Docstoc

7.doc

Document Sample
7.doc Powered By Docstoc
					                                                  中级口译预测试卷(七)
                                     SECTION 1: LISTENING TEST (30 minutes)
                                                  Part A: Spot Dictation
Directions: In this part of the test, you will hear a passage and read the same passage with blanks in it. Fill in
each of the blanks with the ward or words you have heard on the tape. Write your answer in the corresponding
space in you ANSWER BOOKLET. Remember you will hear the passage only once.
      The automobile, along with a house and a garden, is (1) of the American Dream.
      The (2) had 1.8 vehicles; each vehicle is driven an average of 10,000 miles per year at an average
highway speed of (3) . Most cars are used for (4) ; less than 6% of the American workforce uses (5) to
get to work. Some of the country's wonderful high-speed highways now carry three or more times the (6) and
twice a day mm into parking lots. San Francisco and Washington D.C win the prize for the two cities with (7) .
      Even if (8) could walk to anything other than the house next door, they wouldn't. Walking is un-American.
Whenever possible, Americans drive and, if necessary, wait to get a parking place (9) . Congestion occurs as
drivers (10) , looking for a parking place that's closer to where they want to go.
      American cars are all (11) . A stick shift (manual) is harder to drive and therefore considered sportier,
(12) . And continually pressing on the clutch can get tiresome if one drives 30 miles each day to work in heavy
traffic, as many Americans do. An American man might (13) so his wife won't be able to drive it—and vice
versa.
      A car is not just an American's (14) , it's a suit of clothes, a haircut, (15) to the world. Car owners not
only select vehicles that reflect this, they also customize them in different ways. They paint the cars (16) or
woodland scenes; they add mirrors and chrome and (17) ; they put shingle all over old school buses and mm
them into (18) . More conventional drivers .satisfy themselves with bumper stickers that reveal their (19) ,
political opinions, or (20) , form "Yale School of Law" to "If you are rich, I am single".
                                           Part B: Listening Comprehension
Directions: In this part of the test, you will hear several short statements. These statements will be spoken ONLY
ONCE, and you will not find them written on the paper; so you must listen carefully. When you hear a statement,
read the answer choices and decide which one is closest in meaning to the statement you have heard. Then write
the letter of the answer you have chosen in the corresponding space in your ANSWER BOOKLET.
1. (A) The prices in the catalogue are going too far.
      (B) The quotations from the book are amazing.
      (C) I can't believe I can't log on to the internet.
      (D) The catalogue offers a reasonable price list.
2. (A) Getting older is avoidable if you keep doing exercises regularly.
      (B) Even if we are getting older physically, we can stay young mentally.
      (C) It is impossible for us to stay healthy due to the fact that we are getting older year after year.
      (D) The idea of trying to keep fit has nothing to do with age.
3. (A) I changed my performing clothes in my room right before the performance.
      (B)The performance is about to start and I have no time to change my clothes.
      (C) I can't go to see the performance without changing into my formal clothes.
      (D) The performance has special dress code for those who axe going to watch it.
4. (A) The expiration date for the application of student loan is later than I expected.
      (B) I missed the chance of getting a student loan.
      (C) The deadline for the application of student loan was last Thursday.
      (D) The student loan office was closed last Wednesday.
5. (A) The art exhibition turned out to be a failure.
      (B) The marketing strategy for the show was good, but the show itself was bad.
     (C) Not many people came to the opening of the show.
     (D)The show had a grand opening which was successful.
6. (A) If you cut the edge of the TV cable, you can get 500 channels through it.
     (B) The modern technology allows us to see a lot more channels on TV.
     (C) The old cable TV system can provide as many as 500 different programs if it's not aging.
     (D)To cut the number of programs, you need to be careful with the edge of the TV system.
7. (A) My homework should be done with my own hand but I can't remember how.
     (B) I don't have the habit of writing down information on my hand.
     (C) I can't recall the details of the homework immediately without looking at it.
     (D)The assignment has got out of my hand and I need you to call me to help.
8. (A) To do homework on the computers in the student center can be very tiring.
     (B) To use the computer in the student center, we have to pay a lot.
     (C) The computers in the students center are not available because they are all locked with ropes.
     (D) We can't find a free computer to do our homework.
9. (A) I can't afford a printer right now.
        (B) I lost all the money because of the hole in my pocket.
       (C) My money has been burnt so I am broke.
       (D) I am so careless about money that I don't know where I put it.
10. (A) The younger a person is, the less likely it4s he will get married.
       (B) The older a person is, the more likely it is he will get divorced.
       (C) There is a connection between the age of getting married and the divorce rate.
       (D) Older people are less likely to get divorced than young people.
2. Talks and Conversations
Directions: In this part of the test, you will hear several short talks and conversations. After each of these, you
will hear a few questions. Listen carefully because you will hear the talk or conversation and questions ONLY
ONCE. When you hear a question, read the four answer choices and choose the best answer to that question. Then
write the letter of the answer you have chosen in the corresponding space in your ANSWER BOOKLET.
Questions 11-14
11. (A) Australia.
     (B) Auckland.
     (C) Christchurch.
     (D) New Zealand.
12. (A) Because he could stay with his relatives.
     (B) Because a trip to that place is within his budget.
     (C) Because the man wants to improve his English.
     (D) Because the man Wants to make some new friends.
13. (A) The man wants to leave Australia forever.
     (B) Christchurch is on the South Island of New Zealand.
     (C) Auckland is a good place for skiing.
     (D) The man lost some money in Australia.
14. (A) The man is an Australian.
     (B) The man wants to become a sailor.
     (C) The man has decided to join a walking tour.
     (D) The man does not like sea-traveling.
Questions 15-18
15. (A) Financial.
     (B) Personnel.
     (C) Strategy.
     (D) Technology.
16. (A) Domestic consumer market share.
     (B) Turnover.
      (C) Profits.
      (D) Costs.
17. (A) The training department no longer do quality assurance training now.
     (B) The results in the domestic consumer market has dropped and thus is not very satisfactory.
      (C) The R&D department has tested a new engine.
      (D) The number of the staff has been reduced.
18. (A) Students.
      (B) Company staff.
      (C) Sales representatues.
      (D) His friends.
Questions 19-22
19. (A) Women being robbed.
