Docstoc

NANO-DDS-FINAL-AGENDA

Document Sample
NANO-DDS-FINAL-AGENDA Powered By Docstoc
					SUNDAY AUG 28

NANO-DDS TUTORIALS


                     ARIFICIAL DNA TO SUPPORT NANOTECHNOLOGY

WHAT:                A tutorial to inspire new applications in nanotechnology and nanoelectronics using re-engineered DNA
WHERE:               Polytechnic Institute at New York University, Brooklyn New York
WHEN:                Sunday, August 28, 2011, 1:00 - 3:40 PM
PRECEPTORS:          Steven Benner, Foundation for Applied Molecular Evolution, Gainesville FL and Firebird Biomolecular Sciences LLC (www.ffame.org)
                     Michael Norton, of Marshall University, Huntington, WV (www.marshall.edu/mbic/atomcrafters/)

MORE INFORMATION:    This tutorial precedes and is associated with the "Nanoelectronic Devices for Defense and Security Conference" to be held Aug 29 - Sept 1, 2011 .

SUMMARY:             The ability of DNA molecules to assemble by themselves lies at the center of genetics. Further, because this self-assembly follows very simple rules
                     (A pairs with T, G pairs with C), DNA appears to be the ideal platform upon which to engineer self-assembling nanostructures. Indeed, one foundation
                     of biology-related nanotechnology is found in the work of Ned Seeman, featured at the nanoelectronics conference, who constructed cubes and other
                     assemblies from pieces of DNA using these simple rules.

                     Following this vision, DNA today is used to form tiles that have two-dimensional assembly properties, folded structures ("origami") that begin with
                     a large circular DNA molecules, DNA constructs that signal the outside world, and assemblies that perform simple computation and logical processes,
                     among others.

                     However, as nanotechnology based on DNA has developed, it has become clear that the DNA structure itself creates constraints and limitations. The
                     structure of DNA was, after all, not created to be a platform for human engineering. Instead, it is the product of:
                     (a) constraints imposed by chemistry at the origin of life,
                     (b) adaptations to create a genetic molecule, and
                     (c) random events throughout the history of life on Earth.

                     For example, DNA suffers because one of its base pairs (AT) is weak, while the other (GC) is strong. This makes it difficult to get consistent and predictable
                     assembly of DNA "biobricks". Years of frustration from attempts to assemble useful DNA nanostructures (not "gee whiz" toys) has driven a reengineering of
                     DNA itself. The re-engineered artificial DNA is now empowering the design of nanostructures having capabilities far beyond that is possible with natural
                     DNA, and capabilities beyond those thought to be possible by those familiar with the behavior of natural DNA. It may shortly allow natural selection in the
                     laboratory to pick up where design lethal in the construction of catalysts and receptors.

                     This tutorial will be fully interactive; it will not be two hours of lectures . Instead, at the outset, the preceptors will spend a few minutes presenting the new
                     capabilities that re-engineered DNA deliver. These might include:
                     (i) Sensors based on self-assembled nanostructures
                     (ii) DNA diagnostics based on artifical genetic alphabets
                     (iii) Fluorescent signaling from nanostructures

                     The emphasis will not be on the chemistry behind re-engineered DNA, but rather on what it can do. The preceptors will then ask the audience for specific
                     tasks and applications, to find out what kinds of nanodevices participants would like to have in hand. Then, the preceptors will lead an interactive discussion
                      to explore what re-engineered DNA can for them to deliver the items on the "wish lists" of participants. Then, after a short break that permits participants
                     to discuss among themselves and to consider options, the group will re-assemble to probe more deeply the potentials and limitations of artificial DNA in
                     nanotechnology.


                     GRAPHENE ELECTRONICS


WHAT:                This tutorial is aimed at researchers and graduate students in EE, Physics, Material Science, and others who are new to the topic of graphene.
WHERE:               Polytechnic Institute at New York University, Brooklyn New York
WHEN:                Sunday, August 28, 2011, 4:00 - 6:00 PM
PRECEPTORS:          Chagaan Bataar, U.S. Office of Naval Research
                     Chagaan Baatar is a Program Officer at the Office of Naval Research in Arlington, Virginia, USA. He received his Ph.D. in condensed matter physics from
                     University of Maryland in 1995. After postdoctoral appointments at MIT and IBM T. J. Watson Research Center, he was employed at Lucent Technologies
                     Bell Laboratories as a Member of Technical Staff and worked on optical networking architecture design and optimization. Since 2003, Dr. Baatar has managed
                     ONR’s Nanometer Scale Electron Devices and Sensors program.

                     In the present tutorial, an overview of the properties and applications of Graphene is presented.
                     The tutorial will be organized more or less chronologically in terms of the major developments, surveys of some of the representative papers in the literatures,
                     with an eye toward electronics application. Other aspects such as mechanical, chemical and thermal properties will also be covered briefly.
                     A rough outline follows:

                     1) Summary of salient physical properties of graphene
                     2) Summary of leading graphene synthesis methods
                     3) More in-depth and up-to-date review of current literature on electronic properties of graphene, e.g. bandgap, mobility,
                        graphene nanoribbons and edge structures etc.
                     4) Summary of other interesting graphene programs on-going in the US and overseas
                     6) Brief overview of some major properties of graphene and other related materials
                     5) Potential applications, e.g. transparent electrodes, nanoelectronics, optoelectronics, sensors, NEMS etc.
MONDAY AUG 29   TIME                              CODE        ID   TITLE




DUE TO THE STORM, THE NANO-DDS CONFERENCE ORGANIZERS HAVE RESTRUCTURED MONDAY 8/29 TO BEGIN WITH THE LUNCHTIME KEYNOTE PRESENTATION AND 2 FORENSIC SCIENCE SESSIONS HAVE BEEN MOVED TO WEDNESDAY AFTERNOON 8/31.

12:00PM                  Lunch Begins
12:30PM         30 min   Gregory & David Chudnovsky KEYNOTE        CHALLENGES OF IN-CIRCUIT FUNCTIONAL TIMING TESTING OF SYSTEM-ON-A-CHIP


                INTRODUCTION SESSION                               CHAIR: DWIGHT WOOLARD
1:00PM           5 min Kurt Becker                WELCOME          WELCOME
1:05PM          10 min Dwight Wooolard            INTRO            INTRODUCTION
1:15PM          30 min Jeff Salyards              KEYNOTE          FORENSIC SCIENCE: FACT, FICTION AND FUTURE NEEDS
1:45PM          30 min Douglas Ubelaker           KEYNOTE          TECHNOLOGICAL APPLICATIONS IN FORENSIC ANTHROPOLOGY
2:15PM          30 min Frances Ligler             PLENARY          HYDRODYNAMIC FOCUSING FOR SENSNG AND MICRO/NANO-FABRICATION
2:45PM                 Afternoon Break

