The cost of goods sold for July for Ruggeri Corporation was by 22AThu

VIEWS: 0 PAGES: 3

									         ACC 3123 ~ PRACTICE TEST
1. During the month of August, direct labor cost totaled $13,000 and direct labor cost was 20%
of prime cost. If total manufacturing costs during August were $88,000, the manufacturing
overhead was:
A. $75,000
B. $23,000
C. $65,000
D. $52,000

2. In August direct labor was 60% of conversion cost. If the manufacturing overhead for the
month was $54,000 and the direct materials cost was $34,000, the direct labor cost was:
A. $36,000
B. $22,667
C. $51,000
D. $81,000

3-4.   Ruggeri Corporation reported the following data for the month of July:




3. The cost of goods manufactured for July for Ruggeri Corporation was:
A. $152,000
B. $172,000
C. $177,000
D. $162,000

4. The cost of goods sold for July for Ruggeri Corporation was:
A. $196,000
B. $120,000
C. $148,000
D. $244,000

5-6. Nadell Corporation reported the following data for the month of April:




                                                                                                 1
 5. If the raw materials purchased by Nadell Corporation during April totaled $63,000, what was
the cost of the raw materials used in production for the month?
A. $63,000
B. $61,000
C. $62,000
D. $65,000

6. If the Nadell Corporation transferred $234,000 of completed goods from work in process to
finished goods inventory during April, what was the cost of goods sold for the month?
A. $234,000
B. $235,000
C. $220,000
D. $248,000

7. The management of Degenhart Corporation, a manufacturing company, has provided the
following data for February:




The contribution margin for February was:
A. $34,000
B. $323,000
C. $191,000
D. $310,000

8. A company has provided the following data:




If the dollar contribution margin per unit is increased by 10%, total fixed cost is decreased by
20%, and all other factors remain the same, net operating income will:
A. increase by $61,000.
B. increase by $20,000.
C. increase by $3,500.
D. increase by $11,000.

9. Filson Inc., a company that produces and sells a single product, has provided its contribution
format income statement for February.


                                                                                                    2
If the company sells 9,700 units, its total contribution margin should be closest to:
A. $252,200
B. $74,026
C. $247,000
D. $263,200

10. Last year, Perry Company reported profits of $4,200. Its variable expenses totaled $66,000 or
$6 per unit. The unit contribution margin was $3.00. The break-even point in unit sales for Perry
Company is:
A. 11,000
B. 9,600
C. 22,000
D. 12,400




1-B / 2-D / 3-B / 4-A / 5-B / 6-C / 7-B / 8-D / 9-A / 10-B
                                                                                                3

								
To top