      (B) Thieves stealing bags from international tourists.
      (C) Darlinghurst residents being robbed.
      (D) Burglaries happening in Darlinghurst.
20. (A) The victims are scared of the thieves.
      (B) The thieves would catch their victims by surprise.
      (C) The thieves would choose old victims.
      (D) The victims find it difficult to run as fast as the thieves.
21. (A) only two of the thieves.
      (B) none of the thieves.
      (C) almost all of the thieves.
      (D) none but the head of the thieves.
22. (A) to chase the thieves if it is safe.
      (B) to use credit cards as much as possible.
     (C) to be more careful of where they place their bags.
      (D) to avoid being alone in the area.
Questions 23-26
23. (A) The professional qualifications necessary.
     (B) The available career opportunities.
     (C) The personal skills needed.
     (D) All of the above.
24. (A) Impressive at first.
     (B) A switchboard operating system.
     (C) The nervous center of the hotel.
     (D) The first point of contact with a guest.
25. (A) A foreign language.
         (B) Good diction.
        (C) Switchboard operation skills.
        (D) None of the above.
26. (A) Grade 3 chef.
       (B) Grade 1 chef.
       (C) Grade A chef.
       (D) Grade 10 chef.
Questions 27-30
27. (A) 5
       (B) 15
       (C) 20
       (D) 21
28. (A) $8 billion.
       (B) $120 billion.
       (C) $128 billion.
       (D) $18 billion.
29. (A) By recycling all the water.
       (B) By using very little.
       (C) By transporting plenty from Earth.
       (D) By controlling the humidity on board.
30. (A) Tissue culture.
       (B) Mapping.
       (C) Solar energy.
       (D) Weightlessness.
                                          Part C: Listening and Translation
1. Sentence Translation
Directions: In this part of the test, you will hear 5 sentences in English. You will hear the sentences ONLY ONCE.
After you have heard each sentence, translate it into Chinese and write your version in the corresponding space in
your ANSWER BOOKLET.
(1) ______
(2) ______
(3) ______
(4) ______
(5) ______
2. Passage Translation
Directions: In this part of the test, you will hear 2 passages in English. You will hear the passages ONLY ONCE.
After you have heard each passage, translate it into Chinese and write your version in the corresponding space in
your ANSWER BOOKLET. You may take notes while you are listening.
(1) ______
(2) ______
                                    SECTION 2: STUDY SKILLS (50 minutes)
Directions: In this section, you will read several passages. Each passage is followed by several questions based
on its content. You are to choose ONE best answer, (A), (B), (C) or (D), to each question. Answer all the questions
following each passage on the basis of what is stated or implied in that passage and write the letter of the answer
you have chosen in the corresponding space in your ANSWER BOOKLET.
     In general, our society is becoming one of giant enterprises directed by a bureaucratic management in which
man becomes a small, well-oiled cog in the machinery. The oiling is done with higher wages, well-ventilated
factories and piped music, and by psychologists and "human-relations" experts; yet all this oiling does not alter
the fact that man has become powerless, that he does not wholeheartedly participate in his work and that he is
bored with it. In fact, the blue-and the white-collar workers have become economic puppets who dance to the tune
of automated machines and bureaucratic management.
      The worker and employee are anxious, not only because they might find themselves out of a job; they are
anxious also because they are unable to acquire any real satisfaction or interest in life. They live and die without
ever having confronted the fundamental realities of human existence as emotionally and intellectually independent
and productive human beings.
      Those higher up on the social ladder axe no less anxious. Their lives axe no less empty than those of their
subordinates. They axe even more insecure in some respects. They are in a highly competitive race. To be
promoted or to fall behind is not a matter of salary but even more a matter of self-respect. When they apply for
their first job, they are tested for intelligence as well as for the right mixture of submissiveness and independence.
From that moment on they axe tested again and again--by the psychologists, for whom testing is a big business,
and by their superiors, who judge their behavior, sociability, capacity to get along, etc. This constant need to prove
that one is as good as or better than one's fellow-competitor creates constant anxiety and stress, the very causes of
unhappiness and illness.
      Am I suggesting that we should return to the preindustrial mode of production or to nineteenth-century "free
enterprise" capitalism? Certainly not. Problems axe never solved by returning to a stage which one has already
outgrown. I suggest transforming our social system from a bureaucratically managed industrialism in which
maximal production and consumption axe ends in themselves into a humanist industrialism in which man and full
development of his potentialities—those of love and of reason--are the aims of all social arrangements. Production
and consumption should serve only as means to this end, and should be prevented from ruling man.
1. By "a well-oiled cog in the machinery" the author intends to render the idea that man is ______.
       (A) a necessary part of the society though each individual's function is negligible
       (B) working in complete harmony with the rest of the society
       (C) an unimportant part in comparison with the rest of the society, though functioning smoothly
       (D) a humble component of the society, especially when working smoothly
2. The real cause of the anxiety of the workers and employees is that ______.
       (A) they axe likely to lose their jobs
       (B) they have no genuine satisfaction or interest in life
       (C) they axe faced with the fundamental realities of human existence
       (D) they axe deprived of their individuality and independence
3. From the passage we can infer that real happiness of life belongs to those ______.
       (A) who are at the bottom of the society
       (B) who axe higher up in their social status
       (C) who prove better that their fellow-competitors
       (D) who could keep far away from this competitive world
4. To solve the present social problems the author suggests that we should ______.
       (A) resort to the production mode of our ancestors
       (B) offer higher wages to the workers and employees
       (C) enable man to fully develop his potentialities
       (D) take the fundamental realities for granted
5. The author's attitude towards industrialism might best be summarized as one of ______.
      (A) approval
      (B) dissatisfaction
      (C) suspicion
      (D) tolerance
      The farm is a major marketplace for millions of tons of synthetic fertilizers and pesticides, and for advanced
machinery and the fuel required to run it. The modern superfarm, large and highly capitalized, is resource
dependent compared with the diversified small farms that were once dominant. On diversified farms, major
energy needs may be supplied by resident humans and animals. Soil fertility may be maintained by alternating
cash crops and restorative crops, and also by returning animal manure to the soil. This fanning model of relatively
self-sufficient agriculture, and the way of life associated with it, are still economically viable, as demonstrated by
prosperous Amish farmers and other practitioners of "alternative" agriculture. Particularly relevant to today's
mainstream agriculture are the energy-saving practices on large "organic" farms, which are thoroughly
mechanized but which minimize the use of pesticides and synthetic fertilizers.