                FORENSIC SCIENCE & NANOTECHNOLOGY I                CHAIR: JEFF SALYARDS
3:00PM          30 min Mark Griep             KEYNOTE              BIONANO-HYBRID ELECTRONICS FOR REAL-TIME TARGET SENSING
3:30PM          30 min James Harper           PLENARY              RAPID HUMAN DNA ANALYSIS FOR FIELD FORENSICS: ACCELERATED NUCLEAR DNA EQUIPMENT (ANDE)
4:00PM          30 min Narayan Khandekar      PLENARY              ANALYSIS OF MODERN AND CONTEMPORARY ART: WHAT WE KNOW AND WHAT WE WANT TO KNOW
4:30PM          30 min Max Coleman            PLENARY              USE OF STABLE ISOTOPE ANALYSIS IN FORENSIC SCIENCE
5:00PM                 Adjourn
TUESDAY AUG 30                                                              CODE     TIME     ID       TITLE
                                                                                                       CHAIR: BABEK NIKOOBAKHT & MICHAEL STROSCIO
8:00AM                       Zhong Lin Wang                               PLENARY 25 min           219 PIEZOTRONICS FOR SMART SYSTEMS

Session II-A     NANOSCALE TECHNOLOGIES AND TECHNIQUES                                                   CHAIR: BRYAN HORNER & JANET JENSEN
8:40AM                     Mario Marconi                                   INVITED   25 min        217   NEW POSSIBILITIES IN NANOTECHNOLOGY USING TABLE TOP EUV LASERS: NOVEL APPLICATIONS TO COHERENT IMAGING, PATTERNING AND MORE
9:05AM                     Daniel Kling                                              20 min         78   TOPOLOGICAL METHODS AND APPLICATION TO THE WIDE AREA DETECTION OF CHEMICAL AND BIOLOGICAL CONTAMINATION
9:25AM                     Amrita Banerjee                                           20 min        117   DETECTION OF HUMAN AND AVIAN FLU VIRUSES USING GRAPHENE-COATED INFRARED SCREENS
9:45AM                     Miriam Rafailovich                                        20 min        124   USING MOLECULAR IMPRINTING TECHNIQUES FOR DETECTION OF CANCER MARKERS AND VIRAL PATHOGENS
10:05AM                    Morning Break

SESSION II-C     SENSOR PLATFORMS                                                                        CHAIR: CLINT SMITH & JEREMY ROBINSON
8:40AM                      Melanie Tomczak                                INVITED   25 min        197   DEPLOYABLE, NANOSCALE SENSOR PLATFORM FOR THE DETECTION OF BIOLOGICAL AND CHEMICAL AGENTS
9:05AM                      Michael Anderson                                         20 min        106   FLORESCENTLY LABELED CELLUALR SURROGATES FOR THE LOSS OF SIGNAL DETECTION FOR AUTOMATED MICROORGANISM DETECTION IN LIQUIDS
9:25AM                      Barbara Cloutier                                         20 min        132   CARBOHYDRATE FUNCTIONALIZED SCREEN PRINTED CARBON ELECTRODES FOR FIELD BASED MULTIPLEX BACTERIAL DETECTION
9:45AM                      Lynford Goddard                                          20 min        189   NANO-APERTURE FIBER HYDROGEN SENSORS
10:05AM                     Morning Break

SESSION III-A2   NANO-ELECTRONICS & NANO-OPTICS I                                                      CHAIR: WILLIAM CLARK & RICHARD CLAUS
8:40AM                     Azad Naeemi                                     INVITED   25 min        232 ULTRA-LOW POWER INTERCONNECTS FOR NANOELECTRONICS
9:05AM                     David Janes                                               20 min        174 BRANCHED INDIUM ANTIMONIDE NANOWIRE ARRAYS AS ANTI-REFLECTIVE STRUCTURES FOR INFRARED DEVICES
9:25AM                     Steven Brueck                                             20 min         83 BROADLY TUNABLE INFRARED LASERS FOR MOLECULAR SPECTROSCOPY
9:45AM                     Weidong Zhang                                             20 min        177 AN INTERBAND InAs/GaSb MICRO-PILLR ARRAY FOR LONGWAVELENGTH SOURCE
10:05AM                    Morning Break

SESSION IV-B1    CONTROL OF MATTER AT THE NANOSCALE                                                      CHAIR: MICHAEL NORTON & BABEK NIKOOBAKHT
8:40AM                      Steven Benner                                  INVITED   25 min         98   SYNTHETIC BIOLOGY AND LEGACY FORENSICS
9:05AM                      Adam Woolley                                             20 min        188   DESIGNED METAL NANOSTRUCTURES AND ASSEMBLIES FORMED FROM SCAFFOLDED DNA ORIGAMI
9:25AM                      Masudur Rahman                                           20 min         58   ADDRESSING PROTEINS ONTO SINGLE AND 2D DNA ORIGAMI NANOCONSTRUCTS
9:45AM                      Babak Nikoobakht                                         20 min         71   SURFACE-DIRECTED VAPOR-LIQUID-SOLID (SVLS) GROWTH PROCESS: OPPORTUNITIES AND CHALLENGES IN SCALABLE NANOWIRE ASSEMBLIES
10:05AM                     Morning Break




SESSION II-A     NANOSCALE PROCESSES & INTERACTIONS                                                      CHAIR: JANET JENSEN & BRYAN HORNER
10:25AM                    Arjang Hassibi                                  INVITED   25 min        226   BIOTECHNOLOGY ICS: MICROARRAYS, DNA SEQUENCERS, AND BEYOND
10:50AM                    Elias Greenbaum                                           20 min         32   NANOSCALE PHOTOVOLTAICS, ALGAL BIOSENSORS AND THE PROTECTION OF SOURCE DRINKING WATERS AGAINST CHEMICAL ATTACKS
11:10AM                    Nicolai Panikov                                           20 min         88   PICOMOL DETECTION OF TRICHOTECIN MYCOTOXINS BASED ON DIPAIN INDUCED FLUORESCENCE
11:30AM                    Amin El-Meligi                                            20 min         40   SEMICONDUCTOR LAYERED NANOMATERIALS TO ENCAPSULATE AND TRAP HAZARDOUS ORGANIC COMPOUNDS
11:50AM                    Evangelyn Alocilja                                        20 min        113   ELECTRICALLY–ACTIVE MAGNETIC NANOPARTICLES AS CONCENTRATOR AND REPORTER IN ANTHRAX DETECTION
12:10PM                    Lunch Break

SESSION II-C     ARCHITECTURE DESIGN FOR SENSOR PLATFORMS                                                CHAIR: JEREMY ROBINSON & CLINT SMITH
10:25AM                    Donald Cropek                                   INVITED   25 min        196   ARMY ENVIRONMENTAL SENSING: FROM BENCH TO FIELD
10:50AM                    David Rhodes                                              20 min        104   ORTHOPTERNET RF COMMUNICATIONS
11:10AM                    Andrei Kolmakov                                           20 min        125   DESIGNS AND TETS OF THE NANOWIRE BASED ELECTRONIC NOSES: FROM NANOWIRE NETWORK TO A SINGLE NANOBELT AS SENSING ELEMENTS
11:30AM                    C.S. Menoni                                               20 min        163   IMAGING AT THE NANOSCALE WITH BROAD AREA EXTREME ULTRAVIOLET MICROSCOPES
11:50AM                    Muhammad Hussain                                INVITED   25 min        221   MULTI-STATES ELECTROMECHANICAL SWITCH FOR PARALLEL DATA PROCESSING AND NANOTUBE FET FOR BALLISTIC TRANSPORTATION
12:15PM                    Lunch Break

