any criteria specified.
        A. ETL (extraction, transformation, and loading)
        B. relational database
        C. referential integrity
        D. form
        E. query
6. Which of the following was a business data problem for Family Shelter Services before consultants came in?
        A. Multiple reports filed
        B. Files stored in cabinets, as Word documents, or Excel spreadsheets
        C. Consolidation of data in one system
        D. A & B
        E. All of A, B, and C
7. Data becomes ________ when it is presented in a context so that it can answer a question or support
decision making.

        A.   characters
        B.   information
        C.   analysis
        D.   wisdom
        E.   language

                                                                                                                1
OMIS 351 Spring 2013 Quiz 5 Form A


8. _____ refers to software for creating, maintaining, and manipulating data.
        A.   Extranet
        B.   ROM
        C.   RAM
        D.   DBMS
        E.   Internet 2
9. A table in Access must have a primary key to:
        A. uniquely identify records and form relationships with other tables.
        B. keep the data “unlocked”.
        C. match its foreign key.
        D. establish primary business-technology solutions.
        E. None of the above
10. The electronic medical record (EMR) systems discussed in class present a major opportunity to use
business intelligence tools to support operational activities (in this case, providing cheaper, safer health
care). Which of the following is/are examples of how a BI tool is used to support the operations of a
health care organization?
        A. Storing data about a treatment given to a patient is an example of a transaction
           processing system
        B. Using the data collected about health clinic visits to provide an early warning of a flu
           outbreak is an example of data mining
        C. Combining patient data with diagnostic criteria to make an accurate diagnosis is an example
           of a decision support system
        D. A and B
        E. All of A, B, and C.
11. If a customer pays a retailer in cash, he is likely to remain a mystery to the retailer because his name is
not attached to the money. Retailers can tie the customer to cash transactions and track the customer’s
activity if they can convince the customer to use a _____.

        A.   transaction processing systems
        B.   point-of-sale terminals
        C.   data cubes
        D.   dashboards
        E.   loyalty cards
12. _____ refer to databases focused on addressing the concerns of a specific problem or business unit.
        A.   Data marts
        B.   Dashboards
        C.   Legacy systems
        D.   Relational databases
        E.   Analytics

 13. Databases organized in such a way that multiple tables are interconnected based on common keys,
are referred to as _____ databases.
        A.   hierarchical
        B.   operational
        C.   object-oriented
        D.   relational
        E.   analytical

                                                                                                               2
OMIS 351 Spring 2013 Quiz 5 Form A


14. Why is redundant information a problem?
        A.   It is difficult to determine which values are the most current and accurate
        B.   It is often inconsistent
        C.   It takes up storage space
        D.   It makes it difficult to update data
        E.   All of the above
15. What type of integrity constraint does not allow someone to create an order for a nonexistent
customer?
        A.   Relational/referential integrity constraint
        B.   Business-critical integrity constraint
        C.   Information-critical integrity constraint
        D.   Database-Security Constraint
        E.   All of the above
16. With regard to data, to make a large contribution to an organization, you could suggest which of the
following?
        A. Move organizational information, which needs to be connected with other information, out of
           spreadsheets, into a relational DBMS, and then centralize the database.
        B. Move away from paper and store everything in spreadsheets.
        C. Store all organizational information in Access (or another relational DBMS) on a top-level
           executive’s (or someone else important) computer.
        D. Keep separate data files for all-important information to provide better security.
        E. None of the above
17. _____ is the process of using computers to identify hidden patterns in and to build models from large
data sets.

        A.   Data harvesting
        B.   E-discovery
        C.   Optimization
        D.   Report canning
        E.   Data mining
18. Which of the following represent correct pairings of a decision support tool and a potential business
use of that tool?
        A. Goal-seeking analysis: Determining the order size for replenishing a store's inventory levels
           that reduces inventory holding costs to a certain level
        B. Sensitivity analysis: Determining all of the causes of defects in a manufacturing process
        C. What-if analysis: Determining how many customers would choose a different restaurant if the
           average drive-thru line length at Portillo's increased by three cars
        D. A and C
        E. All of A, B, and C

19. A(n) _____ refers to a heads-up display of critical indicators that allow managers to get a graphical
glance at key performance metrics.
        A.   interstitial
        B.   embassy
        C.   canned report
        D.   prediction interface
        E.   dashboard

                                                                                                            3
OMIS 351 Spring 2013 Quiz 5 Form A


20. Most transactional databases are not set up to be simultaneously accessed for reporting and analysis.
As a consequence, _______.
        A.   navigational databases are being preferred over transactional databases.
        B.   data is not efficiently transformed into information.
        C.   firms prefer to outsource data mining operations to third party firms.
        D.   analysts no longer port data to data warehouses or data marts.
        E.   most firms incur additional expenditure to phase out legacy systems.
21. Which of the following is not DBMS software?
        A.   SQL Server
        B.   Oracle
        C.   Sybase
        D.   MS Excel
        E.   MS Access
22. In Access, the _________ view is used to 1.. Add, remove or rearrange fields 2.. Define the name, the
data type and other properties of each field 3.. Designate a primary key for the table.
        A.   Report View
        B.   Form View
        C.   Design View
        D.   Sectional View
        E.   Datasheet View
23. Dr. Downing received two of the same letters from the Northwestern Alumni Association on the
same day. What is most likely the cause of this?
        A. A data analyst placed Dr. Downing in the "high income" category and the marketing plan
           focuses on frequently contacting these persons
        B. Human error: A secretary typed "2" when choosing the number of copies to print
        C. Dr. Downing has both undergraduate and graduate degrees from Northwestern, so he might
           be duplicated in the system
        D. Analytics tools revealed that Dr. Downing's donation pattern shows that he responds to
           repeated mailings and other "squeaky wheel" techniques
 24. _____ refer to older information systems that are often incompatible with other systems,
technologies, and ways of conducting business.
        A. Data aggregator systems
        B. Loyalty card systems
        C. Legacy systems
        D. Transaction systems
        E. Mnemonic systems

25. Wal-Mart collects massive amounts of data and uses it to make demand forecasts, operational
forecasts and to control product mix in varying environmental conditions. How does Wal-Mart
accomplish this with the overwhelming amount of data?

        A. Wal-Mart uses data mining to automate the process of converting data into useful
           information.
        B. Wal-Mart relies on outsourcing through cloud computing to handle the large quantities of
           data.
        C. Wal-Mart uses virtualization to maximize the efficiency of their servers.
        D. Wal-Mart database administrators are extra smart, they’re probably from NIU.

                                                                                                            4
OMIS 351 Spring 2013 Quiz 5 Form A




1.    B
2.    B
3.    A
4.    B
5.    E
6.    D
7.    B
8.    D
9.    A
10.   E
11.   E
12.   A
13.   D
14.   E
15.   A
16.   A
17.   E
18.   D
19.   E
20.   B
21.   D
22.   C
23.   C
24.   C
25.   A




                                     5

								
To top