VOCABULARY

Document Sample
VOCABULARY Powered By Docstoc
					Trường THPT Tân Châu

UNIT 7 :VOCABULARY 1. It is not wrong to ________ hands with Americans in introductions. A. take B. shake C. hold D. wave 2. My I _______ you to my boss ? A. tell B. want C. introduce D. speak 3. She has ________ a lot of money in her new job. A. scored B. earned C. found D. done 4. On the whole, American people tend to be informal. A. unfriendly B. reserved C. formal D. friendly 5. It’s always best to ask before you light ________ a cigarette. A. on B. upon C. up D.in 6. She earned her living as a part-time secretary. A. controlled B. gained C. kept D. saved 7.In Ameica, when a woman and a man are introduced, shaking hands is up to woman. A. depends on B. replies on C. waits on D. congratulates on 8. On the whole, Americans tend to be informal. A. Generally B. Shortly C. Completely D. Sincerely 9. Thank you for ______me to the party. A. keeping B. telling C. calling D. inviting 10. We’re going to have a get-together on Saturday evening. A. birthday party B. wedding C. meeting D.discussion 11. Peter :Thank you for a lovely evening. Tom : ___________ A. You are welcome B. Have a good day C. Thanks D. Cheer 12. Besides language, people can use ________, facial expresions and eye contact to communicate. A. gestures B. mouth C. moments D. sights 13. He appeared ______and confident before the match. A. hurt B. hungry C. shocked D. relaxed 14. Tim has been visiting some distant ________ in the country. A. relatives B. parents C. family D. relationships 15.I’ve lived near the airport for so long that I’ve got _______ to the noise of the planes. A. familiar B. known C. used D. custom 16. I’d like to ________ a three –minute call to Vietnam. A. phone B. set C. do D. make 17.The two leaders had informal discussions before the conference began. A. unfriendly B. friendly C. serious D. formal 18. I just want to drop in to say _______ because I’m going away in a few day. A. cheese B. hello C. goodbye D. no more 19. Do you tend to shake hands when you’re _________ to someone ? A. invited B. said C. introduced D. met 20. I haven’t spoken Spanish for ages, and I’m __________ practice.

Trường THPT Tân Châu

A. in B. with C. out of D. from Key : 1 B , 2 C , 3 B, 4 D , 5 C ,6 B, 7 A, 8 A ,9 D, 10 C , 11A , 12A, 13D, 14A, 15C,16D, 17B, 18C , 19C , 20C.

UNIT 8

VOCABULARY

1. . She is ………… in her book now. a. absorbent b. absorb c. absorbing d. absorbed 2. His work suffered because of his total ….. in sport. a. absorbing b. absorbed c. absorption d. absorbent 3 . Paper that ……… ink is called blotting-paper a. absorb b. absorbs c. absorbed d. absorbent 4. He never felt comfortable because of his ………… a. deaf b. deafen c. deafness d. deafened 5.The …….. can take advantage of new electronic devices. a. deafness b. deaf c. deafening d. deafened 6. This old lady is as ………. as a post. a. deafening b. deafened c. deaf d. deafness 7.The head injury …………… her for life a. deafens b. deafening c. deafen d. deaf 8. . He has a ………… for English novels. a. preferential b. preferable c. preference d. preferenably 9 . Which would you ……., tea or coffee? a. preference b. preferential c. preferable d. prefer 10. These countries are ………………………. in imports of raw cotton. a. preferable b. preferential c. preference d. preferenably 11. He educated his children ……… a. militarily b. militaristic c. military d. militarism 12. We students are not allowed to cross the …………… zone. a. militaristic b. militarism c. military d. militarist 13. He is an aggressive person who supports …………. a. military b. militaristic c. militarism d. militarily 14. She looks pretty although she has a …………. on her left eye. a. birth place b. birth mark c. birth right d. birth control 15. A …….. is one of the most important tools of a surgeon. a. knife b. drum c. sheet d. scalpel 16. The surgeon tried to save the man; but unluckily, the ………… was unsuccessful. a. accept b. generation c. operation d. liberation 17. We cannot hear without …………………………….. a. eardrop b. eardrum c. earmark d. earring 18. . Prevention is better than even the most expensive methods of ……. a. treatment b.treatable c.untreatable d. treating 19. A laser beam’s …….. is enough to kill cancer cells.

Trường THPT Tân Châu

a. intention b. intensive c. intend 20. .Surgeons use lasers ……. miraculously accurate scalpels. a. for b. as c. of
đáp án:1.d 2. c 3. b 4.c 5. b 6.c 7. a 8.c 9. d 10. b 11.a 12.c 13.c 14.b 15.d 16. c 17.b 18.a 19. d 20.b

d. intensity d. with

UNIT 9 : VOCABULARY 1. He________ the ice from his clothes over the fire . a. melted b. got rid of c. discarded d. thawed 2. I got up late because my alarm clock________ . a. hadn’t gone off b. hadn’t gone out c. didn’t go off d. didn’t go out 3. “ Can you take the day off tomorrow ?” “ Well, I’ll have to get________ from my boss . “ a. permission b. licence c. allowance d. permit 4. After 3 weeks’ absence from school, I am working hard to_________ the rest of the class . a. keep up with b. put up with c. come up with d. catch up with 5. He sometimes makes spelling________ in his essays . a. miscounts b. misunderstands c. misleads d. mistakes 6. The workers choose Mr. Pike their_______ . a. represent b. representative c. represents d. representation 7. She intended to make a fire . a. put up a fire b. go on a fire c. set a fire d. get up a fire 8. The beautiful girl died of an________ of morphine . a. overdose b. overweight c. overhear d. overdo 9. We , the________, would like to warn that we will be on strike if there is no change of work condition . a. underclothes b. undersigned c. understated d. undertaken 10. He stamped________ until the stinging returned into feet . a. on and off b. out and in c. down and up d. up and down 11. In winter, Western people usually wear a hat with________ to prevent them from cold . a. ear drum b. ear flaps c. earrings d. earphones 12. He is filled with________ about his job interview tomorrow . a. apprehend b. apprehensive c. apprehensively d. apprehension 13. She used to write novel . She was a_________ . a. playwright b. specialist c. adventurer d. novelist 14. Go over your work before you hand it in . a. Prepare b. Repeat c. Carry out d. Check carefully 15. Parents often ________ their children . a. undergo b. underestimate c. overdo d. overweight 16. He forced the horse to run faster with a________ . a. whip- lash b. welfare c. slave d. earflap 17. Don’t be ________ ; everything will be all right . a. overtime b. overanxious c. overzealous d. overnight

Trường THPT Tân Châu

18.Despite the bad weather, the picnic ________ . a. goes away b. goes down c. goes over d. goes ahead 19. He was too sure of himself to pay________ to the warnings of the man from Sulphur Creek . a. notice b. attention c. respect d. recognition 20. I always ________ all my lessons before the examination . a. go out b. go over c. go off d. go by Key : 1 D , 2 A, 3A, 4A, 5D, 6 B, 7C, 8 A, 9B,10 D, 11.B , 12D, 13. D, 14D, 15B, 16 A ,17B, 18D, 19B, 20. B


				
DOCUMENT INFO
Shared By:
Categories:
Tags:
Stats:
views:85
posted:9/22/2008
language:English
pages:4