Docstoc

EPIC II Snape Kills Dumbledore.doc

Document Sample
EPIC II Snape Kills Dumbledore.doc Powered By Docstoc
					EPIC II: Snape Kills Dumbledore
Packet #2

Questions by Gautam Kandlikar, Trevor Davis, Colin O’Donnell, Sam Daub, Andrew Hart, Rob Carson,
Kirk Walton, Bernadette Spencer, Mike Bentley, Jonathan Magin, Quentin Roper, Parry Cadwallader,
Michael Wright, Anant Shah, Gaurav Kandlikar, and Robin Heinonen

Tossups

1. <Kandlikar/Davis>
This actress hosted the 2007 Nobel Peace Prize Concert along with Kevin Spacey, and she will play the
role of a distraught accident survivor in the upcoming movie The Life Beyond Her Eyes. She portrayed
Jenny Jones, who acquires some super powers in My Super Ex-Girlfriend, and she also played the role
of Ulla in the remake of The Producers. Her role as Irene Cassini in the box-office flop Gattaca
introduced her to future husband Ethan Hawke. FTP, name this actress best remembered for
collaborations with Quentin Tarantino as Mia Wallace in Pulp Fiction and as The Bride in the Kill Bill
movies.
ANSWER: Uma Karuna Thurman

2. <Daub/Davis>
Its choral introduction, courtesy of the London Bach Choir, was edited from some releases, although the
choir could still be heard in its conclusion. It has been used on television several times, perhaps most
notably in advertisements for the ill-fated Coca-Cola C2. It was originally intended to have a full
backing of horns, but only the French horn introduction made it to the final mix. Its various verses take
place at a reception, a demonstration, and a Chelsea Drugstore, where the singer wants to get a soda,
his "favorite flavor, cherry red." FTP, name this final track off Let It Bleed, a 7-and-a-half-minute-long
Rolling Stones piece that prepares its listeners for the difficulties of life.
ANSWER: "You Can't Always Get What You Want"

3. <Daub>
An "extreme" version was given away with pre-orders of Valve's Orange Box on the PC, which placed
headcrabs and a hidden face onto the title screen. A version of it was released for the iPod in
December, with an OS X version forthcoming. The full version of the game features ten characters,
each with their own power-up, including Renfield's "Spooky Ball" and Master Hu's "Zen Ball." Hitting the
bucket on the bottom of the screen results in an extra ball, as does filling a meter on the left-hand side
of the screen. While blue pegs only add to your score, orange pegs must be cleared off the screen in,
FTP, what hybrid of pinball and pachinko released for the PC in 2007 by Popcap Games?
ANSWER: Peggle

4. <O'Donnell>
A parody of him is gassed in Frank Miller's Batman, the Dark Night Returns. Along with Bobby Rahal, he
owns an IRL racing team that was once home to Danica Patrick, and he's the namesake of the
communications building at Ball State University. He was the first television host to negotiate a deal
with the Writers Guild of America to bring his staff back, yielding him to quip that, yes, "This show has
writers," as well as shaving a two-month old beard. For ten points, name this comedian, the star of a
namesake Late Night show on CBS.
Answer: David Letterman

5. <Walton>
This pitcher nicknamed his signature pitch "Mr. Snappy," and Tim Raines is credited with coining his
nickname. He was once traded at the deadline for Freddie Garcia and Carlos Guillen, and propelled the
Astros to a playoff berth, but did not resign with Houston. He holds the all-time career record for
strikeouts per nine innings, and he is the only pitcher to have won the Cy Young four years in a row.
He walked six Tigers en route to his first no-hitter in 1990, and in 2004 pitched a perfect game against
the Braves. FTP, name this tall lefthander known for killing a bird with a Spring Training fastball,
affectionately known as "The Big Unit."
ANSWER: Randy Johnson
6. <Hart>
On Nickelodeon's Drake and Josh, this video is referenced in a poster for the school football team that
oddly prints the name of the school mascot. Gigantic versions of the title characters of this video were
used to spoof the Transformers trailer. The Halloween version features a red human face behind three
zombie creatures, while the original features a grassy plain with one bush, a scene at the foot of a tree,
and desert terrain with one cactus. For 10 points, name this video that features interjections of "AGH!
Snake!" and "Mushroom! Mushroom!" in between refrains of the dancing title trio of animals.
ANSWER: Badger, Badger, Badger [accept anywhere from two to infinite badgers]