SESSION III-B2   MOLECULAR-LEVEL PROBES                                                                  CHAIR: JOHN ZHANG & MICHAEL STROSCIO
10:25AM                    Hyunwook Song                                   INVITED   25 min        167   CONTROLLING ELECTRONIC STATES AND TRANSPORT PROPERTIES OF MOLECULAR TRANSISTORS
10:50AM                    Robert Opila                                              20 min        213   A MODEL MOLECULAR ELECTRONICS SYSTEM: STYRENE ON THE SILICON (111)-7X7 SURFACE
11:10AM                    Kazunori Hoshino                                          20 min        208   MECHANICALLY CONTROLLED NEAR-FIELD FLUORESCENCE EXCITATION WITH COLLOIDAL QUANTUM DOT LIGHT EMITTING DIODES
11:30AM                    Laurisa London                                            20 min        210   FABRICATION OF FUNCTIONAL CONDUCTIVE NANOFIBERS COMPOSED OF α,ω-bi-DNP-poly(2-methoxystyrene), polystyrene
11:50AM                    Shau-Chun Wang                                            20 min         80   ONLINE ANALYSIS USING LABEL-FREE PARTICLE PLASMON RESONANCE IMMUNO-BIOSENSOR COUPLED WITH LIQUID CHROMATOGRAPHY MASS SPECTROMETRY
12:10PM                    Lunch Break

SESSION IV-A2    NOVEL MICRO/NANO STRUCTURES FOR SENSING                                               CHAIR: MORDECHAI ROTHSCHILD & OSVALDO OLIVEIRA
10:25AM                     Steven Brueck                                  INVITED   25 min         82 DNA TRANSPORT IN NANOPARTICLE POROUS-WALL NANOCHANNELS
10:50AM                     Haiqiao Su                                               20 min         67 DIFFERENT METAL OXIDES MODIFIED ZNO NANOWIRE ARRAYS FOR HIGHLY SENSITIVE AND SELECTIVE GAS DETECTION
11:10AM                     Theodore Fedynyshyn                                      20 min         54 SWITCHABLE ADHESION ON DUAL NANOMETER AND MICRON STRUCTURED SURFACES FOR EFFICIENT AQUEOUS SAMPLE COLLECTION AND RECOVERY
11:30AM                     Youngkyu Lee                                             20 min        102 TAILORING OPTICAL RADIAITONS USING NANOPATTERNS
11:50AM                     Michael Strano                                 INVITED   25 min            OPTICAL NANOSENSORS
12:15PM                     Lunch Break
                                                                                                       CHAIR: NIAMH NIC DAEID & JOSE ALMIRALL
12:15PM                      James Klemic                                 KEYNOTE 30 min           184 NANOFORENSICS: NANOTECHNOLOGY FOR FORENSIC SCIENCE, VERIFICATION, AND VALIDATION APPLICATIONS
                             Luncheon Speaker
                                                                                                       CHAIR: MICAHEL NORTON & MICHAEL STROSCIO
1:30PM                       Nadrian Seeman                               PLENARY 25 min            29 STRUCTURAL DNA NANOTECHNOLOGY: FROM NANOMATERIALS TO NANOROBOTS TO NANODIAGNOSTICS

SESSION II-B     NANO-ENHANCED SENSITIVITY                                                               CHAIR: OSVALDO OLIVEIRA & JAMES JENSEN
2:10PM                     Frank Vollmer                                   INVITED   25 min         28   MICROCAVITY BIOSENSING: RECENT ADVANCES
2:35PM                     Frank MacDonald                                           20 min         51   EXPERIMENTAL INVESTIGATION OF MASS SENSING WITH SURFACE ACOUSTIC WAVE DEVICES
2:55PM                     Ignacio Del Villar                                        20 min         91   LOSSY MODE RESONANCES IN NANOCOATED OPTICAL FIBERS
3:15PM                     Jakub Dostalek                                  INVITED   25 min         45   SURFACE PLASMON RESONANCE BIOSENSING FOR DETECTION OF BACTERIAL PATHOGENS: STRATEGIES FOR ENHANCED SENSITIVITY
3:40PM                     Afternoon Break

SESSION II-D     NANO-ENABLED IMAGING TECHNOLOGY                                                       CHAIR: JERAMY ZIMMERMAN & AMAL KASRY
2:10PM                     Aydogan Ozcan                                   INVITED   25 min         31 USE OF NANO-STRUCTURED SURFACES TO ENABLE HIGHER RESOLUTION DETECTOR ARRAYS FOR LENSFREE IMAGING AND SENSING ON A CHIP
2:35PM                     Cristina de Oliveira                                      20 min         75 THE PEX-SENSORS SUITE FOR VISUALIZING SENSING AND BIOSENSING DATA
2:55PM                     Vira Kravets                                              20 min        100 PHOTOLUMINESCENT SILVER NANOCLUSTERS FOR ADVANDCED BIOIMAGING
3:15PM                     Aleksander Sesek                                          20 min         86 UNCOOLED NANOMETRIC SCALE BOLOMETER SYSTEM FOR THZ SENSOR ARRAY
3:35PM                     Afternoon Break

SESSION IV-B2    NANOFAB FOR SENSING & MONITORING                                                        CHAIR: SARAH BEDAIR & YI LUO
2:10PM                     Alexander Weber-Bargioni                        INVITED   25 min        135   INDUCED DEPOSITION MASK LITHOGRAPHY: A NOVEL APPROACH TO FABRICATE NANO OPTICAL ANTENNAE ON SCANNING PROBE TIPS
2:35PM                     Marco Rolandi                                             20 min        127   A CHITIN NANOFIBER INK: REPLICA MOLDING, MICROCONTACT PRINTING, AND INKJET PRINTING
2:55PM                     Anshel Gorokhovsky                                        20 min        138   ION-IMPLANTED OPTICAL CENTERS IN DIAMOND FOR NANOFABRICATION: DOSE DEPENDENCE AND CONVERSION EFFICIENCY OF Xe CENTER
3:15PM                     Jian Xu                                                   20 min        168   FABRICATION OF SECURITY TAG PRINTS WITH COLLOIDAL QUANTUM DOTS
3:35PM                     Afternoon Break

