chapter 6 - DOC by TIq5UMYf

VIEWS: 2,203 PAGES: 4

									                                      COSC 101 COMPUTER LITERACH
                                             CHAPTER 6 QUIZ
                                                                                        Name__________________________

MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question.
     1) Moore's Law is a rule that predicts:                                                        1) _______
         A) the access time of the read/write head.     B) the pace at which CPUs improve.
         C) the speed of the front side bus.           D) the data transfer rate for a hard drive.

       2) Each of the following is a computer subsystem EXCEPT the:                                        2) _______
            A) memory subsystem.                            B) storage subsystem.
            C) CPU subsystem.                               D) data subsystem.

       3) All of the following are advantages of notebook computers EXCEPT:                                3) _______
            A) they take up little space.                     B) you get more speed for a lower price.
            C) wireless Internet access is easy to install.  D) they are portable.

       4) Which of the following is NOT a main disadvantage of a desktop computer as compared to           4) _______
          notebooks?
            A) A desktop computer is more expensive.
            B) A desktop computer is easier to expand.
            C) A desktop computer is harder to move around.
            D) A desktop computer requires more space.

       5) Notebooks are equipped with ________ slots that allow you to add fax modems, wireless            5) _______
          adapters, network connections, and more.
            A) USB                   B) Firewire              C) eSATA              D) ExpressCard

       6) The CPU is connected to the system memory by the:                                                6) _______
            A) expansion hub.                               B) front side bus.
            C) expansion card.                              D) cache memory.

       7) Which of the following activities is carried out by the ALU?                                     7) _______
           A) movement of read/write heads
           B) coordination of all other computer components
           C) creation of virtual memory
           D) completion of all arithmetic calculations

       8) The CPU consists of which two parts?                                                             8) _______
            A) the control unit and cache memory
            B) the arithmetic logic unit and the front side bus
            C) the control unit and the arithmetic logic unit
            D) the control unit and the front side bus

       9) The percentage of time your CPU is working is referred to as CPU:                                9) _______
            A) usage.                B) throughput.           C) latency.                D) capacity.

      10) The control unit is one component of the:                                                        10) ______
            A) front side bus.       B) clock.                    C) CPU.                D) RAM.

      11) CPU speed is measured in:                                                                        11) ______
            A) gigahertz.                                         B) bytes per second
      C) kilohertz                                     D) megahertz

12) Front side bus speed is measured in:                                                           12) ______
      A) megahertz.            B) kilohertz.           C) nanoseconds.            D) gigahertz.

13) Cache memory levels are determined by:                                                         13) ______
      A) the amount of storage space on the chip.      B) the speed of the chip.
      C) the chip's proximity to the CPU.              D) the physical size of the chip.

14) ________ provides high speed information processing by enabling a new set of instructions to   14) ______
    start before the previous set has been finished.
       A) Multitasking                                 B) Overclocking
       C) Cache memory                                D) Hyperthreading

15) Windows 7 incorporates ________, which enables you to migrate files and settings from a        15) ______
    Windows Vista system to a Windows 7 system via a network connection.
     A) Easy Transfer                                 B) Upgrade Companion
     C) Migrate Easy                                 D) Easy Sync

16) When your computer is using virtual memory, the operating system builds a file called the      16) ______
    ________ on the hard drive that allows processing to continue.
      A) swap file             B) RAM file               C) cache file         D) page file

17) The amount of RAM recommended for most systems today is measured in:                           17) ______
      A) gigahertz.        B) GB.                 C) megahertz.                   D) KB.

18) Kernel memory is:                                                                              18) ______
      A) permanent memory.
      B) RAM memory used by the operating system.
      C) the amount of memory in the memory modules.
      D) faster than RAM.

19) All of the following are forms of RAM EXCEPT:                                                  19) ______
      A) DRAM.                   B) SRAM.              C) SDRAM.                  D) XRAM.

20) The small circuit boards that hold a series of RAM chips are called:                           20) ______
      A) memory modules.                                 B) flash memory cards.
      C) expansion cards.                                D) virtual memory.

21) The amount of RAM that is actually on the memory modules in your computer is the ________      21) ______
    memory.
      A) permanent            B) nonvolatile         C) physical            D) virtual

22) You can determine the amount of RAM in your system by looking in the ________ window.          22) ______
      A) Performance                                 B) Utilities
      C) System Properties                           D) Memory

23) A computer system becomes memory bound when:                                                   23) ______
      A) there is not enough RAM installed.
      B) there is not enough virtual memory.
      C) the arithmetic logic unit (ALU) becomes overloaded with data.
      D) the front side bus (FSB) is too fast.
24) When referring to hard drives, seek time and latency are the two factors that make up:       24) ______
     A) processing.                                      B) data transfer speed.
     C) transfer rate.                                  D) access time.

25) When referring to hard drives, access time is measured in:                                   25) ______
     A) bps.                   B) milliseconds.         C) hertz.                D) kilobytes.

26) Which is the fastest type of optical drive on the market?                                    26) ______
     A) flash drives             B) CD drives             C) Blu-ray drives      D) DVD drives

27) Which of the following statements is true about optical media?                               27) ______
     A) A DVD burner can burn Blu-ray discs.
     B) All CD burners can burn all types of CDs.
     C) DVDs can be played by CD burners but cannot be recorded on them.
     D) A Blu-ray burner will most likely burn both CDs and DVDs.

28) An expansion card that translates binary data into images is a(n):                           28) ______
     A) sound card.            B) video card.            C) audio card.          D) game card.

29) A ________ performs the same kind of computational work that a CPU performs but is           29) ______
    specialized to handle 3-D graphics and image and video processing.
      A) video adapter          B) video card          C) GPU                D) graphics CPU

30) A video card is an expansion card installed inside your:                                     30) ______
      A) system unit.          B) video memory.          C) VGA hookup.          D) monitor.

31) Two types of video memory are:                                                               31) ______
      A) IrDA and IDE.                                   B) SRAM and DRAM.
      C) 4-bit and 8-bit.                                D) GDDR3 and GDDR5.

32) Running the Disk Cleanup utility is a quick way to:                                          32) ______
      A) defrag your hard drive.                        B) clear out unnecessary files.
      C) clean out your Startup folder.                 D) remove spyware programs.

33) Running the Disk Defragmenter utility will:                                                  33) ______
      A) clear out temporary Internet files.
      B) detect and remove spyware.
      C) clean out your Startup folder.
      D) make the hard drive work more efficiently.

34) To make sure your computer performs reliably, you can do all of the following EXCEPT:        34) ______
      A) increase the front side bus speed.            B) clear out unnecessary files.
      C) clean out your Startup folder.               D) run the Disk Defragmenter.

35) Which statement pertaining to system reliability is FALSE?                                   35) ______
     A) You can clean out unnecessary programs from your Startup folder.
     B) Having the latest version of software products can make your system more reliable.
     C) An accumulation of temporary Internet files has no effect on your computer's overall
        performance.
     D) When you defrag your hard drive, it works more efficiently.
 1)   B
 2)   D
 3)   B
 4)   A
 5)   D
 6)   B
 7)   D
 8)   C
 9)   A
10)   C
11)   A
12)   A
13)   C
14)   D
15)   A
16)   D
17)   B
18)   B
19)   D
20)   A
21)   C
22)   C
23)   A
24)   D
25)   B
26)   C
27)   D
28)   B
29)   C
30)   A
31)   D
32)   B
33)   D
34)   A
35)   C

								
To top