      By comparison, mainstream American agriculture has until lately been careless in its use of energy, water,
and land. When fossil energy was cheap, applications of fertilizers and pesticides paid large dividends, so farmers
were encouraged to use these products. Soon most farmers used too much fertilizer and pesticide. Farmers in dry
regions enjoyed an era of cheap water, obtained from publicly subsidized irrigation systems or from pumping
groundwater using inexpensive energy. The soil too was expendable as demand grew for U.S. agricultural
products.
      The period of extraordinary profligacy in the use of soil, water, and fossil fuels may well be at an end. The
new structure of large farms is quite sensitive to cost factors. These adaptive farms, whose development was
assisted by public tax, subsidy and research policies, have access to capital, technologies, and management skills,
enabling them to switch relatively quickly to resource-conserving practices—for example, to low-tillage system
that requires less fuel, that shepherds soil moisture, and that may reduce soil erosion. It seems likely that federal
programs that have enlarged our farms, therefore, have had a further result of creating the potential for a more
conserving agriculture. With respect to energy use. for example, energy costs per unit of output are lower for large
farms, mainly because these farms quickly economized on energy as costs rose. In the future, according to one
authoritative assessment, "agricultural production is likely to use capital and land more intensively but energy,
fertilizer and labor less intensively".
6. The main difference between the modem super farm and diversified farms lies in ______.
      (A) their sizes
        (B) the machinery employed
        (C) the degree of dependence on resources
        (D) the kinds of crops cultivated and animals raised
7. The second paragraph focuses on the fact that ______.
        (A) fossil energy was once very cheap
        (B) farm in dry areas could get cheap water
        (C) most American farmers used too much fertilizer and pesticide
        (D) mainstream American agriculture used to be wasteful of energy, water and land
8. The word 'profligacy' (para. 3) most probably means ______.
        (A) wastefulness
        (B) carefulness
        (C) profitability
        (D) economy
9. According to the passage, which of the following is NOT true?
        (A) The farming model and the way of life on diversified farms are workable.
        (B) Large 'organic' farms use large amounts of pesticides and synthetic fertilizers.
        (C) The new adaptive farms are capable of resource-conserving practices.
        (D) To reduce soil erosion is a resource-conserving practice.
10. It can be seen from the passage that the problem of resource conservation in agriculture ______.
      (A) has been solved in the U.S.
      (B) has not yet been paid any attention to
        (C) is being seriously and effectively dealt with
        (D) will soon be solved by using more capital and land
       Over the last decade, demand for the most common cosmetic surgery procedures, like breast enlargement and
nose jobs, has increased by more than 400 per cent. According to Dr. Dai Davies, of the Plastic Surgery
Partnership in Hammersmith, the majority of cosmetic surgery patients are not chasing physical perfection. Rather,
they are driven to fantastic lengths to improve their appearance by a desire to look normal. "What we all crave is
to look normal, and normal is what is prescribed by the advertising media and other external pressures. They give
us a perception of what is physically acceptable and we feel we must look like that."
       In America, the debate is no longer about whether surgery is normal; rather, it centers on what age people
should be before going under the knife. New York surgeon Dr. Gerard Imber recommends "maintenance" work for
people in their thirties. "The idea if waiting until one need a heroic transformation is silly," he says. "By then,
you've wasted 20 great years of your life and allowed things to get out of hand." Dr. Imber draws the line at
operating on people who are under 18, however, "It seems that someone we don't consider old enough to order a
drink shouldn't be considering plastic surgery."
       In the UK cosmetic surgery has long been seen as the exclusive domain of the very rich and famous. But the
proportionate cost of treatment has fallen substantially, bringing all but the most advanced laser technology within
the reach of most people. Dr. Davie, who claims to "cater for the average person", agrees. He says: "I treat a few
of the rich and famous and an awful lot of secretaries. Of course, £3,000 for an operation is a lot of money. But
it is also an investment for life which costs about half the price of a good family holiday."
       Dr. Davies suspects that the increasing sophistication of the fat injecting and removal techniques that allow
patients to be treated with a local anaesthetic in an afternoon has also helped promote the popularity of cosmetic
surgery. Yet, as one woman who recently paid £2,500 for liposuction to remove cellulite from her thighs
admitted, the slope to becoming a cosmetic surgery veteran is a deceptively gentle one. "I had my legs done
because they'd been bugging me for years. But going into the clinic was so low key and effective that it whetted
my appetite. Now I don't think there's any operation that I would rule out having if I could afford it."
11. According to the text, the reason for cosmetic surgery is ______.
       (A) being physically healthy
       (B) looking normal
       (C) investing for life
       (D) improving appearance
12. According to paragraph 3, what Dr. Davies said implies that ______.
       (A) cosmetic surgery, though costly, is worth having
       (B) cosmetic surgery is very expensive
       (C) cosmetic surgery is necessary even for the average person
       (D) cosmetic surgery is beyond the reach of most people
13. There is a hot debate in America about ______.
       (A) whether those who are under 18 need cosmetic surgery
       (B) whether people should have "maintenance" work in their thirties
       (C) at what age people should have cosmetic surgery
       (D) whether cosmetic surgery should cater for the average person
14. According to the passage, which of the following statements is TRUE?
       (A) It is wise to have cosmetic surgery under 18.
       (B) Cosmetic surgery is now easier and less painful.
       (C) People tend to abuse cosmetic surgery.
       (D) The earlier people have cosmetic surgery, the better they will be.
15. The text is mainly about ______.
      (A) the advantage of having cosmetic surgery
      (B) what kind of people should have cosmetic surgery
      (C) the reason why cosmetic surgery is so popular
        (D) the disadvantage of cosmetic surgery
      If you intend using humor in your talk to make people smile, you must know how to identify shared
experiences and problems. Your humor must be relevant to the audience and should help to show them that you
are one of them or that you understand their situation and are in sympathy with their point of view. Depending on
whom you are addressing, the problems will be different. If you are talking to a group of managers, you may refer
to the disorganized methods of their secretaries; alternatively if you are addressing secretaries, you may want to
comment on their disorganized bosses.