SESSION IV-B1    SENSING AT THE NANOSCALE                                                                CHAIR: RICHARD CLAUS & WEI LU
2:10PM                       Ida Lee                                       INVITED   25 min        154   DETECTING ELECTROSTATIC POTENTIAL WITH NANOMETER RESOLUTION AND ITS APPLICATION FOR SENSOR DEVELOPMENT
2:35PM                       Naoki Matsuda                                           20 min         85   OXIDATION-REDUCTION REACTION OF CYTOCHROME C ON SOLID/LIQUID INTERFACES: IN SITU OBSERVATION BY TIME-RESOLVED SLAB OPTICAL WAVEGUIDE SPECTROSCOPY
2:55PM                       Michael Stroscio                                        20 min         48   APTAMER BINDING TO SMALL ANALYTES: COMPARISON OF PERFORMANCE OF TWO APTAMERS KNOWN TO BIND TO POTASSIUM IONS
3:15PM                       C. S. Menoni                                            20 min        160   EXTREME ULTRAVIOLET NANOSPECTROMETRY IMAGING FOR SINGLE CELL COMPOSITION MAPPING
3:35PM                       Afternoon Break




SESSION II-B     NANO-ENHANCED DISCRIMINATION                                                            CHAIR: JAMES JENSEN & BORIS GELMONT
3:55PM                     Osvaldo Oliveira                                INVITED   25 min         97   USE OF INFORMATION VISUALIZATION TO ENHANCE THE PERFORMANCE OF NANO-BASED SENSING AND BIOSENSING
4:20PM                     Shuichi Hoshika                                           20 min        101   REPLACEMENTS AND ALTERNATIVES FOR DNA THAT IMPROVE SENSITIVITY AND MULTIPLEXING OF DNA-TARGETED DETECTION
4:40PM                     Justin Abell                                              20 min        116   SEPARATION AND DISCRIMIATION OF SERS COMPONENT SPECTRA FROM A MIXURE SAMPLE USING INDEPENDENT COMPONENT ANALYSIS AND SILVER NANOROD SUBSTRATES
5:00PM                     Ning Xi                                                   20 min        129   CARBON NANOTUBE- BASED INFRARED IMAGING SYSTEM
5:20PM                     Evgeny Katz                                     INVITED   25 min        225   MULTI-SIGNAL PROCESSING BIOSENSORS AND BIOACTUATORS BASED ON BIOCOMPUTING CONCEPT: TOWARDS "SENSE AND ACT" INTEGRATED SYSTEMS
5:45PM                     Day Sessions End

SESSION IV-S2    NANOSCALE LASER & PHOTONIC SYSTEMS                                                      CHAIR: MICHAEL GERHOLD & CUN-ZHENG NING
3:55PM                      Zeitan Mi                                      INVITED   25 min        165   SELF-ORGANIZED III-V SEMICONDUCOTOR MICROTUBE AND NANOWIRE LASERS AND INTEGRATED DNA SENSORS ON A SILICON PLATFORM
4:20PM                      Y. Fainman                                     INVITED   20 min        151   ACTIVE AND PASSIVE NANOPHOTONICS FOR SENSING SYSTEM APPLICATIONS
4:40PM                      Cun-Zheng Ning                                           20 min        186   RECENT PROGRESS IN SUBWAVELENGTH PLASMONIC NANOLASERS AND POSSIBLE APPLICATIONS FOR SENSING AND DETECTION
5:00PM                      Ravi Verma                                               20 min         81   A MODULATED DUAL LASER SCHEME FOR REMOVING FLUORESCENCE FROM A RAMAN SPECTRUM
5:20PM                      Holger Schmidt                                 INVITED   25 min        155   ULTRASENSITIVE DETECTION WITH PLANAR OPTOFLUIDIC SYSTEMS
5:45PM                      Day Sessions End

SESSION III-A1   MICRO-TO-NANOSCALE CHARACTERIZATION                                                   CHAIR: BRIAN LEROY & ALEXANDRE CARELLA
3:55PM                      Cameron Simmons                                INVITED   25 min        229 NANOSTRUCTURE-ENHANCED LASER TWEEZERS
4:20PM                      Evangelyn Alocilja                                       20 min        115 “GREEN” SYNTHESIS OF GOLD NANOPARTICLES AND THEIR USE AS BIOSENSOR SIGNAL AMPLIFIERS IN ANTHRAX AND TB DETECTION
                                                                                                       DEVELOPMENT OF TECHNIQUES FOR ENCAPSULATION AND SCANNING ELECTRON MICROSCOPY OF FULLY HYDRATED MICRO-SAMPLES FOR FORENSIC
4:40PM                       Andrei Kolmakov                                         20 min        123 APPLICATIONS
5:00PM                       Zhao Xu                                                 20 min         93 DOUBLY CORRUGATED SPOOFED SURFACE PLASMON POLARITON (DC-SSPP) STRUCTURES WITH FREQUENCY SELECTIVE TRANSMISSION
5:20PM                       Pranav Shrotriya                              INVITED   25 min        126 APTAMER FUNCTIONALIZED MICROCANTILEVER (MC) BASED SENSING APPROACH FOR CONTROLLED SUBSTANCES
5:45PM                       Day Sessions End

SESSION III-C1   FUNCTIONALIZED ORGANIC-INORGANIC INTERFACES FOR BIO-SENSING                             CHAIR: J.P. LEBURTON AND J. KOSINSKI
3:55PM                      Jorge Seminario                                INVITED   25 min        215   ORGANIC-CMOS INTERFACES
4:20PM                      Liviu Movileanu                                          20 min        147   SINGLE MOLECULE SENSING WITH A NANOPORE:INSPIRATIONS FROM NATURE
4:40PM                      Scott Collins                                            20 min        183   CURRENT MODULATION BY DNA TRANSLOCATION THROUGH A CARBON NANOELECTRODE-INSTRUMENTED NANOPORE
5:00PM                      Kenneth Shepard                                          20 min        120   HYBRID BIOLOGICAL-SOLID-STATE CIRCUITS BASED ON INTEGRATED, SOLID-SUPPORT LIPID LAYERS
5:20PM                      Maria Gracheva                                 INVITED   25 min        140   ELECTRICALLY TUNABLE DNA TRANSLOCATION THROUGH A NANOPORE IN A MULTILAYERED SEMICONDUCTOR MEMBRANE
5:45PM                      Day Sessions End

TUESDAY AUG 30                                                              CODE     TIME     ID         CHAIR: HAL GRUBIN, BORIS GELMONT, JOHN ZAVADA