7. <Cadwallader/Kandlikar>
In a short autobiography on his website, this artist laments that "45 quid" was too little compensation
for an Orbit chewing gum jingle he created. In one song about women with “curves in all the right
places,” he exclaims that “a whole lotta woman / needs a whole lot more” and he relates his mama's
advice to “live your life until love is found / 'Cause love's gonna get you down” in the song “Lollipop.”
FTP, identify this Lebanese-born British artist who released such songs as “Grace Kelly” and “Relax,
Take it Easy” in his debut album, Life in Cartoon Motion.
ANSWER: Mika or Mica Penniman

8. <Walton>
This man's son Jeremy wrote a book about him called In His Shadow, and Bruce Smith surpassed this
man's NFL record in 2003. He began his pro football career started with the Memphis Showboats of the
USFL, where he racked up 23 sacks, and a franchise sack record of his was surpassed in 2007 by
Kabeer Gbaja-Biamila. After retiring in 1998, this man made a comeback for the Panthers in 2000,
finishing his career with a then-NFL record 198 sacks. For 10 points, name this minister and defensive
end who starred for the Eagles and Packers.
ANSWER: Reggie White

9. <Kandlikar/Davis>
It is the setting of a 2003 movie wherein Alex Bernier tries to find a Sin Eater but ends up becoming
one himself, The Order, and Shandurai escapes to this place where she meets the reclusive pianist
Kinsky in Besieged. Mrs. Griswold is abducted in this city after seeing a compromising ad featuring
herself in National Lampoon's European Vacation, while a reporter played by Gregory Peck ends up
falling in love with a bored princess traveling incognito played by Audrey Hepburn during a "holiday" in
this city. FTP, identify this European capital that is the setting for such foreign films as The Bicycle Thief
and La Dolce Vita and whose colosseum is featured in Spartacus.
ANSWER: Rome, Italy

10. <Kandlikar>
This character comes to Chicago to investigate criminal gangs, and successfully destroys Al Capone's
mob network. Other notable deeds include busting Rastapopolous' drug cartel, foiling Mueller's plan to
destroy Speedoil, recovering Bianca Castafiore's emerald, and visiting the moon with Captain Haddock
and Thomson and Thompson in a spaceship designed by Professor Calculus. For 10 points, identify this
creation of Hergé, a Belgian journalist who travels the world with his dog Snowy.
ANSWER: Tintin

11. <Daub/Carson>
A 1996 Sir-tech game with this title featured the hero Quickthorpe on a quest to defeat four beasts. The
expansion of a more recent game with this title featured structures like Archon's Shrine and the Bronze
Gate, located in the Northern Wastes. Minor characters include Brom and Scarlet Robe, who were killed
by the primary antagonist to activate the Sword of Aeons. That antagonist later blinded the main
character's sister Theresa, who was found and raised by Twinblade. Many fans of this game were
disappointed at the lack of many features promised by Peter Molyneux. Jack-of-Blades is eventually
defeated by the nameless Hero in, FTP, this 2004 Xbox action RPG set in the world of Albion that
notably allows the player to choose between good and evil.
ANSWER: Fable
12. <Roper>
A man dressed as one of these in Staten Island robbed 19 houses in 2007 through 2008, and a
webcomic example is Tin, “The Incompetant” one of these. Douglas Sarine portrays one of these who
answers questions like “What is Podcasting?” and explains Net Neutrality, and an American one in
Family Guy gets a scroll allowing him access to the Pawtucket Patriot brewery and accidentally knocks
out his wife, saying “Honey, you know you can’t sneak up on me like that”. Three "Facts" about them
on Real Ultimate Power dot net claim that they are mammals that fight all the time and that their
purpose is to "flip out and kill people." For ten points, name this profession, examples of which include
Naruto and a group of four teenage mutant turtles.
ANSWER: Ninja