      Here is an example, which I heard at a nurses' convention, of a story which works well because the audience
ail shared the same view of doctors. A man arrives in heaven and is being shown around by St. Peter. He sees
wonderful accommodations, beautiful gardens, sunny weather, and so on. Everyone is very peaceful, polite and
friendly until, waiting in a line for lunch, the new arrival is suddenly pushed aside by a man in a white coat, who
rushes to the head of the line, grabs his food and stomps over to a table by himself. "Who is that?" the new arrival
asked St. Peter. "Oh, that's God," came the reply, "but sometimes he thinks he's a doctor."
      If you are part of the group which you are addressing, you will be in a position to know the experiences and
problems which are common to all of you and it'll be appropriate for you to make a passing remark about the
inedible canteen food or the chairman's notorious bad taste in ties. With other audiences you mustn't attempt to cut
in with humor as they will resent an outsider making disparaging remarks about their canteen or their chairman.
You will be on safer ground if you stick to scapegoats like the Post Office or the telephone system.
      If you feel awkward being humorous, you must practice so that it becomes more natural. Include a few casual
and apparently off-the-cuff remarks which you can deliver in a relaxed and unforced manner. Often it's the
delivery which causes the audience to smile, so speak slowly and remember that a raised eyebrow or an
unbelieving look may help to show that you are making a light-hearted remark.
      Look for the humor. It often comes from the unexpected. A twist on a familiar quote "If at first you don't
succeed, give up" or a play on words or on a situation. Search for exaggeration and understatements. Look at your
talk and pick out a few words or sentences which you can mm about and inject with humor.
16. To make your humor work, you should ______.
      (A) take advantage of different kinds of audience
      (B) make fun of the disorganized people
      (C) address different problems to different people
      (D) show sympathy for your listeners
17. The joke about doctors implies that, in the eyes of nurses, they are ______.
         (A) impolite to new arrivals
        (B) very conscious of their godlike role
        (C) entitled to some privileges
      (D) very busy even during lunch hours
18. It can be inferred from the text that public services ______.
      (A) have benefited many people
      (B) are the focus of public attention
      (C) are an inappropriate subject for humor
      (D) have often been the laughing stock
19. To achieve the desired result, humorous stories should be delivered ______.
      (A) in well-worded language
      (B) as awkwardly as possible
      (C) in exaggerated statements
      (D) as casually as possible
20. The best title for the passage may be ______.
        (A) Use Humor Effectively
      (B) Various Kinds of Humor
      (C) Add Humor to Speech
      (D) Different Humor Strategies
      The energy crunch, which is being felt around the world, has dramatized how the reckless despoiling of the
earths resources has brought the whole world to brink of disaster. The overdevelopment of motor transport, with
its spiral of more cars, more highway, more pollution, more suburbs, more commuting, has contributed to the
near-destruction of our cities, the disintegration of the family, and the pollution not only of local air, but also of the
earth's atmosphere. The catastrophe has arrived in the form of the energy crunch.
      Our present situation is unlike war, revolution, or depression. It is also unlike the great natural catastrophes of
the past. Worldwide resources exploitation and energy use have brought us to a state where long-range planning is
crucial. What we need is not a continuation of our present perilous state, which endangers the future of our
country, our children, and our earth, but a movement forward to a new norm in order to work rapidly and
effectively on planetary problems.
      This country has been reeling under the continuing exposures of loss of moral integrity and the revelation
that lawbreaking has reached into the highest places in the land. There is a strong demand for moral reinvigoration
and for some commitment that is vast enough and yet personal enough to enlist the loyalty of all. In the past it has
been only in a war in defense of their own country and their own ideals that any people have been able to invoke a
total commitment.
      This is the first time that we have been asked to defend ourselves and what we hold dear in cooperation with
all the other inhabitants of this planet, who share with us the same endangered air and the same endangered oceans.
There is a common need to reassess our present course, to change that course, and to devise new methods through
which the world can survive. This is a priceless opportunity.
      To grasp it, we need a widespread understanding of the nature of the crisis confronting us—and the world—a
crisis that is no passing inconvenience, no by-product of the ambition of the oil producing countries, no figment of
environmentalists' fears, no by-product of any present system of government. What we face is the outcome of the
invention of the last four hundred years. What we need is a transformed life-style. This new life style can flow
directly from science and technology, but its acceptance depends on an overriding commitment to a higher quality
of .life for the world's children and future generation.
21. According to the author, the energy crisis has led the world close to ______.
        (A) union
        (B) invigoration
        (C) destruction
        (D) overdevelopment
22. What does the author think has contributed to the near disaster of our cities?
        (A) The breakup of families
        (B) Reckless financial planning
        (C) Natural disasters
      (D) The excessive growth of motor transportation
23. What is one instance of our loss of moral integrity according the passage?
      (A) Despoiling of natural resources
      (B) Lack of loyalty
      (C) Lack of mutual understanding
      (D) Disintegration of the family
24. By comparing the past with the present, the author wants to draw people's attention to the ______.
      (A) significance of the crisis
      (B) inadequacy of governmental cooperation
      (C) similarity of the former to the lager
      (D) seriousness of the moral integrity
25. Which of the following commitments does the author feel people need to make?
      (A) Explore more energy sources.
      (B) Outlaw motor transportation.
      (C) Take a new lifestyle.
      (D) Transform the present government system.
      There is evidence to believe that gambling in many forms has been engaged in for almost as long as
civilization. Even in primitive tribes today there exist games of chance that give rise to our suspicion that
gambling may have begun when our ancestors were wearing skins and hunting and gathering food. There seems to
be something in the human psyche that is fascinated by the prospect of gaining much by venturing little. Yet it is
clearly stated in all religions, at least in the better known ones, that gambling is abominable. In several countries
of the world gambling is prohibited at least in certain forms and sometimes severely restricted. This gives rise to
the assumption that most governments, if not all, see gambling as evil. Now what is it in gambling that has so
much appeal?
      Strange though it may seem, many people who gamble and aim to win are those who do not need the large
amounts of money that they want to win. We see rich men and women, who have enough wealth to live more than
comfortably their whole lives, gambling and hoping to win large sums of money which they really don't need.