POSTER SESSION
6:30PM
                             Ayhan Elmali                                                           26   GOOD OPTICAL LIMITING PERFORMANCE OF INDIUM AND GALLIUM PHTHALOCYANINES IN A SOLUTION AND SOLID PMMA COMPOSITE FILMS
                             Ashwini Srivastava                                                     36   POTENTIOMETRIC STRIPPING ANALYSIS OF METHYL PARATHION EMPLOYING CARBON NANOPARTICLES AND HALLOYSITE NANOCLAY MODIFIED CARBON PASTE ELECTRODE
                             Orest Malyk                                                            41   THE LOCAL CHARGE CARRIER SCATTERING ON THE CRYSTAL LATTICE DEFECTS IN GAN
                             Sheikh Al Ahmed                                                        42   SILICON NANOCRYSTALS-EMBEDDED LANTHANUM FLUORIDE LAYER: A PROMISING INSULATING MATERIAL FOR ADVANCED MIS DEVICES
                             Daniel Kaplan                                                          49   AB-INITIO DENSITY-FUNCTIONAL THEORY CALCULATIONS ON THE EFFECTS OF APPLIED EXTERNAL VOLTAGE ON THE BANDGAP OF FLUORINATED GRAPHENE STRUCTURES
                             Randall Feenstra                                                       52   FORMATION OF EPITAXIAL GRAPHENE ON SILICON CARBIDE: COMPARISON OF SI-FACE AND C-FACE
                             Michael Lowry                                                          56   SYNTHETIC CONTROL OVER THE STRUCTURE AND SYMMETRY OF CARBON NANOTUBES
                             Joel Hemanth                                                           64   FABRICATION AND FRACTURE TOUGHNESS OF CRYOGENICALLY SOLIDIFIED ALUMINUM-ALLOY (LM-27) REINFORCED WITH NANO-ZRO2 METAL MAREIX COMPOSITE (CNMMCS)
                             Aruna Ramanayaka                                                       74   METHOD FOR MEASURING THE ELECTRON TEMPERATURE IN MICROWAVE PHOTO-EXCITED TWO DIMENSIONAL ELECTRON SYSTEMS
                             Ramesh Mani                                                            77   MICROWAVE REFLECTION FROM THE MICROWAVE PHOTO-EXCITED TWO-DIMENSIONAL ELECTRON SYSTEM
                             Aleksander Sesek                                                       86   UNCOOLED NANOMETRIC SCALE BOLOMETER SYSTEM FOR THZ SENSOR ARRAY
                             Brahim Akdim                                                           92   EFFECTS OF PEPTIDE ADSORPTION ON THE ELECTRONIC PROPERTIES OF GRAPHENE
                             Youngkyu Lee                                                          102   TAILORING OPTICAL RADIAITONS USING NANOPATTERNS
                             Matthew Gilbert                                                       121   VORTEX LINES IN TOPOLOGICAL INSULATOR - SUPERCONDUCTOR HETEROSTRUCTURES
                             Marco Rolandi                                                         128   CHITIN NANOFIBER BIOPHOTONIC STRUCTURES VIA REPLICA MOLDING
                             Marco Rolandi                                                         130   INTERFACING CELLS WITH PROTONIC TRANSISTORS FOR SENSOR APPLICATIONS
                             Farkhad Akhmedzhanov                                                  133   ACOUSTO-OPTICAL PROPERTIES OF SILICON CRYSTALS IN VISIBLE RANGE OF SPECTRUM
                             Barbara Cloutier                                                      134   VALIDATION OF ELECTRICALLY MAGNETIC NANOPARTICLE CAPTURE AND CONCENTRATION OF E. COLI O157:H7 IN BROTH AND WHOLE FLUID MILK
                             Chantel Nicolas                                                       136   DONOR-ACCEPTOR PYRENE ALKYLAMIDE DERIVATIVES AFFINITY FOR METALLIC CARBON NANOTUBES AND GRAPHENE
                             Indranil Lahiri                                                       169   CNT-ON-GRAPHENE COMPOSITE STRUCTURE AS TRANSPARENT-FLEXIBLE FIELD EMISSION DEVICE
                             Weidong Zhang                                                         173   A QUANTUM BOLTZMANN EQUATION FOR OPTICAL CONDUCTIVITY IN GRAPHENE
                             Peiji Zhao                                                            175   SCHRÖDINGER DYNAMICS AND ENERGY SPECTRUM OF AN ASYMMETRIC DOUBLE-QUANTUM-DOT SYSTEM IN A QUANTIZING MAGNETIC FIELD
                             Robert Correll                                                        178   1D STATIONARY-ELECTRODE MODEL OF TRAVELING WAVE ELECTROPHORESIS
                             Wu Lu                                                                 182   INSTABILITY IN CURRENT-VOLTAGE CHARACTERISTICS OF GATE-RECESSED ALGAN/GAN FIELD-EFFECT TRANSISTORS
                             Jeremy Katusak                                                        187   PIEZOELECTRIC TRANSDUCTION FROM MOLECULAR MODELS
                             Jeyantt Sankaran                                                      194   PEO AS THE HYDROPHILIC MATERIAL FOR CIRCULAR MICROCHANNEL FABRICATION IN PDMS USING SELF-ASSEMBLED INTERACTIONS
                             Seong Seo                                                             198   SERS DETECTION OF E. COLI USING THIN FILMS OF GOLD NANOPARTICLES
                             Seong Seo                                                             199   DIFFERENTIATION BETWEEN NORMAL AND CANCEROUS BREAST CELLS USING ATR-FTIR
                             David Mokrauer                                                        209   MULTI-DIMENSIONAL SPARSE SURROGATE MODELS FOR DETERMINING LIGHT-INDUCED EFFECTS ON MOLECULAR CONFORMATIONS
                             Chunlei Wang                                                          214   DESIGN, FABRICATION AND EVALUATION OF MICRO-SUPERCAPACITORS
                             Jesus Perez                                                           220   SYNTHESIS OF AIR-STABLE, UNOXIDIZED BORON NANOPARTICLES USING BALL MILLING TECHNIQUE
                             Laurenee London                                                       222   INVESTIGATION OF THERMAL DECOMPOSITION OF HMTD EXPLOSIVES
                             Franklin Carrero-Martinez                                             223   DROSOPHILA AS AN ECONOMICAL TEST PLATFORM FOR NANOMATERIAL ASSESSMENT
                             Peng Jiang                                                            227   DEVELOPMENT OF A SCALABLE BOTTOM-UP NANOFABRICATION PLATFORM FOR INTEGRATING MULTIFUNCTIONAL 3D NANOSTRUCTURES
                             Kellie Burris                                                         231   RAPID DETECTION AND MONITORING OF BACTERIAL PATHOGENS AND TRANSGENES USING MOLECULAR BEACON TECHNOLOGY
                             Anne Costolanski                                                      238   PARALLEL IMPLEMENTATION OF THE WIGNER-POISSON FORMULATION FOR MODELING RESONANT TUNNELING DIODES
                             Xiaoyang Huang                                                        243   DNA PHOTONIC CRYSTAL FOR BIOCHEMICAL SENSING IN THE TERAHERTZ REGION
                             Tianying Chang                                                        244   PATH LOSS CONSIDERATION OF A FAST BEAM SCANNING 2.2 THZ SPECTRAL IMAGING RADAR
                             Laurenee London                                                       245   PREPARATION OF ORGANIC MOLECULES WITH PLANAR GEOMETRY FOR THE MODIFICATION OF CARBON NANOTUBES
8:30PM                       End Poster Session
WEDNESDAY AUG 31                                                        CODE     TIME     ID       TITLE
                                                                                                   CHAIR: MICHAEL NORTON & JAMES JENSEN
8:00AM                       Alexandre Carella                         PLENARY   25 min         34 CHEMICALLY FUNCTIONALIZED NANOMATERIALS BASED GAS SENSORS FOR THE DETECTION OF NERVE AGENTS

