University of Maryland

Document Sample
University of Maryland Powered By Docstoc
					                            University of Baltimore Request For Proposals




                                         Procurement
                                Amendment to Request for Proposals

Issued By:
University of Baltimore                                  AMENDMENT NUMBER ONE
Department of Procurement
1420 North Charles Street                       RFP Number: No. UB 13-W-14
Baltimore, MD 21201                             (e-Maryland Marketplace Solicitation
                                                #MDR2831004824)
Toni Wallington                                 Amendment Issued: September 25, 2012
Telephone: 410-837-5130                         RFP Due Date and Time: October 2, 2012 at 3:00pm
FAX: 410-837-5492
e-mail: twallington@ubalt.edu

To:




                            AMENDMENT NUMBER ONE
                                           To the RFP for

                  Landscaping of a Pocket Park for the University of Baltimore

THE RFP IS AMENDED IN THE FOLLOWING PARTICULARS ONLY:

A pre-proposal conference was held on September 20, 2012. The following questions were
posed at the conference:

1. QUESTION: There are louvers on the side of the Merrick School of Business building. What
are the louvers for, and is there a clearance requirement?
ANSWER: The louvers are the fresh air intake for the HVAC system on a couple of floors of that
building. They should not be obstructed. Design options should maintain a 3 foot clearance around
all louvers.

2. QUESTION: Why have blocks been placed around the exit doors in the alley?
ANSWER: The blocks are essentially a dam around the entrances to the building to prevent rain
water runoff from entering the building.



____________________________________    Page 1 of 3
Version 3
                            University of Baltimore Request For Proposals

3. QUESTION: Do the pumps and equipment for the water feature need to be outside? Can they
be located in one of the buildings?
ANSWER: The pumps and equipment associated with the water feature can be located within the
building, assuming the work can be completed within the project budget.

4. QUESTION: Is there a water connection available in the alley?
ANSWER: There is a hose bib connection available from the LAP building.

5. QUESTION: Are all of the underground utilities marked, or indicated on the topographic survey
drawing?
ANSWER: No. Location of all underground and above ground utilities and notification of the
City and other authorities will be the responsibility of the successful Contractor. The drawings
provided by UB are only for illustration. The Topographic Survey Drawing has been posted to the
University’s website: http://www.ubalt.edu/about-ub/offices-and-services/procurement/information-
for-merchants/current-ub-solicitations.cfm

6. QUESTION: What criteria will the University use in judging the storm water management plan?
ANSWER: The Contractor will be responsible for providing a comprehensive storm water
management plan. Note well that a substantial volume of rain/snow/storm water runs off of the
surface parking lot between Morton alley and Maryland Avenue. The general grade of the land
slopes toward the alley.

UB has constructed an asphalt berm, approximately 18 inches high, across the Morton Alley side of
the space. The design will need to remove the berm and the dams around the ground level doors in
the space, and to allow ADA acceptable access to the space from Morton Alley.

It will not be acceptable to simply have the water drain through the space, over the sidewalk and
onto Charles Street.

7. QUESTION: Does UB want fencing at the ends of the space?
ANSWER: Yes, we would like to incorporate fencing and gates (ADA accessible) on the ends of
the space. This design element can be listed as an alternate with a fixed cost if its inclusion exceeds
the project budget.

8. QUESTION: How closely does the contractor need to follow the conceptual drawing that has
been provided?
ANSWER: The drawing is a close approximation of what we would like, but it is not prescriptive.
We would accept and review a maximum of three multiple alternate concepts in a proposal. The
final detailed plan will be prepared by the successful Contractor, and there will be an iterative
design, review (by UB), and revision process to develop the final plan. Please also note that design
submissions should account for naming opportunities in the selection of the pavers and the water
feature. It is out intent to use this space as part of the Universities fundraising initiatives.

9. QUESTION: Could an offeror propose jets instead of a waterfall?
ANSWER: Yes, that would be an acceptable alternative for a proposal.



____________________________________     Page 2 of 3
Version 3
                            University of Baltimore Request For Proposals

10. QUESTION: How much rain water drains from each roof?
ANSWER: A significant, but unknown amount. A study of storm water run-off may be necessary.

11. QUESTION: Will you provide the list of firms who attended the Pre-proposal Conference?
ANSWER: Firms who attended the Pre-Proposal Conference were:

Firm                            Contact                E-mail
Brenton Landscape Arch.         Charles Brenton        Charles@brentonla.com
Site Resources, Inc.            Emily Feagan           efeagan@siteresourcesinc.com
Grass Roots Landscape           Ira Burks, Jr.         iburksl@comcast.net
AMT                             Jennifer Herring       jherring@amtengineering.com

ALL OTHER SPECIFICATIONS, TERMS AND CONDITIONS REMAIN THE SAME.

ALL OFFERORS MUST ACKNOWLEDGE THE RECEIPT OF ALL AMENDMENTS ISSUED.

End of Amendment Number One

              TO BE COMPLETED BY THE FIRM OFFERING A PROPOSAL
NAME AND ADDRESS OF               SIGNATURE OF PERSON                       DATE OF
OFFEROR                           AUTHORIZED TO SIGN QUOTATION              QUOTATION


                                  SIGNER’S NAME AND TITLE                   TELEPHONE No.
FEI Number:
_________________




____________________________________     Page 3 of 3
Version 3

				
DOCUMENT INFO
Shared By:
Categories:
Tags:
Stats:
views:5
posted:11/5/2012
language:Unknown
pages:3