13. <Walton>
Two players for this team, David Wesley and Bobby Phills, were alleged to have been racing when Phills
was killed in a car accident in 2000. In this franchise's first season, its stars included Kelly Tripucka,
Rex Chapman, and the shortest player in the NBA, Muggsy Bogues. This team drafted Larry Johnson
and Alonzo Mourning, who helped them beat the Celtics in the playoffs in 1993. This team acquired its
starting center from the Bulls for J.R. Smith and P.J. Brown. In addition to Tyson Chandler, its current
stars include David West and Peja Stojakovic (Stoy-AWK-oh-vich). FTP, name this franchise, formerly
located in Charlotte, currently led by point guard Chris Paul.
ANSWER: New Orleans Hornets (accept either one, also accept "Charlotte Hornets" early in the
question)

14. <Kandlikar>
She won a Grammy nomination for the theme song of Tomorrow Never Dies, and also played the
accordion on two songs in Johnny Cash’s album American III: Solitary Man. She covered “Here Comes
the Sun” for the Bee Movie soundtrack and her upcoming album Detours has already seen the iTunes
release of the single Shine Over Babylon. She is better known for songs like “The First Cut is the
Deepest” and “Soak Up the Sun”, and for a duet with Kid Rock titled “Picture.” FTP, identify this singer
who came to fame with "Every day is a Winding Road" and “All I Wanna Do.”
ANSWER: Sheryl Suzanne Crow

15. <Kandlikar>
Ina cameo role, Count Basie conducts a Jazz band to welcome the central character. Early in the movie,
the protagonist is caught in quicksand while working on a railroad. Governor LePetomaine is convinced
by another character to appoint the protagonist as a Sheriff, but Mongo and Lili von Shtupp both reject
Hedley Lamarr and join the protagonist's cause in preventing Taggart's ransacking of Rock Ridge. FTP,
identify this comedy featuring Cleavon Little as Bart, Gene Wilder as Jim the Waco kid, and several
short appearances by director Mel Brooks.
ANSWER: Blazing Saddles

16. <Davis>
Rising stars include the likes of Seth Manfield, Owen Turtenwald, Paul Cheon, and Paulo Vitor Damo da
Rosa. Common opinion is that the current best player in the world is either Tomoharu Saito or Kenji
Tsumura and that the greatest player ever is Kai Budde, whose invitational victory resulted in the
design of Voidmage Prodigy. The recent release of Morningtide completed the Lorwyn block, and other
popular sets include Invasion, Ice Age, and Urza’s Saga. Featuring types like enchantment, creature,
and land, FTP, name this game created by Wizards of the Coast, the original collectible card game.
ANSWER: Magic: the Gathering (accept MtG)

17. <Kandlikar/Davis>
Samantha Weinberg has written two installments of this character's "diaries," wherein she is given the
first name Jane. Samantha Bond was the last actor to play this role, and her video-game character was
voiced by Karly Rothenberg though she was made to look like Lois Maxwell. In one film she is helped by
Penelope Smallbone and facilitates some of the operations of Universal Exports and in another, she
takes pleasure in interrupting the protagonist's encounter with Kissy Suzuki, lending credence to the
belief that she is attracted to a certain co-worker in MI6. FTP, identify this character, the secretary of M
in most James Bond movies.
ANSWER: Miss Moneypenny or just Penny
18. <O'Donnell>
The first rumors of its existence came with the 2005 establishment of the blog Dead Air Space. That
same year saw the first of its songs, “Arpeggi,” played with the Nazareth Orchestra. More songs were
performed on a 2006 tour, including “15 Step,” while other rumored songs like “Bangers and Mash”
ended up on its singer’s solo album The Eraser. The highest price paid was reportedly by Trent Reznor
of Nine Inch Nails, while an estimated 600,000 people “bought” it for free. FTP, identify this Radiohead
album released in 2007 via their website, available for download with a free-will donation.
Answer: In Rainbows (prompt on new Radiohead album until “Radiohead album”)

19. <Roper>
One of these asserts to another one that "He got denied like you get denied with the ladies" while
watching a PSP screen, which they claim has "more flavor than a pistachio". In a recent commercial,
this animal is the first to jump into the sunroof of a Jeep Liberty and sings "Rock Me Gently", and is
later joined by two birds and a wolf. A Geico commercial shows one congratulating another for running
a car off of a road, and another similar commercial aired during the Super Bowl shows a screaming one
that was avoided due to Bridgestone tires. For ten points, name this animal, exemplified by Morocco
Mole's partner and Bullwinkle's companion.
Answer: Squirrel