Session III-B1   SPECTRAL-DETECTION BASED TECHNIQUES                                                 CHAIR: DWIGHT WOOLARD & GREG RECINE
8:40AM                      Elliott Brown & Michael Norton             INVITED   25 min        236   EXPERIMENTAL DESIGN OF SINGLE-CRYSTAL DNA FOR THZ SPECTROSCOPY
9:05AM                      Kimberly Taylor                                      20 min        137   MICROWAVE AND UV-VIS FORENSIC PROBING OF SKELETAL TISSUE: MYOGLOBIN AS A MARKER
9:25AM                      Tatiana Globus                                       20 min        122   SUB-TERAHERTZ SPECTROSCOPY OF BIO-MATERIALS WITH HIGH SPECTRAL AND SPATIAL RESOLUTION
9:45AM                      Claudio Parolo                             INVITED   25 min        242   NANOMATERIALS FOR FAST DETECTION OF DNA, PROTEIN AND CELLS
10:10AM                     Morning Break

SESSION IV-C2    LOW-POWER SYSTEMS                                                                   CHAIR: DEMING CHEN & DAN KAPLAN
8:40AM                     Mircea Stan                                           25 min        144   MILLIVOLT NANOSCALE DEVICES AND CIRCUITS USING METAL-INSULATOR TRANSITION (MIT) MATERIALS
9:05AM                     Faquir Jain                                           20 min         94   MULTI-STATE QUANTUM DOT CHANNEL (QDC) FIELD EFFECT TRANSISTORS (FETS): A NEW PARADIGM IN CIRCUIT DESIGN
9:25AM                     Eric Pop                                              20 min        179   ENERGY DISSIPATION AND CONVERSION IN NANOSCALE DEVICES
9:45AM                     Sayeef Salahuddin                           INVITED   25 min        139   POSSIBILITY OF PIEZOELECTRIC-FERROMAGNET BILAYER BASED MICROWAVE RESONATORS AND OSCILLATORS
10:10AM                    Morning Break

SESSION IV-A1    ENGINEERED NANOPARTICLES-PROPERTIES                                                 CHAIR: AVINASH PANDEY & MARIO ANCONA
8:40AM                      Wiqar Shah                                 INVITED   25 min        143   ENHANCEMENT OF MAGNETIC AND TRANSPORT PROPERTIES IN DOPED RARE-EARTH MANGANITES AT THE NANO-SCALE
9:05AM                      Vyom Parashar                                        20 min         57   SIMPLE AND QUICK SYNTHESIS OF BRIGHTLY FLUORESCENT GRAPHENE AND SOME NOVEL PERSPECTIVES
9:25AM                      Indranil Lahiri                                      20 min        170   PERFORMANCE OPTIMIZATION OF CARBON NANOTUBE-BASED FIELD EMISSION DEVICES THROUGH INTERFACE ENGINEERING
9:45AM                      Mark Griep                                           20 min        153   EFFECTS OF PH ON THE FUNDAMENTAL INTERACTION BETWEEN SINGLE-STRAND DEOXYRIBONUCLEIC ACID OLIGOMERS AND GOLD NANO PARTICLES
10:05AM                     Morning Break

SESSION IV-S1    GRAPHENE GROWTH & FUNCTIONALIZATION                                                 CHAIR: ELIAS TOWE & MORDECHAI ROTHSCHILD
8:40AM                     Amal Kasry                                  INVITED   25 min        224   EMPLOYING GRAPHENE MONO-AND MULTILAYERS IN NANOELECTRONIC BIOSENSORS
9:05AM                     Nathaniel Safron                                      20 min         90   BOTTOM-UP GROWTH OF MICRO- AND NANOPATTERNED GRAPHENE
9:25AM                     Siarhei Samsonau                                      20 min         59   GRAPHENE FILMS GROWN ON INSULATING SUBSTRATES
9:45AM                     Michael Stroscio                                      20 min         47   APTAMER-BASED SMALL-ANALYTE DETECTOR ON A GRAPHITE ELECTRODEAPTAMER-BASED SMALL-ANALYTE DETECTOR ON A GRAPHITE ELECTRODE
10:05AM                    Morning Break




SESSION III-B1   ELECTRO/OPTICAL-INTERACTION BASED TECHNIQUES                                        CHAIR: ALEXANDER SINITSKII & TATIANA GLOBUS
10:25AM                     Lan Yang                                   INVITED   25 min        205   ON-CHIP OPTICAL RESONATORS FOR SINGLE NANOPARTICLE DETECTION AND MEASUREMENT
10:50AM                     Michael Norton                                       20 min         55   DNA BASED NANOSTRUCTURES AS COMPONENTS OF A SANDWICH ASSAY FOR RICIN
11:10AM                     Marco Rolandi                                        20 min        114   A BIOCOMPATIBLE PROTONIC (H+) TRANSISTOR AS A NOVEL TOXIN SENSING PLATFORM
11:30AM                     Jian Xu                                              20 min        166   NANOLASER ENABLED COHERENT BARCODING TECHNOLOGY
11:50AM                     Richard Claus                                        20 min        207   SELF-ASSEMBLED METAL NANOCLUSTER AND CARBON NANOTUBE MATERIALS WITH INCREASED CONDUCTIVITY
12:10PM                     Lunch Break

SESSION IV-C2    NEW SYSTEM FUNCTIONALITY                                                            CHAIR: ERIC POP & CLINT SMITH
10:25AM                    Deming Chen                                 INVITED   25 min        142   3D FPGAS WITH NANOTECHNOLOGY
10:50AM                    Idongesit Ebong                                       20 min         70   ADAPTIVE READING, WRITING, AND ERASING IN A MEMRISTOR CROSSBAR MEMORY
11:10AM                    Drago Strle                                           20 min         30   DETECTING VAPOR TRACES OF EXPLOSIVES USING SELF ASSEMBLED MONO LAYER ON SURFACE-MODIFIED MEMS CAPACITOR AND CMOS ELECTRONICS
11:30AM                    Emanuel Tutuc                                         20 min        191   GRAPHENE BILAYERS: FABRICATION, ELECTRON TRANSPORT, AND POTENTIAL APPLICATIONS
11:50AM                    Mingoo Seok                                           20 min        206   THE NEXT CLASS OF COMPUTERS: MILLIMETER-SCALE
12:10PM                    Lunch Break

SESSION III-A2   NANO-ELECTRONICS & NANO-OPTICS II                                                   CHAIR: PETER BURKE & ELLIOTT BROWN
10:25AM                    Josep Jornet                                INVITED   25 min        172   GRAPHENE-BASED NANO-ANTENNAS FOR ELECTROMAGNETIC COMMUNICATION AMONG NANO-DEVICES
10:50AM                    Pehr Pehrsson                                         20 min        158   FABRICATION OF VERTICALLY ALIGNED NANOWIRE ARRAYS WITH POROUS TOP ELECTRODES USING NANOSPHERE LITHOGRAPHY
11:10AM                    Mustafa Karabiyik                                     20 min        119   SUBWAVELENGTH MULTIMODE PLASMONIC TERAHERTZ LENSES
11:30AM                    Tillmann Kubis                                        20 min        148   CONCEPTUAL DESIGN IMPROVEMENTS FOR TERAHERTZ QUANTUM CASCADE LASERS NEEDED FOR MOLECULE DETECTION
11:50AM                    Alexander Popov                                       20 min         37   CONCEPT OF NONLINEAR-OPTICAL SENSOR FOR REMOTE MONITORING
12:10PM                    Lunch Break

