# NSN4 Multiplicaton and Division by 10 100 and 1000 by vLqjRHz

VIEWS: 0 PAGES: 3

• pg 1
```									                                                                                                            Name:

NUMBER SENSE & NUMERATION:
MULTIPLICATION AND DIVISION BY 10, 100, AND 1000
Don’t forget to play the game Powerama 4 first! Go to mathfrog.ca for the link.

1. Complete each blank. The first two have been done for you.
a) 7 × 10 = 70        b) 10 × 5 = 50          c) 10 × 10 =                                                            d) 78 × 10 =
e) 560 × 10 =         f) 301 × 10 =           g) 100 × 1 =                                                            h) 3 × 100 =
i) 98 × 100 =         j) 32 × 100 =           k) 1000 × 4 =                                                           l) 1000 × 9 =
m) 0 × 1000 =         n) 10 × 100 =           o) 36 × 10 =                                                            p) 100 × 21 =

2. Complete each blank. The first two have been done for you.
a) 10 ÷ 10 = 1        b) 30 ÷ 10 = 3               What is dirtier
c) 210 ÷ 10 =         d) 440 ÷ 10 =                than a toilet seat?
e) 5550 ÷ 10 =        f) 1010 ÷ 10 =               An office desk!
g) 900 ÷ 100 =        h) 100 ÷ 100 =               In fact, four hundred
times more bacteria
i) 9800 ÷ 100 =       j) 2300 ÷ 100 =
were found on a desk
m) 6000 ÷ 100 =       n) 7020 ÷ 10 =               than on most toilet
o) 0 ÷ 10 =           p) 5300 ÷ 100 =              seats.

3. Complete each blank. The first two have been done for you.
a) 70 ÷ 10 = 7        b) 764 × 10 = 7640       c) 1000 × 7 =                                                          d) 600 ÷ 100 =
e) 1 × 10 =           f) 7050 ÷ 10 =           g) 100 × 90 =                                                          h) 4300 ÷ 100 =
i) 10 × 53 =          j) 100 × 6 =             k) 130 ÷ 10 =                                                          l) 1000 ÷ 100 =

4. Complete each blank. The first two have been done for you.
a) 45 × 100 = 4500 b) 920 ÷ 10 = 92 c) 2 ×                     = 200 d) 102 ×                                                           = 1020
e) 90 ÷        =9     f) 200 ÷           = 2 g) 99 ×            = 990 h) 2330 ÷                                                          = 233
i) 2 ×       = 2000 j) 4700 ÷             = 47 k)          × 8 = 80 l) 1990 ÷                                                           = 1990

5. Complete each blank. The first two have been done for you.
a) 90 ÷ 30 = 3          b) 7 × 20 = 140        c) 40 × 50 =
d) 2400 ÷ 300 =         e) 300 × 90 =          f) 2000 × 5=
g) 70 × 60 =            h) 3600 ÷ 60 =         i) 640 ÷ 80 =
j) 500 × 70 =           k) 630 ÷ 90 =          l) 1000 ÷ 200 =

Expectation: i) multiply whole numbers by 10, 100, and 1000, and divide whole numbers by 10 and 100, using mental strategies
6. Complete each blank. The first two have been done for you.
Tip
a) 2 kg = 2000 g       b) 4000 mg = 4 g c) 7 km =                                                                   m    1 kg = 1000 g
d) 40 m =          cm e) 7 L =         mL f) 2040 mm =                                                                cm 1 g = 1000 mg
g) 7800 ¢ = \$          h) \$ 56 =         ¢    i) 5000 mL =                                                          L    1 km = 1000 m
1 m = 100 cm
j) 9000 mm =        cm =          m k)     m = 800 cm =                                                               mm 1 cm = 10 mm
l)       kg = 3000 g =           mg m) 1 hr =        min =                                                            s 1 L = 1000 mL
\$ 1 = 100 ¢
7. Dan wants to deliver newspapers.
550 papers must be delivered in Hyland Towers. For each 100 papers delivered, he is paid \$6.
450 papers must be delivered in University Place. For each 150 papers delivered, he is paid \$10.
How much does the job at Hyland Towers pay?
How much does the job at University Place pay?
Should he deliver to Hyland Towers or University Place?
How much more does this job pay?

Beatrix Pilot and Liz Photographer
were site-seeing in an ultralight plane.
They left Kitchener and followed the
directions in the table. Complete the
table. Use your ruler and pencil to
draw their path on the map. The scale
of the map is 1 cm = 20 km.
Distance Direction Distance
Travelled                 on Map
60 km        South
West        3 cm
180 km       North
100 km        East
South        6 cm
30 km         East
North       0.5 cm
a) Where did their trip end?
b) What total distance did the plane
travel?              km
c) What was the length of the path on
the map?                  cm

Expectation: i) multiply whole numbers by 10, 100, and 1000, and divide whole numbers by 10 and 100, using mental strategies
8. Try the Multiply and Divide by 10, 100 and 1000 quiz at
http://www.bbc.co.uk/skillswise/numbers/wholenumbers/multiplication/multiply10and100/q
uiz.shtml

Expectation: i) multiply whole numbers by 10, 100, and 1000, and divide whole numbers by 10 and 100, using mental strategies

```
To top