20. <Hart>
A video that purports to show one of these for Pokemon culminates when "Law" loses to Lorelei's
Dugong despite having no active Pokemon, leading the game to glitch when he whites out. In a
YTMND, a knocking Jesus is asked "Is that you, Jesus?" to which he responds, "OMG [this term]." The
flash animation "I hate yuo myg0t 2" depicts Konane getting a virus after attempt to download one.
Variants of them include "Railgunning," "Ghostworld," and "Glassworld." For 10 points, name these
cheating programs that allow you to shoot, walk, or see through vertical impediments in first-person
shooters.
ANSWER: wall hacks or [accept word forms; prompt on "hacks" or "hacking"]

21. <Kandlikar/O'Donnell/Davis>
This band engendered controversy for racist and homophobic lyrics in "One in a Million," which was
released on an album that also included a song about "walking these streets at night just trying to get it
right," "Patience." Their original drummer Steven Adler was replaced by Matt Sorum before the release
of a double album featuring covers of "Live and Let Die" and "Knockin' on Heaven's Door" as well as the
hit singles "Civil War" and "Don't Cry." That album, Use Your Illusion, was their last to achieve major
success, and Sorum and Duff McKagan left this band to form Velvet Revolver along with original
guitarist Slash. FTP, identify this band best known for their 1987 debut Appetite For Destruction and
lead singer Axl Rose.
ANSWER: Guns N’ Roses (prompt on GNR)

22. <Kandlikar>
Freakonomics author Steven Levitt analyzed statistics that reveal collusive practices in these
professional athletes, and historically one with 7-7 record has a nearly 75% chance of beating an 8-6
opponent in a high-stakes final. That final can determine if one of them reaches the "Inside the Curtain"
class. The highest individual title is currently held by a Mongolian native, although American born
Akebono was the first foreign national to become Yokozuna. Also known as Rikishi, these are, for 10
points, what athletes who participate in the national sport of Japan?
ANSWER: Sumo Wrestlers or Rikishi before mentioned
BONUSES

1. <Davis>
“Is it true that there’s a point on a man’s head where if you shoot, it will blow up?” FTPE, answer the
following about Edgar Wright’s latest black comedy, Hot Fuzz:
[10] Like for Shaun of the Dead, Wright worked with this man to the write the screenplay. He stars as
Sergeant Nicholas Angel and will appear in the new Star Trek as Scotty.
ANSWER: Simon Pegg (accept Simon John Beckingham)
[10] This actor appears as Simon Skinner, a “slasher… of prices!” It’s his most prominent film role since
playing James Bond.
ANSWER: Timothy Dalton
[10] Wright, Pegg, and acting partner Nick Frost refer to Shaun of the Dead and Hot Fuzz as the first
two volumes in this trilogy which gets its name from a shared scene between the two movies where one
character buys a certain food for the other.
ANSWER: Blood and Ice Cream Trilogy

2. <Walton>
Identify these first-time All-Stars in 2007, for 10 points each.
[10] While he won the 2006 American League MVP, this Canadian-born first baseman made his first
American League All-Star team and competed in the Home Run Derby in 2007.
ANSWER: Justin Morneau
[10] He was the starting pitcher for the American League in 2007 in his first appearance as a member
of the Oakland Athletics. After being traded for a boatload of prospects including Carlos Gonzalez, he'll
play for Arizona in 2008.
ANSWER: Dan Haren
[10] His father made three All-Star teams as a Detroit Tiger, and this 23-year old Brewers' slugger got
there this past season, starting at first base for the National League.
ANSWER: Prince Fielder

3. <Spencer>
Identify the following regarding a pseudo-Mexican restaurant chain FTPE:
[10] Based in Irvine, California, it is best known for its cheap offerings on the Big Bell Menu that makes
you think outside the bun.
ANSWER: Taco Bell
[10] This hexagonal, quesadilla-like product started as a Limited-Time Item but was added to the
regular menu due to its popularity and now comes in both beef and spicy chicken flavors.
ANSWER: Crunchwrap Supreme
[10] In the People's Republic of China, these Taco Bell outlets are not cheap, quick-service food joints
but full-service Mexican Grilles billed as greater than the American alternative.
ANSWER: Taco Bell Grande