SESSION III-C1   TRANSDUCTION-BASED BIO-SENSING DEVICES                                              CHAIR: MICHAEL STROSCIO & JORGE SEMINARIO
10:25AM                    Manel del Valle                             INVITED   25 min         25   IMPEDIMETRIC GENOSENSORS AND APTASENSORS BASED ON NANOMATERIALS
10:50AM                    Nikolai Lebedev                                       20 min        149   CONSTRUCTION OF HIGHLY CONDUCTIVE MOLECULAR WIRES FOR ELECTRONIC, SENSING, AND ENERGY CONVERTING DEVICES
11:10AM                    Harold Grubin                                         20 min         87   FABRICATION OF III-N RESONANT TUNNELING DEVICE STRUCTURES WITH DILUTE MAGNETIC BARRIER LAYERS
11:30AM                    Christopher Anton                                     20 min         95   RAPID DETECTION OF AIRBORNE BIOLOGICAL PATHOGENS USING QUANTUM DOT FRET-BASED TECHNOLOGY
11:50AM                    Amin Salehi-Khojin                          INVITED   25 min        204   FAST CARBON NANOTUBE SENSORS FOR GAS CHROMATOGRAPHY APPLICATIONS
12:15PM                    Lunch Break
                                                                                                   CHAIR: SUE BLACK & DWIGHT WOOLARD
12:15PM                      Jadranka Travas-Sejdic                    KEYNOTE   30 min        146 LABEL-FREE DNA SENSORS BASED ON INTRINSICALLY CONDUCTING POLYMERS
                             Luncheon Speaker


MAIN HALL        FORENSIC SCIENCE & NANOTECHNOLOGY II                                              CHAIR: JAMES JENSEN
1:00PM                      Nadrian Seeman                             PLENARY   30 min         29 STRUCTURAL DNA NANOTECHNOLOGY: FROM NANOMATERIALS TO NANOROBOTS TO NANODIAGNOSTICS
1:30PM                      Walter Reisner                             PLENARY   30 min        230 DENATURATION MAPPING OF DNA IN NANOFLUIDIC CHANNELS: A NEW APPROACH TO SINGLE-MOLECULE DNA ANALYSIS
2:00PM                      Eugene Peters                              PLENARY   30 min        239 FORENSIC SCIENCE RESEARCH AT THE FBI LABORATORY
2:35PM                      Afternoon Break

MAIN HALL        FORENSIC SCIENCE & NANOTECHNOLOGY III                                             CHAIR: GREG RECINE
3:00PM                      Marco Leona                                PLENARY   30 min        152 RECENT ADVANCES IN THE APPLICATION OF SURFACE-ENHANCED RESONANCE RAMAN SCATTERING TO ART AND FORENSIC ANALYSIS
3:30PM                      Jurian Hoogewerff                          PLENARY   30 min        211 BASELINE STUDIES FOR A PROBABILISTIC APPROACH TO GEOGRAPHICAL ORIGIN INTELLIGENCE
4:00PM                      Ioanna Kakoulli                            PLENARY   30 min        190 MOLECULAR AND NANOSCIENCE IN PALEOFORENSICS AND MODERN CRIMINAL INVESTIGATIONS
4:30PM                      Sessions End

BANQUET          SHERATON BROOKLYN NEW YORK HOTEL: PROSPECT BALLROOM                                 CHAIR: JAMES JENSEN & GREG RECINE
7:00PM           228 Duffield Street
                 Brooklyn, NY
THURSDAY 9-1                                                         CODE     TIME     ID       TITLE
                                                                                                CHAIR: SHASHI KARNA & DAVID JANES
8:00AM                       Andrew Briggs                          PLENARY   30 min        195 CARBON-BASED NANOELECTRONIC DEVICES

Session III-C2   QUANTUM-DRIVEN SENSING                                                           CHAIR: DAVID JANES & MORDECHAI ROTHSCHILD
8:40AM                     Peiji Zhao                                         25 min        176   THE ROLE OF CODON INTERACTIONS IN DEFINING THE OPTICAL SPECTRA DERIVED FROM SSDNA
9:05AM                     Xuejin Wen                                         20 min        181   SCALING LAW OF SILICON NANOWIRE BIOSENSORS
9:25AM                     Ramesh Mani                                        20 min        109   PHOTOEXCITED TRANSPORT IN EPITAXIAL GRAPHENE
9:45AM                     Nikolai Lebedev                                    20 min        150   INTERMOLECULAR CONDUCTANCE AND CHARGE TRAPPING IN PARAQUAT-TETRAPHENYLBORATE INVERSE PHOTOCHEMICAL CELL
10:05AM                    Greg Recine                                        20 min        171   FUNCTIONALIZED COMPOUND ORGANIC MOLECULAR SWITCH DESIGN FOR NOVEL BIO-SENSING APPLICATION
10:25AM                    Morning Break

SESSION IV-C1    NANO-ARCHITECTURES FOR BIO-SENSING                                               CHAIR: DAVID RICKETTS & JANET JENSEN
8:40AM                      Anne Andrews                            INVITED   25 min        235   BRAIN BIOSENSING: FROM MICRO TO NANO
9:05AM                      Mitchell Lerner                                   20 min         38   ATTACHMENT OF AN ENGINEERED ANTIBODY TO A CARBON NANOTUBE TRANSISTOR FOR DETECTION OF PROSTATE CANCER BIOMARKERS
9:25AM                      Padma Gopalan                                     20 min         61   OPTICAL AND ELECTRO-OPTICAL MODULATION OF BIOMIMETICALLY-FUNCTIONALIZED NANOTUBESCARBON NANOTUBES
9:45AM                      Mark Griep                                        20 min        156   AMINO ACID INTERACTIONS WITH VARYING GEOMETRY GOLD NANOPARTICLES
10:05AM                     Michael McAlpine                        INVITED   25 min         46   BIONANOTECHNOLOGY-ENABLED MULTIFUNCTIONAL SENSING
10:30AM                     Morning Break

