Docstoc

2010050312323187

Document Sample
2010050312323187 Powered By Docstoc
					www.ycy.com.cn                                                           ·版权所有·转载必究·

       五年高考题荟萃分类汇编完形填空之记叙类


                                        Passage 43
         (05·山东)
       My sister and I grew up in a little village in England. Our father was a struggling ___36___,
  but I always knew he was ___37___. He never criticized us, but used ___38___ to bring out our
   best. He’d say,” If you pout water on flowers, they flourish. If you don’t give them water, they
    die. ” I ___39___ as a child I said something ___40___ about somebody, and my father said,
 “___41___ time you say something unpleasant about somebody else, it’s a reflection of you. ” He
   explained that if I looked for the best ___42___ people, I would get the best ___43___. From
          then on I’ve always tried to ___44___ the principle in my life and later in running
my company.
      Dad’s also always been very ___45___. At 15, I started a magazine. It was ___46___ a great
             deal of my time, and the headmaster of my school gave me a ___47___: stay
in school or leave to work on my magazine.
       I decided to leave, and Dad tried to sway me from my decision, ___48___ any good father
    would. When he realized I Had made up my mind, he said, “Richard, when I was 23, my dad
 ___49___ me to go into law. And I’ve ___50___ regretted it. I wanted to be a biologist, ___51___
                        I didn’t pursue my ___52___. You know what you want.
Go fulfill it. ”
           As ___53___ turned out, my little publication went on to become Student, a national
___54___ for young people in the U. K. My wife and I have two children, and I’ d like to think we
                       are bringing them up in the same way Dad ___55___ me.
  36. A. biologist          B. manager                  C. lawyer             D. gardener
  37. A. strict                                         B.honest
      C.special                                         D.learned
  38. A. praise                                         B.courage
      C. power                                          D. warmth
  39. A. think                 B. imagine               C. remember             D. guess
  40. A. unnecessary           B. unkind                C. unimportant          D. unusual
  41. A. Another               B.Some                   C. Any                   D. Other
  42. A. on                    B. in                    C. at                    D. about
  43. A. in case               B. by turns              C. by chance             D. in return
  44. A. revise                 B. set                  C. review                D. follow
  45. A. understanding         B. experienced           C.serious                D. demanding
  46. A. taking up             B. making up             C. picking up            D. keeping up
  47. A. suggestion            B.decision               C. notice                D. choice
  48. A. and                   B.as                     C. even if               D. as if
  49. A. helped                B.allowed                C. persuaded             D. suggested
  50. A. always                B.never                  C. seldom                D. almost
  51. A. rather                B.but                    C.for                    D. therefore


                                                 1
www.ycy.com.cn                                       ·版权所有·转载必究·
52. A. promise      B.task             C. belief       D. dream
53. A. this         B.he               C. it           D. that
54. A. newspaper    B. magazine        C. program      D. project
55. A. controlled   B. comforted       C. reminded     D. raised

答案 36.C 37.C 38.A 39.C 40.B 41.C 42.B 43.D 44.D 45.A 46.A 47.D
48.B 49.C 50.A 51.B 52.D 53.C 54.B 55.D




                                   2

				
DOCUMENT INFO
Shared By:
Categories:
Tags:
Stats:
views:4
posted:11/26/2012
language:Unknown
pages:2