Docstoc

misunderstanding

Document Sample
misunderstanding Powered By Docstoc
					82
Paper One Part I Reading Comprehension
Directions: There are several passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A), B), C) and D). You should decide on the best choice and mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the centre. Passage One Questions 1 to 5 are based on the following passage: According to a study by the National Institute of Independent Colleges and Universities, only half of the families whose children expect to go to college are saving toward the expense. If they had saved just $20 a week at a low five-percent annual interest rate from when the child was born, they’d have more than $30,000 by the time the child reached 18. There is popular misunderstanding that if you save, you won’t get the financial aid. But a close analysis of the FFS and FAF formula proves that saving sufficient sums of money for college can have only a minor impact on your aid package --- if done correctly. Savings should be in the parents’ names. The Tax Reform Act of 1986 reduced the advantage of putting savings in a child’s name. And, under the present aid formula, a maximum of only 12 percent of the savings and other assets (资产) owned by the parents go toward figuring the expected family contribution. However, 35 percent of the student’s savings and assets are calculated in. The best way to save is to treat a set amount each week or month as though it was just another bill or tax that comes right off the top of the paycheck. If you try to save what is left after bills are paid, you’ll have a much tougher time. If you are a member of a credit union, consider putting your money in a savings account there. Such accounts usually pay interest rates one to two percentage points higher than those at a bank. 1. This passage is most probably directed at ________. A) parents with children going to attend universities B) high school students C) college students D) high school teachers 2. Half of the families don’t save up money for college study because ________. A) they don’t have the extra money B) they want their children to earn their own tuition C) they fear that saving money means getting no financial aid D) they want to do other investments 3. Which is NOT one of the reasons that the savings should be in the parents’ names? A) Savings in the children’s names no longer enables the parents to pay less tax under the new tax law. B) More percentage of the children’s savings and assets are counted in under the present aid formula. C) A maximum of only 12 percent of the parents’ savings and assets are counted in when the family financial support is measured. D) Children are likely to misuse the money in their names. 4. It is suggested that you should save money________. A) after the bills are paid

B) before the bills are paid C) on paydays D) whenever there is a bill to pay 5. Saving money in banks will benefit you the most ________. A) if you save a great amount at a time B) if you join certain credit union C) if you have very good credit history D) if the banks are the big ones Passage Two Questions 6 to 10 are based on the following passage: For anybody who ever failed a maths test, something marvellous happened in Stockholm on December 10, 2000. A soft-spoken fellow from Kansas -a guy who was turned down by the prestigious Massachusetts Institute of Technology (MIT) because his maths scores were too low and who never had much formal physics training -received the Nobel Prize in physics. This is slightly ironical, because Jack St Clair Kilby is not a physicist. The Royal Swedish Academy of Sciences was willing to overlook that minor detail, though, because Kilby did, after all, come up with the most valuable invention of the past half-century: the microchip. Jack Kilby’s idea sparked the information age. The tiny silicon chip at the heart of all digital devices has arguably become the most important industrial commodity since crude oil. Without the chip, there could be no personal computers or mobile phones, no Internet or Play-Stations. The semiconductor integrated circuit has changed the world as fundamentally as did the light bulb, the telephone and the horseless carriage. But somehow the man who made the microchip has never achieved the recognition that Edison, Bell and Ford enjoyed. Thanks to the Nobel Prize, at age 78, Jack Kilby finally received the attention he deserved. 6. Kilby is a(n) ____. A) American B) Frenchman C) Swedish D) Englishman 7. Kilby won the Nobel Prize for ____. A) his great research done in MIT B) he is an excellent physicist C) he has had much formal training in physics D) he invented the microchip 8. It was the invention of ____ that brought about the information age. A) telephone B) microchip C) light bulb D) assembly line 9. Before the invention of the microchip, ____ was the most important industrial commodity. A) telephone B) light bulb C) automobile D) crude oil 10. The achievements made by Kilby were finally recognized ____. A) by his winning of Nobel Prize B) after the widespread of computers

C) after he died D) when he was admitted by MIT Passage Three Questions 11 to 15 are based on the following passage: A material which usually keeps animals and people warm is providing an oil clean-up service for the environment. Wool from sheep proved to be an effective “sponge” to soak up oil from the waters of the Persian Gulf after the Gulf War in 1991. The absorbent qualities of wool were used to good effect in wool poles which swept across the surface of the water. Now the same absorbent qualities are being used by railways in the Netherlands. Wool mats produced by Rhanex Wools of New Zealand have been laid between the rails at eight major Dutch railway stations to soak up diesel oil dropping from locomotives. Dutch authorities were worried that diesel oil was seeping (渗入) through the ground into the watertable, which is used for farm irrigation and to supply drinking water. The mats can be regularly squeezed to extract the diesel oil from them, and then reused. Similar wool mats are being used in inner city car parking lots in Sydney, Australia, to soak up oil dropping from parked cars. One parking lot owner believed that the value of his land could be reduced by oil pollution. The environmental friendly qualities of wool are also being put to good use to protect wool itself. High value Merino sheep in Australia and Canada are wearing wool covers to protect their fleece (羊毛). 11. Which of the following is NOT one of wool’s advantages? A) It has absorbent quality. B) It could be squeezed and reused. C) It can be used to avoid pollution. D) It could increase the price of land. 12. It can be inferred that wool first proved very useful in absorbing oil ___. A) in ancient time B) in the Gulf War C) after the Gulf War D) before the Gulf War 13. Which country used wool to prevent oil seeping into earth? A) America. B) Iraq. C) New Zealand. D) The Netherlands. 14. Why are wool mats being used in parking lots in Sydney? A) To prevent the cars from turning over. B) To absorb oil leaking from the parked cars. C) To attract more drivers to park their cars. D) To ask for a higher price when the lands are sold. 15. Which function of wool is NOT mentioned in the passage? A) Storing up oil. B) Making clothes. C) Absorbing oil. D) Protecting sheep. Passage Four Questions 16 to 20 are based on the following passage:

We all know that it is possible for ordinary people to make their homes on the equator (赤道), although often they may feel uncomfortably hot there. Millions do it. But as for the North Pole? We know that it is not only a dangerously cold place, but that people like you and me would find it quite impossible to live there. At the present time only the scientists and explorers can do so, and they use special equipment. Men have been traveling across and around the equator on wheels, on their feet or in ships for thousands of years; but only a few men with great difficulty and in very recent time, have ever crossed the ice to the North Pole. So it may surprise you to learn that, when traveling by air, it is really safer to fly over the North Pole than over the equator. Of course, this is not true about landings in the polar region (which passenger airplanes do not make), but the weather, if we are flying at a height of 5,000 meters above the Pole, is a delight. At 4,000 meters and more above the earth you can always be sure that you will not see a cloud in the sky as far as the eye can reach. In the tropics (热带), on the other hand, you are not certain to keep clear of bad weather even at such heights as 18,000 or 20,000 meters. Airplanes can’t climb as high or as quickly in cold air as in warm air. Nor can clouds. In practice, this is an advantage to the airplane, which is already at a good height when it reaches the polar region and so does not need to climb, while at the same time cold air keeps the clouds down low. 16. “Millions do it.” In this sentence “do it” refers to _____. A) feeling uncomfortably hot on the equator B) flying over the North Pole C) flying over the equator D) making homes on the equator 17. The polar region is a good place __________. A) to land at by airplane B) to fly over C) to travel to by land D) to live at 18. It is a delight to fly at the Pole because _________. A) planes fly higher than that at the equator B) the eyes can reach about 4,000 meters C) planes can be clear of bad weather D) planes fly more quickly than that at the equator 19. Airplanes can climb quickly _________. A) in warm air B) in cold air C) when it reaches the polar region D) only when the clouds are down low 20. Airplanes usually do not need to climb quickly or fly high in the polar region because ______. A) they do not land there B) there are no clouds at their height C) they can cross the ice with special equipment D) it is very cold Passage Five Questions 21 to 25 are based on the following passage: Real policemen hardly recognize any resemblance between their lives and what they see on TV ― if they ever get home in time. There are similarities, of course, but the cops don’t think much of them. The first difference is that a policeman’s real life revolves round the law. Most of his training is in criminal law. He has to know exactly what actions are crimes and what evidence can be used

to prove them in court. He has to know nearly as much law as a professional lawyer and what is more, he has to apply it on his feet, in dark and rain, running down an alley after someone he wants to talk to. Little of his time is spent in chatting to scantily-clad(穿衣很少的) ladies or in dramatic confrontations with desperate criminals. He will spend most of his working life typing millions of words on thousands of forms about hundreds of sad, unimportant people who are guilty ─ or not ─ of stupid, petty crimes. Most television crime drama is about finding the criminal: as soon as he’s arrested, the story is over. In real life, finding criminals is seldom much of a problem. Except in very serious cases like murders and terrorist attacks ― where failure to produce results reflects on the standing of the police ― little effort is spent on searching. Having made an arrest, a detective really starts to work. He has to prove his case in court and to do that, he often has to gather a lot of different evidence. So, as well as being overworked, a detective has to be out at all hours of the day and night interviewing his witnesses and persuading them, usually against their own best interests, to help him. 21. It is essential for a policeman to be trained in criminal law ______ . A) so that he can catch criminals in the streets B) so that he can justify his arrests in court C) because many of the criminals he has to catch are dangerous D) because he has to know nearly as much as a professional lawyer 22. The everyday life of a policeman or detective is ______ . A) exciting and glamorous B) full of danger C) devoted mostly to routine matters D) wasted on unimportant matters 23. When murders and terrorist attacks occur the police ______ . A) prefer to wait for the criminal to give himself away B) spend a lot of effort in trying to track down their man C) make a quick arrest in order to keep up their reputation D) usually fail to produce results 24. Which of the following is true according to the passage? A) Generally the detective’s work is over once the arrest has been made. B) People are usually willing to give evidence. C) Policemen and detectives spend little time at the typewriter. D) Policemen feel that the image of their lives shown on TV is not accurate. 25. Which of the following could be a suitable title for the passage? A) Policemen and Detectives B) The Reality of Being a Detective C) Detective’s Life ― Fact and Fantasy D) Drama and Reality

Name:_____________ Class:_____________ Student No.:_____________ Score:_____________

Answer Sheet Part I Reading Comprehension
1._____ 6._____ 11._____ 16._____ 21._____ 2._____ 7._____ 12._____ 17._____ 22._____ 3._____ 8._____ 13._____ 18._____ 23._____ 4._____ 9._____ 14._____ 19._____ 24._____ 5._____ 10._____ 15._____ 20._____ 25._____

82 ( 参考答案 )
Key Paper One Part I Reading Comprehension
1.A 6.A 11.D 16.D 21.B 2.C 7.D 12.C 17.B 22.C 3.D 8.B 13.D 18.C 23.B 4.B 9.D 14.B 19.A 24.D 5.B 10.A 15.A 20.B 25.C


				
DOCUMENT INFO
Shared By:
Categories:
Stats:
views:38
posted:11/9/2009
language:English
pages:7
Description: make money,girl,money,pretty girl,business