STATE BANK OF INDIA, by uZ1659k

VIEWS: 0 PAGES: 9

									                           MCQ ON SME LOAN PRODUCTS - I

1. As per Bank norms, Mid Corporates will have annual turn over upto :-

     a)      Rs.5 crores
     b)      Rs.1 crore
     c)      Rs.25 crores
     d)      Rs.500 crores

2. As per Bank’s definition, SMEs include

     a)      Manufacturing units only
     b)      SSI units only
     c)      Mfg and Business units under SIB and C&I segments
     d)      Business units only

3. As per MSMED Act 2006,Medium (manufacturing) Enterprises                 will have
   maximum original cost of investment in Plant and Machinery :-

     a)     Rs.1 crore                b)     Rs.5 crores
     c)     Rs.10 crores              d)     Rs.100 crores

4. SME Credit Card for working capital limits is valid for:-

a)        1 year                        b)     3 years
c)        5 years                       d)     indefinite period

5. To what category of customers, SME Credit Card Limit can be sanctioned?

a)        SSI units only                b)     SBF units only
c)        SSI & SBF units               d)     Only for Credit Card Holders

6. A Micro (mfg) Enterprise customer approaches you for a credit facility of Rs.10
lacs. Under which schemes he is eligible for finance?

a)        SME Credit Card                      b)    SME Smart Score
c)        SME Credit Card & SME Smart Score    d)    None of the above

7. A trader approaches you for a working capital requirement of Rs.15 lacs.
Under which schemes he is eligible for finance?

a)        SME Credit Card and SME Smart Score
b)        SME Smart Score
c)        SME Smart Score and Mortgage Loan for T&S
d)        None of the above




                                                               SBI – SBLC –Bangalore
8. Submission of monthly stock statements is not required in one of the following
loan schemes:-

a)    SME Smart Score                   b)     SME Credit Card
c)    Rice Mill Plus             d)     Dall Mill Plus

9. Under which scheme we sanction working capital limits entirely based on
Receivables of the unit?

a)    Cyber Plus                        b)    Artisan Credit Card
c)    Arthias Plus                      d)    Rent Plus

10. Under which scheme, we sanction clean cash credit limit to meet the
exigencies?

a)    SME Smart Score                   b)    SME Credit Card
c)    SME Credit Plus                   d)    Car Loans to SMEs

11. When we sanction SME Credit Plus limits to certain types of SME units, the
repayment in the account is extended upto 6 months. Name this scheme?

a)    Rice Mill Plus             b)     Dall Mill Plus
c)    (a) and (b) above                 d)     None of the above

12. We give loans to the entrepreneurs in coordination with “N-Logue” company
which is promoted by IIT Chennai. The Scheme is called:-

a)    School Plus                       b)    Nursing Plus
c)    SBI Student Loans                 d)    Cyber Plus

13. How many units, will we finance in a village Under “Cyber Plus”?

a)    2 units maximum                   b)    atleast one unit
c)    atleast 2 units                   d)    only one unit

14. Upto which amount, obtention of collateral security is exempted for an
allopathic doctor under “Doctor Plus”?

a)    Rs. 5 lacs                        b)    Rs.10 lacs
c)    Rs.2.50 lacs                      d)    Rs.15 lacs

15. What is the validity period of Artisan Credit Card ?

a)    5 years                           b)    3 years
c)    1 year                            c)    none of the above




                                                             SBI – SBLC –Bangalore
16. What type of limits are sanctioned under Swarojgar Credit Card?

a)        Term Loan                       b)     Composite Loan
c)        Cash Credit Loan                d)     both CC and TL

17. Scoring Model is not prescribed under the following Credit Card:-

a)        Artisan Credit Card             b)     Swarojgar Credit Card
c)        SME Credit Card                 d)     None of the above

18. How do you arrive at the credit requirement of Professionals and Self-
Employed persons under SME Credit Card?

a) 20% of projected annual turnover   b) 20% of turnover recorded for tax
purposes c) 50% of Gross annual income d) 100% gross annual income

19. Are audited financial statements required for sanction of SME Credit Card
Limits?

a)        Yes     b) No c) yes if the advance is Rs.5 lacs or above
d)        Yes if the advance is Rs.1 lac and above

20. To renew the CC Limit under SME CC, how much minimum % of credit
summations are required in the account?

a)        60% of projected turnover      b) 50% of projected turnover
c)        100% of projected turnover d) 75% of projected turnover

21. At what periodicity stock statements are to be submitted under SME CC?

     a)      at the time of sanction only
     b)      At the time of sanction on 28th February each year
     c)      Monthly once
     d)      Quarterly once

22. Scoring model is not prescribed for sanction of loans under the following
Scheme:-

a)        SME CC   b) SME Smart Score      c) SME Credit Plus d) None of the above

23. One of these is not a precondition for sanction of loan under SME SS:-

     a)      Chief promoter’s age shall not exceed 65 years
     b)      None of the promoters had defaulted payment to the Bank in the past
     c)      All the clearances from the Government departments must have been
             received
     d)      Loans can not be given to proprietorship firms




                                                                SBI – SBLC –Bangalore
24. One of the following scheme is available only to Manufacturing Enterprises:-
a)    SME Credit Card                 b)      SME Credit Plus
c)    SME Smart Score                 d)      Car Loans to SMEs

25. How many times a borrower can draw amounts from Account sanctioned
under SME Credit Plus?

a)        6 times in a year                b)      12 times in a year
c)        24 times in a year               d)      any number of times

26. What is the loan scheme similar to SME Credit Plus with higher limits of
Credit?

a)        Corporate Loan                   b)      Flexi Loan to T&S units
c)        Stand by Line of Credit          d)      General Purpose TL for SSI sector