Often it has turned out that these people gamble for the thrill of it. It seems that the possibility that they might lose
large sums of money or even be mined is a thrill much like motor racing or bungy jumping. Rich men and women
have been known to spend almost their whole lives frequenting gambling houses and there trying to ruin people
and run the risk of ruining themselves. Since gamblers consider this a game and all they seek are thrills, they
believe they are harming no one but people who seek similar thrills. Hence the popular appeal of gambling.
      Another appeal is of course that if a player who is not so rich should suddenly make a big strike, then he is
assured of a comfortable life. Gambling which can make a man rich beyond his dreams may be comparatively the
harmless types—like lotteries, many of which are state run. In some countries many of the lotteries are means of
raising money for charity. The appeal is that one hopes to spend a few dollars on tickets and hopes to win
enormous sums of money. If he fails then his contribution helps some charitable cause.
      In spite of its appeal, gambling has the reputation of having mined countless men and women all over the
world. One main drawback is that gambling is addictive. Some people can take gambling so seriously that it
becomes an obsession. They spend everything they have and all their time gambling—at the neglect of family,
friends and even their own health. It is intriguing that people who win at gambling and people who lose too can
become hopeless addicts. People who win seem to think that since they have a "lucky streak" they can win even
more, often they indulge in it until they have lost what they had won and more. As for those who lose, the
temptation is even greater. They want so much to win what they have lost that they play with money they do not
have—like borrowed money. Everyone wants that one great opportunity to win a great stun and retire, but alas!,
such a situation seldom, if ever, rises. Eventually there are very few winners in gambling. Most gamblers lose.
      Hence the drawbacks of gambling are most destructive. They can wipe out families and ruin the lives of
individuals. Whatever appeal they may have, it is well that in most countries in the world they are kept under strict
rules and are sometimes banned.
26. The example of gambling by primitive tribes today is used to show that
       (A) it has been considered a harmless form of recreation since the beginning of history
       (B) its history could be as old as the history of man
       (C) it is an important aspect of the human psyche
       (D) it has been recognized to be evil since ancient times
27. Why do many wealthy people gamble?
       (A) Because it is much more exciting than motor racing or bungy jumping.
       (B) Because it releases the psychological pressures caused by boredom.
       (C) Because it is a good way 0f malting big money in a short space of time.
       (D) Because it gives them a strong feeling of excitement and pleasure.
28. Why do some countries permit lotteries to be held?
       (A) The proceeds of lotteries can be used to benefit charities.
       (B) Lotteries can satisfy the dreams of the poor to get rich quick.
       (C) Lotteries are a harmless form of gambling.
       (D) It is a form of gambling permitted by most religions.
29. Gambling should not be permitted because ______.
       (A) it is an illegitimate form of Speculation
       (B) it causes people to neglect their families
       (C) gamblers are not good workers
       (D) like drags it is addictive
30. The chief drawback of gambling is that ______.
       (A) it attracts people of all walks of life
       (B) it causes poor people to become even poorer
       (C) it has a destructive effect on the social fabric of communities
     (D) it leads people to believe in luck
                                SECTION 3: TRANSLATION TEST (1) (30 minutes)
Directions: Translate the following passage into Chinese and write your version in the corresponding space in
your ANSWER BOOKLET.
     With a high degree of specialization, the frontiers of knowledge are steadily being pushed back more rapidly
than ever before. But this has not been achieved without considerable cost. The scientist, who outside his own
particular subject is little more than an idiot, is a modern phenomenon; as is the man of letters who is barely aware
of the tremendous strides that have been made in technology. Similarly, specialization has indirectly affected quite
ordinary people in every walk of life. Many activities which were once pursued for their own sakes are often
given up in despair: they require techniques, the experts tell us, which take a life-time to master. Why learn to play
the piano, when you can listen to the world's greatest pianists in your own drawing-room?
                                SECTION 4: TRANSLATION TEST (2) (30 minutes)
Directions: Translate the following passage into English and write your version in the corresponding space in
your ANSWER BOOKLET
     中国已经明确了本世纪头 20 年的奋斗目标,这就是紧紧抓住重要战略机遇期,全面建设惠及十几亿
人口的更高水平的小康社会,到 2020 年实现国内生产总值比 2000 年翻两番,达到 4 万亿美元左右,人均
国内生产总值达到 3000 美元左右,使经济更加发展、民主更加健全、科教更加进步、文化更加繁荣、社
会更加和谐、人民生活更加殷实。我们深知,中国在相当长时期内仍然是发展中国家,从中国有 13 亿人
口的国情出发,实现这个奋斗目标是很不容易的,需要我们继续进行长期的艰苦奋斗。
                                                中级口译预测试卷(七)
                                                       听力原文
                                          SECTION 1: LISTENING TEST
                                                Part A: Spot Dictation
Directions: In this part of the test, you will hear a passage and read the same passage with blanks in it. Fill in
each of the blanks with the word or words you have heard on the tape. Write your answer in the corresponding
space in your ANSWER BOOKLET. Remember you will hear the passage ONLY ONCE.
Now let us begin Part A with Spot Dictation.
      The automobile, along with a house and a garden, is an essential element of the American Dream.
      The average American household had 1.8 vehicles; each vehicle is driven an average of 10,000 miles per
year at an average highway speed of 59 miles per hour. Most cars are used for daily commuting; less than 6% of
the American workforce uses public transportation to get to work. Some of the country's wonderful high-speed
highways now carry three or more times the intended amount of traffic and twice a day mm into parking lots. San
Francisco and Washington D.C win the prize for the two cities with the worst congestion.
      Even if suburban residents could walk to anything other than the house next door, they wouldn't. Walking is
un-American. Whenever possible, Americans drive and, if necessary, wait to get a parking place close to their
destination. Congestion occurs as drivers circle the shops, looking for a parking place that's closer to where they
want to go.
      American cars are all air-conditioned and automatic. A stick shift (manual) is harder to drive and therefore
considered sportier, more masculine. And continually pressing on the clutch can get tiresome if one drives 30
miles each day to work in heavy traffic, as many Americans do. An American man might buy a non-antomatic so
his wife won't be able to drive it—and Vice versa.