4. <Walton>
Known as "The Beatles of Comedy", Monty Python might be the most successful comedy troupe of all
time. FTPE, identify these members of Monty Python:
[10] Amongst his many characters were the "Minister of Silly Walks" and Sir Lancelot in The Holy Grail.
Outside of Python he's known for starring in Fawlty Towers and recently appearing as "Q" in James
Bond films.
ANSWER: John Cleese
[10] He portrayed King Arthur in The Holy Grail, and is the only dead member of the group.
ANSWER: Graham Chapman
[10] Originally from Medicine Lake, Minnesota, this only American member of the group was its
animator. These days he's directing movies like Brazil and Twelve Monkeys, with an adaptation of Good
Omens in the works.
ANSWER: Terry Gilliam
5. <Walton>
Do you love the '80's? FTPE, name the 80's hair metal bands:
[10] Featuring lead vocalist Bret Michaels among others, this band is known for albums such as Look
What the Cat Dragged In, Open Up and Say...Ahh!, Flesh and Blood
Answer: Poison
[10] This band's "autobiography" and an album of the same, The Dirt, is set to be released in late 2008.
They are also known for albums such as Dr. Feelgood and Girls, Girls, Girls.
Answer: Mötley Crüe
[10] This British band is best known for albums such as Pyromania, Hysteria, and Adrenalize. Their #1
hits in the U.S. include "Photograph," "Rock of Ages," "Let's Get Rocked," "Stand Up," and "Promises."
Answer: Def Leppard

6. <Daub>
FTPE, answer the following about video game glitches.
[10] Encountering this Pokemon in the Red or Blue versions allowed the player to duplicate items, but it
had the unfortunate side effect of wiping Hall of Fame data and potentially corrupting save files.
Answer: Missingno or M-Block
[10] This world, found by glitching through a solid block on level 1-2 of Super Mario Bros., loops back
on itself when it is completed.
Answer: Minus World or World -1
[10] Advanced players of this Nintendo fighter take advantage of the mid-air dodge to quickly
"wavedash" across levels.
Answer: Super Smash Bros. Melee (prompt on "Super Smash Bros.," do not accept "Super Smash
Bros.: Brawl")

7. <Walton>
Forrest Gump won Best Picture in 1994, but its stiff competition that year led many to believe it was
one of the finest years for the award ever. FTPE, identify these other 1994 contenders.
[10] This Quentin Tarantino crime drama known for its unique dialogue starred Bruce Willis, John
Travolta, and Samuel L. Jackson.
ANSWER: Pulp Fiction
[10] Based in a Maine prison, this film based on a Steven King novella starred Tim Robbins and Morgan
Freeman.
ANSWER: The Shawshank Redemption
[10] Starring Ralph Fiennes and John Turturro, it focused on a scandal around the contestants of the
show Twenty-One.
ANSWER: Quiz Show

8. <Walton><Football><Post-2004>
Name these semi-pro quarterbacks who made it big in the NFL, for 10 points each.
[10] This former Arena Football League Iowa Barnstormer went on to be an NFL MVP in 1999 and 2001
with the St. Louis Rams. He started a majority of the Arizona Cardinals' games in 2007.
ANSWER: Kurt Warner
[10] This diminutive Boston College quarterback, known for throwing a famous "Hail Mary" pass in
college, played in the CFL and USFL before making the 1998 Pro Bowl with the Buffalo Bills
ANSWER: Doug Flutie
[10] This only XFL MVP caught on with the Steelers and led them to the playoffs in 2002 before sliding
back into mediocrity.
ANSWER: Tommy Maddox
9. <Spencer>
Let's go back to the age before Quiz Bowl: childhood. Identify these PBS Kids Shows that are not
Sesame Street FTPE:
[10] Having 895 episodes produced for PBS, it is the longest running series on the network and stars
the titular cardigan-wearing host and his Land of Make Believe.
ANSWER: Mr. Roger's Neighborhood
[10] This first fully animated series on PBS is based on a book series by Joanna Cole that focuses on
Ms. Frizzle and her class's adventures throughout the world of science.
ANSWER: The Magic School Bus
[10] This series set during early 20th century China features the titular cat and her family and friends,
based on a children's book written by Amy Tan.
ANSWER: Sagwa, the Chinese Siamese Cat