SESSION IV-A1    ENGINEERED NANOPARTICLES FOR BIO-SENSING DEVICES                                 CHAIR: RAVI PANDEY & JOHN ZAVADA
8:40AM                     V. K. Rao                                INVITED   25 min        159   ELECTROCHEMICAL DETECTION OF BRUCELLA ABORTUS CE-PROTEIN ANTIGEN AMPEROMETRICALLY BY USING NANO POROUS ZNO-NANOSHEET/CHITOSAN COMPOSITE SCREEN PRINTED ELECTRODES
9:05AM                     Han Song                                           20 min         84   CHARACTERIZATION OF MAGNETIC NANOPARTICLES FOR BIO-SENSING APPLICATIONS
9:25AM                     Ashwini Srivastava                                 20 min         36   POTENTIOMETRIC STRIPPING ANALYSIS OF METHYL PARATHION EMPLOYING CARBON NANOPARTICLES AND HALLOYSITE NANOCLAY MODIFIED CARBON PASTE ELECTRODE
9:45AM                     Alessandra Luchini                                 20 min        108   MULTIFUNCTIONAL CORE-SHELL NANOPARTICLES ALLOW FOR DISCOVERY OF PREVIOUSLY INVISIBLE PROTEIN BIOMARKERS
10:05AM                    Radhakrishnan Balu                                 20 min        201   QUANTUM CHEMICAL STUDY OF THE FUNDAMENTAL INTERACTIONS BETWEEN DEOXYRIBONUCLEIC ACID (DNA) OLIGOMERS AND AU NANO PARTICLES
10:25AM                    Morning Break

SESSION IV-S1    GRAPHENE ANALYSIS & CHARACTERIZATION                                             CHAIR: SHASHI KARNA & BORIS GELMONT
8:40AM                     Brian LeRoy                              INVITED   25 min         79   SCANNING TUNNELING SPECTROSCOPY OF GRAPHENE ON SILICON OXIDE AND BORON NITRIDE
9:05AM                     Peter Burke                                        20 min        103   SHEET RESISTANCE OF MULTI-LAYER GRAPHENE IN RADIO FREQUENCY
9:25AM                     Tino Hofmann                                       20 min        105   OPTICAL PROPERTIES OF GRAPHENE ON SIC POLYMORPHS DETERMINED BY SPECTROSCOPIC ELLIPSOMETRY
9:45AM                     Nishant Sule                                       20 min         89   FREQUENCY-DEPENDENT ELECTRON TRANSPORT IN GRAPHENE
10:05AM                    Randall Feenstra                         INVITED   25 min         52   FORMATION OF EPITAXIAL GRAPHENE ON SILICON CARBIDE: COMPARISON OF SI-FACE AND C-FACE
10:30AM                    Morning Break




SESSION III-B1   NANOMECHANICAL BASED TECHNIQUES                                                  CHAIR: GREG RECINE & TATIANA GLOBUS
10:45AM                   Sarah Muhlberger                          INVITED   25 min         53   OPTIMIZED DEPOSITION OF COLUMNAR THIN FILMS FOR VISUALIZATION OF LATENT FINGERPRINTS
11:10AM                   Ming Su                                             20 min         68   MULTIPLEXED RECONFIGURABLE BIOMARKER DETECTION IN THERMAL SPACE USING SOLID-LIQUID PHASE CHANGE NANOPARTICLES
11:30AM                   Vandana Tewari                                      20 min         65   APPLICABILITY OF NANOMECHANICAL IMPRINTS IN ORAL CANCER DETECTION: DIFFERENTIATION FROM NORMAL TISSUES
11:50AM                   Alexei Bykhovski                                    20 min         72   HYBRID FIRST-PRINCIPLE/MOLECULAR MECHANICAL STUDY OF BIOTIN - STREPTAVIDIN COMPLEX
12:10PM                   Avinash Pandey                            INVITED   25 min         63   NANOMAGNETS BASED SIMULTANEOUS DETECTION AND ISOLATION OF CHEMICAL AND BIOLOGICAL WARFARE AGENTS
12:35PM                   End of Conference

SESSION III-A2   BIO-NANO SENSORS                                                                 CHAIR: LAN YANG & PETER BURKE
10:45AM                     Alexandr Noy                            INVITED   25 min        240   BIO-NANOELECTRONICS WITH NANOWIRES AND NANOTUBES
11:10AM                     Elliott Brown                                     20 min        157   STRONG THZ SIGNATURES FROM NUCLEIC-ACID BIOMOLECULES IN NANOCHANNELS UNDER ELECTROPHORETIC CONTROL
11:30AM                     Richard Claus                                     20 min         39   NANOSTRUCTURED THIN FILM TRANSISTOR CIRCUIT AND SENSOR SKIN APPLIQUES
11:50AM                     Anderson Chen                                     20 min        141   A PIXEL-FREE IMAGING SENSOR USING STIMULI-RESPONSIVE THERMOCHROMIC POLYMERS
12:10PM                     Andrei Kolmakov                                   20 min        107   TRANSITION EDGE SENSOR BASED ON METAL-INSULATOR TRANSITION IN VO2 NANOWIRE
12:30PM                     End of Conference

SESSION IV-A1    ENGINEERED NANOPARTICLES FOR GAS SENSING DEVICES                                 CHAIR: JOSEPH SLOCIK & SHASHI KARNA
10:45AM                    Mario Ancona                                       25 min        112   NANOCLUSTER DESIGN FOR HIGH SENSITIVITY/SELECTIVITY CHEMORESISTIVE SENSING
11:10AM                    Benoit Tard                                        20 min        202   FUNCTIONALISED NANODIAMOND LAYERS AS HIGH AFFINITY TUNEABLE SENSITIVE COATINGS FOR ULTRATRACE GAS DETECTION
11:30AM                    Kun Yao                                            20 min         43   TOWARDS ONE KEY TO ONE LOCK: HIGHLY SENSITIVE AND SELECTIVE GAS SENSOR BASED ON SURFACE MODIFIED INDIUM OXIDE NANOPARTICLE FILM
11:50AM                    Jerry Houser                                       20 min         76   PREDICTING PROPERTIES OF NANOCOMPOSITES FOR ENHANCING SECURITY SENSORY DEVICES
12:10PM                    Anatoliy Pinchuk                                   20 min         96   PLASMONIC BIOCHEMICAL SENSOR BASED ON ANISOTROPIC EXTINCTION OF LIGHT BY ARRAYS OF GOLD NANOCYLINDERS
12:30PM                    End of Conference

SESSION IV-S1    GRAPHINE DEVICE FABRICATION & OPTIMIZATION                                       CHAIR: DAN KAPLAN & WEIDONG ZHANG
10:45AM                     Alexander Sinitskii                               25 min        185   PATTERNING SEMICONDUCTIVE GRAPHENE NANOSTRUCTURES THROUGH THE SELF-ASSEMBLED TEMPLATES
11:10AM                     Myungwoong Kim                                    20 min         62   FABRICATION OF SEMICONDUCTING NANOPERFORATED GRAPHENE USING BLOCK COPOLYMER LITHOGRAPHY
11:30AM                     Samarth Trivedi                                   20 min        111   PHOTO-INDUCED EFFECTS IN GRAPHENE CHANNELS INTERFACED WITH QUANTUM DOTS IN FIELD EFFECT TRANSISTORS
11:50AM                     Yo-Rhin Rhim                                      20 min        180   NANOWIRE-GRAPHENE ELECTRODE HYBRID DEVICES
12:10PM                     Jean-Pierre Leburton                              20 min         60   MODELING GRAPHENE NANOELECTRONICS: AN HISTORICAL PERSPECTIVE
12:30PM                     End of Conference

				
DOCUMENT INFO
Shared By:
Categories:
Tags:
Stats:
views:16
posted:11/23/2012
language:English
pages:5