      A car is not just an American's castle; it's a suit of clothes, a haircut, a display of one's personality to the
world. Car owners not only select vehicles that reflect this, they also customize them in different ways. They paint
the cars with flames, stripes or woodland scenes; they add mirrors and chrome and special headlights; they put
shingle all over old school buses and turn them into holiday motor homes. More conventional drivers satisfy
themselves with bumper stickers that reveal their educational background, political opinions, or marital status,
form "Yale School of Law" to "If you are rich, I am single".
                                         Part B: Listening Comprehension
1. STATEMENTS
Directions: In this part of the test, you will hear several short statements. These statements will be spoken ONLY
ONCE, and you will not find them written on: the paper; so you must listen carefully. When you hear a statement,
read the answer choices and decide which one is closest in meaning to the statement you have heard. Then write
the letter of the answer you have chosen in the corresponding space in your ANSWER BOOKLET.
Question No. 1: Don't you think that the quotations on the catalogue are just incredible?
Question No. 2: No matter what you do, you can't avoid getting older each year. But, for your own sake, you can
at least try to keep fit.
Question No. 3: If I had time before the performance. I would go back to my room to change my clothes.
Question No. 4: I thought I could get the student loan anytime this week, but someone just told me that the closing
date was last Wednesday.
Question No. 5: It's said that the turnout at the opening of the sculpture exhibition was disappointing and they
blamed to the marketing strategy.
Question No. 6: I hear that the cutting-edge technology enables regular cable TV systems to receive 500 channels.
Question No. 7: I can't remember the assignment offhand but I've got it written down at home. So will you call me
tonight?
Question No. 8: We've got to finish our essay on statistics before this weekend, but the computers at the student
center are always tied up.
Question No. 9: My money is burning a hole in my pocket. I'm afraid I can't buy the printer till next year.
Question No. 10: According to government statistics, the older one is when he gets married, the less likely it is he
will get divorced.
2. Talks and Conversations
Directions: In this part of the test, you will hear several short talks and conversations. After each of these, you
will hear a few questions. Listen carefully because you will hear the talk or conversation and questions ONLY
ONCE. When you hear a question, read the four answer choices and choose the best answer to that question. Then
write the letter of the answer you have chosen in the corresponding space in your ANSWER BOOKLET.
Questions 11 to 14are based on the following conversation:
WOMAN: Good morning. Can I help you?
MAN: Yes, I'd like to get some information about trips to New Zealand.
WOMAN: Certainly. Take a seat and I'll be right with you.
MAN: Thanks.
WOMAN: Now, where would you like to go in New Zealand?
MAN: Well, I was hoping to do a bit of traveling around, actually. There are a few things I'd like to see and do
before I go back home.
WOMAN: Right.
MAN: One thing. I really want to do is go to Christchurch. I have relatives living there that I can stay with-my
mother's cousin-and I've heard it's a nice place.
WOMAN: Yes, it's a lovely city. And staying with relatives will help with the budget, of course,
MAN: The budget?
WOMAN: It will save you some money.
MAN: Oh right! Well, I m not too worried about that. I've saved quite a bit of money working in Australia.
WOMAN: Oh, that's nice. Good for you! Well, you know that New Zealand consists of two main islands, the
North Island and the South Island, and Christchurch is on the South Island.
MAN: Is it? I was never very good at geography at school! Do you have a map I could look at?
WOMAN: Sure! Here we are.
MAN: Right. I see. And... Well... then I'd also like to spend some time in Auckland. And maybe I could do an
English language course there. Can you organize that sort of thing for me?
WOMAN: Certainly. We'd be happy to arrange that. But bear in mind that Auckland is in the Noah Island.
MAN: Ok. And I'd also like to do some skiing or maybe even some snowboarding. I hear New Zealand is a great
place for that.
WOMAN: Yes, absolutely, but you should go to Auckland first for your studies, and then you can get the ferry
across to the South Island and take the bus down to the snow.
MAN: Oh, I don't like boats Very much. I'm not much of a sailor. I think I'd prefer to fly.
WOMAN: Right. Whit about joining a walking tour? That could be really fun.
MAN: Not sure about walking, but joining a tour might be a good way to travel, because then I might make some
friends with my own age.
Question No. 11: Where does the man work?
Question No. 12: Why does the man want to go to Christchurch?
Question No. 13: Which of the following statements is true, according to the dialogue?
Question No. 14: Which of the following statements about the man is true?
Questions 15 to 18 are based on the following talk:
     I'd like to spend a few minutes of your time looking back over the year. I'm going to divide my review into
three areas: first, financial, secondly, personnel and finally technology.
      On the financial front, the results have been very pleasing. Turnover has increased by 14%, costs have
dropped by 3%; and profits are up by 16%. So the company as a whole has performed well. Some business areas
have done better than others. Exports sales have done very well— especially in America, our largest export market.
The domestic consumer market has been very competitive and will continue to be so—our results in this market
have been rather disappointing—just l% up compared with last year.
      Right, let's move on to personnel. Our policy of Personnel development through training and promotion
opportunities has continued to be a great success. We have actually recruited 72 new staff, while 20 have retired so
there's a net balance of 52. The training department has expanded considerably and moved into new areas such as
quality assurance and sales training.
      Finally, technology. I thought you would be interested to have an update since this is vital for our future
growth. Over the last year, our R & D department has thoroughly tested a new prototype engine. Results so far
have looked promising. We have also invested heavily in a European technology program which links industry
with the universities.
      Right, those are the three main areas. Are there any questions, before I go on?
Question No. 15: Which area is not mentioned in the talk?
Question No. 16: Which of the following has decreased this year?
Question No. 17: Which of the following statements is true according to the talk?
Question No. 18: Who is the man giving a presentation to?
Questions 19 to 22 are based on the following conversation:
WOMAN: Good afternoon, Mr Gray. Thanks for coming to our university to talk about the problem in the
Darlinghurst area to our new international students.
MAN: Yes. Thank the university to allow me to come to talk to you all afternoon. The reason for my visit here is
to outline a problem that female international visitors and students have been having in the Darlinghurst area.
WOMAN: We all heard that for the last month or so, thieves have targeted the area snatching handbags and
backpacks from unsuspected women. Why in the Darlinghurst area?
MAN: As you probably know. Darlinghurst is very popular with tourists for shopping and sightseeing and it's also
a popular meeting meeting place for students. There are lots of cafes and coffee shops and unfortunately, we have
had some thieves taking advantage of these conditions.