27. What is the scheme available for loans to traders based predominantly on
value of immovable property offered as collateral security?

a)        Traders Easy Loans        b)     General Purpose TL for T&S sector
c)        Working capital loans for T&S    d)   None of the above

28. What is the maximum amount of loan that we can sanction based on value of
property under Traders Easy Loan?

     a)      75%    of market value of property Max Rs.5 crores
     b)      65%    of market value of property Max Rs.5 crores
     c)      75%    of realisable value of property Max Rs. 5 crores
     d)      65%         of     realisable     value     of     property      or         90
             % of   credit requirement which ever higher Max Rs. 5 crores

29. Find the odd man out, depending upon the nature and purpose of the
schemes:-

a)        Corporate Loan                   b)      Flexi Loan to T&S units
c)        Stand by Line of Credit          d)      General Purpose TL for SSI sector

30. What is the scheme available for sanction of loan based on the assignment of
future rentals?

a)        SME Credit Card      b) Rent Plus     c) SME Smart Score    d) SBI Saral

31. This is not one of the features of Channel Financing:-

     a)      Corporates are selected by CGM CAG, or CGM Credit
     b)      Applicable only in 308 CMP enabled branches
     c)      We can sanction either CC or TL or both
     d)      Margin 25%


                                                                 SBI – SBLC –Bangalore
32. This is not one of the features of Fast Track Channel Financing:-

          a)     Industry Majors are selected by CGM CAG or CGM Credit
          b)     Applicable in 308 CMP enabled branches
          c)     We can sanction either CC or TL or both
          d)     Dealer’s account must be maintained at the branch where the
                 account of the Industry Major is maintained

33. Under which segment we classify the loan sanctioned to Commission agent
situated at semi-urban or rural area?

a)        SBF Sub-segment      b) C&I Segment c) Agricultural Segment
d)        Retail Trader

34. What is the maximum period of outstandings is permitted for receivables,
while assessing the drawing power under Arthias Plus Scheme?

a)        3 months     b) 4 months   c) 6 months d) one month

35. Paryatan Plus is the scheme for financing the entrepreneurs of the following
industry:-

a)        Transport industry  b) Hotel industry c) entertainment industry
          d)    Tourism Industry

36. If we sanction limit to a rice mill under Rice Mill Plus, the drawal under SME
Cr+ can be repaid within what period?

a)        2 months     b) 3 months c) 6 months d) 1 month

37. What is the facility we sanction under School Plus?

a)        term loan      b) Cash Credit c) Composite Loan    d) Demand Loan

38. The purpose of Auto Clean loan is :-

     a)        To finance Automobile servicing units
     b)        To finance auto rickshaw servicing units
     c)        To finance for conversion of auto rickshaws into CNG/LPG operated
               vehicles
     d)        To purchase a Brand New Auto rickshaw

39. The Following scheme is not available for SSI units:-

a)        SME CC      b) SME SS    c) SME CP    d)    GPTL   e) SBI Shoppe
f)        Rent Plus   g) Channel Financing




                                                              SBI – SBLC –Bangalore
40. Which scheme is suitable for purchase of a shop in a commercial complex ?

a)    SBI Shoppe Plus                  b)       SME Shoppe
c)    Flexi Loan for Traders           d)       SBI Shoppe

41. Can we give working capital loans for a Private Builder?
a)    Yes                              b)    No

42. What is the margin we have to keep for sanction of working capital finance to
private builders?

a) 15% of project cost b) 50% of project cost c) 1 month average expenses
d) 3 months average expenses

43. What is the maximum period of repayment allowed for Term Loans to Large
Private Builders?

a)    1 year      b) 18 months     c) 2 years d)      60 months

44. What is the maximum period of repayment allowed for Working capital
finance to Private Builders?

a)    1 year     b) 18 months     c) 2 years      d) renewable every year

45. A reputed school in your area has approached you for finance to purchase a
bus for transportation of students. Which type of scheme is suitable for finance
of such purpose?

a)    Transport plus                   b)       Teacher Plus
c)    School Plus                      d)       None of the above

46. Under which scheme the local relatives of the NRIs who want loans for
commercial purposes can be accommodated?

a)    Paryatan Plus                    b)       Pravasi Plus
c)    SME Credit Plus                  d)       SME Smart Score

47. With which company’s tie-up we       will    finance   Petroleum Dealers under
Petro Credit Scheme?

a)    Indian Oil Corporation           b)       Hindustan Petroleum
c)    Bharat Petroleum                 d)       Reliance Petroleum Limited

48. Under Express Vendor Discount Scheme, loans are sanctioned against which
type of primary security?

a)    Stocks                           b)       Bills
c)    Receivables                      d)       Receivables from Industry major


                                                               SBI – SBLC –Bangalore
49. Transport Plus scheme will cater to the needs of the following segment of
customers:-

a)    Transport Operators under SBF b)      Ship Owners
c)    Truck Owners
d)    Surface transport operators under C&I Segment

50.   Can we sanction Working Capital Limits under Transport Plus Scheme?

a)    Yes                           b)     No




                                                          SBI – SBLC –Bangalore
SBI – SBLC –Bangalore
ANSWERS TO MULTIPLE CHOICE QUESTIONS ON SME LOAN PRODUCTS

1    D   2    C   3    C   4    B   5    C   6    C   7    C   8    B   9    C   10     C
11   C   12   D   13   D   14   D   15   B   16   B   17   B   18   D   19   B   20     B
21   B   22   C   23   D   24   B   25   B   26   C   27   A   28   D   29   C   30     B
31   B   32   C   33   C   34   C   35   D   36   C   37   A   38   C   39   G   40     D
41   A   42   B   43   D   44   C   45   C   46   B   47   D   48   D   49   D   50     A




                                                                SBI – SBLC –Bangalore

								
To top