10. <Spencer/Hart>
This six-year-old checked his tiger trap in Bill Watterson's first comic strip about him, and found
Hobbes. FTPE:
[10] Name this comic stip character.
ANSWER: Calvin
[10] This "interplanetary explorer extraordinaire", Calvin's earliest alternate personality, flies around
space in a red saucer and has been described by Watterson as a parody of Flash Gordon.
ANSWER: Spaceman Spiff
[10] Styled as a film noir detective, this alternate personality of Calvin sports a trenchcoat and a fedora
and solves Calvin's mathematical dilemmas as if they were mystery cases.
ANSWER: Tracer Bullet

11. <Daub>
If there's one thing that can be said about The Beatles, it's that they knew how to tell a good story...
excluding everything else that could be said about them. FTPE, name the characters from Beatles
songs.
[10] Victims of this med student include his girlfriend, a teacher, and finally a judge, all of whom fall
prey to his titular silver hammer.
Answer: Maxwell Edison
[10] He marries a singer, Molly, and allows his children to lend a hand at the marketplace where he
works while his wife continues to sing with the band in the song Ob-la-di, Ob-la-da.
Answer: Desmond Jones
[10] Ringo's alter ego, this man is introduced at the beginning of "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club
Band," and is credited with the vocals of its second song, "With a Little Help from My Friends."
Answer: Billy Shears

12. <Walton><Basketball><Post-2004>
This year's rookie class in the NBA is thought of as one of the best ever, and that doesn't even factor in
that the #1 Pick, Greg Oden, is out for the season. For 10 points each, name these NBA rookies.
[10] This Seattle Supersonic leads all rookies in scoring, unsurprising for this former Texas star, the
first-ever freshman to earn Player of the Year honors.
ANSWER: Kevin Durant
[10] A controversial pick by the Milwaukee Bucks, this 6 foot, 11 inch Chinese forward originally
threatened to hold out, but signed and is now averaging around 10 points per game.
ANSWER: Yi Jianlian [accept either]
[10] A college teammate of Corey Brewer and Joakim Noah, this current Atlanta Hawk was a star for
the two-time National Champion Florida Gators.
ANSWER: Al Horford
13. <Daub/Davis>
Identify the Batman film from the female lead, FTPE:
[10] In addition to popping out Scientologist babies, Katie Holmes played the role of ADA Rachel Dawes
in this film.
ANSWER: Batman Begins
[10] After Michael Keaton decided not to return for this film Rene Russo was deemed too old to be the
primary love interest and was replaced with Nicole Kidman, as psychologist Chase Meridian.
ANSWER: Batman Forever
[10] Dana Delany voiced Andrea Beaumont, who is revealed to also be the title character of this
animated Batman feature.
ANSWER: Batman: Mask of the Phantasm

14. <Daub>
FTPE, identify the following games developed by Harmonix that aren't named Rock Band.
[10] Harmonix developed the first two installments in this series, along with an '80s-themed "encore."
Answer: Guitar Hero
[10] This series, with American Idol and Country Music Television-branded installments, was created by
Harmonix but published by Konami.
Answer: Karaoke Revolution
[10] This sequel to a PS2 rhythm game features songs by Pink, Blink-182, Run-DMC, and Papa Roach.
Its online servers were shut down in February 2007.
Answer: Amplitude (do not accept FreQuency)

15. <Daub>
For ten bars of gold-pressed latinum each, identify the following starships from the universe of Star
Trek.
[10] By the time it returned from the Delta Quadrant, this title vessel of a Trek spinoff had been
outfitted with advanced weaponry from the future.
ANSWER: USS Voyager (accept NCC-74656 and high-five the answerer)
[10] Introduced at the start of Deep Space Nine's third season, this "tough, little ship" featured
experimental weaponry and a Romulan cloaking device.
ANSWER: USS Defiant (accept NX-74205 and offer a hug to the answerer)
[10] It was used to test an experimental transwarp drive in Star Trek: The Search for Spock, and it was
shown under the command of Hikaru Sulu in Star Trek: The Undiscovered Country.
ANSWER: USS Excelsior (accept NX-2000 or NCC-2000, and kiss the answerer if you are comfortable
doing so)
Editor's note: Feel free to, instead of offering the above for alternate "reasonable" answers, offer them
a suggestion of a shower and the outdoors.