WOMAN: Can you tell us about the thieves more specifically?
MAN: Sure. The thieves are young and fit. They grab the bag from the woman's shoulder or out of her hand when
she's involved with something else, you know, deep in conversation or window-shopping, so they grab the bag and
then run away very quickly. By the time the victims realize what's happened, the young man's out of sight and
there's little hope of catching him.
WOMAN: You mean the thieves usually attack female by themselves?
MAN: They used to. But now it seems they're becoming braver arid targeting women in groups. Age doesn't seem
to matter to the thieves, it's just a matter of opportunity. They look for someone who isn't consciously protecting
their bag and for a place with an easy getaway, you know, not too crowded.
WOMAN: Are any of these thieves caught?
MAN: We've only had two of these bag-snatchers almost caught when the victims chased after them.
Unfortunately, on both occasions, as soon as the women reached the thief, he threw the bag right at them and then
escaped.
WOMAN: Mr. Gray, can you give the students some suggestions to protect themselves from these brazen thieves?
MAN: Yeah. We don't encourage you to chase these thieves because we don't want to see anyone get hurt. So,
what can you do? Well, unfortunately, not much but we are asking that you be aware of this danger. If possible,
hang onto your bags carefully and never leave your bags on the ground at one of the many cafes when you have a
coffee or a meal and don't leave it on a chair or table-top even if you think it is in your sight. We also caution you
about carrying anything too valuable in your bags. It seems like the thieves arc not only after cash. They've been
using credit cards illegally on the Internet m purchase goods or access pornographic sites. So it is vital that you
keep your credit card details and report to the police if it is stolen.
Question No. 19: What is the problem that Mr. Gray describes to the students?
Question No. 20: Why is it difficult to chase the thieves?
Question No. 21: How many thieves have the police caught?
Question No. 22: Which of the following does Mr. Gray suggest the students to do?
Questions 23 to 26 are based on the following talk:
      Welcome to the first seminar of the International Hotel Hospitality and Management Course. My name is
Garth Walters, and I am one of the Career advisors at the school. This afternoon, I intend to give you an overview
of the core subject options available to you in this course. Each core subject prepare students for work in one of
four major career areas: front desk and reception work, restaurant service, drink and bar service, and lastly, guest
relations. For each area, we will explore the personal skill required, the professional qualifications needed and the
career opportunities available.
      To start with, we are going to take a look at front desk and reception work. In some way, the reception desk is
both the face and nerve center of a hotel. It's the first point of physical contact with the client, and a close and
professional relationship should be immediately struck up. So, what type of person is best suited for front desk
and reception work? They are people who are self-confident, caring and sensitive, intelligent, and also able to
work calmly in the glare of the public eye. Qualifications? Well, the ability to speak more than one language is
naturally, a great asset in this job, as is clear diction and familiarity with switchboard operating systems, but these
are not strictly necessary. Anyway, I encourage those who are interested to learn more skills to be more
competitive.
      Now, we'll move on to the second area—restaurant service. Well, a love of food and its presentation is a must
for anyone considering this line of work. Also, life in a restaurant can be hectic, hot and very busy. The hours are
long, and the competition for certain positions within the industry is tough, but, by completing the International
Hotel Hospitality .and Management Catering core option, you will be able to enter restaurant service as an
Assistant or Grade 3 chef. As a grade 3 chef, you will be responsible for the preparation of salads and desserts,
stocking and cleaning the fridges, etc., and as you learn, you can progress to grade 2 and then, with time, grade 1
or chief chef.
      Now, before I move on to the next 2 options, I want to say a few words about how you can best choose your
core subject, but, er... are there any questions before I continue?
Question No. 23: What will the lecture discuss for each professional area according to the beginning of the
lecture?
Question No. 24: Which of the following expressions can best describe the reception desk in a hotel?
Question No. 25: What is essential in front desk and reception work according to the lecturer?
Question No. 26: Which is the most experienced cook?
Questions 27 to 30 are based on the following conversation:
WOMAN: Welcome to this week's edition of "Frontiers of Science". The International Space Station—the ISS—is
a floating laboratory, 350 km above the earth. But what exactly is it and who is behind it? To answer our questions,
we are pleased to welcome Dr Karl Richter who is a specialist in this field.
MAN: Delighted robe here.
WOMAN: Dr. Richter, who is behind this venture?
MAN: The ISS is a joint venture between America, Russia, Japan, Canada, Brazil and the 15 nations of the Europe
Space Agency.
WOMAN: So that's... 18, 19, 20 countries in all.
MAN: Yes, it is. Actually, it is the largest and most complex international scientific project in history.
WOMAN: Wow! And can you tell us how much it's going to cost?
MAN: Well, despite the fact that it was estimated to cost $120 billion, it has already gone 8 billion over budget, so
now we're looking at 128 billion.
WOMAN: And what size will it be?
MAN: Well, it will measure 108 meters across by 88 meters long with almost half a hectare of solar panels
powering six scientific labs.
WOMAN: Ok. So it's no small venture, is it? Now, I must ask you this question. What do they do about water on
board?
MAN: Good-question! Well, nothing goes to waste, but hygiene in space is a complex affair. Because of the
impracticality of transporting large amounts of liquid into space, they've come up with some ingenious solutions.
For instance, everything on board, including the laboratory rats, loses water when it exhales or sweats. The
humidity goes through condensation process before being returned to the water supply.
WOMAN: I see.
MAN: If they didn't reuse the water, the station would, need about 20,000 kg of water a year, which just couldn't
be done.
WOMAN: Going back to the laboratories. What's happening there?
MAN: Well, we have teams of astronaut-scientists working in the labs and research will include, for example,
tissue culture, studying life in low gravity, the nature of space, observations of the earth from space with a view to
improving our maps, and the development of new commercial products;
WOMAN: I can't imagine what it must be like to live without gravity. Can you tell us about the life of astronauts
there?
MAN: Sure...
Question No. 27: How many nations are involved in the ISS?
Question No. 28: How much should the ISS have cost to build, according to their original estimate?
Question No. 29: How is the water supply maintained on board?
Question No. 30: What area of research was not mentioned by the man?
                                          Part C: Listening and Translation
1. Sentence Translation
Directions: In this part of the test, you will hear 5 sentences in English. You will hear the sentences ONLY ONCE.