16. <Walton>
One of the proudest moments in United States sports history is now simply referred to as "USA 4 USSR
3." FTPE, Identify these key figures from that "Miracle on Ice":
[10] The 1980 United States Hockey Team was coached by this St. Paul native, the former Golden
Gopher coach who was the last man cut from the 1960 Olympic Hockey team.
ANSWER: Herb Brooks
[10] This Madison, Wisconsin native scored two goals in the game... he is the current coach of the
University of Wisconsin Women's Hockey team
ANSWER: Mark Johnson
[10] This Massachusetts native was the captain of the 1980 USA Hockey team, and scored the game
winning goal in the victory over the Soviet Union.
ANSWER: Mike Eruzione [accept Rizzo]
17. <O'Donnell>
Merriam and Webster don't get many shoutouts in rap music these days. Answer these questions about
rap misspellings FTPE:
[10] He claims that regional accents inspired his misspelled songs like "Holidae Inn" and "Right Thurr."
Answer: Chingy or Howard Bailey, Jr.
[10] This misspelled rapper's debut album's title is a play on New York City and includes such songs as
"1st Time", "I Know You See It", and "It's Goin' Down."
Answer: Yung Joc or Jasiel A. Robinson
[10] Joc continued his reputation for bad spelling in his guest spot on this T-Pain song containing
references to other rap songs like "Snap Yo Fingers" and "Money in the Bank." The speaker claims that
he's going to make the title purchase and then "Take you home with me."
Answer: "Buy You A Drank (Shawty Snapping)"

18. <Walton/Davis>
RottenTomatoes.com paid tribute to the best-reviewed films of 2007 with their 9th Annual Golden
Tomato Awards. FTPE, identify these winners.
[10] Best Action/Adventure movie went to this third installment of a franchise starring Matt Damon as a
super-spy.
ANSWER: The Bourne Ultimatum (do NOT accept "Bourne Identity" or "Bourne Supremacy")
[10] Best Romance was given to this adaptation of an Ian McEwen novel starring Keira Knightley as a
World War II-era femme fatale.
ANSWER: Atonement
[10] Best Foreign Language Film was this German spy drama set in East Berlin. It features a
phenomenal performance turned in from Ulrich Muhe shortly before his untimely death.
ANSWER: The Lives of Others or Das Leben der Anderen

19. <Kandlikar>
Do you spend too much time on the internet? Find out by answering these questions, FTPE.
[10] Created by Mark Zuckerberg, this competitor to myspace features several applications. It's photo
uploading application is the most widely used, though users are advised to upload compromising photos
at their own discretion.
ANSWER: Facebook.com
[10] This Google owned social site features "scrapbooks" and "communities". It recently went through a
controversy due to the fact that it asks for the race and religion of its users.
ANSWER: Orkut.com
[10] It is probably best known for its obnoxious ad featuring the phrase "She married him??!! And
they've got 7 kids??". Founded by Randy Conrad, it was originally geared towards finding people from
the same school.
ANSWER: Classmates.com

20. <Kandlikar>
She released her first full-Spanish album in 2007 titled Como Ama Una Mujer [Ko-mo Ah-ma Oo-na
Moo-hair]. For 10 points each:
[10] Identify this singer better known for her older songs like "Love Don't Cost A Thing" and "I'm Real"
who is still herself, "From the Block." She has also acted in movies like The Wedding Planner and Maid
in Manhattan.
ANSWER: Jennifer Lynn Lopez (prompt on: Jenny)
[10] This artist featured on JLo's 2003 hit "All I Have." This man is better known for mid 90s hits like
"Doin' It," "Loungin," and "I Need Love."
ANSWER: L. L. Cool J or James Todd Smith III
[10] Along with Styles P, this artist also features on "Jenny From the Block." His 2004 song "Why?"
suggests that President Bush was involved in perpetrating the 9/11 attacks.
ANSWER: Jadakiss or Jayson Phillips

				
DOCUMENT INFO
Shared By:
Categories:
Tags:
Stats:
views:2
posted:11/5/2012
language:Unknown
pages:9
tongxiamy tongxiamy http://
About