After you have heard each sentence, translate it into Chinese and write your version in the corresponding space in
your ANSWER BOOKLET.
Now let us begin Part C with sentence translation:
Sentence No. 1: Learning a foreign language can be difficult and at times frustrating. However, the rewards
usually outweigh the difficulties involved.
Sentence No. 2: Not only did the Second World War result in the displacement of millions of innocent civilians, it
also caused tremendous political and social change.
Sentence No. 3: Despite efforts of the government to reduce the incidence of smoking among teenagers and young
adults, such as the new law which makes smoking more expensive, I regret to say that smoking is not in decline.
Sentence No. 4: This is how to approach writing an essay. First, you should read the questions carefully. Then you
should make some notes covering your main ideas. After that, you can start writing.
Sentence No. 5: No matter how hard some people try to justify the sport of fox hunting, the fact remains that
animals are slaughtered simply to provide entertainment for humans.
Ⅱ. Passage Translation
Directions: In this part of the test, you will hear 2 passages in English. You will hear the passages only once.
After you have heard each passage, translate it into Chinese and write your version in the corresponding space in
your ANSWER BOOKLET. You may take notes while you are listening. Now let us begin passage translation with
the first passage.
Passage 1:
      There are three levels of government in Australia: firstly, there is Federal Government, which looks after
issues of national importance such as immigration and defense. Then, there is State Government located in each
capital city, and which has responsibility for such things as education, the police and urban and regional planning.
And thirdly, we find Local Government, which controls services such as waste collection, public libraries and
childcare centers.
Passage 2:
      I am convinced that examinations have a positive influence on learning and by that, I mean that they lead to a
better grasp of the subject, which is essential in areas such as medicine. While I admit that they can create undue
pressure on students and can cause stress-related conditions, I would agree that these problems can be largely
avoided if the approach to examinations is handled effectively by those concerned. Overall, students are motivated
by examinations and this motivation can benefit them in their studies.
                                                       参考答案
                                         SECTION 1: LISTENING TEST
                                               Part A: Spot Dictation
1. an essential element                           11. air-conditioned and automatic
2. average American household                      12. more masculine
3. 59 miles per hour                               13. buy a non-automatic
4. daily commuting                                   14. castle
5. public transportation                         15. a display of one's personality
6. intended amount of traffic                   16. with flames, stripes
7. the worst congestion                           17. special headlights
8. suburban residents                              18. holiday motor homes
9. close to their destination                 19. educational background
10. circle the shops                              20. marital status
                                         Part B: Listening Comprehension
1. Statements:
1. A       2. D      3. B     4. B      5. C        6. B       7. C      8. D      9. A     10. C
2. Talks and Conversation:
11. A 12. A          13. B 14. D        15. C       16. D      17. C     18. B      19. A    20. B
21. B 22. C          23. D 24. D         25. D      26. B       27. C     28. B      29. A   30. C
                                        Part C: Listening and Translation
1. Sentence Translation:
(1) 学外语很困难,有时候会让人泄气。但是它带来的回报通常胜过我们所遇到的困难。
(2) 第二次世界大战不但导致了数百万无辜平民的流亡,也带来了巨大的政治和社会变化。
(3) 尽管政府在减少青少年抽烟上做了很多努力,譬如,通过立法使抽烟变得更加昂贵,但是我很遗憾地
说,吸烟的情况并未减少。
(4) 这便是写作文的方法。首先,你必须仔细阅读问题,其次,你必须做一些笔记来涵盖你的主要意思,
然后你可以开始写作了。
(5) 不论某些人如何试图为猎狐这项运动开脱;事实却是;屠杀动物只是为了给人提供娱乐。
2. Passage Translation:
(1) 澳大利亚的政府机构分为三层。首先是联邦政府,它负责国家大事,譬如说移民和国防。然后是州政
府,它位于每个州的首府,负责如教育、警力、城市和地区规划等事物。其三是当地政府,它控制如废物
回收、公共图书馆、托儿中心等服务性事物。
(2) 我确信考试对于学习是有积极影响的,我的意思是它们使学生更好地掌握所学科目,这对于医学等领
域来说是必需的。然而我也承认考试会给学生带来过度的压力,导致一些与压力相关的问题。我认为如果
有关人士能对考试的方法更有效地加以把握,大部分问题都可以避免。总的说来,考试给学生带来动力,
这种动力对于他们的学习是很有利的。
                                           SECTION 2: STUDY SKLLS
1. C      2. D       3. D        4. C      5. B       6. C      7. D        8. A      9. B       10. C
11. B     12. A     13. C       14. B     15. C      16. C      17. B      18. D      19. D 20. A
21. C     22. D      23. B       24. A     25. C     26. B      27. D       28. A     29. D 30. C
                                      SECTION 3: TRANSLATION TEST (1)
     随着知识的高度专业化,各学科正以前所未有的速度不断发展,但为此也付出了高昂的代价。一个科
学家一旦脱离了其自身研究领域,即与白痴无异,这不能不说是现代社会的咄咄怪事。而对于科技方面的
重大进展,文人也同样几乎一无所知。同样,专业化也使各行各业的普通人受到间接的影响。人们以往的
那些兴趣爱好,现在却不得不绝望地放弃,因为专家告诉我们,兴趣需要技术,且穷尽一生才能掌握。当
你能在自己的客厅欣赏到世界上最伟大的钢琴家演奏时,你还学习钢琴干什么呢?
                                      SECTION 4: TRANSLATION TEST (2)
     We in China have identified the goal for the first 20 years of this century. That is to firmly seize the important
window of, strategic opportunities to build a moderately prosperous society of a higher standard in an all-round
way for the benefits of our over one billion people. By 2020, we will quadruple China's GDP Of 2000 to
approximately 4 trillion US dollars with a per capita level of some 3,000 US dollars, and further develop the
economy, improve democracy, advance science and education, enrich culture, foster greater social harmony and
upgrade the texture of life for the people. We are deeply aware that China, for a considerably long period of time
to come, will remain a developing country. The population figure of 1.3 billion alone will make the fulfillment of
the above goal a great challenge, and we must be prepared for a long and uphill journey ahead.

				
DOCUMENT INFO
Shared By:
Categories:
Tags:
Stats:
views:11
posted:4/5/2013
language:Unknown
pages:18